Procurila slika testnog iPhonea 7

poruka: 39
|
čitano: 6.188
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procurila slika testnog iPhonea 7".
18 godina

iPhone 8 ako bude nex best thing kako ga najavljuju bi mogao uzet nakon 3G-a 

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Opet ova debilna izbočena kamera

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sad će u naših teleoperatera na akciji bit, platiš 8999kn odma uz tarifu 'imam mobitel' od 690kn s uključenih 100sms-ova prema svima, sa selfie štapom na dar.

Moj PC  
23 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ovo cisti rip off nekih htc modela...

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
Re: Procurila slika testnog iPhonea 7
underdog kaže...

Stvarno ima preoštar rub. Nije problem izbočenje, ima ga i samsung, ali ovo zapinje. Nije mi jasno jel to neki 
jako bitni dizajnerski fičr da mora biti bez ublažavanja ruba na ringu, jel to zbog neke dodatne opreme?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina

koji revolucionarni dizajn!

3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
underdog kaže...

Šta vam smeta, nije žilet.

12 godina

Kaj nije to maska za neki ajfon 6?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

4 0 hvala 0
18 godina
Almin94 kaže...
underdog kaže...

Šta vam smeta, nije žilet.

Zapinje u džepu, futroli, lako se strugne na stolu, okrhne mahanjem i tako...

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan

Ja i dalje ne znam zašto se kamera ne nalazi u jabuci.

http://luka-ivankovic.from.hr/
14 godina
odjavljen

Nek su ga stanjili, nek su je stanjili, bitno da je tanak....

16 godina
neaktivan

Možda će revolucionarno na 10. obljetnicu predstaviti Android mobitel pa napokon dostignu konkurenciju po funkcionalnosti. 

Moj PC  
7 6 hvala 0
17 godina

bezveze ista 6 ica

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kurje oko

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Možda će revolucionarno na 10. obljetnicu predstaviti Android mobitel pa napokon dostignu konkurenciju po funkcionalnosti. 

Da, neka to naprave.

Neka odbace software koji je napisan dobrim dijelom u native codeu, koji runna na 512MB RAM i 1 ghz dual core ARM7 procesoru i zamijene ga sa Java Virtualnom Masinom koja ne zna sto je Stack i Heap, a potrebno joj je 3GB da otvori messenger i whatsapp u isto vrijeme.

I zasto?

Zato sto se kolegi Mirko935 vise svidaju kruzici na Androidu nego kvadratici s iOS-a. 

Derive and Conquer.
16 godina
neaktivan
flateR7 kaže...

Da, neka to naprave.

Neka odbace software koji je napisan dobrim dijelom u native codeu, koji runna na 512MB RAM i 1 ghz dual core ARM7 procesoru i zamijene ga sa Java Virtualnom Masinom koja ne zna sto je Stack i Heap, a potrebno joj je 3GB da otvori messenger i whatsapp u isto vrijeme.

I zasto?

Zato sto se kolegi Mirko935 vise svidaju kruzici na Androidu nego kvadratici s iOS-a. 

Može on biti napisan po duhu svetome na kamene ploče, svejedno ima 20 % koda (i time jednako toliko funkcija) ozbiljnog OS-a.

Runna on, runna, baš sam vidio jučer kod frendice, 4s valjda, onaj smiješni excuse za laucher se izvodi sa 7 frejmova po sekundi. Doslovno. Takvo trzanje nisam nikad vidio na Androidu, ali stvarno. Ni na Desireu kad sam mu stavio neku prvu ludu alphu jelly beana koja nije mogla minutu raditi jer joj je falilo pola funkcija. :D

edit: btw, kakvi kružići i kvadratići?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 9:11 (Mirko935).
14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
flateR7 kaže...

Može on biti napisan po duhu svetome na kamene ploče, svejedno ima 20 % koda (i time jednako toliko funkcija) ozbiljnog OS-a.

Boldano je glupost, u kotradikciji sa cinjenicom da je 4S izasao prije 5 godina, a i dan-danas moze primiti najnoviju nadogradnju. Ne znam sto bi drugo znacilo da je ozbiljan OS.

Za usporedbu, uzmimo cijenjenu Ubuntu Linux distribuciju, koja na svoja "Long Term Service" izdanja daje 5 godina supporta.

Istina, vi ste pronasli dio koji se sporo izvodi, bravo! 

Samo za napomenu, Androida iz 2011. se ni ne sjecamo, support za njega je bio gotov tokom 2012 (primjer: Samsung Galaxy S2 nije sluzbeno mogao dobiti Jelly Bean koji je izasao 2012., izvor: GSM Arena).

Ovo u zagradama je laz. Linije koda ne znace funkcionalnost, barem ne vidljivu korisniku. Velik dio OS-a su zapravo tehnicka pomagala za daljnji kod i izvodenje drugih programa. Vratit cu se na primjer Linuxovog kernela, gdje je jedan ogroman dio vremena potrosen na osmisljavanje i implementaciju alokacije memorije u RAM-u: sam raspored podataka, njihovo pristupanje i oslobadanje. Takvo nesto je moglo biti jako lagano realizirano (mogli bi jednostavno memoriju slagati za redom, podatak iza podataka u nizu), no upravo taj alokator je razlog boljih performansi i manje potrosnje memorije.

Android se ne fokusira na takva poboljsanja, lakse im je rec da je za sljedecu generaciju potrebno 4GB RAM-a i octa-core procesor.

Kad Apple kaze da mijenja buducnost razvoja OS-a, to nije krivo, jer ova druga strana je poprilicno stagnativna. 

Derive and Conquer.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 9:52 (flateR7).
16 godina
neaktivan

Hahahahha, ajde ne izmišljajte, znamo svi kakve su to nadogradnje. Piše isti broj kao za novije mobitele, ali nema nijednu funkciju prave novije verzije i zapravo samo uspori mobitel da te natjera da kupiš novi. Neki dan sam baš zujao po iPhone temi nekoj pa sam vidio kako su zadovoljni ljudi radom mobitela nakon updatea.

Znam ja da Timo Kukica kaže da oni imaju najbolja čuda softverska i da radi sa 12 MB RAM-a kao konkurencija s 2 GB, ali to je samo laž kojom oni uštede par dolara po komadu da ne moraju staviti veće module. I da je stvarno tako, zašto se ne bi stavilo RAM-a koliko ima konkurencija pa stvarno da bude nadmoćan apsolutno, a ne da se zatvaraju tabovi u browseru ako ih otvoriš više od 2. Samo ti to tvoj cijenjeni softver sakrije pa ti briješ kako je to supercool sve. Ne smiješ tako slijepo vjerovati ljudima. Zajebat će te kad-tad.

10 godina
odjavljen

Koja je svhra update ako je uredjaj poslije njega sporiji? Da se mozes kur...i da imas update? Sta konkretno dobijes tim updateovima? Na androidu poslije svakog update uredjaj je brzi i radi bolje sto kod iosa i nije bas slucaj za uredjaje starije do godinu ili dvije max. I koja je poenta tog updatea? Funkcije nove dobijes sa nekoliko godina kasnjenja u poredjenju sa konkurencijom i uredjaj ti radi sporije. Cemu? Hvala ali ne hvala tom updateu. A sto se tice hardwarea ako je toliko slabiji hardware zasto onda kosta toliko? I cemu tolika opsjednutost da raid na slabijim uredjajima kad je hardware sada jeftin. Koliko kosta 1 gb rama ako narucujes u apple kolicinama? Da tebi bude bolje ili da apple vise zaradi na pojedinom uredjaju? Vise volim vise funkcija na novijem hardwareu nego ogranicenost na slabijem hardwareu po istoj cijeni....

5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Torent kaže...

A sto se tice hardwarea ako je toliko slabiji hardware zasto onda kosta toliko?.

Slabo slušaš one Appleove predstavljanje novog mobitela stand-up comedy showove... Kad kupiš Apple gadget dobiješ nevjerojatno magično nezaboravno korisničko iskustvo USER EXPIERIEIIRIIEENCEEE!!!!11

10 godina
odjavljen

Best iphone ever ;)

17 godina
Torent kaže...

Na androidu poslije svakog update uredjaj je brzi i radi bolje sto kod iosa i nije bas slucaj za uredjaje starije do godinu ili dvije max.

potpisujem. Ja sam na svog S3 stavio modani Android 5.1.1 i sve radi super brzo i tečno a trajnost baterije se skočila 100% (s cca jednog dana na bar 2 dana bez punjena uz isti režim rada)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 13:52 (Ges).
18 godina

Odakle ste opet završili na tome kolko vam dobro radi android update? A vijest niti o OS-u niti androidu, niti bateriji, niti zapinjanju prastarog iphonea4.
Ne volim mnoge iPhone *izdarije (recimo opcija da NEMOŽEŠ govnetu reći da prestane sa forsanjem upgrade OS-a... daje samo opcije upgrade now, upgrade later)
ali da to sve skupa kao komad hardvera radi pristojno - radi. S druge strane, imam tu u firmi novih mobitela i tableta koji su nedirnuti prodajni modeli iz kutije, a gotovo neupotrebljivi koliko zapinju, stoje, razmišljaju... naravno ima i vrhunskih modela. Pa birajte. Dali je loše ili dobro što apple ne radi milijun modela, ne mijenja dizajn svakih 6 mjeseci... mi slim da nije. Oni rade na brend i prepoznatljivost, assete koji su im donijeli milijarde. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 17:57 (overhaul).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Ti sto zapinju su u istom cjenovnom rangu?

16 godina
neaktivan

overhaul, ja sam samo ubacio glupu šalu pošalicu, ali neki ovdje preosobno i preozbiljno shvaćaju pitanja mobitela, Applea itd. pa odmah krenuše u obranu svetog imena.

10 godina
neaktivan
flateR7 kaže...
Mirko935 kaže...

Da, neka to naprave.

I zasto?

Kako samo kokodačete jedno te isto godinama. 

Od Kitkata eksperimentalno, a od Marshmallowa obavezno se Android aplikacije rekompajliraju u nativni kod, a ni Dalvik nikad nije bio obična glupa Java runtime mašina kakve poznajete. 

A netko je spomenuo galaxy S2, evo baš sam jučer frendu jučer instalirao Marshmallow na S2 i radi savršeno, i puno manje je zahtjevan od tvorničke Samsung verzije. 

Opet ponavljam, brkate kruške i jabuke, AOSP i Nexusi su sasvim drugi svijet od svega ostalog što postoji. 

A koristeći iPad 2 par puta u zadnjih mjesec dana, moram priznat da je to toliko traumatično iskustvo, da bih se ja prvi ubio da moram koristiti to smeće. 

I sve zato kaj je updatean na IOS 9.3.

Užas, i da, naravno da sam napravio factory reset na njemu. 

Mislim da ovi iOvci ne kuže koliko je to zapravo katastrofalno sporo, jer nikad ništa drugo u životu nisu koristili. 

Kruha i igala...
14 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
flateR7 kaže...
Mirko935 kaže...

(1) Kako samo kokodačete jedno te isto godinama. 

(2b) Od Kitkata eksperimentalno, a od Marshmallowa obavezno se Android aplikacije rekompajliraju u nativni kod, (2a) a ni Dalvik nikad nije bio obična glupa Java runtime mašina kakve poznajete. 

(3) A netko je spomenuo galaxy S2, evo baš sam jučer frendu jučer instalirao Marshmallow na S2 i radi savršeno, i puno manje je zahtjevan od tvorničke Samsung verzije. 

(4) Opet ponavljam, brkate kruške i jabuke, AOSP i Nexusi su sasvim drugi svijet od svega ostalog što postoji. 

(5) A koristeći iPad 2 par puta u zadnjih mjesec dana, moram priznat da je to toliko traumatično iskustvo, da bih se ja prvi ubio da moram koristiti to smeće. 

I sve zato kaj je updatean na IOS 9.3.

Užas, i da, naravno da sam napravio factory reset na njemu. 

(6) Mislim da ovi ne kuže koliko je to zapravo katastrofalno sporo, jer nikad ništa drugo u životu nisu koristili. 

Oznacio sam vase izjave po tockama, u nekima se osjecam prozvanim, a u ostalima sam eksplicitno prozvan. Redom:

(1) Prosle godine nisam ni pratio ovo, radio sam samo na nativnim aplikacijama za desktop.

(2a) Dalvik nije obicna JVM. Dalvik je u top3 najgore Java Masine ikad. Necu ovu tvrdnju dokazivati, dovoljno je pitat mamu ili searchat google: "Dalvik is ..." i dobit cete slow, stupid, dead... i to cak na Android forumima/siteovima.

(2b) Iznenadenje: Sve aplikacije ikad se kompajliraju u nativan kod. Pa ne razumije kompjuter hrvatski, kolega. Neki programi do njega dodu DIREKTNO, a neki nakon nocne more Bytecode - a. ART je naslijedio bytecode dizajniran za Dalvik. ART jest lijep improvment u odnosu na ono sto je bilo, no ponavljam: "u odnosu na ono sto je bilo".

(3) Ja sam bio taj koji je spomenuo S2, no spomenuo sam i izraz "sluzbeno primio nadogradnju". Cestitam sto ste to uspjeli staviti noviju verziju. Cestitam sto ste i uspjeli u jedan dan testirati i doci do zakljucka da radi savrseno. 

Bas cu sutra sprdat ljude sa QA u firmi da znam lika s foruma koji odradi njihov posao u jedan dan.

(4) - (6) "bih se ja prvi ubio da moram", "traumatično iskustvo", "iOvci", "katastrofalno sporo" - Ovako razgovaraju ljudi koje ne razumiju tehnologiju. Mi, na ovom forumu, se trudimo pricati u brojkama, a ne emocijama.

Derive and Conquer.
10 godina
neaktivan
flateR7 kaže...

Oznacio sam vase izjave po tockama, u nekima se osjecam prozvanim, a u ostalima sam eksplicitno prozvan. Redom:

(1) Prosle godine nisam ni pratio ovo, radio sam samo na nativnim aplikacijama za desktop.

(2a) Dalvik nije obicna JVM. Dalvik je u top3 najgore Java Masine ikad. Necu ovu tvrdnju dokazivati, dovoljno je pitat mamu ili searchat google: "Dalvik is ..." i dobit cete slow, stupid, dead... i to cak na Android forumima/siteovima.

(2b) Iznenadenje: Sve aplikacije ikad se kompajliraju u nativan kod. Pa ne razumije kompjuter hrvatski, kolega. Neki programi do njega dodu DIREKTNO, a neki nakon nocne more Bytecode - a. ART je naslijedio bytecode dizajniran za Dalvik. ART jest lijep improvment u odnosu na ono sto je bilo, no ponavljam: "u odnosu na ono sto je bilo".

(3) Ja sam bio taj koji je spomenuo S2, no spomenuo sam i izraz "sluzbeno primio nadogradnju". Cestitam sto ste to uspjeli staviti noviju verziju. Cestitam sto ste i uspjeli u jedan dan testirati i doci do zakljucka da radi savrseno. 

Bas cu sutra sprdat ljude sa QA u firmi da znam lika s foruma koji odradi njihov posao u jedan dan.

(4) - (6) "bih se ja prvi ubio da moram", "traumatično iskustvo", "iOvci", "katastrofalno sporo" - Ovako razgovaraju ljudi koje ne razumiju tehnologiju. Mi, na ovom forumu, se trudimo pricati u brojkama, a ne emocijama.

1) Slično, premda nisam programer, ali sam istraživao uC programiranje i Arduino, premda sam stao u počecima zbog čudnih razloga, uglavnom nebitno, Android mi je hobi jako dugo

2)Brkaš pojmove, pod nativan kod se misli na naredbe kernelu, ništa drugo.

ART nije naslijedio bytecode od Dalvika, nego ga odbacuje i osim oat sekvenciranja ili ELF reinterpretiranja, ima direktni pristup hardwareu, bez apstrakcije.

http://opensourceforgeeks.blogspot.hr/2015/02/difference-between-dalvik-and-art.html (imaš tu i link na Wiki, i daj konačno odbaci predrasude, ziher sam da s jednakim žarom hvališ .NET na primjer, ali dvostruka mjerila su mnogima problem...)

Premda je jedan dio toga bio i prije moguć kroz NDK, ali ne brkajte pojmove jer ovdje uopće više nema interpretera za međukod.

3)  Nitko nije odradio tu ništa u jedan dan, za legacy device, se ovi entuzijasti na XDA krvnički namuče da portaju kernel i bez sourcea dobiju neku interpretaciju rada HW level dijela.

Moj respect prema njima

QA čega?

To zapravo i je općenito problem Android softveraša u nekoj velikoj firmi (zaduženog za port OS-a), dobije source s kompletnim toolchainom od proizvođača SOC-a koji samo treba kompajlirat  i onda ga debili iz "razvojnog" odjela tjeraju da izmišlja toplu vodu da opravdaju svoju poziciju u firmi.

Zatim nastane gro bugova kojih prije nije bilo.

I onda se čude kak kinezi imaju najstabilnije forkove Androida, jednostavno ne diraju ono kaj šljaka, ali sad idem previše u filozofsku raspravu, i čini mi se da ste mislili na nekaj drugo.

4-6) naravno, istina, i pripremam neku video usporedbu s mojim Zopom, Lumiom 525  i iPad 2 ,side by side, čim uhvatim vremena.

I kužim ja Apple politiku, bez brige, i sve je to u duhu modernog konzumerizma, samo mrzim kad netko očigledno inferioran proizvod diže u nebo samo zato kaj nije probao nekaj drugo.

Lijep pozdrav!

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 1:19 (fer-de-lance).
13 godina
Torent kaže...

Koja je svhra update ako je uredjaj poslije njega sporiji? Da se mozes kur...i da imas update? Sta konkretno dobijes tim updateovima? Na androidu poslije svakog update uredjaj je brzi i radi bolje sto kod iosa i nije bas slucaj za uredjaje starije do godinu ili dvije max. I koja je poenta tog updatea? Funkcije nove dobijes sa nekoliko godina kasnjenja u poredjenju sa konkurencijom i uredjaj ti radi sporije. Cemu? Hvala ali ne hvala tom updateu. A sto se tice hardwarea ako je toliko slabiji hardware zasto onda kosta toliko? I cemu tolika opsjednutost da raid na slabijim uredjajima kad je hardware sada jeftin. Koliko kosta 1 gb rama ako narucujes u apple kolicinama? Da tebi bude bolje ili da apple vise zaradi na pojedinom uredjaju? Vise volim vise funkcija na novijem hardwareu nego ogranicenost na slabijem hardwareu po istoj cijeni....

Ako je android brži/bolji/stabilniji nakon svakog updatea zašto tu na forumu ima more postove od more korisnika koju jebu mater vima jer su nadogradili svoj S6, S7, Z5, M9... naravno ne uvijek i ne svima, ali događa se. Dgađa se isto i na iPhoneu, makar meni aktualna generacija uredno radi za zadnjim updateom. iPad Air ponekad zatrza, ali ništa strašno.

A zašto hw košta toliko... zato što može, poslovna je logika da se prodaje po anjvećoj mogućoj cijeni. 

10 godina
neaktivan
Syke kaže...
Torent kaže...

Ako je android brži/bolji/stabilniji nakon svakog updatea zašto tu na forumu ima more postove od more korisnika koju jebu mater vima jer su nadogradili svoj S6, S7, Z5, M9... naravno ne uvijek i ne svima, ali događa se. Dgađa se isto i na iPhoneu, makar meni aktualna generacija uredno radi za zadnjim updateom. iPad Air ponekad zatrza, ali ništa strašno.

A zašto hw košta toliko... zato što može, poslovna je logika da se prodaje po anjvećoj mogućoj cijeni. 

Opet brkaš lončiće, nisu to problemi s Androidom, nego sa Sony, Samsung,... firmwareima. 

Ne možeš tako generalizirati, Android na mobitelima postoji samo na Nexusu, par Motorola i mobitelima par kineskih proizvodača.

Kruha i igala...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice