Optimizam iz crnila?

poruka: 10
|
čitano: 1.585
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Optimizam iz crnila?".
18 godina
neaktivan
Optimizam iz crnila?

Pritom ne muljam, zaista me raduje vidjeti da domaći kupci smatraju softver i usluge na određen način bitnijima od hadrvera, odnosno u svakom slučaju sve bitnijima. Držim da je to znak zrelosti tržišta, makar i usred ovako snažne krize.

Za usluge ne mogu komentirati, ali za softver mi je situacija jasnija - svakakove inspekcije kruže po firmama tražeći načina kako da napune 'proračunsku rupu', a jeftinije od kazne za nelegalan sofver je ipak - legalan sofver! Možda dio odgovora leži u tome........

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte

1 0 hvala 0
18 godina
Optimizam iz crnila?

Bravo Oleg... odlican tekst.

I'm going woo woo

7 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Optimizam iz crnila?

pretpostavljam da velike firme si ne mogu dopustiti da ostanu bez IT podrske (koja je outsourceana u 90% slucajeva), dok malene firme uglavnom se oslanjaju na prijatelje, "crno trziste" i sve vise na uradi-sam. tako da uglavnom je pad usluga relativno "malen".

za hardveraj nista cudno.. cijene novijih racunala "business klase" su dosta velike i trenutno je neisplativo prelaziti na novu generaciju.. cak i onima koji imaju "realne potrebe". stedi se gdje se moze. (pri ovome komentaru ne mislim na 15-20 komada sklopi-ih-yourself racunala kupljenih u *put your favourite local shop here* vec brand name racunala i vecim isporukama).
software? mozda i polagani prelaz na windoze 7 tu cini svoj dio. dosta korisnika je vec podosta "zaglibilo" u testnoj fazi prelaska. a i .. generalno mogu primjetiti da su ljudi poceli kupovati software vise nego uobicajeno. mislim da je prosle godine bilo i nesto novih implementacija SAP-a (kod nas sigurno jedna za koju znam).... etc..
no .. da ce trziste i potrosnja na IT rasti? jako tesko. vec odavno pocelo se stedjeti na papiru za ispis... kamoli ne na skupljim stvarima.

edit: @tnakir ... oleg ko' oleg :) uvijek zanimljivi tekstovi evil lunatica

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 8:44 (Littlemanbeingerased).
18 godina
Littlemanbeingerased kaže...

edit: @tnakir ... oleg ko' oleg :) uvijek zanimljivi tekstovi evil lunatica

Nije da se uvijek slazem sa njegovim stavovima ali ovaj tekst je ok.

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan

Meni je malo glup ovaj komentar dana, ali tekst je prilicno dobro napisan, potkrijepljen,...

Ali... nigdje se ne spominje apple... kako to? :) :) :)

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 11:28 (EnlightenedPhoenix).
18 godina
Optimizam iz crnila?

Zato mi je i dgigibabao podijelio TD-ove :)

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
18 godina
Napokon nesto vrijedno citanja.
e.......
18 godina
neaktivan
Optimizam iz crnila?

Bit ce da je bilo dosta investicija u hardware prijasnjih godina i pa nije bilo nuzno nabavljati nov. Cesto nalazim da je hardware debelo neiskoristen jer firme rade nikakvu ili losu metriku pa u stvari niti ne znaju da li su im resursi neiskoristeni. A software treba i dalje treba razvijati i pratiti poslovanje ali to cesto ne zahtjeva novi hardware.

A za Rumunjsku i 71 US$...pa svaki deseti kupi prosjecan laptop a ostalih devet gledaju. Svako trosi koliko ima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 13:22 (Igor101).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Optimizam iz crnila?

Standardno dobar Olegov tekst.

Iako, zapravo i nije cudan podatak da hardver pada vise od usluga i softvera. Uglavnom je dosegnuta odredjena razina pokrivenosti hardverom u firmama, a softver vise nije toliko zahtjevan da se svako malo mora nadogradjivati postojeca infrastruktura. S druge strane, softver i usluge imaju mogucnost optimizacije radnih procesa, a to glavonje koji odrjesuju kesu u firmama itekako puse u ova recesijska vremena...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Optimizam iz crnila?

Jako mi se sviđa ova nova kategorija Komentar dana. Pun pogodak.

Ova tema specificno me nije nesto posebno zaintrigirala, no Maštrukov tekst i obzervacije su kao i uvijek na jednom višem nivou.

Bug je inače izvrstan, što časopis, što web, a ovim Komentarima dana samo su podigli nivo jos i vise.

I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice