Pauza ili kraj za "Ubuntu for Android"?

poruka: 22
|
čitano: 2.704
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pauza ili kraj za "Ubuntu for Android"?".
16 godina

Moram priznati da mi je pomalo neshvatljivo da nije bilo zaiteresiranih za ovaj koncept!

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen

15 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Financijski" zainteresiranih. Nisu ljudi vidli novac u tome.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ideja je super za ljude koji su stalno u pokretu. 

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Obzirom na nedostatke koje Ubuntu još uvijek ima, razumijem nezainteresiranost. Prešao sam sa XP na ubuntu i nije mi problem, ali me ljuti da dosta aplikacije i stvari  moraš rješavati terminalom. Da se razumijemo, ja obožavam linux terminal i mogućnosti, ali kad mi supruga nije mogla sama instalirati Canon printer već sam morao dodavati posebni ppa i instalirati još čudo toga da bi proradio... ne znam, razljutilo me. Da ne spominjem ostale probleme sučelja, prelošu manipulaciju datotekama (explorer) itd itd... Imaju oni još puno za raditi. Inače, ok je sustav, oduševljen sam što napokon hrpa stvari radi bez problema, ali ima previše mušica za običnog next next korisnika.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
7 1 hvala 0
16 godina

Ja isto ne razumin očekivanja "linuxaša" da ljudi koriste OS koji je ograničen softwareom, driverima, koji ima tih sitnih mušica... obični korisnik se ne želi bavit time. Ja se kuzim i proba sam više puta Lunux (Ubuntu, Mint) pa mi se takodjer ne da bavit time. Obični korisnik ni ne zna šta je OS, on misli da je to dio kompjutera, nešto što je "već unutra"...

Ja volim povremeno instalirat neku novu distribuciju, čisto jer mi se svidja udeja open softwarea i besplatnog OSa kojeg uredjuje zajednica entuzijasta... ali to za mene nije gotov proizvod.

Ova ideja iz članka je odlična i 90% ljudi bi bilo bolje imati ovo nego PC - svima onima kojima PC sluzi "za muziku i internet", kako oni to kazu... Vecina osnovnih funkcija PCa bi se mogla obavljat na ovakvom stroju... sve osim onih profesionalnih.

E sad, bilo bi super da Microsoft pokrade ovu ideju i napravi istu stvar, ali s windowsima :) 

6 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pauza ili kraj za "Ubuntu for Android"?
zbuzanic kaže...

Obzirom na nedostatke koje Ubuntu još uvijek ima, razumijem nezainteresiranost. Prešao sam sa XP na ubuntu i nije mi problem, ali me ljuti da dosta aplikacije i stvari  moraš rješavati terminalom. Da se razumijemo, ja obožavam linux terminal i mogućnosti, ali kad mi supruga nije mogla sama instalirati Canon printer već sam morao dodavati posebni ppa i instalirati još čudo toga da bi proradio... ne znam, razljutilo me. Da ne spominjem ostale probleme sučelja, prelošu manipulaciju datotekama (explorer) itd itd... Imaju oni još puno za raditi. Inače, ok je sustav, oduševljen sam što napokon hrpa stvari radi bez problema, ali ima previše mušica za običnog next next korisnika.

Je , slažem se s tobom. Iako sam daleko više koristim linux nego windows apsolutno mi je jasno da običan user ne zna , ne želi da zna i odbojna mu je misao da mora upisivati neke komande u konzolu , zapravo masa niti ne zna da to uopće i postoji.

A i zašto bi znala , zanima ih samo finale , kako od točke A do B u što manje koraka i u svakom slučaju da bude vizualno i to je OK.

Pa nije ni da ja dok stojim na balkonu da razmišljam o gustoći i izdržljivosti materijala o kojem bi eventualno kakav građevinarac mogao promisliti.

E sad kad već i vrapci znaju da je to tako , ne znam zašto primjerice ubuntu masu toga ne gura više kroz GUI.

Npr , umjesto ctl +T , sudo .... jednostavno da se obavlja navedeno kroz za usera simplificirani GUI proces od 2-3 klika mišem.

A toliko je dobar zadnji ubuntu 14.04 , mnogi niti ne znaju , sve radi kako treba i to odmah iz prve no padobranac u linux svijet kad se suoči i sa milimetrom konzole naravno da pošalje sve u krasan k.... i ode na win i ne upoznavši da ovdje ima sve free , grafički je ubuntu tako popeglan da dobrim dijelom konkurira win, 

Ok malo treba poraditi na detaljima , folderi da su ljepši ? , neke boje mijenjati , sve u svemu kozmetka ali ljudi to zaprvo jedino i vide a na kraju po tome i cijene doživljeno.

Ostaje nam čekati razvoj događaja , neki sam dan čitao na OMG Ubuntu neke članke koji idu na ruku da se ide na još više user-friendly. 

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 19:14 (nik_02).
16 godina

I hrpetina distribucija je nešto što zbunjuje usera... meni ovaj lipsi, tebi onaj... kozmetika je jos najmanje bitna stvar.

Meni je linux u nekim stvarima jednostavniji od windowsa (virusi, defragmentacija, ciscenje smeca, malware,.. toga nema na Linuxu ili je jako malo u usporedbi s win) ali mislim da razvijatelji Linuxa na neki nacin i vole da nisu mainstream, da nisu "kao svi drugi"... ukratko, da je taj linux stvar mode, koliko god glupo zvucalo. Zasto inace ne napravit sve kroz graficko sucelje i izbacit potpuno taj terminal? Mislim, ostavi terminal neka postoji, ali ono, da se stvari mogu napravit i bez njega...

Zasto se umisto razvijanja hrpetine distribucija ne bi fokusirali na ravijanje drivera za jednu, primarnu distribuciju? Čemu "UberDuperLinux" ako on radi sa 2 graficke kartice a za ostale nema drivera??

Instaliram najnoviji linux na laptop i onda mi treba windows PC da bi iskopa driver za WiFI??? Koliko je to glupo, da ne mogu na internet s Linuxom bez Windows PCa da mi to omoguci ... :)

Ima tu jos dosta stvari koje su me nervirale kad sam zadnji put koristia Ubuntu, ali zaboravih... Cita sam da novi Mint dolazi pa cu njega probat kad uvatim priliku i vidit jel me jos nervira :)

E DA, JAKO IRITANTNA STVAR - preglupa imena programa / aplikacija. Mislim stvarno, čemu tako kretenska imena koja se ne mogu izgovorit??? Kako bi 2 covika trebala u razgovoru koristit ta imena? "Ej stari, jesi proda onaj novi video player", "Nisam, kako se zove?","Aaaaaa, hmmmmm, nešto KmZXytfg player"...

dajte ljudi, da stvarno zele da to uspije onda bi rjesili te sitnice, nazvali software normalnim imenima i sl...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 20:22 (mateo).

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dosao hrvat kod ciganke/vracare da je pita kada ce proci njegova bijeda i nezaposlenost.  Ciganka mu veli "Do 35e godine ce ti biti jako tesko bez posla i bez novca".

Hrvat je onda priupita "A nakon 35e?"  "E posle ces se naviknes" odgovori vracara.

Takav je i linux.  Mene je isto zivciralo prije 15-16 godina sto terminal, sto glupa imena, sto toliko desktop sucelja itd.  Ali sad sam se vec naviko i nis mi ne smeta. :)

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šteta jer mi se ovo činilo veoma obećavajuće.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mateo kaže...
...

E DA, JAKO IRITANTNA STVAR - preglupa imena programa / aplikacija. Mislim stvarno, čemu tako kretenska imena koja se ne mogu izgovorit??? Kako bi 2 covika trebala u razgovoru koristit ta imena? "Ej stari, jesi proda onaj novi video player", "Nisam, kako se zove?","Aaaaaa, hmmmmm, nešto KmZXytfg player"...

dajte ljudi, da stvarno zele da to uspije onda bi rjesili te sitnice, nazvali software normalnim imenima i sl...

Jer Penđeri (iliti Prozori) su normalno ime za jedan program, tj. OS. {#}

S druge strane, OS X je lijepo i dobro ime za jedan program, iliti u ovom slucaju OS.

Navedi par tih "kretenskih" imena, sad me bas interesira. xD

Sto se tice Ubuntu for Android, ne vidim vise razlog za njega kad je tu punokrvni (bez Android sloja) Ubuntu OS za telefone. Ovaj je projekt vise bio namjenjen nekakvoj "tranziciji" prije nego punokrvni Ubuntu za telefone postane dostupan, bar sam ja to tako shvatio.

Ah, koliko samo nedostataka i sitnica mene nervira na Penđerima... Srecom pa imam instaliran samo Witcher, u dvije godine su startani mozda 20-30 puta, redovito updateani, sve tip-top i uspije mi srusit igru samo od sebe s "unknown error, not working" ili kako vec ide ta poruka. Naravno, sve legalno i original. {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 21:29 (1domagoj1).
11 godina

Pa rade na svojem OS-u koji će isto tako imati konvergenciju. Zašto forsirati još Ubuntu for android k tome.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
mateo kaže...

I hrpetina distribucija je nešto što zbunjuje usera... meni ovaj lipsi, tebi onaj... kozmetika je jos najmanje bitna stvar.

Meni je linux u nekim stvarima jednostavniji od windowsa (virusi, defragmentacija, ciscenje smeca, malware,.. toga nema na Linuxu ili je jako malo u usporedbi s win) ali mislim da razvijatelji Linuxa na neki nacin i vole da nisu mainstream, da nisu "kao svi drugi"... ukratko, da je taj linux stvar mode, koliko god glupo zvucalo. Zasto inace ne napravit sve kroz graficko sucelje i izbacit potpuno taj terminal? Mislim, ostavi terminal neka postoji, ali ono, da se stvari mogu napravit i bez njega...

Zasto se umisto razvijanja hrpetine distribucija ne bi fokusirali na ravijanje drivera za jednu, primarnu distribuciju? Čemu "UberDuperLinux" ako on radi sa 2 graficke kartice a za ostale nema drivera??

Instaliram najnoviji linux na laptop i onda mi treba windows PC da bi iskopa driver za WiFI??? Koliko je to glupo, da ne mogu na internet s Linuxom bez Windows PCa da mi to omoguci ... :)

Ima tu jos dosta stvari koje su me nervirale kad sam zadnji put koristia Ubuntu, ali zaboravih... Cita sam da novi Mint dolazi pa cu njega probat kad uvatim priliku i vidit jel me jos nervira :)

Ne pričaj gluposti i ne sramoti se.

Izbaciti terminal. Pitaj ekipu u redmondu nek izbace poweshell, pa da čuješ odgovor.

Ne da mi se dalje. Ovakav post može samo napisati netko balav koji pojma nema o računalima.

Prestar sam za ova sra*nja.

Samomrzeći hrvat
16 godina

Napisa sam neka terminala, ali da se neke stvari mogu bez njega napravit, a da nije nužno potreban svim userima... 

A šta se imena tiče, to ne mogu nabrojat jer se takva imena ne daju zapamtit :) OK, mozda je to o imenima subjektivna stvar, ali eto, mene nerviraju nazivi "Guayadeque music player" i sl... ali ok, to je samo moje misljenje, onaj ko mu je da ime sigurno ne misli tako...

1 0 hvala 0
17 godina

Projekt mi se činio obečavajućim. Šteta što nije uspio do kraja. Da nije bio prerpaznat kod većine ili glavnine usera/proizvođača.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Projekt mi se činio obečavajućim. Šteta što nije uspio do kraja. Da nije bio prerpaznat kod većine ili glavnine usera/proizvođača.

Da, ali je vec receno dva puta, nema smisla ako ce izaci punokrvni Ubuntu za telefone. Cemu forsirati to za Android ako ce izaci normalni OS koji ce takoder podrzavati konvergenciju...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina

Ni prvi ni zadnji,dobro zamišljeni projekt koji je napušten.

Osobno me zanima zašto se svaki put, ponavljaista priča, kada je u pitanju Linux (u ovom slučaju Ubuntu). Jeli besplatan? Je. Jesi li se potrudio shvatiti kako funkcionira? Nisi. Onda ne kenjaj bespotrebno. Nije isti kao Windowsi i nemaš sve što imaš na WIndowsima. Pa što ni Windowsi nisu isti kao Linux.

Stručnjak za odmaganje...

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
mateo kaže...

Ne pričaj gluposti i ne sramoti se.

Izbaciti terminal. Pitaj ekipu u redmondu nek izbace poweshell, pa da čuješ odgovor.

Ne da mi se dalje. Ovakav post može samo napisati netko balav koji pojma nema o računalima.

Prestar sam za ova sra*nja.

Čovjek iznad je odlično napisao koji je problem linuxa a ti mu govoriš da ne priča gluposti???Očito je da si okružen ljudima koji imaju natprosječnu informatičku pismenost pa po tome subjektivno zaključuješ da svi ljudi imaju afiniteta za tehniku.

Moraš shvatiti da ljudima koji ne čitaju po cijele dane o tehnici (kao ja) je problem najjednostavnija stvar kao podijeliti sliku na viber, upaliti video u skype pozivu ili uopće napisati poruku a kamoli koristiti linux terminal...

Definitivno sam uvjeren da nikada nisi radio sa ljudima jer jednom kada radiš sa ljudima vidiš da i kada se nešto prilagodi i za debila opet se nađe netko tko nije u stanju to napraviti a kamoli da mu spominješ nekakav terminal.

11 godina
bubimir5 kaže...

Čovjek iznad je odlično napisao koji je problem linuxa a ti mu govoriš da ne priča gluposti???Očito je da si okružen ljudima koji imaju natprosječnu informatičku pismenost pa po tome subjektivno zaključuješ da svi ljudi imaju afiniteta za tehniku.

Moraš shvatiti da ljudima koji ne čitaju po cijele dane o tehnici (kao ja) je problem najjednostavnija stvar kao podijeliti sliku na viber, upaliti video u skype pozivu ili uopće napisati poruku a kamoli koristiti linux terminal...

Definitivno sam uvjeren da nikada nisi radio sa ljudima jer jednom kada radiš sa ljudima vidiš da i kada se nešto prilagodi i za debila opet se nađe netko tko nije u stanju to napraviti a kamoli da mu spominješ nekakav terminal.

Iz vaših postova se vidi da niste koristili linux ni 2 dana, tako da nemamo o čemu pričati. A te bajke da su windowsi super noob friendly i da svatko na njima može raditi odmah od prve su čista i apsolutna glupost. Kao i da u linuxu za sve treba terminal. To što svi sve gledaju prema slici windowsa i uspoređuju sve sa njime ne znači da su drugi OS-evi loši, nego znači da ti isti se ne znaju prilagoditi novim stvarima. Kao što se treba naučiti raditi u windowsima, tako se treba naučiti raditi u linuxu.

Apsolutno pogrešno je kritizirati linux na osovnu toga da si 10 godina korisnik windowsa pa sad linux nije isti kao windows. Kao da jedem cijeli život jetrenu paštetu, pa probam paštetu od tune i kažem da je sranje jer nije ista kao jetrena. Nema veze s mozgom.

To što si ti uvjeren, ne znači da je istina. Upravo suprotno.

Samomrzeći hrvat
12 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
bubimir5 kaže...

Iz vaših postova se vidi da niste koristili linux ni 2 dana, tako da nemamo o čemu pričati. A te bajke da su windowsi super noob friendly i da svatko na njima može raditi odmah od prve su čista i apsolutna glupost. Kao i da u linuxu za sve treba terminal. To što svi sve gledaju prema slici windowsa i uspoređuju sve sa njime ne znači da su drugi OS-evi loši, nego znači da ti isti se ne znaju prilagoditi novim stvarima. Kao što se treba naučiti raditi u windowsima, tako se treba naučiti raditi u linuxu.

Apsolutno pogrešno je kritizirati linux na osovnu toga da si 10 godina korisnik windowsa pa sad linux nije isti kao windows. Kao da jedem cijeli život jetrenu paštetu, pa probam paštetu od tune i kažem da je sranje jer nije ista kao jetrena. Nema veze s mozgom.

Koristio sam linux 1 godinu do prije godinu dana (ubuntu) sa najboljom voljom i to ne na glavnom PC-u u kući i na kraju sam izgubio živce i prešao natrag na windowse.

Znam da nije za sve treminal u biti terminal se danas rijetko koristi ali opet stvari koje rade po defaultu u windowsima treba ovdje poštelavati. Neću niti početi nabrajati koji minus je ako misliš nešto igrati. Prijatelj mi je igrao na linuxu i svaki patch on nije mogao bar 24 sata igrati prvo da linux zajednica skuži šta treba poštelati da radi pa dok on to napravi, sve u svemu nikad mi nije bilo jasno čemu ta tlaka stalno a taj prijatelj bi prije umro nego stavio windowse...

Najviše mi je diglo živac kada nisam mogao isprintati 4 slike na komad papira... u windowsima selektiram slike stavim print i pita me kako ću ih poredati na stranicu i to je dio windowsa. Sa ubuntu sam izgubio jedno sat vremena probajući razne programe i na kraju sam si rekao "šta ovo meni treba?"

15 godina
Ok, to je tvoje iskustvo. Linux nije isti kao Windowsi!? I za to ti je trebalo godinu dana? Daj se malo zbroji, sumnjam da si i pokrenuo Linux s Live CD-a.
Stručnjak za odmaganje...
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Ok, to je tvoje iskustvo. Linux nije isti kao Windowsi!? I za to ti je trebalo godinu dana? Daj se malo zbroji, sumnjam da si i pokrenuo Linux s Live CD-a.

Jesam li ja rekao da želim da bude vizuelno isti? Ne

Da li želim da mi bude isto koristan kao windowsi? Da

I kakve veze ima live CD?

16 godina
Entry Point kaže...
bubimir5 kaže...

Koristio sam Linux više puta, po nekoliko mjeseci.

Windowsi možda nisu "super noob friendly", ali zato su rasprostranjeni i 99% ljudi se zna služit njima, a i oni koji ne znaju lako nadju nekoga da im pokaže ono što ih zanima. U slucaju linuxa, kad imate problem treba ic po forumima, domacim i stranim, i puno je teze nac rjesenje problema. Za vecinu ljudi je totalna nepoznanica nac linux zajednicu, registrirat se na forume i opisivat problem...

Kao i u svemu, ljudima se uvik teško prilagodit novim stvarima - ne zele se prilagodjavat kad vec imaju nesto sto znaju i ne trebaju se trudit previse oko toga. Zato mislim da treba bit što manje toga čemu se treba prilagodit da bi više ljudi počelo koristit linux.

Nitko NE KRITIZIRA LINUX, samo pokušavam objasnit vama koji ne zelite svatit, zasto linux odbija one koji se prvi put susretnu s njim... Najlakse je rec "ljudi su glupi", umisto da se ljudima priblizi i pojednostavni prelaz i onda ce i sami svatit zašto im je bolje na linuxu i koje su prednosti takvog sustava.

Nitko nije "uvjeren" u nista, bas suprotno, ideja Linuxa mi se svidja i mislim da ce jednom postat dovoljno dobar sustav da ga i noobovi mogu koristit. Ali da ce se dogodit da ljudi s windowsa masovno prelaze na Linux - nece sigurno, bar jos neko vrime. Jer sustav treba bit puuuuno bolji od windowsa i puuuno vise user friendly da bi ljudi ostavili nešto što znaju i na što su navikli i prebacili se na nešto za šta trebaju potrošit svoje vrime i potrudit se da nauče to koristit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice