Rast vrijednosti Facebooka

poruka: 30
|
čitano: 3.305
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rast vrijednosti Facebooka".
16 godina

Imam nekakav osjećaj da će se to sve srušiti kao kula od karata..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

9 1 hvala 2
17 godina
Re: Rast vrijednosti Facebooka
DamageHigh kaže...

iskreno se nadam da će tako i biti

da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
mind_challenge kaže...
DamageHigh kaže...

..zbog?

17 godina
DamageHigh kaže...
mind_challenge kaže...
DamageHigh kaže...

..zbog?

facebook previše zadire u ljudsku privatnost, ali dobro za to su opet krivi ljudi jer ne čitaju sitna slova

da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
DamageHigh kaže...
mind_challenge kaže...
DamageHigh kaže...

..zbog?

konacnog ljudskog osvjestavanja, mozda ce ljudi dokuciti da se danas vrednuju sasvim nekorisne stvari, a one koje su podcjenjenje - vrate realnu vrijednost...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina

To je u svakom slučaju istina, ali propastom facebooka ne bi dobili ništa, već bi samo izgubili izvrstan alat za komunikaciju.

(da se razumijemo, izvrstan je samo zbog svoje raširenosti i prihvaćenosti u društvu, tj. puno korisnika).

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 12:47 (DamageHigh).
17 godina

Here comes another bubble

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ovo previše podsiječa na dot-com bubble

edit: preduhitrio me

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 12:53 (matijax2).

0 0 hvala 0
17 godina
inace ne volim teorije zavjere..al na svakom se kanalu, kojim prometuju informacije, mora naci neki zidov.
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan

Zanimljivo svi su protiv facebooka, svi zele da propadne, da to ne valja a svi su na njemu. Budimo realni Facebook je dobar u normalnim granicama. Nista nije dobro ako se pretjeruje. Ja osobno se sa nekim ljudima mozda nikad nebi cuo da nije Face-a ali ne visim po cijele dane na njemu.

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
nixass kaže...
inace ne volim teorije zavjere..al na svakom se kanalu, kojim prometuju informacije, mora naci neki zidov.

to je šovinizam, ne torija zavjere...

17 godina
neaktivan

Eto, ja sam curu (bivšu) upoznao preko Facebooka. Pa ti sad reci 'ko je tu lud.  {#}

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Moj PC  
0 3 hvala 1
14 godina
neaktivan
To sve stoji al pogledaj sadasnju djecu ni u skoli nemogu bit bez face jer na skorom svakom mobu imaju pristup fajsu.... A neznam ako si primjetio ti koji puno vise na fejsu neznaju pricat u rl ty ako ima curu novu sve se na fejsu popricaju i onda kad izadu neznaju sta da kazu pa eto razmisli o tome ;-)
17 godina
lebo1 kaže...
nixass kaže...

to je šovinizam, ne torija zavjere...

ne, to su činjenice, kolko god šovinističke bile

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
neaktivan
SrLeeeee kaže...
To sve stoji al pogledaj sadasnju djecu ni u skoli nemogu bit bez face jer na skorom svakom mobu imaju pristup fajsu.... A neznam ako si primjetio ti koji puno vise na fejsu neznaju pricat u rl ty ako ima curu novu sve se na fejsu popricaju i onda kad izadu neznaju sta da kazu pa eto razmisli o tome ;-)

To ti je otprilike kao da ti tvoj stari kaže "pogledaj ti ovu današnju djecu, oni ne mogu nigdje bez mobitela, a kad dođu kući upale televizor!". Facebook je dobra ideja i ima ogromnu budućnost, jedina šteta je što ga posjeduju amerikanci, a ne svi državljani svijeta. A opet, tko ih priječi da ulože 85 milijardi dolara, pa ga otkupe?

15 godina
neaktivan
faceova vrijednost ce jos dugo vremena rasti.
I'm rapper. Screamer. Singer. I'm the dopest.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DamageHigh kaže...

Neki analitičari najavljuju facebooku smrt putem takozvanog "leptirovog efekta" tj. teorije kaosa. Naime jedna mala greška ili promjena uzrokovat će velike probleme pa će se facebook uništiti. 

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
14 godina
neaktivan
Ma to je dobra stvar ako se koristi umjereno, al pogledaj vecinu ljudi ty ponajvise djecu po cjele dane su gore sta kazes na to? vise nepricaju rl nego sve preko fejsa...
17 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
SrLeeeee kaže...

To ti je otprilike kao da ti tvoj stari kaže "pogledaj ti ovu današnju djecu, oni ne mogu nigdje bez mobitela, a kad dođu kući upale televizor!". Facebook je dobra ideja i ima ogromnu budućnost, jedina šteta je što ga posjeduju amerikanci, a ne svi državljani svijeta. A opet, tko ih priječi da ulože 85 milijardi dolara, pa ga otkupe?

Pa facebook posjeduje zukemberg tako da mu ga nito nemože oduzeti .

Boli njega k... ima para a i zna da bude jos vise zaradio, zasto prodavati koku koja nosi zlatna jaja.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
15 godina
neaktivan

To je zato što sam se ja nakon dvije godine vratio mafia warsima {#}

SILENCE! I kill you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem je u tome sto Facebook nema cime osigurati toliku veliku vrijednost, jedino s time sto ima veliku bazu korisnika. Naime Apple Microsoft  i drugi prodaju fizicke stvari i kolko god da zeznu nesto to oni prodaju i ljudi kupe i njihova procjenjena vrijednost je kolko tolko realna. 

Ajde neka mi netko objasni cime Fb moze potkrijepiti 85 miljardi dolara vrijednosti. Sve se vrti oko jednog sajta koji zaraduje uglavnom na reklamama, dobro je rekao Buffett da treba biti oprezan ulaganjem u socijalne mreze. Ti nikad neznas dali ce sutra ili drugidan izaci nesto sta ce skinut Fb s trona (Google ima najvise potencijala ali mozda i neki novi igrac dode) a onda na koj nacin ce opstati vrijednost Fba? Automatski ce popadati dionice i ljudi koji su ulozili novac ce nestati a 240 miljardi dolara ako nestane iz cista mira nije mala vrijednost.

Ponavljam, jedino zbog cega se procjenuje FB na ovu vrijednost je kolicina njegovih korisnika, cim oni se pocinju namaljivat automatski mu pada i ova prenapuhana vrijednost a FB je nema apsolutno nicim podrzati. Treba cim prije izaci neki dostojan konkurent facebooku posto toliko informacija i toliki prenapuhani kapital za jednu kompaniju nisu dobri za nas korisnike.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
16 godina

Hoćeš reći da ni Google nema "pravu" vrijednost?

16 godina
Ako fejs koristis u granicama normale onda je on odlican alat za komunikaciju, ali ak si klinjo koji visi na fejsu cijele dane to je tvoja stvar.
Fejs je i odlican alat za promociju, pogledajte kolko korisnih grupa ima, cak i bug ima svoju. Korisna stvar, jer imam sve na jednom mjestu.
Ali drugima su drazi msn i slicni, a i rss kanali.
Meni je fejs ok, pogotovo jer automatski salje postove s bloga na fejs stranicu.
Ali da mi neke stvari idu na zivce to je istina, a jedna od njih su klinci s glupim statusima tipa sama doma, idem van, dobar tek, dobro jutro...
A i trebalo bi malo postrozit uvjete objave slika jer ne gledaju mi se klinke od 15 koje izbace sise i cekaju kolko budu lajkova skupile.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Hoćeš reći da ni Google nema "pravu" vrijednost?

Nisam rekao nista o vrijednosti Googlea, ali on u svakom slucaju je rasiren na vise stvari od maila do trazilice, karta, mobitela i tableta, a i daleko je realnije da ce netko napraviti dostojnu konkurenciju ''fejsu'' negoli Googleu. Kod FB se radi o jednoj stranici koja ti dozvoljava djeljenje podataka sa drugim korisnicima i nista vise, sva ova vrijednost je daleko i prenapuhana, ja osobno nebih nikada isao ulagati u nesto kao sto je FB kolko god se cinilo primamljivo, ali to je moje misljenje, mozda sam u krivu ali njegova vrijednost mi jednostavno nije realna.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
neaktivan

Facebook je odlićan za promociju. Ja imam web stranicu i stavljam vijesti na twitter i facebook. Što se tiće osobnog profila to nemam.

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 22:21 (vedrann).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
SrLeeeee kaže...

Pa zato i je bivša :)

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
16 godina

Krivog si citirao..{#}

15 godina
neaktivan
WItcher kaže...
facewithascar kaže...
SrLeeeee kaže...

Pa facebook posjeduje zukemberg tako da mu ga nito nemože oduzeti .

Boli njega k... ima para a i zna da bude jos vise zaradio, zasto prodavati koku koja nosi zlatna jaja.

Zuckenberg ima sad vec samo oko 25%, svako novo ulaganje njemu smanjuje postotak. Prema tome, tko zeli neka slobodno kupi Facebook.
Independent kaže...

Problem je u tome sto Facebook nema cime osigurati toliku veliku vrijednost, jedino s time sto ima veliku bazu korisnika. Naime Apple Microsoft  i drugi prodaju fizicke stvari i kolko god da zeznu nesto to oni prodaju i ljudi kupe i njihova procjenjena vrijednost je kolko tolko realna. 

Ajde neka mi netko objasni cime Fb moze potkrijepiti 85 miljardi dolara vrijednosti. Sve se vrti oko jednog sajta koji zaraduje uglavnom na reklamama, dobro je rekao Buffett da treba biti oprezan ulaganjem u socijalne mreze. Ti nikad neznas dali ce sutra ili drugidan izaci nesto sta ce skinut Fb s trona (Google ima najvise potencijala ali mozda i neki novi igrac dode) a onda na koj nacin ce opstati vrijednost Fba? Automatski ce popadati dionice i ljudi koji su ulozili novac ce nestati a 240 miljardi dolara ako nestane iz cista mira nije mala vrijednost.

Ponavljam, jedino zbog cega se procjenuje FB na ovu vrijednost je kolicina njegovih korisnika, cim oni se pocinju namaljivat automatski mu pada i ova prenapuhana vrijednost a FB je nema apsolutno nicim podrzati. Treba cim prije izaci neki dostojan konkurent facebooku posto toliko informacija i toliki prenapuhani kapital za jednu kompaniju nisu dobri za nas korisnike.

To ti je nas mentalitet. Kako moze nesto vrijediti kad ga ne mozes primiti? Zato i nosimo kofere pune novaca kad kupujemo kuce i stanove umjesto da prebacimo lovu s racuna na racun. Jer ako ne mozes opipati onda je bezvrijedno.
500 milijuna korisnika na jednom mjestu vrijedi barem 50-tak dolara po korisniku sto je 25 milijardi. Facebook ocito ima ideja kako uzeti i vise i doci na tih 170$ na koliko je sad procjenjen. Da li ce biti toga i vise od 170$ ili ce broj korisnika jos rasti to je na procjeni burzovnih mesetara.
17 godina
neaktivan
Zuckenberg ima sad vec samo oko 25%, svako novo ulaganje njemu smanjuje postotak. Prema tome, tko zeli neka slobodno kupi Facebook.

Ja čuo da ima 50 % +1 .

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
16 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Ja čuo da ima 50 % +1 .

Krivo si čuo!

Prema wikipediji:

Mark Zuckerberg owns 24% of the company, Accel Partners owns 10%, Digital Sky Technologies owns 10%,[63] Dustin Moskovitz owns 6%, Eduardo Saverin owns 5%, Sean Parker owns 4%, Peter Thiel owns 3%, Greylock Partners and Meritech Capital Partners own between 1 to 2% each, Microsoft owns 1.3%, Li Ka-shing owns 0.75%, the Interpublic Group owns less than 0.5%, a small group of current and former employees and celebrities own less than 1% each, including Matt Cohler, Jeff Rothschild, Adam D'Angelo, Chris Hughes, and Owen Van Natta, while Reid Hoffman and Mark Pincus have sizable holdings of the company, and the remaining 30% or so are owned by employees, an undisclosed number of celebrities, and outside investors.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice