E evo problema :(
pa baš i nije neki
pa baš i nije neki
nije ali ce zbog ove objave izgubiti kojeg korisnika :D
Svi oni koji su planirali da predju na windows7 sada ce jos malo razmisliti....
korisnici koje interesiraju ovakvi članci znaju da problem nije velik (skoro nikakav), oni koji ne čitaju niti neznaju o čemu se radi, niti ih interesira
da, probmlem je skoro "nikaki" . respiratorom upravlja windows7 ..doktore imamo bug, al je skoro nikaki. microsoft radi posao napola, a OS mu prodaje reklama. autor ovog crasha kaze da je problem tako noobovski
da, probmlem je skoro "nikaki" . respiratorom upravlja windows7 ..doktore imamo bug, al je skoro nikaki. microsoft radi posao napola, a OS mu prodaje reklama. autor ovog crasha kaze da je problem tako noobovski
pretjeruješ, bug je bug ima ih svugdje u svakom obliku i na svim platformama, reklama je (kolko mi god išla na qu...) i rađena valjda da nešto promovira prodaje, respirator nisam razumio, sedmica je ok (što se mene tiče) za razliku od viste...
Ne znam zasto se M$ ljuti vakvoj objavi problema. Ovo sam nasao na blogu-u.
November 8th, 2009: MSRC contacted
November 8th, 2009: MSRC acknoledge the vuln
November 11th, 2009: MRSC try to convince me that multi-vendor-ipv6 bug shouldn't appears on a security bulletin.
November 11th, 2009: Win 7 remote kernel smash released
Ipak je Laurent kontaktirao M$, ali su ovi terali po svoje, odnosno ignorirati problem.
e momci ja imam jedan problemcic, kad zelim instalirati win 7, ono, ubacim dvd resetiram cup. stisnem f12, zelim butati win7 al mi ne pronalazi dvd????, dignem normalno stavim dvd i onda mogu normalno instalirat ili upgrejdat. al ja zelim napraviti cistu instalaciju formatirat šarticije itd. a najveci problem je sto neznam obrisat vistu kad instaliram 7, nemogu maknut vistu s particije ???
e moje je pitanje kako kod butanja pokrenut win7
Prvo, profulao si temu na kojoj ćeš postaviti pitanje. Tema veze nema sa instalacijom Windowsa 7.
Drugo, vjerovatno imaš Upgrade DVD, pa samim tim nećeš ni moći pokrenuti instalaciju na način na koji želiš.
Jel to mozda ovo?
Ne nego si ti skinuo krivu verziju winsa, kolko se meni čini.
Jel to mozda ovo?
to je jos beta:DDD
pa i kod applea je jos gore - os x brise sadrzaj hdd-a!
i sta sada?! izdali su zakrpu i gotovo... tako ce i ms izdati zakrpu za ovo...
Jel to mozda ovo?
Ne nego si ti skinuo krivu verziju winsa, kolko se meni čini.
Skinuo sam sa IP torrentsa i sigurno nije nikakvi krivi winsi jer su imali 5 gbs sa svim jezicima
Jel to mozda ovo?
to je jos beta:DDD
I nije beta jer je ovo RTM iliti built 7600
problem je totalno los..al opet, ako se ne koriste portovi 139 i 445, zacepis ih i to je to..a ako se koriste...jbga..zacepis i cekas da izadje patch :) LOL
onaj kojemu treba 100%-tna sigurnost sigurno ne koristi windowse, u bilo kojem izdanju
usporedba s respiratorom je otprilike kao da si rekao
"houston we have a problem - imamo bug na sustavu"
za takve uređaje se koriste provjerene stvari...
2 fake alert: jesi siguran da si skinuo bootabilnu verziju?
kao npr?
onaj kojemu treba 100%-tna sigurnost sigurno ne koristi windowse, u bilo kojem izdanju
Koje je provereno resenje po tebi? Samo nemoj Linux zato sto i on ima milion bugova.
no name priča gluposti naravno. Još jedan neuki pametnjaković...
Da ali sam instalirao preko instaliranog win 7 i iz windowsa je instalirano a ne clean install..I da..Problem sam rijesio..Uglavnom imao sam 15 virusa koji su se sirili i rijesio sam to avirom i malwarebytesom i na kraj sam im stao.
bolje je pitanje koji OS nema sigurnosnih problema, a ne koji windowsi.
Ma slušajte ljudi, ja mislim da je Linux jedan od najboljih...
... kao prvo...
1 - Stabilnost
2 - Sigurnost
3 - Nije ni potreban AV,jer je virusa za linux vrlo malo, te je teško naletjeti na njih...
4 - BESPLATAN je!!! U usporedbi s Microsoftom koji za svoja sranja "DERE" ljude...
Ja sad imam Dual boot Linux / WINDOWS XP
I sad mi je preferirani OS Linux Ubuntu 9.10 A XP tek za neke stvari koristim...
Imal tko da se ne slaže samnom????
probaj SElinux...ako ga koristi američka NSA,valjda je dovoljno siguran
Inace, losa stvar je sto se ti pisani 0-day explojti objavljivaju na svakakvim web stranicama/blogovima od raznih "experata" (koji objavljivaju explojt samo radi samohvaljenja) onda se dogodi cesto situacija da netko to debelo iskoristi. Nebi se cudio da ubrzo se i pojavi virus koji explojta navedenu sigurnosnu rupu.
I ovo mi veoma veoma veoma slici na poznati LSSAS/DCOM explojt koji je iskoristavao Blaster i Sasser (obicni trivijalni infinite loop) - samo da se nebi dogodila situacija da se ponovno ponovi povijest
MS ovo mora popatchati sto prije jer vec vjerujem da tek sada u trenutku pisanja ovog mog' posta postoji virus/malware koji iskoristava taj problem.
Zivjeli!
... kao prvo...
1 - Stabilnost
2 - Sigurnost
3 - Nije ni potreban AV,jer je virusa za linux vrlo malo, te je teško naletjeti na njih...
4 - BESPLATAN je!!! U usporedbi s Microsoftom koji za svoja sranja "DERE" ljude...
I sad mi je preferirani OS Linux Ubuntu 9.10 A XP tek za neke stvari koristim...
Ako je linux toliko siguran ...objasni mi ovo: http://secunia.com/advisories/search/?search=linux
... kao prvo...
1 - Stabilnost
2 - Sigurnost
Ako je linux toliko siguran ...objasni mi ovo: http://secunia.com/advisories/search/?search=linux
A da naucis linkat na forumu prvo LINK!!!!
a da si malo duze od 4 tjedna na forumu i da se malo manje pravis pametan bi skuzio da forum sam treba "polinkati" ako mu pasteas neki link.. primjer je ovaj post : http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/whiskey-pc/37670.aspx
EDIT : ajme vidi, automatski je polinkao link na temu "whiskey-pc"....
a da si malo duze od 4 tjedna na forumu i da se malo manje pravis pametan bi skuzio da forum sam treba "polinkati" ako mu pasteas neki link.. primjer je ovaj post : http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/whiskey-pc/37670.aspx
EDIT : ajme vidi, automatski je polinkao link na temu "whiskey-pc"....
Netko se uvrjedio
Nisam nista lose mislio ludaku,a zasto ti ne radi prvi link,ako vec sam treba polinkati
Inace, losa stvar je sto se ti pisani 0-day explojti objavljivaju na svakakvim web stranicama/blogovima od raznih "experata" (koji objavljivaju explojt samo radi samohvaljenja) onda se dogodi cesto situacija da netko to debelo iskoristi. Nebi se cudio da ubrzo se i pojavi virus koji explojta navedenu sigurnosnu rupu.
I ovo mi veoma veoma veoma slici na poznati LSSAS/DCOM explojt koji je iskoristavao Blaster i Sasser (obicni trivijalni infinite loop) - samo da se nebi dogodila situacija da se ponovno ponovi povijest
MS ovo mora popatchati sto prije jer vec vjerujem da tek sada u trenutku pisanja ovog mog' posta postoji virus/malware koji iskoristava taj problem.
Zivjeli!
koliko sam ja shvatio ovo gotovo i nije sigurnosni problem već stability problem, u najgorem slučaju se može izvesti DOS napad ukoliko nisu zatvoreni navedeni portovi, a i to je upitno jer sistem može biti nestabilan... ne i bit će nestabilan