Popularan Ovi Maps

poruka: 55
|
čitano: 13.095
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Popularan Ovi Maps".
18 godina
neaktivan
Popularan Ovi Maps

Neka iphone pobijedi ovo ;)

Nokia is the best ;)

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Popularan Ovi Maps

nokia je smeče jer reklamira ono što ne postoji.

besplatna nokia navigacija ne postoji.

da je besplatna onda bi ju mogli instalirati i na samsung i na SE i na LG kompatibilne mobitele.

sve od ovog nema i ta funkcija je moguča samo onima koji posjeduju kompatibilni nokia mobitel a oni koji ga nemaju moraju kupiti nokiu te stoga nokia navigacija nije besplatna.

18 godina
mrcko kaže...

da je besplatna onda bi ju mogli instalirati i na samsung i na SE i na LG kompatibilne mobitele.

sve od ovog nema i ta funkcija je moguča samo onima koji posjeduju kompatibilni nokia mobitel a oni koji ga nemaju moraju kupiti nokiu te stoga nokia navigacija nije besplatna.

Vecu glupost od tvog komentara nisam procitao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 21:54 (Kuzo).
17 godina
odjavljen
mrcko kaže...

Koliko ti imas godina ? Jel' vise od 12 ?!?!

16 godina
neaktivan
Ne kontam zaš si ti tolko opsjednut s iPhonom
Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 400kn
18 godina
neaktivan

Znas li ti sta znaci smajli?

16 godina
protjeran
mrcko kaže...

a oni su besplatni?Belji se

17 godina
Popularan Ovi Maps

Mrcko majstore, dobro si to primjetio. Ne obracaj se na ostale, oni svi razmisljaju previse konvencionalno.

Mislim da je ovo odlican potez od Nokie, ali mi nije jasno zasto naglasavaju da ce Ovi Mapsi ostati besplatni zauvjek? Ja bi na njihvom mjestu dao besplatno na godinu dana, ili na dvije pa kad se ljudi upoznaju sa uslugom onda im pocnes naplacivati, ko zakljuci da mu traba. Ni prije ova usluga nije bila skupa.

Zapravo bojim se da sad kada su dali uslugu besplatno da nece vise ulagati u nju (nece updatati karte i sl)

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 18:07 (JosephBullet).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

Mrcko majstore, dobro si to primjetio. Ne obracaj se na ostale, oni svi razmisljaju previse konvencionalno.

Mislim da je ovo odlican potez od Nokie, ali mi nije jasno zasto naglasavaju da ce Ovi Mapsi ostati besplatni zauvjek? Ja bi na njihvom mjestu dao besplatno na godinu dana, ili na dvije pa kad se ljudi upoznaju sa uslugom onda im pocnes naplacivati, ko zakljuci da mu traba. Ni prije ova usluga nije bila skupa.

Zapravo bojim se da sad kada su dali uslugu besplatno da nece vise ulagati u nju (nece updatati karte i sl)

Ako sam te dobro razumio ti se zalis sto ce biti besplatan zauvijek??????

A mrcko majstor zamjeri sto mora kupiti telefon da bi koristio ovi maps? Trebaju mu dati i ob dzabe? Hhahahaha

Koji lik. Zasto se onda ne zali sto uz winamp ne dodje laptop sa win 7. Naravno sve dzabe ;)

16 godina
odjavljen
Popularan Ovi Maps

tko ne želi kupiti Garmin ili ga instalirati ''na crno'' bit će svakako zadovoljan sa besplatnim kartama i navigacijom... a što se tiče mrckovog komentara - neka i drugi proizvođači naprave isto. To je kao da netko svjesno kupi dizela i onda jadikuje što susjed vozi na plin...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 18:21 (Danijel14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
logic kaže...
A mrcko majstor zamjeri sto mora kupiti telefon da bi koristio ovi maps? Trebaju mu dati i ob dzabe? Hhahahaha

Koji lik. Zasto se onda ne zali sto uz winamp ne dodje laptop sa win 7. Naravno sve dzabe ;)

Njega muci sto je kupio mobitel sa Symbianom 60v5, a ne moze instalirati Ovi Maps posto nije kupio Nokiju (kupio je Sony Ericsson; pretpostavljam da je ista stvar i sa Samsungovom Omniom HD). Ne kuzi da su Ovi Maps, kao i sve ostalo ispred cega stoji Ovi, Nokijin servis, da nemaju previse veze s drugim proizvodjacima. Koliko sam shvatio, drugi proizvodjaci su od Nokije kupili samo operacijski sustav, a ne cijeli "Nokija experience".

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 10:43 (mbaksa).
18 godina
Popularan Ovi Maps

Instalirao sam to prije tjedan - dva i iznenadio sam se nije tako loše kako sam prvotno mislio no i dalje za hrvatsku su koma karte. Od cijelog siska od stavi jednu - dve ulice, no za takve stvari postoji garmin.

Probao sam i satelitski pogled i stvarno je super i netroši puno MB, našao sam mjesto gdje sam išao na maturalac u španjolskoj i na tom satelitskom pogledu sam vidio hotel u kojem smo odsjeli.

ZAKON, a super je i to što ima za ako se nevaram karte za preko 70 zemalja svijeta,a za garmin moraš sve posebno instalirat (europa,azija, sad i ogromne su)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 10:50 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
logic kaže...

Njega muci sto je kupio mobitel sa Symbianom 60v5, a ne moze instalirati Ovi Maps posto nije kupio Nokiju (kupio je Sony Ericsson; pretpostavljam da je ista stvar i sa Samsungovom Omniom HD). Ne kuzi da su Ovi Maps, kao i sve ostalo ispred cega stoji Ovi, Nokijin servis, da nemaju previse veze s drugim proizvodjacima. Koliko sam shvatio, drugi proizvodjaci su od Nokije kupili samo operacijski sustav, a ne cijeli "Nokija experience".

Pa nema ni logike da prodaju cijeli paket.

17 godina

@Logic - Ne zalim se ja sto su karte besplatne zauvjek. Meni dobro. Samo se bojim da ce Nokia slabije brinuti o tom proizvodu (rjede updateati karte, a HR treba bolju pokrivenost) nego je brinula do sada jer im ne stvara direktan prihod - navigacija se vise ne naplacuje. Naravno ovaj potez im donosi sekundaran prihod jer se radi ovoga ljdi koji se dvoume lakse odluce za Nokiu.

18 godina
neaktivan

Kakva god da je besplatna je. Ko to nudi jos? S druge strane imas alternativu. Garmin. Pa biras.

18 godina
moderator
JosephBullet kaže...

Samo se bojim da ce Nokia slabije brinuti o tom proizvodu (rjede updateati karte, a HR treba bolju pokrivenost) nego je brinula do sada jer im ne stvara direktan prihod - navigacija se vise ne naplacuje. Naravno ovaj potez im donosi sekundaran prihod jer se radi ovoga ljdi koji se dvoume lakse odluce za Nokiu.

Kao da se sad bas nesto osobito jako brinula za karte, pogotovo za Hrvatsku - mislim da im je to i dosad bio napola hobi - na tome su mogli ozbiljno zaradjivati samo da su usli na trziste samostalnih uredjaj za auto. Sumnjam da im je do sad stvarala neki osobiti "direktan prihod" kao sto kazes - vise mi se cini da je s tim izazivala ljutnju korisnika kojima kao nesto da, ali im zapravo ne da... Malo su si krivo zabrijali da su se ljudi spremni pretplacivati na navigaciju - to je slicno onoj ideji da se pretplatis na softver - ljudi to ne zele - hoce kupiti i imati.

Ovo im je dobar potez - mogli su ga napraviti jos i prije, pa bi mozda prodali jos vise mobitela, jer bi ljudi koji se dvoume mozda radije uzeli Nokiju, kad ima i navigaciju.

18 godina
neaktivan

A i trziste samostalnih uredjaja za auto nema neku svijetlu buducnost. Sve vise auta ce dolaziti serijski sa navigacijom a i telefoni imaju sve vece ekrane i funkcionalniju navigaciju. Pored recimo garmina na 5800 ne vidim niti jedan razlog da kupm samostalnu navigaciju.

18 godina
moderator
logic kaže...

Pored recimo garmina na 5800 ne vidim niti jedan razlog da kupm samostalnu navigaciju.

Garmin je na 5800 na rubu upotrebljivosti - trzav je, podaci se unose preko Nokijine virtualne tipkovnice, ekran je malen za jednu auto-navigaciju. Pa sad... Posluzit ce - daleko od toga - ali je to navigacija za siromake. Namigiva Veci ekran, duplo brzi procesor, te Garminova aplikacija kod koje ce unos funkcionirati kao na auto-navigacijama - onda bi to bilo to.

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
logic kaže...

Pored recimo garmina na 5800 ne vidim niti jedan razlog da kupm samostalnu navigaciju.

Garmin je na 5800 na rubu upotrebljivosti - trzav je, podaci se unose preko Nokijine virtualne tipkovnice, ekran je malen za jednu auto-navigaciju. Pa sad... Posluzit ce - daleko od toga - ali je to navigacija za siromake. Namigiva Veci ekran, duplo brzi procesor, te Garminova aplikacija kod koje ce unos funkcionirati kao na auto-navigacijama - onda bi to bilo to.

Hahahhahahahah

Sad sam i siromah ;)

Moram otkazati kupovinu buga ;)

Ne znas ti koliko meni treba navigacija ;)

A ionako sam naciljao N900 pa cu se rijesiti tog siromaha ;)

A sto se tice autonavigacija ima li vece muke od unosa podataka na auto navigacijama. Ovo  govorim kao neko ko se navozao skupih auta iz premium segmenta. Daj mi jednu autonavigaciju u kojoj je lakse unositi podateke od mobitela za siromahe 5800 ;)

Naravno pricam o navigacijama koje dodju uz auto. NE samostalnim uredjajima mada i oni imaju virtuelnu tastaturu. A i podatek unosis jednom a ne cijelim pute, U krajnjem slucaju ja to napravim na kompu i prebacim u mob ;)

17 godina
neaktivan
Popularan Ovi Maps

Da ne otvaram novu temu. Evo sutra putujem za Beč-Prag-Budimpešta (maturalac) :D pa se sad igram malo sa mobitelom. Prije tjedan dana dobio sam Nokiu 5230, također se ulogirao na Ovi, skinuo Ovi PC Suite, skinuo mape. E sad... Zanima me jel je to fakat besplatno???. Znaći odem na Maps, vidim si lokaciju, putujem okolo, nalazim sva moguće mjesta (koliko je moguce) i sve za free? Sorry, al malo sam sumnjičav, ali i to je vjerovatno jer malo znam o Ovi sustavu pa bi molio nekoga da mi ako može ukratno pojasni kak to funkcionira.

HVALA!!!

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Jel radi? Radi. Jel ima kakav probni rok? Nema. Jel moras nesto platiti? Ne moras. Zbroji 2+2+2. Namigiva Ovi Maps je i inace bio besplatan - placala se samo navigacija - znaci, kad pozoves funkciju Drive To / Walk To. To je vec neko vrijeme besplatno - odnosno, trebas instalirati Ovi Maps 3, ako vec nemas predinstalirano.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Popularan Ovi Maps

može pomoć ,evo problema:

kad sam dobio nokiu e52 na njoj su bile predinstalirane ovi maps s kartama, pošto je to zauzimalo oko 400mb izbrisao sam ih.

sad želim ponovno imat navigaciju na mobu ali mogu instalirat samo program nokia maps, nikako nemogu naći mape

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Instaliraj Ovi Suite (ako je kompatibilan s tvojim mobitelom) - on ti omogucava download i Ovi Maps 3 i karata koje ti trebaju.

16 godina
neaktivan
Popularan Ovi Maps

to sam već pokušavao nije radilo sad nakon updateanja ovi stora radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 21:20 (VAPOR-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Popularan Ovi Maps

evo mene s pitanjem.

na slikama su nokia 2700 (dummy), nokia mape na 2700 i najviše što mogu na N97. bg = jedna ulica, kolikogod zumirao.

na 2700 je detaljna karta beograda skinuta jednostavnim klikom na ikonu maps (uzelo 6 kuna)

na N97 su zadnje karte skinute s nokia map loaderom i prebačene na mob.

kako postići na N97 ovo što ima na dummyju ?

ili sam ja dummy ? Sramim se

Worry gives a small thing a big shadow.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

A stavis garmina i olaksas sebi zivot.

:)
16 godina
neaktivan

imam garmina. adria route 3.00 i scg 2.20

za hr mi ne treba ništa a za scg mi treba.

to sam ti negdje već replicirao. i rekao sve što mislim o garminu /nokia maps.

zanima me zašto na "glupom" telefonu mogu dobiti bolje karte nego na "pametnom".

18 godina
neaktivan
Jesi i pokusa uraditi update firmwarea i softwarea
:)
16 godina
neaktivan

sav sam up to date. samo još vezicu na mobitelu  nisam updateao.

sve što uspjevam dobiti, vidi sliku. ono što i na kompu.

16 godina

Mislim da Srbija i BiH nisu u potpunosti pokrivene. ( Pogledaj koliko ti MB ima svaka karta, ako je cca. 5mb onda nije detaljna ). Za hrvatsku ima ako se sjećam oko 20 mb. Inače Ima ucrtane samo glavne puteve i imaš upozorenja o prekoračenju brzine Probao sam kroz Banja Luku pa do Teslića stvar je Nevjerovatna!!!!!!!!!! Kao da svaki znak čita ( naravno govorim o ovi maps )

A single death is a tragedy; a million deaths is a statistic. Joseph Stalin
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice