Osobni "timeline" na Facebooku

poruka: 62
|
čitano: 9.568
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osobni "timeline" na Facebooku".
15 godina
neaktivan
Re: Osobni "timeline" na Facebooku
Kule_zg kaže...
Riker kaže...

Svakim danom sve sam bliže tome da obrišem to iritantno društveno smetalo...

Ma brisi to *ovno, godinu i pol uzivam. Isto sam se pripremo jedno tjedan-dva i obriso ga, jednostavno dosadilo mi 

citanje svakodnevnih stupidnih komentara, statusa, lajkanja svega i svacega, poziva za ultra debilne kvizove i grupe...

A da ne pricam o slikama i zahtjevima za prijateljstvo od ljudi koji u stvarnom zivotu ne mogu imati niti jednog pravog prijatelja...

Slazem se da je koristan ljudima koji ga pametno koriste i eventualno radi promidzbe svega i svacega, ali je po meni 90% sadrzaja

na Faceu smece i zasto gubiti vrijeme na to?

I stvarno mi je zao danasnje djece, mi smo barem imali djetinjstvo, a danas se vec djeca od vrtica 'druze po profilima'.

na koji način se djeca iz vrtića mogu družiti po profilima?? mislim da je problem u roditeljima a ne djeci,odnosno na koji način dozirati primjenu novih tehnologija.. neznan kojoj generaciji pripadaš no svaka donosi svoje..

tako je pojava tv, prvih računala (commodore 64 {#}),videorekordera  bio ekvivalent FB-ku današnje generacije. kad bi bili ograničeni i gledali sve u prošlost onda nebi imali ništa od ovoga danas{#}. Sad je na pojedincu da odredi za kog vraga će mu to služiti!

14 godina
neaktivan
Riker kaže...

Nije im dosta što žele kontrolirati našu sadašnjost i budućnost, nego se sada prebacuju i na našu prošlost. Bogami, na moju nećete {#} Svakim danom sve sam bliže tome da obrišem to iritantno društveno smetalo...

Word. Jebeš fejzbuk.

17 godina
neaktivan

Koncep nije los ionako neke stvari zelim da podjelim sa prijateljima. To sto ce sad svaka budala da kaci sve zivo o svom zivotu nije moj problem ja znm sta cu da kacim i sta cu da prikazujem na timeline-u :D Evo npr sad sam okacio neke slike sa putovanja jer mnogi od mojih prijatelja mozda nikad nece biti u mogucnosti da posjete ono sto sam ja posjetio. Time line je fleksibilan sad ga malo testiram i moze se odabrati sta da se prikaze a sta ne. Uveli su tzv privatni log page koji je samo vama vidljiv i iz kojeg komandujete sta ce biti prikazano a sta ne. Takodje mi se svidja izgled novog profila.

http://vgm.tv/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ovaj timeline izgleda dobro, osobno mi se koncept svida.. Samo treba znati s postavkama privatnosti i koje podatke stavljati na facebook i nea problema!

Nego... imam jedno pitanje..

Prije mjesec dva, prije nego ostalima pojavio mi se na pocetnoj str u gornjem desnom uglu mali feed koji je u realnom vremenu polazivao tko sto radi.. kasnije mi je to nestalo, a sada vidim da svi to imaju osim mene kao i neki mini feed na svojoj profilnoj str.. jesam jedini koji to nema, zna netko u cemu je problem? Jedino sto mi se promijenilo je raspored glavnog news feeda, sad mi je podijeljen na recent i sl., nema vise odabira Most recent i Top news..
I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
E ta mi je cura prava što se preko facebooka nađe. Svaka čast ;)

Znaci ti kad si nades curu,prvo bus ju pitao dali ima facebook,i ak ima odjebat ces ju odma i otic hahaha!Daj ajde ili se vratite u špilju iz koje ste izasli ili pocnite shvacati da je facebook ko msn,jedna vrsta BESPLATNE komunikacije..

Ne kuzim kaj je lose da se preko facebooka dopisujes s njom i dogovaras za neku kavu,to danas svi rade tak i to je normalno.

14 godina
kach kaže...
OriginalEXE kaže...
E ta mi je cura prava što se preko facebooka nađe. Svaka čast ;)

Znaci ti kad si nades curu,prvo bus ju pitao dali ima facebook,i ak ima odjebat ces ju odma i otic hahaha!Daj ajde ili se vratite u špilju iz koje ste izasli ili pocnite shvacati da je facebook ko msn,jedna vrsta BESPLATNE komunikacije..

Ne kuzim kaj je lose da se preko facebooka dopisujes s njom i dogovaras za neku kavu,to danas svi rade tak i to je normalno.

Odmah se skuži dal netko ima Facebook ili ne, ne brini. Ne moram ja nikoga nalaziti. Takve osobe se 'osjete'. 

A to da svi tako rade je argument i pol, skroz si me potukao.

Facebook going down ^.^ jadne loodache
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Odmah se skuži dal netko ima Facebook ili ne, ne brini. Ne moram ja nikoga nalaziti. Takve osobe se 'osjete'. 

Ma zabrijao si,ne kuzim kaj te to tak j*be ko ima facebook ,a ko ne?

14 godina
neaktivan
Ziga kaže...

Droljice čuvajte se sada će svi u školi znati kada ste se prvi put pukle i s kime {#}

face je totalno sranje u svakom pogledu OSIM zbog kontakta s udaljenom obitelji, rodbini i starim školskim prijateljima

koji su se raštrkali svuda po bijelom svijetu.

Istina, meni je u prvih godinu dana koristenja sluzio upravo zbog toga.

Naso sam vise od polivice skolskih prijatelja, a ujedno smo se tako i dogovorali za okupljanja tj. obljetnica srednje i osnovne.

14 godina
neaktivan
buggie kaže...
Kule_zg kaže...
Riker kaže...

Svakim danom sve sam bliže tome da obrišem to iritantno društveno smetalo...

Ma brisi to *ovno, godinu i pol uzivam. Isto sam se pripremo jedno tjedan-dva i obriso ga, jednostavno dosadilo mi 

citanje svakodnevnih stupidnih komentara, statusa, lajkanja svega i svacega, poziva za ultra debilne kvizove i grupe...

A da ne pricam o slikama i zahtjevima za prijateljstvo od ljudi koji u stvarnom zivotu ne mogu imati niti jednog pravog prijatelja...

Slazem se da je koristan ljudima koji ga pametno koriste i eventualno radi promidzbe svega i svacega, ali je po meni 90% sadrzaja

na Faceu smece i zasto gubiti vrijeme na to?

I stvarno mi je zao danasnje djece, mi smo barem imali djetinjstvo, a danas se vec djeca od vrtica 'druze po profilima'.

na koji način se djeca iz vrtića mogu družiti po profilima?? mislim da je problem u roditeljima a ne djeci,odnosno na koji način dozirati primjenu novih tehnologija.. neznan kojoj generaciji pripadaš no svaka donosi svoje..

tako je pojava tv, prvih računala (commodore 64 {#}),videorekordera  bio ekvivalent FB-ku današnje generacije. kad bi bili ograničeni i gledali sve u prošlost onda nebi imali ništa od ovoga danas{#}. Sad je na pojedincu da odredi za kog vraga će mu to služiti!

To je bilo receno tako u zargonu, vjeruj mi imam par susjeda klinaca od 6-7god i vec imaju profil, zato sto imaju jos bracu i sestre takoder sa profilima i eto ti razloga zasto ne bi oni imali

14 godina
neaktivan
kach kaže...
OriginalEXE kaže...

Ma zabrijao si,ne kuzim kaj te to tak j*be ko ima facebook ,a ko ne?

Sve je stvar izbora i ukusa, ko voli nek izvoli.

Svako ima svoje razloge, ali da mozes bas neku ozbiljnu curu nac na fejsu  i imat normalnu vezu s njom nakon toga....sumnjam.

Vecina tih cura i veza su kratkog trajanja, cast izuzecima.

18 godina

http://www.wired.com/epicenter/2011/09/facebook-social-reader-wapo/

Meni je ovo puno interesantnije, ili je ovo bilo i prije a ja nisam bio svjestan toga?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kaj brijes ti,svakog frenda kojeg znam da ima curu ima i facebook.Koja je razlika u curi bez facebooka i sa facebookom? 

0 0 hvala 0
16 godina
kach kaže...

Kaj brijes ti,svakog frenda kojeg znam da ima curu ima i facebook.Koja je razlika u curi bez facebooka i sa facebookom? 

Nije kul ak ne pise " u vezi " ili " u braku " {#}

Nothing lasts forever
14 godina
neaktivan
kach kaže...

Da li su se tvoji frendovi upoznali s tim curama preko fejsa ili se znaju od prije?

16 godina
neaktivan

Neki od prije su se znali,neki preko facebooka.Ali najcesci slucaj je da nekog znas od prije i onda samo nastavis upoznavanje i dogovaranje za neku kavu preko facebooka, msn-a,maila,google talka ili privatnih poruka na bug forumu tak je svejedno.

Dokle god gledas to kao vrstu besplatne komunikacije je dobro i nema smisla govoirt da je lose.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 11:52 (kach).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Što li sve neće smisliti.
14 godina
neaktivan

Reko sam, svako ima svoje ukuse i slobodnu volju. Al da cu opet otvarat account samo da bi naso curu...ne hvala,

nadem ju i bez fejsa.

16 godina
neaktivan

Pa nitko te ni ne tjera,ja sam samo reko da je danas to puno laše tak nego izac van u neki klub di je preglasna muzika i nemres normalno pricat ni nis.Osim ak slusas cajke onda bez problema nades neku sponzorusu tamo samo ak imas para.

Ja bi isto htio da svi imaju msn,ali posto jako malo ljudi to koristi moram imat i facebook.Jer mi se neda preko telefona sve zvat,ovak je najednostavnije i najbrze.Ne sluzi facebook samo za nalaženje cure lol.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pre duboko smo otisli, uostalo ko je reko da fejs sluzi samo za pronalazenje cure?

Ja sam iznio svoja misljenja i ne mislim cijeli dan potratit na ovu temu.

Pozdrav!

14 godina
Mitsuoka kaže...
OriginalEXE kaže...

Ma niti u barovima ih ne bih tražio, šta će mi takve. A kad smo već kod cura, one koje imaju Facebook neće sigurno meni pod krov pa makar samac ostao do kraja života.

vjerojatno hoces, jer ja ne znam ni jednu bome bez FB-a, a i on je ludilo za to. Ja se sa curom samo preko njega cujem, njoj besplatno meni besplatno, na android dode ka poruka, a niko ni lipe nije potrosia... FB je sada postao pomalo nuzno zlo, ali ja ga koristim samo za to, dogovor s ekipom, curom, cut se sa rodbinom...

Šta da ti kažem, krive cure znaš :) Za kontakt lako, Facebook bi bio zadnja stvar s kojom bih se poslužio.

Znam puno cura koje do dolaska u srednju školu nisu imale Facebook i bile su 'normalne', no pod utjecajem okoline bile su slabe i eto, sad ga imaju. 

Takvima ne mogu pomoći a sumnjam i da bi one razumijele moju nakanu pa ih samo ostavim da lajkaju. A ja nastavim dalje u potrazi za savršenom :)

18 godina
OriginalEXE kaže...

Šta da ti kažem, krive cure znaš :) Za kontakt lako, Facebook bi bio zadnja stvar s kojom bih se poslužio.

Znam puno cura koje do dolaska u srednju školu nisu imale Facebook i bile su 'normalne', no pod utjecajem okoline bile su slabe i eto, sad ga imaju.

Takvima ne mogu pomoći a sumnjam i da bi one razumijele moju nakanu pa ih samo ostavim da lajkaju. A ja nastavim dalje u potrazi za savršenom :)

Ma oke, nije za bit isključiv, velik dio ljudi to ušteka, malo švrlja i onda na sve zaboravi ili se išteka čim nađe bolju zanimaciju ili ovo dosadi.

E sad, oni(one) koji su shodno modnim trendovima bježali iz blogosfere u myspace, iz njega u facebook nakon 2 i pol runde farmvila, i sad trče

u gugl+ doista ne zvuče kao karakterna vrlina... nadam se da su barem komadi za pokazivanje ;) Mogu shvatiti kako netko može "naći" curu.

1. Adolescent u ranoj srednjoj školi. Sramežljiv za prići suprotnom spolu, ili je pak u školi koja ih ni nema mnogo.

2. Spolinkaju se svi iz razreda i njihova braća i sestre, rođaci i susjedi.

3. Mali onda stigne smišljat strategiju privlačenja pažnje na sebe, fotošopa bicepse i posta fotku sebe sa pivom u mokrim gaćama sa Zrča.

4. Krenu nakon lajka ovog i onog zajedno ogovarat "profačicu" iz dembegologije.

5. Slijedi dogovor o ludom provodu sa   prošveranom flašom crnog zamaskiranom u kolu.

6. Nastave sa lajkanjima statusa u parku zrinjevac jer si uživo nemaju što pametno reć.

16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Odmah se skuži dal netko ima Facebook ili ne, ne brini.

{#}

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Ne bih bas rekao, jer su to osobe koje su po PMFovima, FERovima, FESBovima,... osobe koje su vecinom pozavrsavale MIOC, te koje spadaju pod alternativni tip drustva.

A ove cure koje ja znam.. kada su dosle u srednju facebook nije ni postojao, a napravili smo ga za lakse dogovaranje za izlaske, na more, pa i za posa cak. Mene je teta navukla na fejs prije ~5 godina, a ona ga je koristila u svrhe posla - glasnogovornika grada i novinara.

Okupit ekipu s posla za paintball sutra? Grupna poruka, sve se rijesi potpuno besplatno i bez ikakve gnjavaze.

Meni i curi je fejs jedino sredstvo kojim se dogovaramo, kao poruka za mobitel, samo ne otvorim Messages nego Messenger. Dok smo prije znali i preko gmaila, ali je nju kostalo internetskog prometa jer je na bonove.

Ti imas neko retardirano uvrijezeno misljenje u glavi da svatko ko ima fejs je retardiran, ali bome to nije istina, pogledaj malo svijet. Po meni je gori princip foruma, nego fejsa, jer uludo gubis vrijeme na ljude koje cak ni ne znas i koje vjerojatno nikad neces upoznat.

FB se jednostavno moze koristit (kao i GMail, G+, MSN,...) kao nesto korisno i to JE koristan alat, samo ga treba znati koristiti u svoju korist.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

Nisam ja nigdje rekao da su te osobe retardirane, pa i ja imam svakakvih ružnih navika i visim tamo gdje ne treba. Nisam zato retardiran a nisu ni oni koji imaju Facebook.

To korištenje Facebooka u poslovne svrhe podržavam ali tko to radi? 1% korisnika. Njima svaka čast a ostali... 

16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Nisam ja nigdje rekao da su te osobe retardirane, pa i ja imam svakakvih ružnih navika i visim tamo gdje ne treba. Nisam zato retardiran a nisu ni oni koji imaju Facebook.

To korištenje Facebooka u poslovne svrhe podržavam ali tko to radi? 1% korisnika. Njima svaka čast a ostali... 

iz konteksta se to da izvuc....al e.

Dosta mojih poznanika radi preko FBa, za druge me nije ni briga... ali tu je buducnost (ili necemu slicnome) - pogledaj recimo hrvatsku firmu iStudio

14 godina

Gle, ja sam svoju negativnu 'nastrojenost' prema Facebooku zaradio u srednjoj školi gdje bih, svaki puta kada dođem u informatičku učionicu (a bilo je to dosta često :) zatekao sve kompove zauzete i na njima se 'vrtila' uvijek jedna te ista stvar - Facebook. Mislim da za vrijeme svog školovanja tamo ja nisam vidio drugu stranicu osim te. Eventualno google jer neki ne znaju niti u address bar upisati domenu.

Shvatio sam koliko taj Facebook od mojih vršnjaka radi vojsku glupana jer su ti isti zaboravili na postojanje svega osim Facebooka.

Gle kako sam se napio, vidi kako sam kuul u sunčanim naočalama u wc-u, gle ovo, gle ono. Lajkaj ovo, lajkaj ono. Pa napravi si i ti Facebook, nemaš Facebook, ne možemo se čut s tobom onda, ne znamo da živiš jer nemaš Facebook itd.

Ne samo da mi je to išlo na živce nego sam se i udaljio od tih osoba jer mi je smetalo to što sebi rade a meni pokušavaju. I zato neću sebi dozvoliti bliskost s jednom takvom osobom koja Facebook koristi za takve svrhe. 

16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
Ne samo da mi je to išlo na živce nego sam se i udaljio od tih osoba jer mi je smetalo to što sebi rade a meni pokušavaju. I zato neću sebi dozvoliti bliskost s jednom takvom osobom koja Facebook koristi za takve svrhe

eto pa to ne znaci da zenska ne smi imat fejs.. samo da je normalna i da nije od one loodacha generacije koja place za lajkom i mora objavit u isti sekund da je nekome popusila u wc-u skole.. Na informatici u srednjoj se vrtia myspace, jer FB nije bio toliko afirmiran, imalo ga je samo nas 3oje iz razreda, tako da hvala bugu ne znam kako to izgleda.

17 godina
protjeran

eh a kod mene na informatici bas nitko nije bio na facebooku nego na stranicama super sporta :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

El zna netko kak izbacit onaj Story-s i kak vratiti na onaj stari chat, di mi je lista za online i offline, a ne ovask kriš kraš sve izmješano?! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
riskiram da me poserete, no osobno smatram da je timeline drek koji bude ubrzo povucen...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice