Ne znam zasto se BUG toga sjetio 20 godina pre kasno :D QT je njesra od samog nastanka, postojanja.... uzasna crap "tehnologija" :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
QuickTime = parazit za Windows.
Za Windowse se QuickTime više ne razvija i ne nadograđuje. Zadnja verzija je bila za Windows 7, a to sve je već dovoljan razlog za maknuti isti sa Windowsa.
Zanimljivo je kako je Apple na Windowse uvijek isporučivao puno inferiorniju verziju nekog softwarea nego na OS X. Primjer su QuickTime, iTunes i Safari, Safari je još nekako podnošljivo i radio. Isti taj software na OS X-u radi odlično.
Logika govori da su baš za Windowse trebali napraviti iste, ako ne i puno bolje verzije tog softwarea, jer ovako sami sebi rade lošu reklamu za OS X, jer ljudi misle da isti komadi softwarea i tamo rade takve probleme.
U nekim stvarima je Apple van svake logike. 
Logika govori da su baš za Windowse trebali napraviti iste, ako ne i puno bolje verzije tog softwarea, jer ovako sami sebi rade lošu reklamu za OS X, jer ljudi misle da isti komadi softwarea i tamo rade takve probleme.
Ne, logika govori ako isti komad softwarea bolje radi na Macu i OSX-u kako su to bolja računala i bolji OS.
To čuda nikada nije trebalo biti instalirano na Windowse.
Firefox je također nekada na nekim stranicama tražio da se instalira taj plugin. Još veće sranje je to što Adobe alati (photoshop, premiere...) još uvijek traže to smeće (ne znam jedino za zadnju verziju).
za prozorse je sve opasno, a najopasniji sam user :P
Ma dajte, tko još koristi to smeće...
Ne, logika govori ako isti komad softwarea bolje radi na Macu i OSX-u kako su to bolja računala i bolji OS.
-PPC? x86, ista-identična računala. Isključivo interes. (qtime, kao npr format kojeg se koristi za profi video, ne dozvoljavaju licencom saveanje pod win..).
pdf, java, flash, QT.. više takvih 'sitnica', ista stvar, isti problem, rupe.. big biz (koji nema veze s potrebama korisnika, njegovom sigurnošću pa ni MS-OSom osim što je dominantni DE).
-PPC? x86, ista-identična računala. Isključivo interes. (qtime, kao npr format kojeg se koristi za profi video, ne dozvoljavaju licencom saveanje pod win..).
pdf, java, flash, QT.. više takvih 'sitnica', ista stvar, isti problem, rupe.. big biz (koji nema veze s potrebama korisnika, njegovom sigurnošću pa ni MS-OSom osim što je dominantni DE).
Mislim da si me krivo razumio. Ne smatram Mac i OSX boljim racunalom i OS-om. Samo objašnjavam logiku namjernog srozavanja kvalitete aplikacije za tuđu platformu. Dakle isključivo interes.
Nadam se da će sada napokon Adobe riješiti situaciju sa kodecima pa da After Effects/Premiere više ne traži instalaciju QuickTime-a.
Kužim da je to zbog exporta u MOV, H264 i slično ali sigurno mogu to sve ubaciti pri instalaciji/updateu.
Još se može skinuti jel ?? Da ga mogu preporučiti svojim neprijateljima :D
ni itunes ne zaostaje puno za ovim smecem. srecom pa za podcaste koje pratim postoje daleko bolje alternative. :)
Nadam se da će sada napokon Adobe riješiti situaciju sa kodecima pa da After Effects/Premiere više ne traži instalaciju QuickTime-a.
Kužim da je to zbog exporta u MOV, H264 i slično ali sigurno mogu to sve ubaciti pri instalaciji/updateu.
Za ovo ne postoji alternativa, jel tak?
QTime je i dalje potreban zbog codeca?
nije stvar codeca (postoji open-free), nego licence u legit bizu.. jednostavno ne dozvoljava sejvanje produkcijskog mateijala u svom formatu (play nije problem). Tad oni koji se time bave moraju koristiti Maca-OSX.. mada pod win imaju veću slobodu-snagu (neograničeno kombiniranje SW-HWa) npr nova GPU, + kod nas se ne prodaju novi-top modeli uz 30% razlike u cijeni..
nije neki OS bolji, nego licencom kontroliraju. (nije ni win bolji od osxa.. samo izbor SWa i sloboda HWa koje nema na Macu). Soft je samo soft. Hard je identičan.. (platforma).
mikrosoft je još opasniji. 
Uvijek sam se ježio od tog komada nazovi softvera...
lightroom isto zahtijeva to smeće od quicktimea, nadam se da će im doći konačno iz guzice u glavu da nešto naprave pametnije po tom pitanju, čak i što nije adobe, recimo edius isto prilikom instalacije pita quicktime, eto, 2 tvrtke koje moraju sredit problem, nije adobe sam