E-papir od od ugljičnih nanocijevi

poruka: 11
|
čitano: 2.812
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "E-papir od od ugljičnih nanocijevi".
16 godina

Drago mi je da se ugljicne nanocijevi sve vise koriste u industriji. Predlozio bih svima da se malo informisu o fulerenu, tj. C60, jer mnogi ne znaju da je to treca alotropska modifikacija ugljenika. Mnogi jos u skolama predaju kako postoje samo dvije alotropske modifikacije ugljenika (grafit i dijamant). Jos uvijek se istrazuje mogucnost koristenja ugljicnih nanocijevi u medicinske svrhe (lijek bi bio zarobljen unutar cilindra i po potrebi ispustan). Ipak, otkrice C60 je bilo znacajnije u naucnom karakteru: promjenilo se matematicko shvatanje kristalne strukture. Do tada se mislilo da nije moguca osa petog reda u kristalnim strukturama.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: E-papir od od ugljičnih nanocijevi

Osobno jedva čekam više e-paper o kojem čitam već barem 10 godina i nikako da se komercijalizira. Tek od nedavno postoji nekoliko readera.

Chem, može neki dobar link o C60 da ne googlam.

16 godina

Kratki istorijat C60:

http://www.fkf.mpg.de/andersen/fullerene/intro.html

Nesto malo o ugljicnim nanocijevima:

http://www.personal.rdg.ac.uk/~scsharip/tubes.htm

17 godina
protjeran

nadam se da će brzo doći i dan kad će se klasični papir koji se koristi za sve svrhe potpuno istisnuti iz upotrebe. Na taj način će se puno napraviti u vezi očuvanja ekosustava.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chem kaže...

Drago mi je da se ugljicne nanocijevi sve vise koriste u industriji. Predlozio bih svima da se malo informisu o fulerenu, tj. C60, jer mnogi ne znaju da je to treca alotropska modifikacija ugljenika. Mnogi jos u skolama predaju kako postoje samo dvije alotropske modifikacije ugljenika (grafit i dijamant). Jos uvijek se istrazuje mogucnost koristenja ugljicnih nanocijevi u medicinske svrhe (lijek bi bio zarobljen unutar cilindra i po potrebi ispustan). Ipak, otkrice C60 je bilo znacajnije u naucnom karakteru: promjenilo se matematicko shvatanje kristalne strukture. Do tada se mislilo da nije moguca osa petog reda u kristalnim strukturama.

Zar se ovaj e-papir pravi od fulerena?
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran
chem kaže...

Kratki istorijat C60:

http://www.fkf.mpg.de/andersen/fullerene/intro.html

Nesto malo o ugljicnim nanocijevima:

http://www.personal.rdg.ac.uk/~scsharip/tubes.htm

Thanks
16 godina
Assassin kaže...
chem kaže...

Ugljicne nanocijevi su cilindricni fulereni.
17 godina
neaktivan
chem kaže...
Assassin kaže...
chem kaže...

Drago mi je da se ugljicne nanocijevi sve vise koriste u industriji. Predlozio bih svima da se malo informisu o fulerenu,

Ugljicne nanocijevi su cilindricni fulereni.
 Thanks! A od kuda se dobije fuleren? Jel ga ima u prirodi ili se moze dobit samo "umjetnim" putem? Sjecam se da su nam jos u osnovnoj skoli pricali da je fuleren buducnost i dosta smo ucili o njemu.
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Ima tu malo o ugljiku, sad, dal ti je to dovoljno.... Meni nije

Deal with the facts and live with them.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Assassin kaže...
 Thanks! A od kuda se dobije fuleren? Jel ga ima u prirodi ili se moze dobit samo "umjetnim" putem? Sjecam se da su nam jos u osnovnoj skoli pricali da je fuleren buducnost i dosta smo ucili o njemu.
 Nema na cemu. Ima ga u prirodi (otkriven prilikom mjerenja apsorbcionog spektra medjuzvjezdane prasine) a i moze se dobiti umjetnim putem, kao i ostale alotropske modifikacije ugljenika. Jedan od nacina dobijanja fulerena je sudaranje atoma ugljika u lucnom reaktoru, pri posebnim uslovima. Tako se mogu dobiti i veci molekuli, sadrzaja 84 C pa i vise... Vise i nije toliko tesko napraviti fuleren sa odgovarajucom opremom. Prije se narucivao za istrazivacke potrebe po cijeni, ako me sjecanje dobro sluzi, oko 400 eura po gramu. Ali ja nisam bio zaduzen za finansije pa me nemoj drzati za rijec...
17 godina
neaktivan
chem kaže...
Assassin kaže...
 Nema na cemu. Ima ga u prirodi (otkriven prilikom mjerenja apsorbcionog spektra medjuzvjezdane prasine) a i moze se dobiti umjetnim putem, kao i ostale alotropske modifikacije ugljenika. Jedan od nacina dobijanja fulerena je sudaranje atoma ugljika u lucnom reaktoru, pri posebnim uslovima. Tako se mogu dobiti i veci molekuli, sadrzaja 84 C pa i vise... Vise i nije toliko tesko napraviti fuleren sa odgovarajucom opremom. Prije se narucivao za istrazivacke potrebe po cijeni, ako me sjecanje dobro sluzi, oko 400 eura po gramu. Ali ja nisam bio zaduzen za finansije pa me nemoj drzati za rijec...
 WOW!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice