Predstavljen GeForce GT 430

poruka: 25
|
čitano: 5.314
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen GeForce GT 430".
18 godina
neaktivan

Pa sad, baš da je 3D blu-ray za donji dio tržišta i nezahtjevne korisnike, to mi ne zvuči realno... koji bi onda format filmova bio za zahtjevne korisnike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Predstavljen GeForce GT 430
DigiMagic kaže...

Pa sad, baš da je 3D blu-ray za donji dio tržišta i nezahtjevne korisnike, to mi ne zvuči realno... koji bi onda format filmova bio za zahtjevne korisnike?

lol,misli se iskljucivo na graficke.da su za nezahtijevne korisnike,znaci za uredsko racunalo ili za htpc.

za htpc ce biti savrsene.

18 godina

Za uredski komp ili HTCP je dost i HD 4250, integrirana na maticnoj ploci pa imaš mir i tišinu a ne ova zujalica s malim ventom koja se vidi na slici.Cool

Moj PC  
8 0 hvala 0
18 godina

Svidja mi se kartusa!

Mogla bi bit okosnica moje nove gamerske masine!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kad dođe kod nas bit če 500 kn a za te pare se može uzet hd4670 koja je puno bolja.

0 0 hvala 0
18 godina

Mene moja grafa još uvjek služi. A ako hoču neki upgrade morao bi kupiti grafu za najmanje 800 kn. Tako da čekam AMD generaciju HD6XXX da vidim da li ima ikakvih pomaka u cjenama.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 7:14 (Hummer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Bas je ruzna. A gigabajt memorije je zbilja overkil.

Bolje da su stavili 256/512mb i time snizili cijenu.

Tko ce to kupovat? Bolje uzet neku stariju, a jacu.

My Chi is stronger than yours
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Burs kaže...

Tko ce to kupovat? Bolje uzet neku stariju, a jacu.

Kao da češ gledati grafičku u kučištu cijelo vrijeme..Zaboli me izgled bitne su mi perfomanse..

Po meni ovakvu stvar nisu trebali niti predstavljati..Jedino da je cijena niža..Ovako se zaista neisplati..

17 godina
neaktivan
Bura: Inače su memorijski cipovi daleko jeftiniji od šire sabirnice,te bi kombinacija sa 256bit/512mb bila skuplja od ove,također sira sabirnica bi imala velik utijecaj na broj tranzistora i samim time na potrošnju o zagrijavanje.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

crowap kaže...
Burs kaže...

Zaboli me izgled bitne su mi perfomanse.

Koje performanse? :) Ipak bi se jezio sto to cudoviste imam u kanti, iako ga ne vidim :)

microman kaže...
Bura: Inače su memorijski cipovi daleko jeftiniji od šire sabirnice,te bi kombinacija sa 256bit/512mb bila skuplja od ove,također sira sabirnica bi imala velik utijecaj na broj tranzistora i samim time na potrošnju o zagrijavanje.

Sirinu sabirnice nisam niti spominjao. A da sira sabirnica ima utjecaj na broj tranzistora nisam znao, al volio bih znati zasto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidi fakat i ja sam pomislio da si napisao 256 bita haahah. Prvi put to čujem za tranziatore?

香港 - 47
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vrlo vjerojatno ću je uzet kad dođe, meni ni ne treba više

dIRE sTRAITS - the best rock n roll orchestra
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
El Manifico_Buster kaže...

Vidi fakat i ja sam pomislio da si napisao 256 bita haahah. Prvi put to čujem za tranziatore?

Koliko ja znam, memorijska sabirnica je skup registara koji rade s određenom brojem bitova. Ako je sabirnica šira, onda su potrebni i veći registri, što znači i više tranzistora. Logično.

Don't lie to me, I Google everything!
18 godina
neaktivan

OK... ovako: memorijska sabirnica nije nista drugo nego veza izmedju memorijskog kontrolera i video rama. Tom vezom GPU komunicira sa video ramom isto kao i CPU sa sistemskim ramom. Al ono sto je microman valjda htio reci jest da se memorijski kontroler sastoji od podosta tranzistora. Istina, memorijski kontroler nalazi se u samom GPU cipu, al sumnjam da ga cini tolko tranzistora da bi za efekt imalo dosta vece zagrijavanje, potrosnju i najzad i vecu povrsinu cipa. Kad gledam bilo kakvu usporedbu GPU cipova, znaci isti codename al 64 naspram 128, ili 128 naspram 256bit, ne vidim da se povecava bilo TDP ili die size. Stoga sumnjam da to ima bas neke prevelike veze (osim dakako performansi).

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Bit će dobra za folding@home ako ništa drugo Cool

50W joj je potrošnja (maksimum), dakle nešto manje u f@h, a drapa preko 4000 bodova dnevno (GTS450 oko 7500).

Nije za neko bijesno igranje, ali sve mi se čini da ću svoju zamijeniti njome kad malo pojeftini.

Inicijalne cijene su oko 620 kn u nekim manje poznatim dućanima, ali ostaje za vidjeti kakve će biti u drugim dućanima.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Burs kaže...

OK... ovako: memorijska sabirnica nije nista drugo nego veza izmedju memorijskog kontrolera i video rama. Tom vezom GPU komunicira sa video ramom isto kao i CPU sa sistemskim ramom. Al ono sto je microman valjda htio reci jest da se memorijski kontroler sastoji od podosta tranzistora. Istina, memorijski kontroler nalazi se u samom GPU cipu, al sumnjam da ga cini tolko tranzistora da bi za efekt imalo dosta vece zagrijavanje, potrosnju i najzad i vecu povrsinu cipa. Kad gledam bilo kakvu usporedbu GPU cipova, znaci isti codename al 64 naspram 128, ili 128 naspram 256bit, ne vidim da se povecava bilo TDP ili die size. Stoga sumnjam da to ima bas neke prevelike veze (osim dakako performansi).

To su ti osnove elektrotehnike, bez tranzistora nema gotovo pa ničeg.

Sabirnica se ne nalazu u GPU čipu.

Operation Flashpoint
15 godina
neaktivan
motom2772 kaže...

Bit će dobra za folding@home ako ništa drugo Cool

50W joj je potrošnja (maksimum), dakle nešto manje u f@h, a drapa preko 4000 bodova dnevno (GTS450 oko 7500).

Nije za neko bijesno igranje, ali sve mi se čini da ću svoju zamijeniti njome kad malo pojeftini.

Inicijalne cijene su oko 620 kn u nekim manje poznatim dućanima, ali ostaje za vidjeti kakve će biti u drugim dućanima.

HD5670 je bolja od nje za tih 620 kn ;)

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
18 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

HD5670 je bolja od nje za tih 620 kn ;)

Je, bolja je. Čak je i 5570 brža.

Ovoj će trebati agresivna cijena da se uspije prodati.

17 godina

79$ (x5.3) = 418kn, nagađanja koliko će koštati u našim trgovinama kad stigne... recimo 499kn (?) su samo nagađanja, ali cijene idu prema dolje.

Teh.spec. =96CUDA/128bit, recimo da stara GT9600=64cuda/128bit GT9800=112cuda/256bit. Dakle performansama između, bliže 9800 modelu (jednako staroj 9800 seriji) uz podršku za DX11 i ostale prednosti...

Tako da je kartica vrlo zanimljiva za većinu igrča na ovim prostorima. Uz TDP-49W, ne traži dodatno napajanje... -vrlo zgodno za SLI..  sad se jako dobro skalira. Samo da se 'sjete' staviti konektor.

No to je sve teorija... ali je zanimljivo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

79$ (x5.3) = 418kn, nagađanja koliko će koštati u našim trgovinama kad stigne... recimo 499kn (?) su samo nagađanja, ali cijene idu prema dolje.

Teh.spec. =96CUDA/128bit, recimo da stara GT9600=64cuda/128bit GT9800=112cuda/256bit. Dakle performansama između, bliže 9800 modelu (jednako staroj 9800 seriji) uz podršku za DX11 i ostale prednosti...

Tako da je kartica vrlo zanimljiva za većinu igrča na ovim prostorima. Uz TDP-49W, ne traži dodatno napajanje... -vrlo zgodno za SLI..  sad se jako dobro skalira. Samo da se 'sjete' staviti konektor.

No to je sve teorija... ali je zanimljivo.

Nažalost, ne nagađam nego gledam kakve su prve cijene na nabava.net

Samo se bojim da neće to značajno od 620 kn potonuti jer su i jadne GT220 još uvijek skoro 500 kn.

S druge strane, performanse kartice u igrama se ne mjere isključivo prema broju CUDA jezgara (tu su i neke druge stvari poput teksturnih i raster jedinica) i baš zbog toga:

Čak ju i 9600GT (čak i HD4670!) opere u nekim igrama Mršti se Uostalom, jedan vrlo temeljit review je ovdje.

SLi je 0 bodova, kartica ga ne podržava jer draga nVidia tvrdi da je to kartica za tržišni segment gdje SLI nije "potreban".

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 22:57 (motom2772).
16 godina

Hm, ako bude isplativo, možda uzmem

EDIT: SLI nije bitan? WTF? Ako je ovo kartica za multimediju, možda netko poželi spojit više od dva ekrana, a za to mu trebaju dvije grafe. Netko se u NVidiji preračuno..

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 23:44 (EVO).

0 0 hvala 0
17 godina

-ne nisu se preračunali, nego (upravo zato Namigiva) računaju na veću zaradu.. tj. GT450=GT430 x2

- njihova firma, njihov interes, ... njihova odluka. Možda ipak neki (manje ovisan) proizvođač stavi i konektor... (driveri podržavaju).

edit: više kartica, ne znači SLI / CF.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 23:54 (ihush).
16 godina
ihush kaže...

-ne nisu se preračunali, nego (upravo zato Namigiva) računaju na veću zaradu.. tj. GT450=GT430 x2

- njihova firma, njihov interes, ... njihova odluka. Možda ipak neki (manje ovisan) proizvođač stavi i konektor... (driveri podržavaju).

edit: više kartica, ne znači SLI / CF.

Znam da više kartica ne znači SLI/CF, ali u SLI-u se kartice dobro skkaliraju, pa mi ne vidim neki pretjerano dobar razlog za uklanjanje SLI-a, osim zarade.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
18 godina
neaktivan
Weky kaže...
Burs kaže...

OK... ovako: memorijska sabirnica nije nista drugo nego veza izmedju memorijskog kontrolera i video rama.

Sabirnica se ne nalazu u GPU čipu.

Nisam to ni rekao.

16 godina
protjeran
Burs kaže...

U prinicipu tvoje objasnjenje moze proci da nema jedne fundamentalne greske - memorijski kontroler itekako zdere tranzistore tj. utjece na dimenzije chipa odnosno cijenu, yield, potrosnju, zagrijavanje...

danas sam malo cistio komp, citaj brisao sam sranja iz 518 foldera na desktopu, i naletih na slicice koje sam davno ljepio ljudima na jednom drugom forumu - naravno odmah sam se sjetio tebe

GF100 chip s 384 bitnim kontrolerom 6x64 DRAM I/F GF100 chip s 384 bitnim kontrolerom 6x64 DRAM I/F

Ovdje se itekako dobro vidi kako je rjesen 384 bitni memorijski kontroler na originalnom Fermiju (6 segmenata po 64bita) i koliko on zapravo chipa zauzima - ovako odokativno bi reko 10-15% tj. cca 60mm2 ilitiga pola od gts 430 chipa (gf106 116mm2)

Vec samo zbog ovog ogranicenja se ne bi isplatilo stavljat sire sabirnice na jeftinije kartice a gdje su tek ostali troskovi koje ona vuce.

p.s. naravno da kod usporedbe GPU chipova istog kodnog imena ali razlicite sabirnice neces neces na razlike u die size-u jer ih zbog masovne proizvodnje i nema - tranzistori su i dalje tamo samo su onesposobljeni.

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 12:48 (dado8).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice