Prijavite se u Infokup

poruka: 4
|
čitano: 2.395
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prijavite se u Infokup".
15 godina
neaktivan
Prijavite se u Infokup

Evo upravo sam se prijavio za školu. Ovo je drugačiji način prijave nego inače.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prijavite se u Infokup

Par mojih privatnih razmišljanja...

1. Lijepo da su uveli elektroničke prijave. Prije se je namjerno guralo da škole potvrde sudjelovanje, no ovo je ipak pozitivan pomak.

2. Zašto jedna osoba mora u osnovnim školama i u kategoriji C++/BASIC/Pascal i u kategoriji Logo imati istog mentora? To su skroz drugačiji načini programiranja i može biti da ista osoba nema pojma o Logu dok bez problema može ispredavati napredne stvari za C++/BASIC/Pascal. (A vezano za Logo, molio bih ozbiljnost -- da, ima smisla raditi Logo koliko god to čudno zvučalo.) 

3. Osnove informatike su (nažalost) već jako dugo kategorija. Kako to da se onda sad uvode? Ponovo? 

4. Da li se je ovako opsežno i lijepo pisalo u najavi, a sve to dok je HSIN organizirano? Nisam pratio previše, a ovo sam ugledao na Twitteru.

the evil programming mastermind

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prijavite se u Infokup

Zanimljivost je kako nitko, pa ni naš informatički časopis "BUG"  ne vidi problematiku ove priče.

Prije svega problem je što je "infokup" natjecanje učenika.

Zatim, zanimljivo bi bilo da se u Hrvatskoj djeca nauče programirati (za primjer) isključivo u školi, jer bismo tada bili u kamenom dobu. Dobro, možda sam to malo rigorozno napisao...

Dakle, djeca se uče programirati dobrim djelom svugdje. I iz tog razloga bi ona trebala birati svog mentora.

Dakle, ovaj sustav AZOO i DUMP, kao ministarstvo mogu odraditi, ali otvorenog tipa.

Zato, jer mi svi građani plaćamo dotično misnistarstvo.

Zatim, ono jako važno, trebali bi da iza djece stoje mentori i "tijela" koja s njima rade ili oni koji su ih tome naučili.

pa, nek slobodouno odlučuju djeca i njihovi roditelji.

Ovako, ovo je, uz natjecanje djece, postao infokup učitelja. Dijelom onih koji pojma nemaju kaj im djeca znaju i kaj su naučila...

Uhhh, kako li je samo žalosno da se tome nema snage izaći na kraj.

Lijepo bi bilo da se ujedno napravi i dodatna kategorija: natjecanje učitelja i profesora mentora, ap da vidite razliku u znanju. Potop...

No, svaka čast onima koji rade s djecom. No ipak, dobar dio se samo "reklamira" s djecom.

A žalosno je što je to upravo učinila agencija pod okriljem ministarstva.

pa ćemo se onda sami sobom hvaliti kak smo jako dobri...

Drugo, teško mi je za očekivati da će Mreža ili Bug o tome otvoreno pisati (nisu ni tome valjda namijenjeni, kad su stručan časopi) kad se i reklama u Mreži "vrti" na cijeloj stranici.

Novac čini čuda...

Djeca će opet na fejsu pisati o nemoralnosti, neetičnosti i nemoći.

Dakle, opet ćemo ih, sada i izraženije, učiti o nepravdi i tlačenju, ugnjetavanju...

2 Slažem se s činjenicom
2 Ne slažem se
0 Nešto treće

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prijavite se u Infokup

Prošle godine se to održavalo u Puli, i ja sam bio tamo i osvojio 12. mjesto :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka