a mogli su se bolje potruditi oko imena ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Oduvijek sam se pitao dali ce u skoroj buducnosti biti moguce pokupiti virus na mobitelu te da on zove sam brojeve u inozemstvu a ti nedaj boze imas pretplatu pa na kraju mjeseca da ti ispadnu oci kada vidis racun...
Izgleda da ce antivirusi za mobitel za koju godinu postati standardna oprema
Čuj to je mana slobode android marketa, da google motri svaku aplikaciju koja je postana kao apple sigurno do ovakvih stvari bi se puno manje događalo i manje bi ih se i trudilo raditi viruse za mobove. Ali to je tako kad je otvoren sustav, iako mislim da bi google ipak morao malo postrožiti da barem aplikacije moraju neke osnovne stvari proći prije nego se stave na market...
Izgleda da ce antivirusi za mobitel za koju godinu postati standardna oprema
Ne samo antivirusi. Trebat ćemo koristiti firewallove, sandbox aplikacije i ostale načine zaštite koji su danas standardni na kompovima. 
Jako sam zabrinut...
Znaci 'nas' Modni macak ce uskoro imati veliki racun za mobitel, pa si nece moci priustiti torbicu od bengalskog tigra.
Prezivjeli smo dialere, pa smo prezivjeli lazne t-comove dialere na koje smo placali ogromne racune niti krivi niti duzni, pa cemo i ovo prezivjeti, a oni koji se ne znaju nositi sa time, sigurno da im niti ne treba skuplji mobitel od 100 kuna.
I s njime se moze razgovarati i slati poruke.
A.
Čuj to je mana slobode android marketa, da google motri svaku aplikaciju koja je postana kao apple sigurno do ovakvih stvari bi se puno manje događalo i manje bi ih se i trudilo raditi viruse za mobove. Ali to je tako kad je otvoren sustav, iako mislim da bi google ipak morao malo postrožiti da barem aplikacije moraju neke osnovne stvari proći prije nego se stave na market...
da, jer za iphone os nema malignog koda u opticaju...a od nedavno su svinje naucile letjeti i na vrbi je rodilo grozde, a pakao se zamrznuo...
Gluposti. Ako ti media player trazi permission za slanje poruka znaci da nesto nije u redu i ne instaliras ga. Mislim da je ova vijest Dragin mokri san.
Ali kako se siri? Tako sto ga sam skines i instaliras? lol velike mi opasnosti.
Mislim da cu izbjegavat smartphonove i u buduce - trebat ce im previse odrzavanja :)
i kako ekipa s bug.hr-a ne navodi izvore, samo tri sekunde guglanja donose jasan odgovor da je ovo moguće samo za aplikacije izvan android marketplacea što se uopće ne navodi u članku. link na članak na theregister-u
In a statement, Google said it existing permission controls guard against this type of type, which only exist for applications published outside the Android Marketplace.
Our application permissions model protects against this type of threat. When installing an application, users see a screen that explains clearly what information and system resources the application has permission to access, such as a user's phone number or sending an SMS. Users must explicitly approve this access in order to continue with the installation, and they may uninstall applications at any time.We consistently advise users to only install apps they trust. In particular, users should exercise caution when installing applications outside of Android Market.
ista stvar kao i sa linux repozitorijima. skidaj s njih i sve je ok. skidaj izvan njih i ne možeš znati što je spakovano u tom bin fileu osim ako nemaš source code i razumiješ ga čitati.
ista stvar kao i sa linux repozitorijima. skidaj s njih i sve je ok. skidaj izvan njih i ne možeš znati što je spakovano u tom bin fileu osim ako nemaš source code i razumiješ ga čitati.
Jbg... piratluk je uvijek rizik :)
Hvala, nisam znao to... Ali svejedno ima i dosta sumnjivih aplikacija na marketu, samo upiši sexy girls i naći ćeš gomilu aplikacija od jednih te istih developera i sve imaju ili pristup slanju poruka ili globalnom modificiranju system settingsa i slično, tako da mi ne bi bilo čudno i kad bi nešto opasnije uletilo u market ali srećom ipak nije. I dalje, ostaje pamet u glavu i prije skidanja aplikacije provjeriti premissione da vidimo da li ima išta nepotrebno i uvijek baciti oko na komentare i vidjeti da li nešto valja ili ne.
Jbg... piratluk je uvijek rizik :)
ne mora bit piratluk. npr. skype je freeware. nije piratluk ako ga skinem s neke lijeve stranice i instaliram. samo što nikad ne mogu znati šta je to točno bilo u tom paketu. druga stvar je ako dodam potpisani repozitorij sa skypeove službene stranice
@crowap
pa i provjeravaju aplikacije od zloćudnog koda, al samo one u android marketplaceu. za ove izvan: tko bi trebao provjerit aplikaciju koju mi je napravio pajdo jučer i dao meni da si instaliram? pa ja, naravno, nikog drugog se to ne tiče
da, jer za iphone os nema malignog koda u opticaju...a od nedavno su svinje naucile letjeti i na vrbi je rodilo grozde, a pakao se zamrznuo...
pa i nema, u usporedbi sa win i sad androidom ...
http://www.wired.com/epicenter/2010/08/can-you-buy-me-now-apple-and-the-war-for-the-mobile-market/
za google lovere koji vjeruju u otvorenost i brižnost google-a i različitost od microsofta ... :D
http://techcrunch.com/2010/08/13/google-net-neutrality/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29&utm_content=FaceBook
http://www.wired.com/epicenter/2010/08/can-you-buy-me-now-apple-and-the-war-for-the-mobile-market/
za google lovere koji vjeruju u otvorenost i brižnost google-a i različitost od microsofta ... :D
Ma nema nikakvog zlocudnog koda za i oseve zato nesto u zadnje vrijeme stalno zakrpe i updatovi izlaze iskljucivo zbog zlocudnog koda, jer ga nema? hahaha izjava ti je stvarno genijalna.
Cijela poanta je da sto god imas trebas upotrebljavati svoju glavu prije nego sto pocnes malware sam na svoj uredaj stavljati. Cini mi se da bi uskoro vecina malwera mogla poceti izlaziti za i oseve jer korisnici istih bi bili definitivno najlaksa meta.
u usporedbi? sta bi to trebalo znaciti? ili ga ima ili ga nema, ako je 0 onda nema, ali ako ima i 1 onda ima, nema tu nista u usporedbi...
u usporedbi? sta bi to trebalo znaciti? ili ga ima ili ga nema, ako je 0 onda nema, ali ako ima i 1 onda ima, nema tu nista u usporedbi...
tko provjerava aplikacije na android marketu? sami korisnici, dakle mogućnost da navučeš razne malware, viruse, dialere i whatever je ( ako ne paziš ) prolična. S druge strane je na app soreu nema jer apple provjerava si odobrava svaku aplikaciju. Ja ne tvrdim da je jedno bolje ili gore, sve ima svoje prednosti i mane, al app store je neusporedivo sigurniji i selekcija aplikacija je provjerena i daleko kvalitetnija - za sad.
tko provjerava aplikacije na android marketu? sami korisnici, dakle mogućnost da navučeš razne malware, viruse, dialere i whatever je ( ako ne paziš ) prolična. S druge strane je na app soreu nema jer apple provjerava si odobrava svaku aplikaciju. Ja ne tvrdim da je jedno bolje ili gore, sve ima svoje prednosti i mane, al app store je neusporedivo sigurniji i selekcija aplikacija je provjerena i daleko kvalitetnija - za sad.
ne tvrdiš da je jedno bolje, al je ovo sigurnije i daleko kvalitetnije. zbunj?!
ja ako ne pazim, lako prođem kroz crveno svjetlo na raskršću i nastradam (ako ne pazim). google provjerava aplikacije. ako potvrdiš da glazbeni ili video player može slati sms-ove onda valjda tako želiš.