Radeon 4850 - ne toliko dobar?

poruka: 15
|
čitano: 1.714
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Radeon 4850 - ne toliko dobar?".
17 godina
neaktivan

Lik je lucidan ko' Manđukić, pošto se 8800 GT da više OC-at i to što se 4850 grije od 70-90 °C znači da ne valja.

Grije se zato što je vent postavljen na nekih 20-40 % od najveće brzine okretanja kako bi se smanjila buka, a OC-a se prilično dobro za jednu takvu karticu. To što je popušio na kupnji 8800 GT (a nije, već je on samo - "kak nešto što sam kupio prije tri mjeseca je sad već sporo kind of guy") mu nije ATI kriv.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2008 0:19 (tutix).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neznam sta oni to uopce s**u? ATi je napravio karticu koja je brza i jos usto jeftina, time je poremetio financijske planove nVidi koji su nam htjeli prodavati iste perfomanse po duplo vecim cijanama...i mene briga ako je tvorncki OC jer onda ju ja ne trebam OC-atCool

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Radeon 4850 - ne toliko dobar?
tutix kaže...

Lik je lucidan ko' Manđukić, pošto se 8800 GT da više OC-at i to što se 4850 grije od 70-90 °C znači da ne valja.

Grije se zato što je vent postavljen na nekih 20-40 % od najveće brzine okretanja kako bi se smanjila buka, a OC-a se prilično dobro za jednu takvu karticu. To što je popušio na kupnji 8800 GT (a nije, već je on samo - "kak nešto što sam kupio prije tri mjeseca je sad već sporo kind of guy") mu nije ATI kriv.

Lik je lucidan ko AMD Freak...

Mandjukic ima tu i tamo svojih 5 minuta
17 godina
neaktivan

"Također, ovoga puta s više prava, upozorava na činjenicu da su driveri koji dolaze s Nvidijinim karticama bitno stabilniji od ATI-jevih, bolje podržavaju postojeće igre i nude više mogućnosti na bolji način."

ROFL

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovaj jede neke čudne gljive. Izjaviti da je ATIjeva kartica overclockana, te da 8800 u toj domeni ima veću perspektivu je ludilo. Da je tako 4850 nebi dolazila s single slot hladnjakom, a Nvidijine nove kartice nebi bile tako gladne struje. Svi znamo da svu tu energiju treba negdje i potrošit ...

By the way, kada se 4850 zamjeni hladnjak nekim 150 kn rješenjem  (svi znamo kojim) temperatura joj padne ispod 50 stupnjeva, što je za grafičku karticu i te kako malo. Recite to mojoj nekadašnjoj 7800GT (znala je doć i na 100, čak je i smrzavala).

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma jasno je kao dan. Nego, na koji hladnjak misliš za 4850?

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan

Ili je Accelero S1 ili je neko od ThermalTake riješenja xD.

@ Kant: imaš pravo ROFL, nekad ga zakrumpira i on.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2008 1:20 (tutix).
17 godina
neaktivan

Dok sam ćitao tekst pomislih, da nije možda nVIdija potkupila BUG :)

Bilo bi bolje da 4850 dolazi s dualsotom ventilatorom, tako da korisnici ne moraju kupovati naknadno hladnjake.

17 godina

Osobno sam htio kupiti 8800GT i sad mi je drago što se nisam žurio. Do prije tri tjedna imao sam zadnje 3 godine uglavnom sve od nvidie što se grafike tiče. Također dok je omjer performansi i cijene bio na AMD-ovoj strani koristio sam AMD-ov proc. I tako tijekom desetak godina, mijenjam hardver kako mi padne pod ruku da nešto isprobam, odem i kupim ako sam zadovoljan. Ne kupujem high end komponente jer nisam zadrti igrač ali očito je kako neki vuku uvijek na jednu stranu. Znači ne kažem da nešto ne valja jer ima slabije performanse ili da je nešto bolje jer na papiru bolje izgleda. Uvijek se valja sam uvjeriti.

Na kraju krajeva kupio sam ATI 4850, i evo sad kad ovo pišem u rano jutro prije posla temperatura sa stock coolerom mi je 57, a kad pokrenem recimo COD 4 i igram se čuku vremena ne prelazi 70. Naravno ali tek nakon što sam napravio profil u 8.7 drajverima tako da automatski učitava prilikom dizanja vindoza,  a postotak vrtnje mi je na 41 % jer kako kažu svi na ovom forumu i ostalim sa hardverajem ventilator je neki čudni pa se sve preko toga čuje i iritira.

Performanse su više nego odlične za cijenu za koju se prodaje, ali kako se kaže, o ukusima se ne raspravlja pa tko voli nek izvoli. A fore radeon - ne toliko dobar, jednostavno ne drže vodu jer to je relativno i ne predstavlja stvarno stanje stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2008 6:20 (maskmaker).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maskmaker kaže...

Osobno sam htio kupiti 8800GT i sad mi je drago što se nisam žurio.

.

Znači ne kažem da nešto ne valja jer ima slabije performanse ili da je nešto bolje jer na papiru bolje izgleda. Uvijek se valja sam uvjeriti.

Osobno sam htio kupiti ATI 4850,ali mi je drago što nisam,jer moja 8800GT ispunjava svrhu,a to je ugodno igranje na visokim postavkama.  Uvijek se valja sam uvjeriti,kao što reče ovaj iznad mene. Imah Radeona 5500 ,Nvidije 6600GT ,7900GT .I bil sam zadovoljan i Radeonkom,a naravno i Nvidijama .Stvar je u tome tko što više preferira. 
17 godina
neaktivan
Geek kaže...

Dok sam ćitao tekst pomislih, da nije možda nVIdija potkupila BUG :)

Zašto? Pa nije to Bugovac napisao taj tekst nego neki outside lik. Ovo je samo prenošenje informacija - 'don't shoot the messenger' Namigiva
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina

Puko lik ko sifon...

Stavis S1, skines temp. u loadu za 50 stepeni i opet OC-as karticu u oblake...

Fanboy, svrsava na proizvode svoje mile kompanijice...

Gdje je drago7 da ga podrzi? :)

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Stavis S1, skines temp. u loadu za 50 stepeni i opet OC-as karticu u oblake...

Bez pretjerivanja, moj S1 na HD4850 gotovo fanatično tvrdoglavo ne dopušta zagrijavanje preko 48 stupnjeva pod loadom (45 do 48). Ili ga ja još nisam uhvatio na nedjelu. A performanse... jaooooo! Grafulja ovakvih performansi za svoje vrijeme je nekada bila u cjenovnom razredu 2500 - 3000 kn.
Ja ću jednu srednju ćevapa i malo točeno. Hvala.
17 godina
neaktivan

Ocito da je tip kupio 8800gt pa sad zeli izbaciti frustracije na drugima...samo ima budala koje ce povjerovati u taj tekst jer je po njemu g92 nesto najjace u svemiruCool

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina
tutix kaže...

Točno je da se grije zbog premale brzine venta, vrti se čak i ispod 20% po defaultu...

Za smanjit temperaturu ne treba kupovati drugi hladnjak, treba ATIWinflash i RBE (radeon bios editor)...

Sa atiwinflashom se skine bios od grafičke lokalno na disk, sa rbe se učita i tamo su treći tab postavke ventilatora... Po defaultu je namješteno da je brzina venta 0% do 72° ( s tim da 0 nije 0 nego neka minimalna brzina po Atiju) i treba kliknut na recommended settings i graf će se editirat tako da se vent vrti 15% od 50°, ja sam ga produžio da kreće od 55° 15% i nakon toga se sejva bios i zafleša grafička sa editiranim biosom ponovo atiwinflashom i temperatura mi je pala sa 78° na 56° u idleu, a graf u rbe računa da je na temperaturi 70° u loadu brzina venta 30% što je i dalje nečujno...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice