Poznati hardverski zahtjevi Windows 10 OS-a

poruka: 28
|
čitano: 5.216
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poznati hardverski zahtjevi Windows 10 OS-a".
14 godina
neaktivan

Kad cujem "secure boot" istovremeno dobijem zgaravicu i proljev.

15 1 hvala 3
17 godina
neaktivan

Za desktop je navedena potrebna memorija i monitor. A procesor, grafička ostavljeni za nagađanje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 0:17 (Mad-Max-X).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

UEFI obavezan? Ove preview verzije nemaju to ograničenje.

Šteta, to će biti requirement na kojem će pasti najveći broj računala.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Poznati hardverski zahtjevi Windows 10 OS-a
jdv kaže...

I to UEFI sa Secure Bootom. Ja imam i7 2600K na Asus Z68-V Pro koja ima UEFI ali nema Secure boot. Znaci W10 ne moze na SB i7, a moze na celerona od 300kn.

16 godina

Koliko sam ja shvatio, secure boot nije obavezan, nego više proizvođači ne moraju stavljati opciju da se on može ugasiti. Predpostavljam da će se nešto promjeniti samo na tabletima i možda ultrabookovima, desktopi ostaju otvoreni.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skulirajte se, bez panike.

To su zahtjevi za nove mašine za koje proizvođači hoće dobiti mogućnost stavljanja "Designed for Windows 10" logoa.

Sve ostale mašine koje zadovoljavaju sistemske zahtjeve će i dalje imati mogućnost instalacije Desetke.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 1:05 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Hvala na informaciji. 10-tku cu svakako uzimati iskljucivo ako budem kupovao novo racunalo a na postojecima sa w7 i w8 necu raditi upgrade. Secure Boot me nervira zbog neceg drugog. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Načuo sam da će Microsoft dati Win10 kao besplatnu nadogradnju sa 7 & 8 čak i ukoliko imate piratsku verziju, sa pravom korištenja update-a 1 godinu, nakon toga plaćanje.

Imate li vi kakvih informacija više?

Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina

Hmmmm, ovako. SVI će dobiti nadogradnju, besplatnu. Ali pirati ostaju pirati, dok sa licencom ostaju genuine. Nešto se huška da će namjerno i piratima dati nadogradnju, kako bi im neki uber DRM sistem na Win10 provalio crack i učinio PCe neupotrebljivima. možda im i uspije sa prvim valom nadogradnji piratskih verzija, ali povijest pokazuje da ne će dugo trebati i ne će biti previše teško Windowse provaliti... Ili bilo koji drugi DRM sistem. Nadam se da sam razjasnio malo.

The great thing about multitasking is that several things can go wrong at once.
15 godina
neaktivan
Secure boot se ne slaže dobro sa Linuxom.Pogotovo sa customiziranim kernelima.

Čitam komentare po netu i ljudi kažu da je to kršenje antitrust zakona.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
17 godina
neaktivan

dakle, poželjno je imati računalo a nije neophodno imati nofaca. hm ... mogao bih se uklopiti. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

15-ak godina se bavim s kompima sve sam do sada imao pir.win. Ali ne nekuzim sto je `SecureBoot`?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
necroMaX kaže...

15-ak godina se bavim s kompima sve sam do sada imao pir.win. Ali ne nekuzim sto je `SecureBoot`?

Ako neznas ti zna google http://www.webopedia.com/TERM/M/microsoft_secure_boot.html

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

Mogu si oni nabit nekud minimalnu.

dual core procesor i 1GB rama i nema šanse da radi. 

Tek kad sam kupio dodatni RAM tek sad donekle radi.

radi se o laptopu

hobi:moj-android.net

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Minimum je presmiješan. Digao u Hyper-V sa 2GB, ne radi kako spada (x64) - piše memory demand ~1200 u "praznom hodu". Povećao raspoloživi RAM na 4GB pa je bilo malo bolje... Tijekom boota varira od 500 do 800MB.

Nakon logina, čisti install Nakon logina, čisti install
x86 verziju nisam testirao još...

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 9:00 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

Stavio sam za probu w10 na konfiguraciju na kojoj "lete" win 8.1,  rade poprilično sporo, stalno kopa po disku.

Sam interface je dorađeniji, iako ima neke mane. Sve drivere su već pronašli kao i w8.1.

Imam identičan dojam kao kad je izašla vista pa se za razliku od xp-a vukla na istoj konfiguraciji.

Ipak se treba prodati novi hardware, mislim da bez ssd-a tu nema kruha.

Postoji nada da će to malo ispolirati i ubrzati do finalne verzije ali baš i nisam siguran da ju mogu toliko "popraviti"

Bolje bi bilo da su na w8.1 stavili drugi start menu + DX12... ne... ček to ustavi je w10 samo je usporen do bola

0 2 hvala 0
12 godina
odjavljen
lostxxx kaže...

Stavio sam za probu w10 na konfiguraciju na kojoj "lete" win 8.1,  rade poprilično sporo, stalno kopa po disku.

Sam interface je dorađeniji, iako ima neke mane. Sve drivere su već pronašli kao i w8.1.

Imam identičan dojam kao kad je izašla vista pa se za razliku od xp-a vukla na istoj konfiguraciji.

Postoji nada da će to malo ispolirati i ubrzati do finalne verzije ali baš i nisam siguran da ju mogu toliko "popraviti"

Bolje bi bilo da su na w8.1 stavili drugi start menu + DX12... ne... ček to ustavi je w10 samo je usporen do bola

to što si ti probao windows 10 nije bila finalna vezija windowsa 10 već još razvojna. govorit sada o tome kakve su performanse nečega što još nije gotovo i tvrditi kao da je ovo smeće neko (jer kod mene na običnom sporom hdd windows 10 je puno brži od već brzog win 8.1) je malo prerano i pretjerano. govorili su svi da je win 7 brži i bolji od win 8, pa im na kraju maca popapala jezik. tako će biti i s win 10.

Win 10 ima ogroman potencijal i kada bude završen sigurno će biti i više nego što se očekivalo. 

15 godina
lostxxx kaže...

Mogu je podosta ispolirati do izlaska.

Preview 8 je kod mene na istom stroju na kojem je 7 letio radio ko krepana krava, međutim kad je izašla finalna 8 na tom istom stroju praktički isto kao i 7.

Ne kažem da će tako bit i sa 10, ali kažem da je moguće i da se već i događalo.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Minimum je presmiješan. Digao u Hyper-V sa 2GB, ne radi kako spada (x64) - piše memory demand ~1200 u "praznom hodu". Povećao raspoloživi RAM na 4GB pa je bilo malo bolje... Tijekom boota varira od 500 do 800MB. x86 verziju nisam testirao još...

Znači ne gine mi još 8GB memorije.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
jdv kaže...

I to UEFI sa Secure Bootom. Ja imam i7 2600K na Asus Z68-V Pro koja ima UEFI ali nema Secure boot. Znaci W10 ne moze na SB i7, a moze na celerona od 300kn.

Šta paničarite, tvoja ploča će sigurno imat secure boot kroz nekakav BIOS update.

17 godina
boxblax kaže...
lostxxx kaže...

to što si ti probao windows 10 nije bila finalna vezija windowsa 10 već još razvojna. govorit sada o tome kakve su performanse nečega što još nije gotovo i tvrditi kao da je ovo smeće neko (jer kod mene na običnom sporom hdd windows 10 je puno brži od već brzog win 8.1) je malo prerano i pretjerano. Govorili su svi da je win 7 brži i bolji od win 8, pa im na kraju maca popapala jezik. tako će biti i s win 10.

Win 10 ima ogroman potencijal i kada bude završen sigurno će biti i više nego što se očekivalo. 

I to još uvijek govore, uključujući i mene, nikome maca nije popapala jezik osim tebi možda komad mozga.

Windows 7 je brži od Windowsa 8, možda od Windows 8.1 a nikako nije od Windowsa 8.1 Update 1. A koliko je "bolji" koji sustav ostaje otvoreno za vječnu diskusiju sa mulcima u bespućima interneta.

Ako sam u krivu, ispravite me ;)
15 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...
BlueMax kaže...
jdv kaže...

Šta paničarite, tvoja ploča će sigurno imat secure boot kroz nekakav BIOS update.

Problem je u tome da će ga imati a ja ga ne želim.Doduše moja već ima ali sva sreća da nije upaljen.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Minimum je presmiješan. Digao u Hyper-V sa 2GB, ne radi kako spada (x64) - piše memory demand ~1200 u "praznom hodu". Povećao raspoloživi RAM na 4GB pa je bilo malo bolje... Tijekom boota varira od 500 do 800MB. x86 verziju nisam testirao još...

Pa, kad gledaš kakve se gotove konfiguracije prodaju zadnjih par godina, minimalni zahtjevi izgledaju smiješno.

Prosjek je Quad Core Intel ili AMD, 4GB rama, grafika s barem 1 GB rama. Ko bi na to uopće stavljao x86 verziju?

16 godina
neaktivan

Nema šanse da će Windows 10 biti sporiji od 7/8.1. Osim Viste koja je bila sporija od XP-a (više zbog hardwarea u to vrijeme odnosno koja je bila ispred svog vremena) svi ostali Windowsi su većinom bili brži jedan od drugog. Njima su u ovom trenutku performanse najmanje bitne dok uvode nove opcije, poliranje je zadnja stvar koja se radi.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

XP je bio sporiji od ME.ME je BIo sporiji od 98 koji je bio sporiji od 95.Naravno govorimo ako su svi prošli na istom računalu,jer uspoređivati sustave na različitom hardveru nema smisla.

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Evo ti moje konfiguracije (vidi sliku) s 2 GB RAM-a. Windows 8 nisam uopće mogao instalirati na nju a 10-ka radi prilično dobro. Da bi bolje radila s još 2 GB RAM-a, bi , ali meni je ovo testni stroj star 8-9 godina i ne mislim ulagati neke novce u njega.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 17:53 (mario.L_hr).
16 godina
PlayMaker10 kaže...

Nema šanse da će Windows 10 biti sporiji od 7/8.1. Osim Viste koja je bila sporija od XP-a (više zbog hardwarea u to vrijeme odnosno koja je bila ispred svog vremena) svi ostali Windowsi su većinom bili brži jedan od drugog. Njima su u ovom trenutku performanse najmanje bitne dok uvode nove opcije, poliranje je zadnja stvar koja se radi.

Ne znam jesu li Windows 8/10 opcenito brzi od Windows 7 ali znam da sam konkretno u video igrama imao vise FPS-a s Windows 7 (isti driveri odnosno verzija/broj, iste postavke u igrama, svi ostali nepotrebni pozadnski procesi i internet iskljuceni za vrijeme testiranja). Hoce li Windows 10 biti multilanguage ili ce samo odredene verzije podrzavati sluzbeno language packve kao sto je bio slucaj s Windows 7 Ultimate-om?

BTW hoce li Windows 10 podrzavati Asus P8P67 plocu? Ploca podrzava UEFI ali 2.3.1?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 21:35 (lovac82).
16 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Hoce li Windows 10 biti multilanguage ili ce samo odredene verzije podrzavati sluzbeno language packve kao sto je bio slucaj s Windows 7 Ultimate-om?

BTW hoce li Windows 10 podrzavati Asus P8P67 plocu? Ploca podrzava UEFI ali 2.3.1?

Kao i Windows 8/8.1, i Desetka će imati LP-ove za instalaciju.

Sve UEFI ploče koje danas podržavaju Windows 10, podržavat će ga i kad izađe finalna verzija, uz sve kompatibilne BIOS-only ploče.

Zadnja UEFI 2.3.1 D verzija je završena 2013.

Što znači da i većina današnjih ploča već vjerojatno ima 2.3.1. O budućima da uopće ne govorimo, pošto je danas aktualna verzija 2.4 A iz prosinca 2013.

Što Microsoft kaže o UEFI-ju?

UEFI Specifications and Test Tools - ko voli, nek izvoli.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 22:20 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice