Piši-briši pisač

poruka: 18
|
čitano: 3.316
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Piši-briši pisač".
18 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

kad nekom nesto isprintamo da ga 2-3 puta dnevno zovemo "hej kad ces mi vratit one papire" ??

daj molim te, mozda negdje ima primjenu, ali to je stvarno mal broj primjera.

celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Piši-briši pisač
jim kaže...

kad nekom nesto isprintamo da ga 2-3 puta dnevno zovemo "hej kad ces mi vratit one papire" ??

daj molim te, mozda negdje ima primjenu, ali to je stvarno mal broj primjera.

slazem se, nemozes si ni _upa_ obrisat ako te pritisne =D salu na stranu, tesko ce to zamjeniti papir.....

ⓑⓤⓖ░░▒▓███►◕‿◕◄███▓▒░░ⓑⓤⓖ
16 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

hahahaha ... 4100 eura za pisac... pa kupim auto... omg

Neoverclockabilni - Shit happens
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 21:47 (rebelsy).

8 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

isplatit ce se firmama koje interno trose gomilu papira, nije to bas za po kuci

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

Nije problem u tome što nema neku veliku namjenu. Problem je mnogo veći. Ako ovo uđe u svakodnevni život gube posao u canonu, epsonu, oki, brother, lexmark, hp i svi ostali proizvođači ink-jetova, i tonera. a da ne spominjem tvornice papira.

Steam account: OutOfSp4c3 EPIC FACEPALM:http://www.youtube.com/watch?v=wjLgekyOZA0#t=0m58s
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

S takvim cijenama sumnjam da će ući u svakodnevni život(4500 eura za printer,2500 Eura za 1000 papira),nego kako je netko rekao-koristit će se u firmama kojima se to isplati.

alrighty then

1 0 hvala 0
18 godina

u novinskim redakcijama bi super došlo, jer tam tone papira odu u smeće.

1 euro = 150 ispisa (ako brojke istinite) mi se jako dobro čini..

jedino je pitanje isplativosti na određeno razdoblje i praktičnost pisanja-brisanja

16 godina
Piši-briši pisač

Koje nebuloze...ako uzmemo da je kvalitetan laser 1000eura, za razliku u cijeni kupim još milijun listova papira (ako računamo s 3E za 500 listova). To bi potrošio nikad...

1 0 hvala 0
17 godina
Piši-briši pisač

Al možda i nije toliko stvar samih brojki koliko ekologije...zaš potrošit milijun papira za ništa a ako znamo da smo mogli potrošit višestruko manje? To je dosta slična stvar kao i sa trenutnim električnim autima: skuplji su u početnoj cijeni od benzinaca/dizelaša, ali na duge staze ispadnu isplativiji i ekološki bolji od bilo kojeg drugog auta(naravno imaju i podosta mana ali će se svremenom usavršit pa tako isto i ovaj pisač)

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

Sve super za ideju, ekologiju i sl. ALI cijena preskupa, vraćanja papira nepraktično do boli itd itd itd.

A o uštedi i tonama papira zakon RH je omogućio da se arhiva drži u elektronskom obliku, zatim postoji PDF, E-mail, google docs, Document management sustavi, kolaboracije. Sve u cilju smanjivanja potrošnje papira.

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
daseparo kaže...

Sve super za ideju, ekologiju i sl. ALI cijena preskupa, vraćanja papira nepraktično do boli itd itd itd.

A o uštedi i tonama papira zakon RH je omogućio da se arhiva drži u elektronskom obliku, zatim postoji PDF, E-mail, google docs, Document management sustavi, kolaboracije. Sve u cilju smanjivanja potrošnje papira.

ovo je neshto sasvim novo

to od jucer il? :D:D:D:D:D:D:D:D:D

zelim,hocu,mogu al neam koga
18 godina
neaktivan
lepi kaže...
daseparo kaže...

Ne to od prekjučer.

Postoji tehnologija i zakonski okviri da se može riješiti postojanje ogromnog broja papira bez printera cijene jednog manjeg auta.... I to ne od jučer!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 10:42 (daseparo).
18 godina
protjeran
daseparo kaže...
lepi kaže...
daseparo kaže...

Ne to od prekjučer.

Postoji tehnologija i zakonski okviri da se može riješiti postojanje ogromnog broja papira bez printera cijene jednog manjeg auta.... I to ne od jučer!!!!

postoji tehnologija al ne postoje zakonski okviri za to

zato se,nazalost,josh uvijek jedino priznaje mikrofilm kao jedina zakonski vazeca arhiva koja zamjenjuje papir

tako da sam se eto ponadao da su to mozda jucer izglasali,ali... ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 13:29 (lepi).
17 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

Po meni totalno bezvrijedan uređaj. To bi se isplatilo kad bi svi imali takav printer pa razmjenjujemo isprintane dokumente međusobno,ali je opet bezveze jer moraš pazit da ne zgužvaš taj "papir" jer ga više nećeš moći koristit.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Hrvatski zavod za norme: HRN ISO 19005-1:2008 ili punim nazivom Upravljanje dokumentima: Format datoteka elektroničkih dokumenata za dugoročnu zaštitu - 1. dio Uporaba PDF-a tj PDF kao ISO standard za pohranjivanje podataka u elektronskom obliku. 

Tu se sad javljaju druge stvari tipa koji medij i slično... Ali format postoji  i standardiziran je i prihvaćen od Hrvatskog zavoda za norme.... Imaš dobar članak u jednoj od prošlih mreža i meni je bilo zanimljiv naglasak na sintezu novih arhiva sa starim u papiru. Bilo je tu negdje o tome da novi sustav obavezno mora znati i di su mu stari pisani dokumenti....

17 godina
neaktivan
Piši-briši pisač

Ti ekoloski proizvodi mi nisu jasni nikako. Ne samo ovaj nego opcenito svi. Od auta pa da nezanam cega.. Nabe takvu cijenu i onda ocekuju da neko to kupi.. Ko bu to kupio? NITKO!

Umjesto da dadu neki poticaj npr nizu cijenu i onda ajmo se pre bacit na to.. Ali NE!

Kako su glupi ti kinezi. Ko fol ajmo spasit Zemlju a sam bi htjeli zarađivat..

Kaj ima toliko kostat, pa nije od zlata.. Spresam jednu bocu coca cole i printam 10 godina.. ha ha kaj tu ima bit skupo??

4000? Oni od toga zarade 3500 ak ne i vise.. sve sam plastika.. Nevjerojatno!

Nisam ništa reko!

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
daseparo kaže...

Hrvatski zavod za norme: HRN ISO 19005-1:2008 ili punim nazivom Upravljanje dokumentima: Format datoteka elektroničkih dokumenata za dugoročnu zaštitu - 1. dio Uporaba PDF-a tj PDF kao ISO standard za pohranjivanje podataka u elektronskom obliku. 

Tu se sad javljaju druge stvari tipa koji medij i slično... Ali format postoji  i standardiziran je i prihvaćen od Hrvatskog zavoda za norme.... Imaš dobar članak u jednoj od prošlih mreža i meni je bilo zanimljiv naglasak na sintezu novih arhiva sa starim u papiru. Bilo je tu negdje o tome da novi sustav obavezno mora znati i di su mu stari pisani dokumenti....

ja cu ti josh jednom ponovit, ne postoji zakonski okvir za digitalnu arhivu,jer nije dovoljno prihvatiti PDF-A standard, vec je potrebno prilagoditi i neke zakone i pripremiti druge o elektronickim dokumentima kako bi se mogli arhivirati elektronicki dokumenti

neki zakoni su doneseni u tom smjeru,ali neki josh fale

nazalost

zato se josh uvijek mora investirati u mikrofilmove,kao jedini pravno valjani priznati dokument koji zamjenjuje papir

zato je npr agrokor investirao ogromne novce kako bi skenirani dokumenti osim u ECM sustav kao PDF-A dokumenti bili prebacivani i na mikrofilm kako bi bili u zakonskim okvirima, recimo dokazljivi na sudu

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 14:59 (lepi).
17 godina
neaktivan
Joe Cavallo kaže...

Nije problem u tome što nema neku veliku namjenu. Problem je mnogo veći. Ako ovo uđe u svakodnevni život gube posao u canonu, epsonu, oki, brother, lexmark, hp i svi ostali proizvođači ink-jetova, i tonera. a da ne spominjem tvornice papira.

Aaaaaa,neeeee. Tvornice papira sigurno nikada neće propasti. Papir ce uvijek biti u uporabi.

E jedno pitanje. Budući da je taj pisač već toliko skup,valjda može i toalet papir proizvest lol

Something: http://192.168.1.1 xD Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice