Pogled u anatomiju molekule

poruka: 10
|
čitano: 3.081
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pogled u anatomiju molekule".
16 godina
neaktivan
fascinantno...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još nema komentara?

EDIT: Ipak ima :D

这是我的个性签名
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 17:21 (Dženan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Dvije riječi: Coooooooooooooooool!!!!!!!!!!!!!!

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

wauuuu! svaka čast.

Plamene zore bude me iz sna Fabrička jutra, dim iz dimnjaka Pesma se ori, mladi radnici Čelicna jutra, hitam fabrici.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Kakve veze ima ovaj postupak (u vakuumu pri niskoj temperaturi) sa proizvodnjom poluvodica (gdje se silicij topi visokim temperaturama pa grize kiselinom)?

I zasto je na vrhu molekula ugljik monoksida?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako kazu ima veze

orks is made for two thing' fighting and winnning
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Pogled u anatomiju molekule
DigiMagic kaže...

Kakve veze ima ovaj postupak (u vakuumu pri niskoj temperaturi) sa proizvodnjom poluvodica (gdje se silicij topi visokim temperaturama pa grize kiselinom)?

Možda nisi upoznat sa činjenicom da znanstvenici rade na mikročipovima gdje su tranzistori veličine jedne molekule...Tako da je ovaj izum prilično koristan u istraživanju...

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
18 godina
RE: Pogled u anatomiju molekule
DigiMagic kaže...

Nema veze sa samom proizvodnjom nego s mapiranjem strukture kemijeskih spojeva. Bolje poznavanje i razumijevanje strukture kemijskih spojeva koji se koriste u izradi poluvodica moze unaprijediti sam proces. Koristi se vakuum i niska temperatura da bi, pojednostavljeno receno, izbjegli termicke vibracije.

Molekula ugljik monoksida sluzi kao sonda, ispitivac. Naime, vrh igle se povlaci vrlo (ali vrlo) blizu ispitivane molekule i mjeri se sila izmedju vrha igle i molekule odnosno individualnih atoma u molekuli. Kad se igla priblizi atomu sila se poveca i kad se udalji se smanji. Ima i drugi nacin da se pokusava zadrzati iglu na istoj udaljenosti od ispitivane molekule pomicuci vrh igle "gore/dolje" i zadrzavajuci istu silu izmedju vrha i ispitivane molekule. Na taj nacin je napravljena "slika" molekule. Koriste jednu molekulu kao vrh igle da bi dobili najvecu mogucu rezoluciju, sto je "tanji" vrh to je finija detekcija.

18 godina
neaktivan

Šta sve znanost radi, svaka čast ekipi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran

Mikrokozmos.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice