Palm Pre 2 u studenom?

poruka: 5
|
čitano: 1.587
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Palm Pre 2 u studenom?".
16 godina
Palm Pre 2 u studenom?

Može mi netko objasni ukratkko o WebOS-u..

Jel bolji od androidea, jel fluidan, kako izgleda itd.

Mobitel me ful zanima, salmi  je QWERTY tipkovnica nekako mala.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 15:22 (EVO).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Palm Pre 2 u studenom?
EVO kaže...

Može mi netko objasni ukratkko o WebOS-u..

Jel bolji od androidea, jel fluidan, kako izgleda itd.

Mobitel me ful zanima, salmi  je QWERTY tipkovnica nekako mala.

Da ti ja to pokušam nekako obijasniti.

Ovako webOS je napravio palm i to u doba kada iPhone nije imao multitasking pa niti copy/paste a ni universal search.

webOS je sve to donio i to u vrlo ljepom sučelju. Prema mnogima najljepšem sučelju na smartphonima.

Glanve značajke samog webOS-a su: multitasking, sustav notifikacija (jedan od najbolje riješenih na smartphonima:)), synergy (spaja se s tvojim gmail, exchange, facebook, yahoo računom i spaja korisnike u imenik, to su ti sada pokupili WP7 i htc sense) 

webOS koristin linx kao kernel (slično kao i android) za programiranje se koriste web jezici (html, css, javascript...) Programirati možeš vrlo lako i iz svojeg browsera koristeči internet stranicu ares.palm.com

Što se samog korisničkog sučelja tiče tu ti se dosta stvari okreče oko mutitaskinga tj. "kartica" svaka aplikacija, webbrowser kartica, sms poruka, e-mail poruka sve ti se na prikazuje u karticama. Isto tako ispod samog zaslona osijetljivog na dodir ti se nalazi prostor koji je osijetljiv na dodir ispod kojega se u sredini nalazi ledica (koja ti blica kada dođe poruka, poziv itd)

Značin otvoriš sms poruke--pišeš ju i želiš nešto vidijeti na web-u pritisneš prstom ispod zaslona (na sredinu) i onda ti se.... Mah mislim evo ti linkovi koji če ti to bolje obijasniti....

Imaš još dosta clipova na youtubeu. U novoj verziji 2 imati češ integraciju s dropboxom i googlom doc-om za pregledcavanje i korištenje office datoteka. Uglavnom dosta novih stvari.

Što se hardverske strane tiče tu je očaj. OK onaj pal pre plus ili palm pre izgledom su ljepi, ali kvaliteta same završne obrade je užasno riješena. Iza toga stoji i činjenica da je Palm bio pred bankrotom.

Uređaj je na početku bio spor, ali s vremenom se to promijenilo. Doduše i dalje to nije toliko fluidno, al overcolckiranjem možeš jako ubrzati uređaj. Nema utor za microSD karticu isto tako tu je 3.2mpx kamera bez autofokusa (ali ipak daje jako kvalitetne slike)

16 godina
Palm Pre 2 u studenom?

hebeš android

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Palm Pre 2 u studenom?

Konceptualno operacijski sustav izgleda odlicno. Super mi je rjesenje sa notifikacijama koje je vec gore spomenuto. Dakle ako ti gledas kalenda ili pises poruku, dolazni poziv te nece izbaciti iz svega, nego ce ti se na donjem djelu ekrana polaviti mali balon u kojem pise tko te zove. Ti onda odbijes ili prihvatis poziv, ali mozes prvo zavrsiti ono sto si poceo. To sam vidio na nekom filmicu. Drzao sam ga u ruci prosle zime (pocetkom ove godine) i bio je spor. Nakon toga mi je prestao biti zanimljiv.

Takoder na BUGu je bila vijest kako osoba glavna za dizajn i osmisljavanje sucelja odlazi u Android, tako da treba vidjeti hoce li novi PalmOS donjeti novih revolucija u grafickom sucelju.

16 godina
Palm Pre 2 u studenom?

Ma ja Android mrzim jer je dobio tržište na brzinu.

Ako kupim Android, imat ću prokleto dobar razlog.

Molim za sve Android fanove da ignoriraju post.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice