Pušiona s okusom jabuke

poruka: 149
|
čitano: 15.851
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona s okusom jabuke".
16 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke
  • Žalosno je da su toliki ljudi prevareni.
  • Žalosno je da se još uvijek ne radi dovoljno na edukaciji korisnika na području sigurnosti, na Apple ili bilo kojoj drugoj platformi. Ovaj primjer nije usamljen, a uvjeren sam nije niti zadnji. Pod korisnicima ne mislim na prosječnog Bug forumaša koji je po računalnom znanju zasigurno iznad prosječnog korisnika računala.
  • Žalosno je da je Apple odbijao nuditi pomoć. Ako je to istina. Tko je jednom posjetio Apple Store taj zna kakva je Apple podrška korisnicima i da bi na tom području mogao biti uzor mnogima.
  • Žalosno je da je nekima glavni argument obrane Apple platforme ukazivanje na iste mane na drugim platformama.
  • Najviše me žalosti koliko ljude ponekad veseli tuđa nesreća.

8 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pušiona s okusom jabuke
Davor kaže...
dgigibao kaže...

http://support.apple.com/kb/HT4650

ne piši sranja ako ne znaš o čemu pričaš, to poručujem i autoru članka

Ovo je link iz prve rečenice mojeg članka. Samo kažem {#}

i jesu li svi pročitali što piše na tom linku? kako se briše ovaj malware? i kako bi slična stvar završila kad bi se tako nešto ukopalo u registry?

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
17 godina
Pušiona s okusom jabuke

http://arstechnica.com/apple/news/2011/05/malware-on-the-mac.ars/2

http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_Miller_%28security_researcher%29

Sve u svemu, nikoga ne interesira tih par posto ljudi što koriste Mac. Ako jednog dana Mac bude imao 40% tržišta tada će biti i virusa i malwarea za njega.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...
ivoleko kaže...

da ako koristis UAC :)

ja to na winsima nisam niakd koristio, korisna je stvar sigurno, ali previse zamorna

A jel u Linuxu radis pod rootom?

Sudo - korisna stvar, ali previse zamorna!? {#}

Edit: OSX kao sigurna platforma - my ass: http://www.zdnet.com.au/mac-os-x-hacked-under-30-minutes-139241748.htm

pa ne koristim ni linux... isto mi je previse zamoran :)

tako je to kad naviknes na jabuku, nekako se "polijeniš" za sve drugo

ma hakirali su ga prije i u 5 minuta, ali mene to ko korisnika ne briga previse

bitno da meni sve radi, a ne da na nakon instalacije QuickTime alternative codeca OS se vise ne dize i tribam radit recovery (dan primjer zadnje i nedavne windows 7 frustracije)

www.stripovi.tk
16 godina
protjeran
ivoleko kaže...
tnakir kaže...
ivoleko kaže...

ja to na winsima nisam niakd koristio, korisna je stvar sigurno, ali previse zamorna

Edit: OSX kao sigurna platforma - my ass: http://www.zdnet.com.au/mac-os-x-hacked-under-30-minutes-139241748.htm

bitno da meni sve radi, a ne da na nakon instalacije QuickTime alternative codeca OS se vise ne dize i tribam radit recovery (dan primjer zadnje i nedavne windows 7 frustracije)

to je tvoja krivica 

ja samo instaliram MPC-HC i radi sam video moguc bez problema 

daleko najbolji video player na svim platformama

http://protocol4.animehr.com/
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

98 komentara na temu u kojoj su naivci upisivali sve svoje podatke koje mogu upisat, ne imajuci na umu da su to vec napravili....

daljnje rasprave me uopce ni ne zanimaju jer mi je smjesno kako svaka vijest o applu digne takvu zainteresiranu masu (bas me zanima zasto)...

i sad krenimo iz pocetka, pljuvanje po svim korisnicima appla... (kao da na winu ne postoje primjeri- ali glupo je uopce usporedivat)

potpis :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dgigibao kaže...
Davor kaže...
dgigibao kaže...

http://support.apple.com/kb/HT4650

ne piši sranja ako ne znaš o čemu pričaš, to poručujem i autoru članka

Ovo je link iz prve rečenice mojeg članka. Samo kažem {#}

i jesu li svi pročitali što piše na tom linku? kako se briše ovaj malware? i kako bi slična stvar završila kad bi se tako nešto ukopalo u registry?

hehehehe...angry fanboy...{#}...ajmo sad napraviti znanost od toga kako se briše maleware na maku..kakve veze ima kako se briše??..ma koji ste vi manipulanti i kako skrećete pozornost na nešto nebitno..dakle da te vratim u kolosijek,iliti na tračnicu.Ovako,tema je Proboj maleware-a u Mak računala..kraj priče..Dakle,ono što je dosad smatrano nenačeto i netaknuto kao Časna djeva iz Rajskog vrta,prije berbe jabuka,a koja je onda brutalno "penetrirana" maleware-om,sada se pokazalo da je Djeva u biti vrlo podatna za "penetracije"..i tu je kraj priče..kako vi Jabučari govorite ,u slučaju hvaljenja Apple produkata da se treba držati teme,eto,mi se sad držimo i kažemo ti-tema nije registry Windowsa,niti ono što bude sa njim kad se uvali virus u WIn sustav..tema je Mac-ova izgubljena čednost..{#}

16 godina
neaktivan
Bypass kaže...
Shody_1994 kaže...

Tehnički, to je samo kod glupog Ubuntua, koji bi bio odličan da nema tako glup način rada na računalu.

Kod svake iole normalne distribucije (Debian, Arch, Fedora), se logiraš kao root i ne treba ti nikakav sudo za rad u svim direktorijima ( /etc, /var, /usr, /dev...). 

Upravo suprotno kolega. Kao root je jako opasno biti logiran kao root duže od par naredba. Radije ću napisati 4 riječi nego biti ulogiran kao root.

Ali svakom svoje, meni ubuntu ima odličan user managment.

Ma slažem se da ne valja, ali je nekad stvarno ne praktično preko terminala raditi neke stvari u ovim zaštićenim direktorijima. Kad se prijaviš kao root radiš u gui-u kao root, a ovako samo preko terminala. 

Meni ne treba GUI jer radim preko terminala brže 3x nego prko klikanja mišom ali govorim o nekim početnicima koji čim vide crni ekrana a.k.a. terminal padne im mrak na oči.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

98 komentara na temu u kojoj su naivci upisivali sve svoje podatke koje mogu upisat, ne imajuci na umu da su to vec napravili....

daljnje rasprave me uopce ni ne zanimaju jer mi je smjesno kako svaka vijest o applu digne takvu zainteresiranu masu (bas me zanima zasto)...

i sad krenimo iz pocetka, pljuvanje po svim korisnicima appla... (kao da na winu ne postoje primjeri- ali glupo je uopce usporedivat)

U međuvremenu se više ništa ne upisuje ,jednostavno se sam downloada i uz malo nepažnje ,voala ,instalira! KLIK

Ako te ne zanimaju daljne rasprave ,čemu uopće ovaj post?? {#}

A ovakve vijesti su interesantne prvenstveno zbog odnosa ''vaše voljene kompanije'' prema svima drugima i podcjenjivanja svih drugih ,iako ,očito je da nema nikakve razlike!!

Ko pljuje po korisnicima Applea? Pa najviše pljuvanja napravite sami po sebi svojim izjavama!

Pročitaj samo postove deklariranih jabučara ovdje i u svim ostalim temama o Appleu!

Činjenica ovdje je samo jedna - nađen je opaki malware ,Apple to zna odavno ,ali ne reagira i čak i poriče! Gotova priča!! {#}

Shody_1994 kaže...

Meni ne treba GUI jer radim preko terminala brže 3x nego prko klikanja mišom ali govorim o nekim početnicima koji čim vide crni ekrana a.k.a. terminal padne im mrak na oči.

Početnici pogotovo trebaju izbjegavati rad u root-u!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 1:10 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Bilo je neko istraživanje da su Macovci najrizičnija skupina korisnika računala, jer su naučili da na "Macu nema virusa" pa upravo zbog toga vjeruju svemu. Šalju i zaraženi spam, a kada dođu na računalo sa Windowsima naprave nered (jer se niti ne znaju služiti računalom). I normalno da im onda je Mac božanstvo, ne moraš misliti. Kao kada gledaš stvarnosnice.

0 0 hvala 0
17 godina
Shody_1994 kaže...

Meni ne treba GUI jer radim preko terminala brže 3x nego prko klikanja mišom 

Mos mislit.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
15 godina
tnakir kaže...
Na linuxu trebas sudo i za guzicu obrisat.

Samo za tvoju informaciju imaš i su terminal. A ako si pravi muškarac ne trebaš ju brisati svaki put.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...
Na linuxu trebas sudo i za guzicu obrisat.

Samo za tvoju informaciju imaš i su terminal. A ako si pravi muškarac ne trebaš ju brisati svaki put.

{#}

This space for rent!
14 godina
protjeran
tnakir kaže...
Shody_1994 kaže...

Mos mislit.

Meni je brže. Otvaram terminal prije nautilusa. To je naravno kad nisam lijen {#}

Better safe than Sony
17 godina
mario.L_hr kaže...

Znači, ti si taj! {#}

LINK

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 9:49 (Father_Dougal).
17 godina
Father_Dougal kaže...
mario.L_hr kaže...

Znači, ti si taj! {#}

LINK

Da tarzančići ROFL :))))))))))

Mentalist je moj idol... I torrente isto
16 godina
Pušiona s okusom jabuke

Nikada problem nije u OS-u nego u činjenici da ogroman broj korisnika računala spada u tupave ljude.

0 0 hvala 0
15 godina
Father_Dougal kaže...
mario.L_hr kaže...

Znači, ti si taj! {#}

LINK

Ma to ti je neki od Windows korisnika, ja koristim Linux. Open source i open soul.{#}

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Meni ovo zvuči ko super reklama za apple. Apple se našao pod udarom malwarea!!! Jednog. I naslov u novinama. Spektakl. 

2 0 hvala 0
17 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
ivoleko kaže...
tnakir kaže...
ivoleko kaže...

to je tvoja krivica 

ja samo instaliram MPC-HC i radi sam video moguc bez problema 

daleko najbolji video player na svim platformama

moja krivica? LOL

šta bi trebao gledat windowse iz sigurne udaljenosti i instalirat samo ono sta ti koristis?

ja koristim GOM player kojeg i BUG hvali kao jedan od najboljeg i cisto da se zna, instalacija je blokala na koraku kad se instalirao Visual Studio 2005 redistributable, i tada je sve otislo u ku*ac

ovo je samo jedan primjer, poznatiji sam ode u svojem kvartu kao "mali od kompjutera" koji instalira drugima winse ka kupe kompjuter i rijesava ih problema

meni se takve stvari rijetko kad desavaju, ali drugima manje iskusnima cesto, a onda ja nastupam...

ali poznajem i manje iskusne mac korisnike, ali njima nikad nije tribala moja pomoc

meni to dovoljno govori, ako tebi nije, žao mi je

www.stripovi.tk
16 godina
protjeran

moja krivica? LOL

šta bi trebao gledat windowse iz sigurne udaljenosti i instalirat samo ono sta ti koristis?

ja koristim GOM player kojeg i BUG hvali kao jedan od najboljeg i cisto da se zna, instalacija je blokala na koraku kad se instalirao Visual Studio 2005 redistributable, i tada je sve otislo u ku*ac

ovo je samo jedan primjer, poznatiji sam ode u svojem kvartu kao "mali od kompjutera" koji instalira drugima winse ka kupe kompjuter i rijesava ih problema

meni se takve stvari rijetko kad desavaju, ali drugima manje iskusnima cesto, a onda ja nastupam...

ali poznajem i manje iskusne mac korisnike, ali njima nikad nije tribala moja pomoc

lol BUG ga hvali 

oni pola programa ne istestiraju kak se spada

"mali od kompjutera" bi trebao znati za mplayer na mac-u (a ne neki tamo quick time :P )i da je GOM postao zaostalo sranje 

http://protocol4.animehr.com/
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
moja krivica? LOL

Pa kad si insalirao tko zna kakvu priatski verziju i onda se čudiš.

Imam sam Windows 7 na laptopu 2 godine nikad se nije zmarznuo ili izbacio bsod a koristio sam ga svaki dan.

17 godina
Xanzzu kaže...

Pa kad si insalirao tko zna kakvu priatski verziju i onda se čudiš.

Imam sam Windows 7 na laptopu 2 godine nikad se nije zmarznuo ili izbacio bsod a koristio sam ga svaki dan.

ovak inace odgovaraju prepotentni jabucnjaci (ili je problem u traumama iz djetinjstva? )

"meni se to nije nikad desilo, ti sigurno lazes" ????

uz situaciju kad imamo vise od milion stranica zarazenih s nekom vrstom malwera za windoze, likovat kaj se naslo nekoliko stranica koje mogu zarazit jabucnjake je djetinjasto i doslovno trazenje dlake u jajetu

to kaj je politika firme da uvjerava korisnike da je njihov proizvod savrsen je prica za sebe, svi to rade, svi znaju da lazu, al daj mi nabrojite ko kod prodaje bilo kojeg proizvoda naglasava njegove lose strane?

16 godina
neaktivan
Zdravek2008 kaže...

uz situaciju kad imamo vise od milion stranica zarazenih s nekom vrstom malwera za windoze, likovat kaj se naslo nekoliko stranica koje mogu zarazit jabucnjake je djetinjasto i doslovno trazenje dlake u jajetu

to kaj je politika firme da uvjerava korisnike da je njihov proizvod savrsen je prica za sebe, svi to rade, svi znaju da lazu, al daj mi nabrojite ko kod prodaje bilo kojeg proizvoda naglasava njegove lose strane?

Likuje se vjerojatno zbog dugogodišnjeg Appleovog (a naravno ,i Apple korisnika) ismijavanja Windowsa ,iako se godinama zna da OS X nije ništa sigurniji!

Pa recimo MS ,čiji Windows OS još od davnina ,odmah nakon instalacije upozorava novog korisnika da nema AV i nije zaštićen??

O Appleu i njegovoj brizi za sigurnost korisničkog sistema je dovoljno reći da je u OS X-u firewall ,osnovna zaštita ,po defaultu isključen!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 19:18 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Dodje mi da taj malware potrazim na netu, instaliram i sam ga uklonim - bez Appleovog naputka. Tek toliko da vidim koliko bi mi vremena trebalo za to...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Father_Dougal kaže...
mario.L_hr kaže...

Znači, ti si taj! {#}

LINK

Ma to ti je neki od Windows korisnika, ja koristim Linux. Open source i open soul.{#}

Linux otvara :) kenjas bez problema

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
14 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Hahahaha! Moram priznat, vrlo kreativan način prevare! {#} Ja sam korisnik Windowsa i nisam još naletjela na ovakvu vrstu malvera, ali sam čula za slične stvari.

Ipak, ovo ne pobjeđuje jedan najlegendarniji način prevare koji sam već davno čula:

Netko je nudio nek svoj program koji je dobro radio i sve, ali imajući na umu da skoro nitko ne čita one ugovore kod instalacije programa nego odma kliknu na "I Agree", on je lipo uredno napisao da porgram sadrži virus! I sad je to legalno, pa ga ti sprijeći {#}

Budite dobri prema štreberima jer ćete možda jednog dana raditi za jednog od njih - Bill Gates / Avatar: http://crysa.deviantart.com/#/d27uod7
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Likuje se vjerojatno zbog dugogodišnjeg Appleovog (a naravno ,i Apple korisnika) ismijavanja Windowsa ,iako se godinama zna da OS X nije ništa sigurniji!

Pa recimo MS ,čiji Windows OS još od davnina ,odmah nakon instalacije upozorava novog korisnika da nema AV i nije zaštićen??

O Appleu i njegovoj brizi za sigurnost korisničkog sisitema je dovoljno reći da je u OS X-u firewall ,osnovna zaštita ,po defaultu isključen!!

to su zagorska posla?
ak ce sused dobit duplo, nek mi krepa krava?

da li ti kad ides na more uzimas tablete protiv radijacije? vjerojatno ne, al i nije nemoguce da dodje do neke nuklearne katastrofe, kaj ne? ali je vjerojatnost jako mala, tak da svakodnevno u svemu vazemo da li je vjerojatnost da se nekaj desi veca ili manja

tak je i sa virozama

kaj ti znaci ak imas av program, dal si s njim 100% siguran? nisi! mozes ih instalirat 10 i opet postoji mogucnost da ces naletit na neki novi virus koji av programi nemaju u bazi i da ce ti "sprzit" racunalo, a velika je vjerojatnost da ce ti performanse i na najjacoj zjeri drasticno past ak imas nekoliko av programa u pozadini

a situacija osx je takva da vjerojatnost da ces pokupit neku zarazu bez av ko i vjerojatnost da ces pokupit nekaj sa win+av (a mozda i manja)

pa je individualna odluka da li ces instalirat neki av program (koji usput u bazi ima hrpu win virusa koje nadgleda) ili ces koristi male sive celijice kak bi poaro reko i paziti na kaj klikas

PS

zakaj ekipa na OSX gleda kao na nekaj kaj je izmislila jabuka i stef?

pa kaj nije OSX u biti unix zapakiran u ljepo pakiranje?

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Shody_1994 kaže...

Mos mislit.

Wanna bet?

Pa treba bi mi barem 20 sekundi da otvorim /etc pa uđem u neki .conf file.

A ovako stisnem ALT+F4 i upišem komandu tipa 'sudo nano /etc/blabla.conf" i eto ga, 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 15:40 (Shody_1994).
16 godina
neaktivan
Zdravek2008 kaže...

to su zagorska posla?
ak ce sused dobit duplo, nek mi krepa krava?

Ti si očito neki fiškal!! {#}

Zdravek2008 kaže...

kaj ti znaci ak imas av program, dal si s njim 100% siguran? nisi! mozes ih instalirat 10 i opet postoji mogucnost da ces naletit na neki novi virus koji av programi nemaju u bazi i da ce ti "sprzit" racunalo, a velika je vjerojatnost da ce ti performanse i na najjacoj zjeri drasticno past ak imas nekoliko av programa u pozadini

Naravno da AV ne znači ništa bez upotrebe sivih stanica ,a najveća glupost je imati više AV programa u funkciji na PC-u!

Zdravek2008 kaže...

a situacija osx je takva da vjerojatnost da ces pokupit neku zarazu bez av ko i vjerojatnost da ces pokupit nekaj sa win+av (a mozda i manja)

pa je individualna odluka da li ces instalirat neki av program (koji usput u bazi ima hrpu win virusa koje nadgleda) ili ces koristi male sive celijice kak bi poaro reko i paziti na kaj klikas

Jesi siguran? Činjenice govore drugačije! Naravno ,najboljia zaštita je korisnik koji upotrebljava mozak ,ali ovdje je riječ o kompaniji koja je ,iako je znala za napade već neko vrijeme ,to poricala i čak kažnjavala svoje vlastite radnike ako bi se usudili izreći nešto drugačije!!

Je individualna odluka ,ali možeš li ti reagirati jednako brzo kao i AV program ,pogotovo danas ,kad se novi malware pojavljuje i mutira na dnevnoj bazi?

Zdravek2008 kaže...

PS

zakaj ekipa na OSX gleda kao na nekaj kaj je izmislila jabuka i stef?

pa kaj nije OSX u biti unix zapakiran u ljepo pakiranje?

Pa jabuka i štef su izmislili kompjutere ,internet ,mobitele i sve ostalo!

Kaj ti to ne znaš?! {#}

OS X je unixoid!

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 15:38 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice