Drago mi je da se ugljicne nanocijevi sve vise koriste u industriji. Predlozio bih svima da se malo informisu o fulerenu, tj. C60, jer mnogi ne znaju da je to treca alotropska modifikacija ugljenika. Mnogi jos u skolama predaju kako postoje samo dvije alotropske modifikacije ugljenika (grafit i dijamant). Jos uvijek se istrazuje mogucnost koristenja ugljicnih nanocijevi u medicinske svrhe (lijek bi bio zarobljen unutar cilindra i po potrebi ispustan). Ipak, otkrice C60 je bilo znacajnije u naucnom karakteru: promjenilo se matematicko shvatanje kristalne strukture. Do tada se mislilo da nije moguca osa petog reda u kristalnim strukturama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Osobno jedva čekam više e-paper o kojem čitam već barem 10 godina i nikako da se komercijalizira. Tek od nedavno postoji nekoliko readera.
Chem, može neki dobar link o C60 da ne googlam.
Kratki istorijat C60:
http://www.fkf.mpg.de/andersen/fullerene/intro.html
Nesto malo o ugljicnim nanocijevima:
nadam se da će brzo doći i dan kad će se klasični papir koji se koristi za sve svrhe potpuno istisnuti iz upotrebe. Na taj način će se puno napraviti u vezi očuvanja ekosustava.
Drago mi je da se ugljicne nanocijevi sve vise koriste u industriji. Predlozio bih svima da se malo informisu o fulerenu, tj. C60, jer mnogi ne znaju da je to treca alotropska modifikacija ugljenika. Mnogi jos u skolama predaju kako postoje samo dvije alotropske modifikacije ugljenika (grafit i dijamant). Jos uvijek se istrazuje mogucnost koristenja ugljicnih nanocijevi u medicinske svrhe (lijek bi bio zarobljen unutar cilindra i po potrebi ispustan). Ipak, otkrice C60 je bilo znacajnije u naucnom karakteru: promjenilo se matematicko shvatanje kristalne strukture. Do tada se mislilo da nije moguca osa petog reda u kristalnim strukturama.
Kratki istorijat C60:
http://www.fkf.mpg.de/andersen/fullerene/intro.html
Nesto malo o ugljicnim nanocijevima:
Drago mi je da se ugljicne nanocijevi sve vise koriste u industriji. Predlozio bih svima da se malo informisu o fulerenu,