S Pixelima stiže i dobra autonomija

poruka: 32
|
čitano: 3.617
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "S Pixelima stiže i dobra autonomija".
17 godina
neaktivan
I dalje imaju bug Android OS i Android System

Strasno...gube 8% u intervalu na radio drain.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

3 4 hvala 0
16 godina
odjavljen

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: S Pixelima stiže i dobra autonomija
Mitch kaže...
I dalje imaju bug Android OS i Android System

Strasno...gube 8% u intervalu na radio drain.

Pa nemaju svi Android telefoni toliki drain. Samsung ima i vise, ali recimo oneplus 3 ima oko 2-3%.

17 godina
neaktivan
O cemu ti pricas? To je Nougat bug...svi na 7.0 ga imaju.
17 godina
neaktivan

kako misliš da nadmaši. imaš redmi 3 sa SOT 10 - 11 sati...

17 godina
neaktivan
Ja sam na Xperiji Z2 i LG G2 imao preko 6:30 sot...kakve to veze ima s ovim?

Pixel i Cat S60 se ne mogu usporedit...kao ni Redmi i Pixel.
9 godina
neaktivan
A zas se redmi i pixel ne mogu usporediti? Redmi je dugo na trzistu a pixel kao marka prvi put izlazi, pa se onda po tom pixel ne moze usporedivati s ajfonom, samsungom ni ostalim markama, cak ni kineskim
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Ja sam na Xperiji Z2 i LG G2 imao preko 6:30 sot...kakve to veze ima s ovim?

Pixel i Cat S60 se ne mogu usporedit...kao ni Redmi i Pixel.

pa dobro imao sam ja nokiju 3310, koja je sa litijevom baterijom trajala po 11 dana, onda se nije znalo za SOT, ali trajala je toliko da si jednostavno zaboravio da je moraš punit.

nisu svima mobiteli za igre i da mora bit flagship, najjači HW unutra. nekima poput mene je autnomija puno bitnija.

16 godina
neaktivan

Pih...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa ovdje pricamo o Pixelu i o tome da je novi Nougat iznimno lose (ponovno) napisan...koga boli briga za Redmi i Cat u ovoj diskusiji
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Pa ovdje pricamo o Pixelu i o tome da je novi Nougat iznimno lose (ponovno) napisan...koga boli briga za Redmi i Cat u ovoj diskusiji

A koji je problem s Nougatom i baterijom? Nijesam u toku...

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

pa onda bi trebali izvadit varijablu, koliko je velika baterija, koji je točno soc i njegova potrošnja, te izkalkulirat efikasnost...

kad se već neće mješat kruške i jabuke.

17 godina
neaktivan
Play Services je iznimno lose napisan. Neki ce primjetiti da taj OS bug nije na nekim ROMovima koji su pisani od AOSPa pa izmijenjeni ili da ga nema na Jelly Beanu 4.3 gdje je sreden. Kao i na CM7 (2.3.7)

Ajmo malo o tome.

Postoje tzv. instrukcije o tome kako svaka aplikacija koristi i zeli koristiti hardver telefona. Njega zovem centar. Cine ga Play Services i Carrier Provisioning Service i jos neki.
Dakle, pocevsi od 4.4.4 pa najvise u MM 6.0.1. i Nougatu, islo se na to da imas jedan "centar" iz kojeg vadis sto ti treba (radio, wifi, bt..) za aplikaciju.

To najcesce radi Carrier Provisioning service koji aplikaciju usmjeri prema 3G/4G umjesto na wifi. Dosta aplikacija odnosno njeni programeri ne znaju to koristit, a i sam service je napisan lose.
Problem nastaje ako se ne koristi taj centar, nego staromodni nacin pristupanja direktno. Onda se taj Radio ne stigne 'odmorit' jer radi na dva nacina (service + stari) za razne appove.

Play Services je najveci skart Androida. On povezuje aplikacije s Google uslugama (Maps itd.) ali ima brutalno lose rijesen threading, hibernaciju itd.

Uglavnom jedva cekam da se pojavi neka alternativa koja ce moci koristit .apk ali nece biti ovako lose napisan OS. Imas osjecaj da su do jelly beana drzali jedan tim pa uzeli drugi koji ne zna citat dokumentaciju.

Najrade bih htio da uzmu za dve godine jedan high end SoC i samo za njega razviju OS i sistemske appove.
17 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
A zas se redmi i pixel ne mogu usporediti? Redmi je dugo na trzistu a pixel kao marka prvi put izlazi, pa se onda po tom pixel ne moze usporedivati s ajfonom, samsungom ni ostalim markama, cak ni kineskim

Kakva marka? Marka je Google, ne Pixel.

Redmi je za poluproizvod za Hrvate...nemas rijesen servis u vise od 3 zemlje niti garantiranu podrsku za OS. K tome koristi fork Androida. Daleko od toga da su to losi telefoni. Na isti nacin kako vi usporedujete autonomiju, mozemo usproedit i performanse? Kao i kameru, izradu, ekran...

Pixel je premium, ako ne i najpremium Android uredaj. Sve ce biti direktno izdano prvo za njega pa za sve ostale. Cijenom kosta 4x vise. Da li je isplativo to je nebitno sad...ko djeca ste ko u temi iPhone 7 gdje dode 25 ljudi dnevno napisat da je iPhone losiji od. njihovog telefona.

Ako ocete usporedivat autonomiju...Ranko je dao dobar prijedlog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 18:58 (Mitch).
14 godina

za te novce bolj bi im bilo da sa pixelima stižu i blowjobsi

What could possibly go wrong?

5 0 hvala 0
15 godina
protjeran

E to je dobra autonomija! 

0 0 hvala 0
18 godina
Mitch kaže...

Kakva marka? Marka je Google, ne Pixel.

Redmi je za poluproizvod...nemas rijesen servis u vise od 3 zemlje niti garantiranu podrsku za OS. K tome koristi fork Androida. Daleko od toga da su to losi telefoni. Na isti nacin kako vi usporedujete autonomiju, mozemo usproedit i performanse? Kao i kameru, izradu, ekran...

Mozemo bez problema. Build quality? Moj je metal i staklo. Pixel? Metal i... kaj je ona drugacija grda polovica? Piano finish? Kamera 16 MP sony nekakav genericki senzor, slika ok po danu, po noci i u losim uvjetima se ne slikam, ali i da slikam za mene je ok. Ovak i onak ni jedan mobitel na svijetu u losije osvetljenim uvjetima ne slika dobro bez obzira kaj se kenja suprotno. Slike su smece. Ono, za instagram i takve mreze ok. Za sve ostalo tu je fotic. Ekran, IPS full HD sa 400 ppi sasvim dovoljan. Mozes biti nitpicking zdapi i reci moj ima bolji kontrast, duboke crne (ohhh yeah my gawd svrs svrs svrs!), 700+ ppi... Ok, tehnicki je bolje. Prakticki? Nepotrebno. Performanse isto mozemo. Otvarati aplikacije, benChmarci me ne zanimaju. Kolko ce ono biti brze? 0.2 sec ce brze otvoriti Gmail ili Youtube. Premium mob 6 puta skuplji. Hoces da ti i kazem autonomiju? Prosjecno 11 sati SOTA sa svjetlinom ekrana od 40% bez ijedne opcije za stednju baterije. Max mi je bio 13h i to dok sam pokusavao sto vise (s koristenjem, ne onim trikovima sa crnim ekranom i ostavis ga u galeriji da stoji).

Mozemo usporedjivati kolko god zelis. Tih par postotaka prakticne materije za 5 puta vecu cijenu mozes pokusati prodati budalama...

Evo ti i jedan SS od jucer. Nisam niti pokusavao, isto jednom "premiumasu" pokazivao da kinez nuzno ne znaci lose...

Kaj se tice servisa, zivim 500 metara od STS (hangarovog servisa) koji mi popravi mobitel u roku tjedan dana. Kinez mi samo isplati ono sto na racunu pise... Servisna podrska iz snova.

Edit: Zaboravil sam ti samo reci da mi se software updejta jednom mjesecno. Na marshmallowu sam, stici ce i Noguat. Ali nista bitno jer od Lollipopa je Android isti drek - vise/manje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 17:11 (ukay1000).
17 godina
neaktivan

Naucite citat ekipa...ovdje valjda 3 covjeka znaju citaz i diskutirat istovremeno.

Ti si sad potrosio gro rijeci koie nisam ni procitao jer me ne zanimaju, vjerojatno zato da opravdas svoju kupnju. I meni je to ok. Nigdje nisam rekao da je to los niti bitno losiji telefon.

Ali smarate...kog boli ona stvar sto vi koristite i zasto. Ovdje je tema o autonomiji Pixela i uvijek se nade par trollova..

1 5 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja sam kupio sestri redmi 3 u neutrinu i imam garanciju...
18 godina
Mitch kaže...

Naucite citat ekipa...ovdje valjda 3 covjeka znaju citaz i diskutirat istovremeno.

Ti si sad potrosio gro rijeci koie nisam ni procitao jer me ne zanimaju, vjerojatno zato da opravdas svoju kupnju. I meni je to ok. Nigdje nisam rekao da je to los niti bitno losiji telefon.

Ali smarate...kog boli ona stvar sto vi koristite i zasto. Ovdje je tema o autonomiji Pixela i uvijek se nade par trollova..

Neznam dal se pravis glup ili jesi. Ti si kopija ATJ luckog samo na strani Googla. Mislim, avatar sve govori. Valjda doma imas hram Googla i bacas desanku na sve njihove pizdarije koje izadju.

Btw, nazvao si Redmi poluproizvodom, da bi skenjo da nisi reko da je to los mobitel niti bitno losiji. I jos uspijes staviti u isti kontekst opravdavanje kupnje, gro rijeci koje nisi procitao jer si gl...nije ti se dalo citati. Koji faking disrespekt. Koji k onda radis tu na forumu?

I daj mi objasni poluproizvod u tvome svijetu znaci sto? 

Drugi puta nemoj nista komentirati ako ne mislis ulaziti u rasprave. 

17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Mitch kaže...

Neznam dal se pravis glup ili jesi. Ti si kopija ATJ luckog samo na strani Googla. Mislim, avatar sve govori. Valjda doma imas hram Googla i bacas desanku na sve njihove pizdarije koje izadju.

Btw, nazvao si Redmi poluproizvodom, da bi skenjo da nisi reko da je to los mobitel niti bitno losiji. I jos uspijes staviti u isti kontekst opravdavanje kupnje, gro rijeci koje nisi procitao jer si gl...nije ti se dalo citati. Koji faking disrespekt. Koji k onda radis tu na forumu?

I daj mi objasni poluproizvod u tvome svijetu znaci sto? 

Drugi puta nemoj nista komentirati ako ne mislis ulaziti u rasprave. 

Ok...evo novi avatar. Sad sam izgleda fanboy Applea .

Imam praktički i podjednak broj proizvoda. S7 Edge, Nexus 6P te iPad Pro i MacBook Pro.

Iz svog iskustva s foruma sam naučio da s Ofcama ne ulazim u rasprave jer se samo živciram koliko su ljudi tvrdoglavi i nedokazivi jer "hvale konja svoga".

Uvijek su oni u pravu, uvijek ste Vi dali manje novaca i kupili bolji uređaj od ostalih, a niste itd...zbilja mi se ne da. Sve bih vas po bannao iz mobilnih podforuma jer ništa kvalitetno ne znate napisat izvan teme vaših uređaja. Ili se pljuje po drugima ili se stavljaju nepotrebni screenovi kako ste vi ponosni vašim uređajima. Nedavno sam reagirao na to i više neću. Zbilja me boli ona stvar da vi imate 6h SOT pa se idete malo pohvalit. Da stavim screen od 8h netko će napisat 2 strane i otić u off.

Nerijetko spominjem da je Pixel smeće za tu cijenu, kao i Pixel XL. Ali ako vi ne želite čitat, neću ni ja.

Redmi je poluproizvod za Hrvate. Zamisli što to znači. Ako ti misliš da je to premium uređaj, onda ne znaš što znači premium jer on to svakako nije. Svakako ideš na ignore.

Redovito se*ete po Apple fanovima, da su glupi itd. šta ja znam. A ni vi sami nemate apsolutnog pojma osim 0.05% foruma što to Redmi ili Android uređaji rade ispod haube i kako on funkcionira. 

Ja sam laički objasnio u čemu je problem. Vi ste došli i zaljepili par skrinova itd. Šta bi bilo da sad svako sa foruma zaljepi svoj SOT?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 18:48 (Mitch).
10 godina
neaktivan

Mitch, bolje stavi ovaj avatar:

Pa uleti na WM temu 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 18:50 (fer-de-lance).
18 godina

Po čemu je ovo dobra autonomija?

3 sata korištenja i ode 60% baterije. Pa to - i puno više - mogu i mnogi drugi uređaji.

Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Poluproizvod? Po cemu? I zas je xiaomi nazvan kineskim appleom? Zas je redmi note 3 odabran kao najbolji pristupacni mobitel? Redmi nije premium ali MI je. Koji je to tocno mob proizvel google?

S serija samsunga je premium, g serija je premium od lga, al kak da bude pixel premium od googlea? Ja jos nisam vidio tu kvalitetu izrade

0 0 hvala 0
18 godina
Mitch kaže...

Vidis da ti se da dok zelis.

Ja isto tako imam mobilnih uredjaja doma za kakvih 30 tisuca kuna pa svejedno koristim kineski poluproizvod koji ima autonomiju kakvu google ili apple nece imati sljedecih 10 generacija.

Isto tako ne citas s razumjevanjem, po ne znam koji puta. Ja redmi ne smatram premium uredjajem, ali isto tako to ne smatram ni pixel ni iphone. Zasto? Zato jer dok ti smatras to premium, neki bogatas sa dijamantima na mobu ili zlatnim modelima (sa pravim zlatom, ne ofarbani u kineskoj tvornici farbom za 3 dolara) ti se popisa na te jeftikanere. Zisku? To je pravi premium. Ne iPhone kojega furaju djecurlija ciji roditelji ih dizu na kredit samo da bi im se djeca lakse integrirala u debilno-"materijalisticko"-plitko-jadno drustvo. Al za tebe takvoga i iPhone je premium uredjaj jer ni sam ne znas sto znaci premium. Podsjecas me na ove svabske gastarbajtere koji nakon 20 godina dodu u hrvacku s bembarama misleci da su uhvatili bika za muda, a u njemackoj su manji od makovog zrna.

A zapalio si se s spikom o ovcama nakon sto sam ti odgovorio na "ajmo usporedit". Dobio si poredjenje i umjesto da nesto konstruktivno odgovoris pokazao si disrespekt.

Stavljaj na ignore kolko zelis. Procitat ces me kad-tad na svojem "premuim" uredjaju.

9 godina
neaktivan
I to onak s bembarom 118 iz 2008. ili koje vec godine ima, a stanja losijeg neg kanta iz 2001.koju stari vozi i pokusava unistit al se neda...

Hebes ti takav "premium" uredaj kad su skrti dat par dolara vise za dosta jacu bateriju... npr, baterija 4000mah od redmija ti je 15$, kao "proizvodac" mobitela bi ju dobio za napol manje sigurno..

Posto me raspizdio lik iz h1 koji ne zna za rijeci necu vas internet da te pitam isto kaj i on mene.. (on je mene pital kaj tcom ima a h1 nema)
Kaj taj "premium" uredaj ima a moj "skart" nema?
16 godina
odjavljen
blackeagle29 kaže...
I to onak s bembarom 118 iz 2008. ili koje vec godine ima, a stanja losijeg neg kanta iz 2001.koju stari vozi i pokusava unistit al se neda...

Hebes ti takav "premium" uredaj kad su skrti dat par dolara vise za dosta jacu bateriju... npr, baterija 4000mah od redmija ti je 15$, kao "proizvodac" mobitela bi ju dobio za napol manje sigurno..

Posto me raspizdio lik iz h1 koji ne zna za rijeci necu vas internet da te pitam isto kaj i on mene.. (on je mene pital kaj tcom ima a h1 nema)
Kaj taj "premium" uredaj ima a moj "skart" nema?

Ta baterija košta proizvođača max 2 dolara. Prije će biti pitanje debljine mobitela ili mase.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 23:02 (Jakovp).
9 godina
neaktivan
I to kaj kazes, al moraju i proizvodaci baterija imat zaradu :D

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne, to je cijena po kojoj proizvođači mobitela mogu kupiti bateriju, i u tome je zarada proizvođača baterija. Moža 2.5 dolara, ali veliko možda   Na veliku količinu su male marže.

Svi smo mi Mentalist.
18 godina

Nisam primijetio da se spominje koja je bila svjetlina ekrana s tim SOT-om? Valjda nije isti SOT s 30% ili 90% svjetline ili automatski, ako si vani ili unutra.

But how do it know

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice