Rat mobitela – rat platformi

poruka: 16
|
čitano: 2.260
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rat mobitela – rat platformi".
18 godina
protjeran

Rat platformi ce pocet onda kad se izjednace hardware na mobilnim uredajima, trenutno su razlike prevelike izmedu uredaja te presuduje bolji, vise opremljeniji i zanimljiviji uredaj, kako za koga, te naravno neizbjezno cijena odnosno paket usluga.

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 10:52 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Rat mobitela – rat platformi
treba nam rat mobitela,bit ce pojeftinjenje :)
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
18 godina
neaktivan
bestia kaže...

Rat platformi ce pocet onda kad se izjednace hardware na mobilnim uredajima, trenutno su razlike prevlike izmedu uredaja te presuduje bolji, vise opremljeniji i zanimljiviji uredaj, kako za koga, te naravno neizbjezno cijena odnosno paket usluga.

A šta ti vridi tonu opreme i mogućnosti na papiru kad sve šteka i trza ka na Omniji i X1
http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
18 godina
protjeran
dgigibao kaže...
bestia kaže...

Rat platformi ce pocet onda kad se izjednace hardware na mobilnim uredajima, trenutno su razlike prevlike izmedu uredaja te presuduje bolji, vise opremljeniji i zanimljiviji uredaj, kako za koga, te naravno neizbjezno cijena odnosno paket usluga.

A šta ti vridi tonu opreme i mogućnosti na papiru kad sve šteka i trza ka na Omniji i X1
 Da istina, koji krs od mobitela, am probao sam da i ja vidim kad ono tamo mic po mic, pa onda nista pa mic, pa se momak zaleti...
Upravo je Hardware kljucan, izjednacavanje ili puna podrska onog ugradenog s boljim trajanjima baterije. Samo jos da naprave crossplatform uredaje, pa nek rat platformi pocme?
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Kupil si budem Mobač sa google androidom, :)  bit ce to odlican mob. Premda je google android opensource, tj linux, vi si možete pobolšati ili prilagoditi prema vlastitoj želji. to microsoft neće moći jer je windows zatvoren.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 11:05 (linuxuser).
17 godina
dgigibao kaže...
bestia kaže...

Bolje tona opreme pa nek šteka, nego Iphone sa nula opreme(ajde možeš zvati nekoga pa nije baš onda nula).
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
linuxuser kaže...

Kupil si budem Mobač sa google androidom, :)  bit ce to odlican mob. Premda je google android opensource, tj linux, vi si možete pobolšati ili prilagoditi prema vlastitoj želji. to microsoft neće moći jer je windows zatvoren.

Jep to i ja ciljam ubuduće. Jako mi se sviđa taj android, osobito razvoj aplikacija na njemu.
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

a sta to konfiguriras po vlastitoj zelji a da ne mozes na win mobile?
pa nije valjda da kompajliras kernel na mobu??
imas aplikacije i za win mobile.. a mozes ih i razviti, samo trebas znati programirati, kao i za linux, tj. android, tj. kao i za symbian....
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
linuxuser kaže...

imas aplikacije i za win mobile.. a mozes ih i razviti, samo trebas znati programirati, kao i za linux, tj. android, tj. kao i za symbian....
 prvo ako je opensource uglavnom je slobodan i besplatan,  dali ga mobu pobolšati dodati nove stvari napostojeci.
Ne kompajliram kernel, ugalvnom nije potrebno,  prije ću staviti najnoviju verziju androida, dok za windows mobile moras platiti, nemozes proviriti u kod sustava. Nemozes posloziti neke stvari prema vlastitoj želji, već si ograničen na ono sto je microsoft odredio. 
Znam da ima aplikacija, ima i google android, i puno bolje, netreba dati veliku svotu novca za nešto dobro, a pogotovo nema onih programa koji nerade ništa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 11:36 (linuxuser).
18 godina

interesantan članak,

svi pričate o hardwaru, ali ja stojim ipak o rat platformi kao što je u članku iz razloga pošto različito OS-vi ne zahtjevaju ista hardwerska svojstva.

A i sami smo svjedoci da se po tom pitanju smartphoni približavaju dummy-u mislim u pogledu brzine rada, a ionako su uvjek bili "koplje" iznad po hardwarskim mogućnostima, a i softvarskim.

Što se tiče brzine, usporedite stare Symbian Nokie na 220MHz-a i danas ove nove na 360MHz-a ili pogledajte WM uređaje sa 200MHz-a i ove na 400MHz-a (isto stari) sa ovim novim od 500 i kolio MHZ-a što se po novom vrti, a takoreč OS je ostao isti, odnosno nešto malo izmijenjen.

Stoga radi se o "ratu platformi", odnosno koji će OS što predstaviti i naposljetku podržavati + njegove mogućnosti i sama daljnja podrška od trećih strana (developera).

Ono moje, mislim da će se bitka voditi između WM, Androida, Symbiana, BB i iPhon OS-a. S naglaskom na poslovnost i multimediju.

Poruka je uređivana zadnji put 01.01.2020. u 00:00 (HCSC).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
sasa kaže...
linuxuser kaže...

prvo ako je opensource uglavnom je slobodan i besplatan,  dali ga mobu pobolšati dodati nove stvari napostojeci.
Ne kompajliram kernel, ugalvnom nije potrebno,  prije ću staviti najnoviju verziju androida, dok za windows mobile moras platiti, nemozes proviriti u kod sustava. Nemozes posloziti neke stvari prema vlastitoj želji, već si ograničen na ono sto je microsoft odredio. 
Znam da ima aplikacija, ima i google android, i puno bolje, netreba dati veliku svotu novca za nešto dobro, a pogotovo nema onih programa koji nerade ništa.

a pogotovo nema onih programa koji nerade ništa -> LOOOOLLLL !
programi uvijek nešto rade, samo je pitanje dali ih korisnici koriste! e tu je velika razlika!
vjerojatno ljudi masovno skinu aplikaciju, samo da je imaju, a nikada ne upale..
bilo je nedavno na bugu o tome ....
18 godina
linuxuser kaže...

Ne pisi gluposti. Windows Mobile je baziran na Windows Embedded CE koji je shared source, i dostupan za javnost godinama:
http://www.windowsfordevices.com/news/NS2632317407.html
Neznam da li ces moci rekompajlirat jer to nije isti kod koji imaju proizvodjaci pojedinih mobitela (svoje dodatke, low level/drivere za pojedini hardware, itd), ali nisam bas siguran da to mozes i kod Androida. Ali za kopanje po kodu od kernela, ovo ti je dosta.
A koliko je Android open source i free govori ti ovo (sa wikipedije):
"Android had been criticized for not being all open-source software despite what was announced by Google. Parts of the SDK are proprietary and closed source and some believe this is so that Google can control the platform"
i ovo:
"With Apache License, vendors are free to add proprietary extensions without submitting those back to the open source community."\
Jel mozes za Android uopce pisat native aplikacije?
Think locally, act globally...
17 godina
protjeran

nek ja mogu zvat i poslat poruku a da mi baterija traje 3-4 dana, ove kamere, televizije, touch ekrane, mptrijeve, navigacije, vesmasine, ubodne pile vanbrodske motore i sta sve nece stavit u mobitel nek si zabiju u dupe

njihov rat, nije moj

17 godina
neaktivan
ribar kaže...

nek ja mogu zvat i poslat poruku a da mi baterija traje 3-4 dana, ove kamere, televizije, touch ekrane, mptrijeve, navigacije, vesmasine, ubodne pile vanbrodske motore i sta sve nece stavit u mobitel nek si zabiju u dupe

njihov rat, nije moj

Potpis!! I meni je dosta da mogu pričat slat poruke! Iako ja volim da imam kameru i mp3 jer nemam uvjek sa sobom mp3 player a svoj canon ne nosim sa sobom pa ak ima nešt zanimljivo za puknut fotku kamera na mobu mi super dodje! A ovo ostalo, te touch screen i ostalo sve t odjabe kad usporava mob i ima se problema s tim! Recimo ovenovije nokie koje imaju tv out?! PA zasto bi spojio mobitel na tv i gledao video kad ga mogu stavit na komp i vidjet ga ljepše! Jer nemaju svi LCD tv ili plazme kao oni da se lijepo vidi! Imam doma Lg star 10 godina katodni TV! I Slika bi se loše vidjela!
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
 a pogotovo nema onih programa koji nerade ništa -> LOOOOLLLL !
programi uvijek nešto rade, samo je pitanje dali ih korisnici koriste! e tu je velika razlika!
vjerojatno ljudi masovno skinu aplikaciju, samo da je imaju, a nikada ne upale..
bilo je nedavno na bugu o tome ....
 evo nešto sto ima iPhone

18 godina
neaktivan

Ja ću sljedeći mobitel kupovati za otprilike 2 godine. Sad imam SE P1i i prezadovoljan sam, a sljedeći mobitel koji ću kupiti biti će sigurno pogonjen Androidom, a postoji i mala šansa da će bit neki s novim Symbianom.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice