nova verzija radi stvarno dobro. i na mobu i na tabletu. a i izgleda bolje nego prije.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Material design! Jao tko će dočekati (ne)službeni L
Mene ovo uglato i sareno jako podsjeca na WP dizajn i smjernice.
Mene ovo uglato i sareno jako podsjeca na WP dizajn i smjernice.
Kopiraju, kaj ne? Nisu mogli nist bolje zmisliti pa su uzeli kockaste smjernice WP-a. Jos malo pa ce kopirati i sam rad i izbaciti notifikacije, file manager, rotaciju ekrana i slicno :)
Ovaj Google k'o da vode kinezi (dobri kad treba kopirati, ali bez trunke inventivnosti), prvo je iOS odbacio karakteristični dizajn i 'prekopirao' Metro sučelje od Microsofta (ne doslovno, nego su se prebacili na minimalistički dizajn), a sad to radi i Google.
Prvo su 'metroizirali' Play Store, a sad i Chrome, do vraga da sam htio 'kockice' i metro sučelje, kupio bih WP, a ne Android ili iOS.
Vidim da svi nešto trkeljaju o kopiranju WP.... htio bi samo reći da je to čista glupost....Material dizajn nema ništa zajedničko sa dizajnom WP..... držite se veš mašina ako su vam veš mašine posao ... dizajn prepustite nekom drugom kad očito ne razumijete razliku između ikona sučelja i menija....
kopiran ili ne - boli me đon. radi odlično i izgleda odlično.
Meni se baš ne sviđa. Zanimljivo da ima i vas kojima se sviđa. Ah, dobro.
Jdino što chrome ima slično wp dizajnu je težnja minimalizmu.
Kod chromea su linije zaobljene i boje blage dok je kod wp većinom sve ravno i boje su crno-bijele.
Naravno da nema kockica na iOS-u, ali sa zadnjim update-om su prešli sa skeuomorfnog (koji oponaša stvari iz fizičkog svijeta) na flat design tako da sada iOS više liči na derivat WP-a, nego na nešto originalno.
Android također malo pomalo prelazi na flat design, i htio to netko priznati ili ne, svi oni na neki način slijede (ako već ne kopiraju) Microsofta, koji je, iako je zadnji 'ušao u igru', zadržao originalnost.
Svaka čast Microsoftu, originalnosti, i flat designu, ali što je previše, previše je. Čak je i HRT doslovce kopirao Metro sučelje za potebe svoje emisije Dobrjutro Hrvatska.
P.S. Interesantno je to da se danas, kad u džepovima imamo gigahercne procesore, gigabajtne memorije, grafičke koprocesore i FHD ekrane, dizajn svodi na tako banalan izgled koji je u principu na razini nekadašnjih 8-bitnih procesora.
Jel samo ja imam problem s učitavanjem videa unutar croma od updatea? Nekad de pojavi samo šum, nekad krene pa izbaci grešku. Wtf?
I zadnji iOS update je ispravljao neke sitne nedostatke, osim ako ne mislis na iOS 7 kojeg osobno imam skoro god dana.
Ima li jos tko osim tebe da misli da je iOS derivat WPa? Ne vidim nikakve slicnosti, oba su fantasticna, i oba ih dvakodnevno koristim. A gdje ti vidis slicnost osim sto bi ocito zelio vidjeti slicnost - ne znam
Dizajn Metro sučelja jest flat, ali je osebujan i po ničemu ne nalikuje BB OS-u. Microsoft je osmislio tiles-e i napravio flat sučelje koje nekima odogavara, nekima ne, ali je u svakom slučaju originalno riješenje.
Da, mislio sam na iOS 7, sa kojim je Apple uveo flat design, ne znam za druge, ali ja se ne mogu oteti dojmu da je iOS7 dizajnirao neki prebjeg iz Microsofta. :-)
Google je po pitanju prelaska na flat design, puno gori od Apple-a, jer njegovi proizvodi sve više poprimaju Metro izgled, doduše nema tiles-a, ali boje i plohe su tu.
iOS je prilicno kvalitetno odradio prelazak na novi dizajn, osobno sam zadovoljan.
Android ne zelim komentirati jer za razliku od iOSa i WPa na njemu ne mogu provesti vise od 3 minute bez da se ne zivciram.