S Pixelima stiže i dobra autonomija

poruka: 32
|
čitano: 3.615
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "S Pixelima stiže i dobra autonomija".
17 godina
neaktivan
Re: S Pixelima stiže i dobra autonomija
hrvooje kaže...

Nisam primijetio da se spominje koja je bila svjetlina ekrana s tim SOT-om? Valjda nije isti SOT s 30% ili 90% svjetline ili automatski, ako si vani ili unutra.

mislim da to gsmarena najbolje odradi, stave svjetlost na mislim 250nita(imaju uređaj), tako da je svima isto, i onda rade test 1 sat generičkog zvanja, 1 sat generičkog surfanja i 1 sat generičkog gledanje videa.

kad završe podijele resto baterije na rezultat koji dobiju i izračunaju neku vrijednost. i tu vrijednost uspoređuju s drugim mobitelima.

http://www.gsmarena.com/battery-test.php3

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 7:52 (ranko091).
18 godina
Re: S Pixelima stiže i dobra autonomija
Mitch kaže...
Play Services je iznimno lose napisan. Neki ce primjetiti da taj OS bug nije na nekim ROMovima koji su pisani od AOSPa pa izmijenjeni ili da ga nema na Jelly Beanu 4.3 gdje je sreden. Kao i na CM7 (2.3.7)

Ajmo malo o tome.

Postoje tzv. instrukcije o tome kako svaka aplikacija koristi i zeli koristiti hardver telefona. Njega zovem centar. Cine ga Play Services i Carrier Provisioning Service i jos neki.
Dakle, pocevsi od 4.4.4 pa najvise u MM 6.0.1. i Nougatu, islo se na to da imas jedan "centar" iz kojeg vadis sto ti treba (radio, wifi, bt..) za aplikaciju.

To najcesce radi Carrier Provisioning service koji aplikaciju usmjeri prema 3G/4G umjesto na wifi. Dosta aplikacija odnosno njeni programeri ne znaju to koristit, a i sam service je napisan lose.
Problem nastaje ako se ne koristi taj centar, nego staromodni nacin pristupanja direktno. Onda se taj Radio ne stigne 'odmorit' jer radi na dva nacina (service + stari) za razne appove.

Play Services je najveci skart Androida. On povezuje aplikacije s Google uslugama (Maps itd.) ali ima brutalno lose rijesen threading, hibernaciju itd.

Uglavnom jedva cekam da se pojavi neka alternativa koja ce moci koristit .apk ali nece biti ovako lose napisan OS. Imas osjecaj da su do jelly beana drzali jedan tim pa uzeli drugi koji ne zna citat dokumentaciju.

Najrade bih htio da uzmu za dve godine jedan high end SoC i samo za njega razviju OS i sistemske appove.

Ne znam zašto si downwoate-an ali to je istina, play na starom mobiteelu kad se update-a ubije mobitel do neupotrebljivosti. Samo taj play. bez njega mobitel leti, sve radi, sve super, ali eto, ne smijem koristiti google servise. Na novijim mobitelima se ne primjeti, ali u pravilu, ja bateriju ozivim tako da pogasim apsolutno svaku stvar koju ne koristim i tako mi mob bez problema drzi i po tri dana.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice