Predbilježbe za Snow Leopard zaključana tema

poruka: 57
|
čitano: 6.374
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predbilježbe za Snow Leopard".
17 godina
neaktivan
Predbilježbe za Snow Leopard

mahwin 7 je bolji od snowL :-))

You will never walk alone
Moj PC  
0 2 hvala 0
18 godina

To je dobra i realna cena za upgrade OS-a. Kako li ce osecaju sad korisnici Viste koji treba da plata duplo i vise para za Upgrade na Windows 7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Predbilježbe za Snow Leopard

Tkz. znalci uvijek vole uspoređivati kruške i jabuke. Koliko si platio više kad si kupovao Mac kantu? Tu slučajno nisi platio par puta tu razliku?

Apple i Microsoft koncepcije i interesi se ne pokalapaju pa je glupo uspoređivati ih - isto tako niti ciljana publika nije ista. Mac preferiraju dizajneri dok je Microsoft platforma izbora za poslovnjake. I jednima i drugima bi drugi izbor bila noćna mora.

18 godina
and off we go
18 godina
neaktivan

Ja samo znam da imam jednog ovisnika o Appleu zbog kojega ću morati ispljunuti $29 za ovo... Plač

Ali sam se i uvjerio da vrijedi. Osobno iskustvo i subjektivno mišljenje.

Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Y

gdje da potpišem
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 9:15 (tihomir(3)).
18 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

a ti si to zaključio na osnovu dugogodišnjeg rada na oba sustava, također posjeduješ laboratorije u kojima su oba operativna sustava dovođena do krajnjih granica izdržljivosti u svim uvjetima rada. Isprobao si na svakom mogućem hardwareu pa govoriš iz pozicije znalca s argumentima ili si običan flamerSmijeh

gdje da potpišem
17 godina
neaktivan
tihomir(3) kaže...
ja00022 kaže...

a ti si to zaključio na osnovu dugogodišnjeg rada na oba sustava, također posjeduješ laboratorije u kojima su oba operativna sustava dovođena do krajnjih granica izdržljivosti u svim uvjetima rada. Isprobao si na svakom mogućem hardwareu pa govoriš iz pozicije znalca s argumentima ili si običan flamerSmijeh

pa da tako nekako imam i mac i pc i boljji mi je win 7 ionak sve vise zadrtih mac ljubitelja instalira i windowse na svoj mac...pa ako je os x bolji zasto onda svi instaliraju i windowse gore na to.....uvijek sam se bolje snalazio u windowsima neg na macu ipak odkad znam za sebe radim na windowsima i tesko mi se odreci te navike kao sto su greske, virusi...uvijek kada ti dosadi bit za pc desi se neka greska koju moras popraviti i to je car tog os-a a sto se tice sedmice tih gresaka ima sve manje tak je i to dobro.....

17 godina
neaktivan
tihomir(3) kaže...
ja00022 kaže...

Ma Mac OS su bolji, zašto, 

zato jer korisnik s svakom verzijom nije požalio, dok kod windowsa windows millenium je povučen s tržista, pa je dosel dobar xp, pa opet je došel vista koja je razočarala korisnike. 

Apple takve propuste neradi.

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
18 godina
neaktivan

Ima Dejanović odličnih tekstova, poput ovog. Sam tekst je više-manje nebitan, koliko je bitna reakcija prvog komentatora, koji je tipični template Apple-fanatika.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
linuxuser kaže...
 je došel vista koja je razočarala korisnike. 

E, vidiš to ti je sve marketing...

Koje su glavne under-hood značajke Snow Leoparda - 64bitnost, multi-core support i, da budemo zločesti, glad od 1 GBa (RAM).

Jel te to podsjeća na nešto?

Every hole is a goal!
18 godina
naxeem kaže...

Ima Dejanović odličnih tekstova, poput ovog. Sam tekst je više-manje nebitan, koliko je bitna reakcija prvog komentatora, koji je tipični template Apple-fanatika.

