Potražnja za Atomima

poruka: 18
|
čitano: 1.674
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Potražnja za Atomima".
17 godina
Potražnja za Atomima

U vezi s tim atomima, 

namjeravam kupit jedan od onih netbookova pa me zanima jer intel atom dvo ili jedno jezgreni procesor?

Viva La Vida

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Potražnja za Atomima
unknown kaže...

U vezi s tim atomima, 

namjeravam kupit jedan od onih netbookova pa me zanima jer intel atom dvo ili jedno jezgreni procesor?

Aom je jednojezgreni, ubrzo će izaći i dvojezgreni - ali je pitanje šta će biti sa potrošnjom.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan

mislim da su u tim uredajima sam single core atomi, ali koriste htt.

17 godina
Jer možda netko zna neku web stranicu, gdje je popis netbookova s dvo jezgrenim atomima?
Viva La Vida
17 godina
neaktivan

pa još nisu izašli dvojezgreni

intel quad q6600 3.2 asus P5N32-E SLI 4x1gb Cruical balistix 1066mhz gigabyte,gainward 8800 gts 512 sli tagan 580w samsung 160 +250 Western digital caviar raid 0 Sharkoon Rebel 12 economy 2x 14cm
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Jer možda netko zna neku web stranicu, gdje je popis netbookova s dvo jezgrenim atomima?
 Kao šta sam ti rekao, dvojezgreni atomi će tek izaći - tako da ne postoje ti nebookovi. Ali ako ti se da tražiti buduće modele i traži atom 270 (atom 230 je jednojezgreni).
Upitno je uopće da li će taj atom biti u netbookovima - nešto se govorilo da previš troši i da se previše zagrijava da bude ugrađen u netbook, ali sumnjam da bi se intel odrekao takvog tržišta.

I z što će ti dvojezgreni netbook? Vjeruj mi da je ovaj atom i više nego dovoljan.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2008 13:51 (Paolo2612).
17 godina
Potražnja za Atomima

Ako kupujes nesto sa Atom proceosorm, sigurno na njemu neces dekodirati filmove, igrati Crysis itd. To su ultra laki prijenosnici male potrosnje samo za surfanje internetom, glazbu, filmove i zbog toga su im performanse debelo ispod normlnih prijenosnika!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ti "netbookovi" ce vrlo skoro performansama biti ravnopravni obicnim prijenosnicima.
Yes, No.
17 godina
Paolo2612 kaže...
unknown kaže...
 Kao šta sam ti rekao, dvojezgreni atomi će tek izaći - tako da ne postoje ti nebookovi. Ali ako ti se da tražiti buduće modele i traži atom 270 (atom 230 je jednojezgreni).
Upitno je uopće da li će taj atom biti u netbookovima - nešto se govorilo da previš troši i da se previše zagrijava da bude ugrađen u netbook, ali sumnjam da bi se intel odrekao takvog tržišta.

I z što će ti dvojezgreni netbook? Vjeruj mi da je ovaj atom i više nego dovoljan.
 evo! Baš sam našao nešto gdje kažu da će trošit oko 16W i da jedva vuće vistu.
Viva La Vida
17 godina
Vedran kaže...
Ti "netbookovi" ce vrlo skoro performansama biti ravnopravni obicnim prijenosnicima.
 Napredovat naravno hoce ali nikada nece biti po performansama kao "standardni" prijenosnici! Kao ni sto standardni prijenosnici nece biti poput desktop PC-a, izmedu kojih je puno manja razlika nego Netbooka i Laptopa. Jednostavno zato jer je Netbook puno manji!

Netbook--> ultraprijenosno racunalo, malih dimenzija i potrosnje, pa tako i performansa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2008 14:14 (Luka).
17 godina
neaktivan

Mislim da se već jedno vrijeme i kod nas mogu kupiti dvojezgreni atomi:

http://diskont24.com/product.php?productid=40617&cat=0&page=1

17 godina
neaktivan
bmw_power kaže...

Mislim da se već jedno vrijeme i kod nas mogu kupiti dvojezgreni atomi:

http://diskont24.com/product.php?productid=40617&cat=0&page=1

To je matična ploča s atomom - ali desktop.
17 godina
Potražnja za Atomima

Ja sam negdje procitao nesto gdje usporeduju Atom sa deklokanim Athlonom, pa se ispostavi da deklokani Athlon trosi manje a daje vece performanse od Atoma, jedino sto je veci pa ne stane u Ebook. To bi bila solucija za desktop low consuming.

...ALi moram priznati bas je fora taj Atom, skroz je sicusan, i dosta jak za svoju velicinu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ali ne kužim kako se oni vuku s Vistom?
Dvojezgreni atomi na 1,6Ghz pa ja sam imao staru kantu od pentiuma 4 (3GHz) pa se nisam bunio.
Viva La Vida
17 godina
protjeran
Potražnja za Atomima

bolje uzet pravi laptop za 3500 kn sa dual core proesorom nego atom to je po meni više za djecu do 10 godina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prema testovima Celeron 220 (1.2GHz) je dosta brži od Atoma na 1.6.

17 godina
madafaker kaže...

bolje uzet pravi laptop za 3500 kn sa dual core proesorom nego atom to je po meni više za djecu do 10 godina

Dobra ideja! A di si ti to molim te lijepo vidio laptop za 3500kn? Ako mi  kažeš ja ga odma kupujem.
Viva La Vida
17 godina
unknown kaže...
madafaker kaže...

Dobra ideja! A di si ti to molim te lijepo vidio laptop za 3500kn? Ako mi  kažeš ja ga odma kupujem.
 http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=3&se=&order=min_cijena

:D :D :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice