Podbacila prodaja Blu-raya

poruka: 14
|
čitano: 1.798
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Podbacila prodaja Blu-raya".
18 godina

Što bi kupovina HD DVD urežaja bila protivna zdravom razumu? Koliko sam video, prodavci ih često, u želji da ih se otarase, prodaju po istim cenama kao i obične DVD plejere i kao takve ih ima smisla kupiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Podbacila prodaja Blu-raya

Spreman sam platiti 2000 kuna za 100cm HD LCD

i 500 kuna za BD player.

Kad te cijene dođu u trgovine, kupujem.

Do onda lako mogu čekati.

Core2Duo E8400 @ 4.0GHz
4GB OCZ DDR2-800
ASUS Geforce 8800GT 512
Gigabyte P35-DS3R
Samsung 500GB SATA2
Creative X-Fi Extreme Music
Technisat Skystar 2
Xilence 600W ATX2
17 godina
// O pa ti ćeš se onda načekati. Moje mišljenje je da je prodaja Blu-raya podbacila samo zato kaj ovi naši domaći pirati još uvijek jako dobro zarađuju s CD-ima i DVD-ima. Čim oni počnu štancat Blu-ray, odmah će se povećati prodaja i Blu-ray playera i sl. Slična situacija je bila i s DVD-om a i sa CD-om.
17 godina

Blu ray playeri su preskupi i kostaju ko neka high end graficka kartica. Kakvog to smisla ima?

To nema nikakve veze s lokalnim piratima lol, blu ray trziste nije samo Hrvatska. xD

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
// OK, al isto tako nema samo u HR pirata. :-)
17 godina

Slazem se, dobavljivost filmskih naslova je mala, playeri su skupi, a i nema svatko HD LCD TV.

Newton je bio u krivu. Lake brze padaju!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nije bas podbacila.Ne pratim to trziste, ali nekom logikom razmisljanja playstation3 je najbolji omjer ulozenog/dobivenog, jer za 3 milje kuna dobijes konzolu+bluray player.Dok obicni player dodje i vise nego playstation.A buduci da u ovo istrazivanje nije ukljucen playstation i ocekivanu su rezultati istazivanja.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Skyline kaže...

najbolji omjer ulozenog/dobivenog, jer za 3 milje kuna

3 milijuna kuna? To mora biti dobar omjer ulozenog/dobivenog Smijeh
18 godina
Psiho246 kaže...

Blu ray playeri su preskupi i kostaju ko neka high end graficka kartica. Kakvog to smisla ima?

To nema nikakve veze s lokalnim piratima lol, blu ray trziste nije samo Hrvatska. xD

Isto tako se može pitati kakvog smisla ima platiti isti novac za uređaj koji će biti high-end možda nekih 6 meseci, a najdalje u roku od 2 godine će biti ekvivalent nečemu sa dna ponude, kao za uređaj koji će ti doneti godine vrhunskog kvaliteta prikaza.

Naravno, na cene grafičkih utiče i vrlo kratak product cycle tokom kog treba izvući uloženo u razvoj i profitirati, no očigledno da ni Blue Ray još nije spreman da se preseli među jeftine uređaje. To i ne treba da čudi previše, DVD playeri su godinama bili na tržištu dok nisu postali ovako smešno jeftini kao što su sada.
17 godina
neaktivan

pa kaj se čude...sony je, čim je hd podignuo bijelu zastavu, dignuo cijene bd-playera...pa baš zato,osobno ja, neću u dogledno vrijeme kupit taj shit...u biti ta tehnologija me više zanima ko medij za backup, ali dok jedan medij dođe koliko i hard iste veličine...pa jel tu netko lud, da ide to kupovat...malo seu se zaigrali s cijenama...znam ja da se ulaganje u istraživanje i proizvodnju nove tehnologije mora isplatiti, ali ne za dva - tri dana...a i nije neka bijesna tehnologija, s obzirom da kapacitet i nije nešto bijesno porastao...razumio bi da se na medij može snimit 500GB,onda bi razumio i cijene, ali ovak...a ionako se može očekivat za dvije tri godine nekakav novi, malo prerađeni,format na koji se bude toliko moglo snimit i opet milka ispočetka....Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bas bi se volio nekome tko dobro (ili lose) zivi od prodaje Blu-raya nasmijat u lice!! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!  Pa sta ce ljudima CD od 40 giga (il kolko vec) koji kosta ko "prosjecna hrvatska placa" Plač !! Sta su oni mislili!?!

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ne znam baš dali je za smijanje ili plakanje.  U svakom slučaju stvari stoje onako kako ih se gleda.  Prvo , prodaja blu ray filmova je ove godine u americi skočila 380 % što je interesantan podatak. Drugo , prodaja blu ray playera stagnira iz jednog jedinog razloga a to je nepostojanje trenutno na tržištu blu ray playera 2.0 profila.  Zašto danas kupiti skupi player koji će već sutra biti star. Ovo ljeto se očekuje izlazak blu ray playera profila 2.0 svih renomiranih formi. Shodno tome krajem godine će se moći komentirati da li je prodaja pala ili porasla.

Trenutno jedini  i najnapredniji blu ray player na tržištu  profila 2.0 je PS3.  Inače , u americi je cijena filma na blu rayu oko 20 $ što opet ovisi o naslovu.  Koji dolar više ili manje.  Kada to bacimo u kune i kada film naručum na vlastitu adresu, film s drugog kraja svijeta u moj dom dođe za najviše 140 kn , što nije strašno.  Strašno je što u domaćim dućanima dođe oko 260 kn , što je opet razumljivo pošto tržište za takav proizvod ne postoji.  Ono što se slabo prodaje mora doći skuplje ...  I podatak za kraj , osim blitza koji je jedini do sada izdavao filmove na blu rayu s HR titlom u igru ulazi i najveći HR izdavač . continental film.  Prva dva titlovana naslova biće Hitman i AVP2...

Stavri su se pokrenule , sve ostalo je na nama potrošaćima ...  Kako proizvod prihvatimo tako će se i razvijati ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sjećam se kada je DVD polako postajao 'mainstream' standard. Isto tao se pisalo po časopisima (Hacker, Bug) kako će kroz najviše 2 godine to biti totalno prihvaćen medij i kako će videoteke imati samo DVDove. To se na kraju i dogodilo, no ne za 2 godine nego kroz kakvih 4-5 godina. Tržištu (tj. kupcima i proizvođačima) treba neko vrijeme prilagodbe na nove stvari, a proizvodni proces mora postati jeftin i isplativ na ogromne kolićine proizvedenih primjeraka neke robe. Što se više nečega proizvodi i kupuje, ta roba postaje jeftinija i polako postaje standard.

Što se blu-ray-a tiče, mislim kako će cijene postati prihvatljive negdje 2010. i tada će komponentni BR player biti kakvih 1000kn, a BR drive za komp oko 500kn.

Vrijeme će pokazati jesam li u pravu Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Evo vidim danas kako je u VeMil-u LG combo optički drive (Blu Ray čitač i DVD snimač) po 499kn. Znači već smo došli do 500kn za BR čitač, dok se snimači još uvijek drže na kakvih 3-4 soma kunića.

U narednim mjesecima biti će zanimljivo pratiti kretanja cijena komponenata općenito, no do ljeta bi BR čitači mogli postati dostupni široj publici, što bi pak bar malo potaknulo prodaju BR originalnih filmova Namigiva

Standard je na putu za mainstream, a koliko će prepreka (poput globalne krize) biti dok ne zavlada i u potpunosti zamijeni DVD vrijeme će pokazati.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice