PCI-E za USB 3.0

poruka: 16
|
čitano: 2.688
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "PCI-E za USB 3.0".
18 godina
PCI-E za USB 3.0

to se čeka. nadam se samo da se VIA neće ufurat u posao kontrolera za usb3.0..

jer, sa usb2.0 je napravil "odličan" posao..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 23:32 (nixass).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
PCI-E za USB 3.0

dok USB 3 zazivi i najjeftinije maticne ce imati kontroler.

2 0 hvala 0
18 godina
PCI-E za USB 3.0

znači sljedeću periferiju treba gledat da ima tu tricu.....recimo mybook externjak.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: PCI-E za USB 3.0
torrente kaže...

znači sljedeću periferiju treba gledat da ima tu tricu.....recimo mybook externjak.

zavisi za sto ti sluzi. za backup, pohranu filmova, glazbe.... sasvim dovoljan je i 2.0. cijene 3.0 uredjaja ce u startu divljati a 2.0 ce pasti pa sad ti odluci je li ti presudno da ti film prebaci za 3 sekunde ili 30 sekundi ili ti je bitnije oces li to platit 3x vise. kad se to ustali onda ce bit mudra kupovina. trenutno je najbolje ne kupovati nista :)

18 godina
PCI-E za USB 3.0

slažem se.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
surki kaže...
torrente kaže...

zavisi za sto ti sluzi. za backup, pohranu filmova, glazbe.... sasvim dovoljan je i 2.0. cijene 3.0 uredjaja ce u startu divljati a 2.0 ce pasti pa sad ti odluci je li ti presudno da ti film prebaci za 3 sekunde ili 30 sekundi ili ti je bitnije oces li to platit 3x vise. kad se to ustali onda ce bit mudra kupovina. trenutno je najbolje ne kupovati nista :)

Ali to je onda problem, jer kako tehnologija stalno napreduje ovakvo razmišljanje te dovodi do toga da je najbolje nikad ništa ne kupovati.

Igrajte eRepublik - http://www.erepublik.com/en/referrer/Logaros
16 godina
protjeran
Logaros kaže...
surki kaže...
torrente kaže...

Ali to je onda problem, jer kako tehnologija stalno napreduje ovakvo razmišljanje te dovodi do toga da je najbolje nikad ništa ne kupovati.

pa i je najbolje! eventualno ukrasti tu i tamo ponesto :)

postoje rupe u tom razvoju tehnologije. npr. prije godinu dan je najniza cijena kucnih blue ray playera bila 4000kn (jer su na trzisttu bila dva Pioneera i jedan Sharp) a nije uopce bilo blue ray filmova. Danas vec ima 30 modela na trzistu, cijena je totalno pala a i svi novi filmovi izlaze na BR  Slazes se valjda da prije godinu dana nije bilo pametno kupiti ni Blue Ray player niti DVD player?.

17 godina
Logaros kaže...

Nije da je najbolje nikad ništa ne kupovat, nego nije naj pametnije kupovat naj noviju "tehnologiju" i to bar iz 2 razloga.

1. radi vec spomenute cijene, koja je kod novotarija velika, dali radi male ponude ili radi povrata ulozenog u razvoj tehnologije

2. novotarije mogu cesto biti bagovite, ne standarzirane i sl. (kak bi se reklo, prvi macici ..., necu dalje da se neko iz udruga za zastitu zivotinja nebi zalio)

PS

BTW kolko su sad brzine hardova? jer nekako imam osjecaj da bi ovaj USB3 znacajnije poboljsanje performansi pokazao uglavnom kod RAID-a, a na pojedinacnim hardovima mozda se i nebi ta brzina toliko primjetila

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 11:23 (Zdravek2008).
16 godina
protjeran
Zdravek2008 kaže...
Logaros kaže...

Nije da je najbolje nikad ništa ne kupovat, nego nije naj pametnije kupovat naj noviju "tehnologiju" i to bar iz 2 razloga.

1. radi vec spomenute cijene, koja je kod novotarija velika, dali radi male ponude ili radi povrata ulozenog u razvoj tehnologije

2. novotarije mogu cesto biti bagovite, ne standarzirane i sl. (kak bi se reklo, prvi macici ..., necu dalje da se neko iz udruga za zastitu zivotinja nebi zalio)

PS

BTW kolko su sad brzine hardova? jer nekako imam osjecaj da bi ovaj USB3 znacajnije poboljsanje performansi pokazao uglavnom kod RAID-a, a na pojedinacnim hardovima mozda se i nebi ta brzina toliko primjetila

brzina harda nije problematicna. problem je USB 2.0 koji je usko grlo kod exsternih diskova. unutarnje diskove neces spajat usb-om jer je sata sasvim dovoljno brza pa su ogranicenje sami mehanicki HDD driveovi.

17 godina
surki kaže...
Logaros kaže...
surki kaže...
torrente kaže...

pa i je najbolje! eventualno ukrasti tu i tamo ponesto :)

postoje rupe u tom razvoju tehnologije. npr. prije godinu dan je najniza cijena kucnih blue ray playera bila 4000kn (jer su na trzisttu bila dva Pioneera i jedan Sharp) a nije uopce bilo blue ray filmova. Danas vec ima 30 modela na trzistu, cijena je totalno pala a i svi novi filmovi izlaze na BR  Slazes se valjda da prije godinu dana nije bilo pametno kupiti ni Blue Ray player niti DVD player?.

Ne slažem se !  poprilično glupo razmišljanje.  Ja sam i prije dvije godine najnormalnije kupovao filmove iz amerike.  Dok ti mudro razmišljaš i čekaš ja već dvije godine uživam u blu ray filmovima i igrama s PS3 konzole ...  Moj savjet , po tvojoj logici pričekaj još jedno pet godina pa ćeš blu ray kupiti za 300 kn a filmovi će viriti iz svake kutije s praškom kao poklon. To će biti potez ....

17 godina
neaktivan
PCI-E za USB 3.0

Upravo o ovome ja i govorim. Ti si kupio taj blu-ray player i pošteno si ga platio i uživao. Sad netko može kupiti jeftino blu-ray, ali što ako blu-ray izumre, ako sve bude išlo preko neta? U tom slučaju obojica gubite uloženi novac, ali si ti uložio više pa stoga i gubiš više. A može i scenarij da se blu-ray još više popularizira i ti si onda od početka uživao u blagodatima tehnologije koju si platio i još ćeš uživati, dok je drugi potratio to vrijeme i tek sad će investirati (ako će) i uživati u toj, sada ne već tolko, novoj tehnologiji. Stvar je u tome da je teško predvidjeti tempo razvoja tehnologije i kad što kupiti jer se večina(ti očito nisi među njima) vode filozofijom: to je tek došlo skupo je, kasnije će pojeftinit, a onda kasnije pojeftini i dođe nešto novo i onda opet. A jasno da nitko tako ne radi, već nekad nešto kupi (jer nebi ništa imao).

Igrajte eRepublik - http://www.erepublik.com/en/referrer/Logaros
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zdravek2008 kaže...

PS

Vanjskim HDD-om spojenim preko USB 3.0 dobiješ nekih

, dok je USB 2.0 saturiran na 30-tak MB. Inače nekome tko radi često prebacivavanje na vanjske diskove već se sada isplate jer cijena nije drastično skuplja, npr. 500GB Seagates   BlackArmor PS110  USB 3.0 verzija dođe 180 $, USB 2.0 verzija 140$, znači 30 % veća cijena za 3X veću brzinu.

18 godina
neaktivan

Koliko ti dnevno ili mjesecno napravis prometa prema tom i sa toga vanjskog diska? Koliko bi vremena ustedio kupovinom USB 3.0?

16 godina
neaktivan

Nisam baš mjerio svaki megabajt, ali nedavno sam radio backup muzike od nekih 20+ GB, a to je bogme potrajalo :). Još me dobro služi WD-ov 250GB eksterni, ali sljedeći će sigurno biti USB 3.0, naravno svatko treba sam vidjeti da li mu se isplati razlika u cijeni, ja za sebe znam.

18 godina
neaktivan

Ja pricam o backup ili storage disku i o trenutnom stanju. U tim okolnostima mislim da se debelo ne isplati.

16 godina
neaktivan
PCI-E za USB 3.0

Pa i sadašnji mi služi kao backup disk, kad mi ponestane mjesta ili ako se pokvari kupujem USB 3.0 verziju - jednostavno ne volim dugo čekati na to prebacivanje, a cijena nije pretjerano veća, npr. duplo, a vjerojatno će se razlika i smanjivati.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice