Gamers FTW!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po meni su kreteni svi koji kupuju ta sranja..
Jble ih farmice, nek si kupe barem neku normalnu igru...-.-
Po meni su kreteni svi koji kupuju ta sranja..
Jble ih farmice, nek si kupe barem neku normalnu igru...-.-
Nemoj vrijedati :)
Ja igram farmu heheheh, malo zajebancije cisto, ali mi nije palo na pamet kupiti nesto!
Sve to kupovanje mi je manito i nenormalno, da trosim lovu na crnu materiju ili farmville novac? bolesno!
Radije dati za assassins creed?
To je jedan od razloga zasto je svijet u krizi... Sad samo pogledajte kakve se stvari cijene i kakvu cijenu postizu... Osobno nikad ne bih dao niti lipe za bilo kakvu igru jer def. ima x drugih i boljin nacina kako se zabavit i razonodit.
porez na budale,kad imaju neka kupuju virtualne izmišljotine
Na to davat pare je glupost.
No pogledajmo to sa strane Amerikanaca. Oni imaju novca, vremena i dovoljno dosade da na to troše. Oni paktički bacaju novac što se posebno vidi rezultatima prodaj iPada(700.000 prvi vikend) iako neznaju što je to.
To je jedan od razloga zasto je svijet u krizi... Sad samo pogledajte kakve se stvari cijene i kakvu cijenu postizu... Osobno nikad ne bih dao niti lipe za bilo kakvu igru jer def. ima x drugih i boljin nacina kako se zabavit i razonodit.
Micropayment je izvrsna stvar ak gledaš sa strane proizvođača igre. Koliko se njih obogatilo na tom principu. Pisalo je i za Second Life da je nekoliko njegovih korisnika trgovalo sa nekretninama unutar igre i prodavali su ih za stvarne novce i u stvarnom životu su postali milijunaši "prek´ noći". Ja isto ne bi za takve stvari dao ni lipe al znaš što kažu "svaka budala ima svoje veselje".
Totalno odbojan koncept iz dva razloga:
1) ako bih za stvaran novac kupio predmet koji mi daje prednost u igri umesto da ga zaradim igranjem, osećao bih se kao da varam;
2) ukoliko je igra osmišljena tako da si u velikoj meri hendikepiran ako ne dokupljuješ stvari, osećao bih kao da neko želi mene da prevari; platiti igru ili plaćati pretplatu je jedno, ali ako me neko navuče da počnem da igram igru, besplatnu ili ne, pa da mi tek posle izvesnog vremena postane jasno da nema svrhe da se trudim ako s vremena na vreme ne pljunem 3, 5 ili $10 je na ivici prevare.
Naravno, dosta zavisi od toga koliko te transakcije utiču na igru. Ako, na primer, samo vizuelno menjaju izgled lika i njegove opreme, onda me se cela stvar ne tiče, nek' plaća ko hoće i koliko hoće. Ako utiču, onda definitivno kvari samu igru, jer igrač dođe u situaciju da gubi od nekog u dobroj meri zato što je taj kupio bolje oružje koje je inače skoro pa nedostupno (npr Battlefield Heroes) ili da napreduju neuporedivo brže i lakše, kao u raznim MMO i Facebook glupostima, gde onda to ubija draž, čak i ako igrač proguta činjenicu da manje više mora da plati određenu sumu, jer je teško povući crtu između "normalnog" igranja i plaćanja i momenta kada se postaje loser i no-lifer i osećaja da se kroz igru napreduje zbog uplata, a ne zbog uspešnog igranja.
Dam ti besplatnu igru, namamiš se i ponudim virtualna dobra, kaja je poželjno kupiti, posjedovati za bolje napredovanje. Cijela mudrost i zarada softverskoh kuća.