Da, tekst je odlican i tocan, a komentar Joze je pisan neobjektivno. Glupo je tvrditi da netko nema gresaka, pogotovo sto ih je Dejanovic odlicno pobrojao. I mi doma ne koristimo Apple miseve nego Logitech. Tastatura je sad odlicna, ali jos uvijek patim za starim IBM tastaturama klikericama, kad bi ih barem bilo novih za kupiti Mršti se.

Edit: Eh, btw sto se tice USB-a tu se ne bih slozio. Ja sam isto za forsiranje nove bolje tehnologije, a iz iskustva znam da se ljudi ne daju odljepiti od stare dokle god im dajes mogucnost. Da Windowsi danas omogucavaju DOS mod (kod bootanja ne u windowsima) garantirano bi DOS programi cinili 25% ukupnih. Bez reza nema napretka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 10:05 (virtualAThome).
18 godina
Bukva kaže...
linuxuser kaže...

Koje su glavne under-hood značajke Snow Leoparda - 64bitnost, multi-core support i, da budemo zločesti, glad od 1 GBa (RAM).

Mozda je marketing, ali i ti pijes Coca Colu (ili Sprite ili Fantu). I to ti je marketing. A istina je da nema tog programa koji ne upgradeam na novu verziju isti cas kako stigne, a Windows ME i Vistu nisam nikad stavio. Pogledao na par kompova vidio jad i odustao. Stvarno losi proizvodi.

18 godina
neaktivan

OT: moram reći da sam iznenađen da si napisao post koji nije fanatičan i čak ima smisla i logike i istine. Ti sigurno nisi pravi Appleovac.

Čak se i s drugim paragrafom slažem u potpunosti. Microsoft je rez napravio kod Servera: 64-bit only za R2. Cheers!

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

cuj sto je je steve je legenda i apple ima odlicne proizvode ali se nijedan nemoze mjeriti s ibm thinkpadom i njegovom izdrzljivoscu i kvalitetom te naravno odlicni novi os od microsofta(win 7) istina je da je os x bolji za audio i video editranje al meni to ne treba necu dati tolike novce za nesta sto necu koristiti....doduse os x je jeftiniji od viste ili sedmice----al kada ga dobijete s kompom dojde vas isto-mac ima dobar hardware tek od nedavna....

18 godina
ja00022 kaže...

pa da tako nekako imam i mac i pc i boljji mi je win 7 ionak sve vise zadrtih mac ljubitelja instalira i windowse na svoj mac...pa ako je os x bolji zasto onda svi instaliraju i windowse gore na to.....uvijek sam se bolje snalazio u windowsima neg na macu ipak odkad znam za sebe radim na windowsima i tesko mi se odreci te navike kao sto su greske, virusi...uvijek kada ti dosadi bit za pc desi se neka greska koju moras popraviti i to je car tog os-a a sto se tice sedmice tih gresaka ima sve manje tak je i to dobro.....

imas mac, ali nemas snow leopard tako da tvoje iskustvo ne vrijedi ovdje ni centa, mislim uspoređuješ win 7 s par godina starijim OS-om od Apple (leopard)

uglavnom jedva čekam da napokon i dođe te da se pokažu GPGPU mogućnosti i OpenCL

uz veliki uspjeh iPhone-a kao prijenosne konzole, mislim da je sad napokon došlo vrijeme da i OS X postane igrača platforma (doduše već je sad, ali s premalim brojem hitova)

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
ja00022 kaže...

imas mac, ali nemas snow leopard tako da tvoje iskustvo ne vrijedi ovdje ni centa, mislim uspoređuješ win 7 s par godina starijim OS-om od Apple (leopard)

uglavnom jedva čekam da napokon i dođe te da se pokažu GPGPU mogućnosti i OpenCL

uz veliki uspjeh iPhone-a kao prijenosne konzole, mislim da je sad napokon došlo vrijeme da i OS X postane igrača platforma (doduše već je sad, ali s premalim brojem hitova)

os x na veliku zalost nece biti igraaca platforma sljedecih 5 godina iz vrlo jednostavnog razloga pre malo ljudi ima mac a i ti koji ga imaju su vecinom profesionalci tj koriste mac samo za posao....doduse steve je maher u marketingu pa mozda nagovori izdavace da pocu raditi na mac platformi al posto izdavaci i sada bjeze cak i od pc-a (dali ima koja formula 1 simulacija novijeg datuma za pc?? nema)

17 godina
virtualAThome kaže...
Bukva kaže...
linuxuser kaže...

Mozda je marketing, ali i ti pijes Coca Colu (ili Sprite ili Fantu). I to ti je marketing. A istina je da nema tog programa koji ne upgradeam na novu verziju isti cas kako stigne, a Windows ME i Vistu nisam nikad stavio. Pogledao na par kompova vidio jad i odustao. Stvarno losi proizvodi.

-spameri ponovo jašu? OKe, evo i mog doprinosa. 

''.. vido sam Boeing na nebu, bezveze, nisam ga nikad vozio. Stvarno loš proizvod.'' -svaka sličnost sa stvarnim događajima i/ili osobama je slučajna. ... :)

-Ja nasuprot, nisam vidio loš OS. Vidio sam; loših korisnika, hardwarea, programa (i mouse-a), ali je svaki OS radio ono za što je namijenjen. Recimo pojednostavljeno -sat treba prikazivati točno vrijeme, ako to radi onda je savršen, sve ostalo je marketing koji kamuflira osnovnu kao što mađioničar dimom skreće pažnju na 'krivo' mjesto. Nakraju reklame (za sat) smo uvjereni da iako ne prikazuje točno vrijeme, bar je cool, in, ergonomičan itd.. , poakzuje naš status (kao iMac), zapravo pokazuje da smo nasjeli reklami...

-naxeem je opet pogodio, template, to je unificirani obrazac ponašanja po kojem se zapravo svi moramo ponašati.

Predbilježba?, -ne, hvala.

-ovaj put zato jer ništa ne uzimam unaprijed/bjanko ili ''zdravo za gotovo''.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
naxeem kaže...

super je tekst.

joj imam i ja jednog MAC-ovca medju prijateljima nedavno je kupio mac mini i platio ga oko 6000 kuna ovu "jacu" verziju :)

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/mac_mini?mco=MTE3MDM

ja i prijatelj mu se nemozemo prestati smijati.

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
17 godina
neaktivan

Boli nas s macovima ona stvar dali se vi nekome smijete ili ne, uzivaju ljudi u onome cemu su kupili a vi se kesite idalje...

17 godina
neaktivan

puno je dati 6000 kn za komp koji je tako slab i jos ne dobijes ni tipkovnicu ni mis a kamoli monitor i jos onaj adapter koji te odere za 250 kn ak zelis svoj monitor staviti uzas skupo za tak malo....neznam kak da to nazovem bolje da je dodao jos sve te pare koje mora uloziti za periferije i kupi si macbook pro 13" ak je zelio mac

18 godina
naxeem kaže...

OT: moram reći da sam iznenađen da si napisao post koji nije fanatičan i čak ima smisla i logike i istine. Ti sigurno nisi pravi Appleovac.

Čak se i s drugim paragrafom slažem u potpunosti. Microsoft je rez napravio kod Servera: 64-bit only za R2. Cheers!

Htio sam dodati da je Mac kao odijelo, sigurno nije udobnije od PC-a (cak i je pocetnicima), ali je nuzno ako komuniciras sa strankama koje to ocekuju. Posao se moze sklopiti i u birtiji i u trapericama, ali ja preferiram u sobi za sastanke i u odijelu. Kad dodjem kuci, skinem ga.

ihush kaže...
virtualAThome kaže...
...A istina je da nema tog programa koji ne upgradeam na novu verziju isti cas kako stigne, a Windows ME i Vistu nisam nikad stavio. Pogledao na par kompova vidio jad i odustao. Stvarno losi proizvodi.

-spameri ponovo jašu? OKe, evo i mog doprinosa. 

''.. vido sam Boeing na nebu, bezveze, nisam ga nikad vozio. Stvarno loš proizvod.'' -svaka sličnost sa stvarnim događajima i/ili osobama je slučajna. ... :)

-Ja nasuprot, nisam vidio loš OS. Vidio sam; loših korisnika, hardwarea, programa (i mouse-a), ali je svaki OS radio ono za što je namijenjen. Recimo pojednostavljeno -sat treba prikazivati točno vrijeme, ako to radi onda je savršen, sve ostalo je marketing koji kamuflira osnovnu kao što mađioničar dimom skreće pažnju na 'krivo' mjesto. Nakraju reklame (za sat) smo uvjereni da iako ne prikazuje točno vrijeme, bar je cool, in, ergonomičan itd.. , poakzuje naš status (kao iMac), zapravo pokazuje da smo nasjeli reklami...

-naxeem je opet pogodio, template, to je unificirani obrazac ponašanja po kojem se zapravo svi moramo ponašati.

Predbilježba?, -ne, hvala.

-ovaj put zato jer ništa ne uzimam unaprijed/bjanko ili ''zdravo za gotovo''.

Nisi ti bas mene skuzio. Ja sam u kompjuterima od 1982 (vrlo vjerojatno prije tvog rodjenja) i nisam zagrizeni Macovac. Kuci imam 5 kompova (7 sa serverima) na 3 operatvna sistema (OSX, Ubuntu, Windows XP) i probavam sve operativne sisteme, a osim toga sam i programer (od assemblera, Basica, Visual Basica, Picova,ASP, ASP.NET, PHP, MS SQL, MY SQL i da ne nabrajam dalje). U Boingu ne da sam se vozio nego ga skoro mogu i voziti koliko ga poznam (adekvatno na kompove naravno).

18 godina
neaktivan

Mac apsolutno nema veze s odijelima.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije. I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet.
17 godina
virtualAThome kaže...
..

Nisi ti bas mene skuzio. Ja sam u kompjuterima od 1982 (vrlo vjerojatno prije tvog rodjenja) i nisam zagrizeni Macovac. Kuci imam 5 kompova (7 sa serverima) na 3 operatvna sistema (OSX, Ubuntu, Windows XP) i probavam sve operativne sisteme, a osim toga sam i programer (od assemblera, Basica, Visual Basica, Picova,ASP, ASP.NET, PHP, MS SQL, MY SQL i da ne nabrajam dalje). U Boingu ne da sam se vozio nego ga skoro mogu i voziti koliko ga poznam (adekvatno na kompove naravno).

-isprika, ako si ono shvario kao uvredu, nije bilo namjera.

-btw. -nemoj se kladiti u ovo gore, ili u prevodu, taj isti citat bi ja mogao postati kao svoj, osim vožnje Boeinga, OK?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
ihush kaže...
virtualAThome kaže...
..

-isprika, ako si ono shvario kao uvredu, nije bilo namjera.

-btw. -nemoj se kladiti u ovo gore, ili u prevodu, taj isti citat bi ja mogao postati kao svoj, osim vožnje Boeinga, OK?

Prihvaceno. I ja se ispricavam ako sam tebe uvrijedio. Boeing je bio takodjer aluzija, i ja sam mislio na kompove.

Kaj se tice Mac - odijela pitanja, kako zelite. Jos jednom ponavljam da se posao moze sklopiti i u birtiji ako vam prezentacija nije bitna.

18 godina

Ako je Apple toliko los, zasto svi zele da kopiraju njegov izgled,dizajn i OS.

Apple nikad nece biti jeftin, isto kako sto i BMW i Mercedes ne bi bili jeftiniji od Hyundai i KIA, iako mozda neke modele imaju slicne performanse.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nije Apple loš, baš naprotiv... (Loši su tzv. iSheeps).

Zatvorena platforma hardware+OS kao što je Mac nije baš za usporediti s Windowsima i Unix/Linux platformama namjenjenim za puuuuno veću lepezu  hardwarea.

To doubt, to discredit !!!

1 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

zasto svi zele da kopiraju njegov izgled,dizajn.

zato što je to valjda jedino što im valja.

I krivo bi bilo uspoređivati Apple s BMW-om jer da je apple BMW morali bi imati jače" motore" od konkurencije, a to kod Jabučice nije slučaj.

Only God (& mod) can judge me
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Tekst je onako, neloš. Iako, muka mi je od pustih tekstova ljudi koji vrlo malo znaju o appleu. Ima nekoliko izvanrednih knjiga o appleu i apple related, tj čitavoj povijesti i startu informatičke revolucije u silicijskoj dolini.

Inače, problem sa tobom naxeem i ostalima koji forsiraju tu "zadrtost" ili "fanatizam" apple zajednice je vaša perspektiva. Iz moje perspektive daleko gori ste vi koji niste u stanju objektivno iskušati drugu stranu i dati kakav takav sud temeljen na osobnom iskustvu.  ( taj template koji spominješ postoji kod pc korisnika i redovno je u stilu, apple su šminkerski proizvodi i nikad ih neću kupiti, moja kanta je zakon za to preplaćeno smeće. )

Ja i svi ostali ( velika većina ) Mac korisnika smo uz duže ili kraće vrijeme na OSXu, OS9, OS8, OS7 etc koristili i windowse u raznim okusima i vulgaris pc hardware , kao i razne brandove koji slažu taj isti hardware sa markom povrh. Moj stav dolazi iz mog iskustva.

Moje "obožavanje" applea je puno slojevitije. Smatram da nikad ne bih postigao sve što sam postigao da sam koristio pc/win kombinaciju. Prvo i osnovno, zaljubio sam se u svoj posao baš zbog apple-a i njegovog dizajna i razmišljanja. Iskreno, bilo je trenutaka kada bih najradije sve napustio, opet je tu bio apple koji me svako malo oduševljavao svojim rješenjima, okom za detalje, za humor ( neki će se sjetiti pustih easter eggsa u raznim sistemima ) i konstantno zadržavao moj interes u toj sferi.

Danas me zabavlja i opušta pratiti industriju, kako se kreće, gdje ide ... može li mi bilo tko objasniti toliku appleovu nadmoć u ovom trenutku i sve ove godine uostalom. Marketing? Industrijski dizajn? Steve Jobs? Vizija? Sve to i puno više je u srži te firme. Apple nije samo još jedna informatička firma. To nije floskula, to je uistinu tako. Kada bi pročitao malo o appleovoj povijesti, naišao bi na nevjerojatne stvari. Apple je danas tamo gdje je, jer ljudi koji je čine rade to što rade još uvijek iz ljubavi prema tome. To je jedina istina, vjeruj mi.

Uostalom i ti si pljucao po iPhoneu dok ga nisi probao i odlučio objektivno donjeti sud. Probaj OSX, probaj MAc Hardware. Neke stvari će te ispočetka živcirati, kasnije redovno shvatiš da je tako logičnije. Postoje propusti, ali ukupno gledajući, ne kvare doživljaj. Ti si prvenstveno programer, možda ti čitava priča ne bude ležala, ali probaj pa sudi. Možda ćeš onda shvatiti i "prepozitivan" stav apple korisnika prema "matičnom brodu".

Inače, svaka čast i sony-ju ( pogotovo nekad ) i IBMu, Nintendo je strašna firma ... al iz nekih drugih razloga.

A.

18 godina
Core2Duo2 kaže...
Kuzo kaže...

zasto svi zele da kopiraju njegov izgled,dizajn.

zato što je to valjda jedino što im valja.

I krivo bi bilo uspoređivati Apple s BMW-om jer da je apple BMW morali bi imati jače" motore" od konkurencije, a to kod Jabučice nije slučaj.

Mislim da u Apple kompjuterima nema Celeron procesore ili Intel onboard grafiku.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice