Opera Mini zabranjena za iPhone

poruka: 18
|
čitano: 2.548
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera Mini zabranjena za iPhone".
17 godina
protjeran

Ne u dogledno, vidjet će je kad na vrbi zasvrbi....

0 0 hvala 0
17 godina

Hmmm... Zar ovo ne krši sve principe i zakone o fer konkurenciji?

I zašto uopšte ovo raditi? Nije da naplaćuju Safari. Jedino što mi pada na pamet je praktično neverovatna bojazan da će korisnici, ako na svom telefonu budu mogli da imaju i uporede ono što dobijaju od Applea i ono što prave drugi, izgubiti pozitivno mišljenje o kvalitetu Appleovih rešenja? Doduše, jedna od glavnih Appleovih marketinških tvrdnji i jeste bila da iPhone "pruža pristup čitavom internetu", stav koji su već jednom morali da revidiraju zbog izostanka flash plugina i ne dozvoljavanja Sunu da objavi JVM za iPhone. Ako bi se ispostavilo da uz Operu bilo koji telefon sa ekranom odgovarajuće rezolucije pruža bolje to bi bio dodatni udarac kredibilitetu uređaja, no s druge strane, dostupnošću Opere na iPhoneu bi njihova tvrdnja bila približena istini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji monopol...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ivan(4) slažem se. Ovo je bezobrazluk. Ali zato se mogla prodavati ona smeće aplikacija, kako se ono zvala, "I'm rich" beatch. Neće iPhone ugroziti BlackBerry, Symbian i Windows Mobile ovakvim postupcima.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ponovno gamad iz Apple-a, i kažu da je Microsoft monopolist, da je...ali je mala maca u usporedbi sa Apple-om.... Ne mogu vjerovati šta rade, ne dozvoljavaju korištenje drugoga browsera na svome uređaju, da ih ne bi potukli u vlastitom dvorištu....fuj fuj fuj...koja gamad!
Viče

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 18:23 (Gh0sT).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Opera Mini zabranjena za iPhone
pa sa ovim postupkom su pokazali da je opera bolja :)
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...
Naravno....ništa drugo nego to da su neizravno priznali da je opera bolja i da nemaju....da joj dopuste da se probije i na njihov "sveti iPhone"...da ih j**** iPhone...!
Mrzim taj uređaj...jer nije zaslužio da se toliko priča o njemu...ima dosta uređaja koji su višestruko bolji od njega, a o njima se ne priča nikako...
Jednostavno marketing je čudo....!
17 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...
BugSU kaže...
Naravno....ništa drugo nego to da su neizravno priznali da je opera bolja i da nemaju....da joj dopuste da se probije i na njihov "sveti iPhone"...da ih j**** iPhone...!
Mrzim taj uređaj...jer nije zaslužio da se toliko priča o njemu...ima dosta uređaja koji su višestruko bolji od njega, a o njima se ne priča nikako...
 Prvo obicno za sve postoji razlog, ne cudi me da su to napravili, koriste iste fore ko microsoft nek ih jednostavno neko tuzi eu komisji pa ce se i to rjesit, ali stvarno nema smisla pljuvat po necemu poput iphonea jer ipak treba se priznat appleu da je to stvarno dobar proizvod s istina bog malo nedostataka(kako za koga) preko kojih se moze prec jer ta je bas tak los kak ga svako malo neko popljuje sigurno ga nebi koristilo preko 10 mil ljudi medu kojima je barem 50% business korisnika

jd
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2008 20:20 (newjd).
17 godina
neaktivan

Apple je nekoliko putao "fulao" zatvaranjem platforme -  tako će i sada. Kako je iPhone platforma s izvrsnim potencijalom, imam osjećaj da će je radi ovakvog pristupa dosta developera zaobići (ni RIM/Blackberry nije puno bolji). Nakon što se raspline hype nešto će drugo morati održavati platformu na životu (pogotovo u enterprise svijetu) - set dobrih aplikacija koje proširuju funkcionalnost.

Možda Windows Mobile nije najbolja platforma na tržištu no činjenica je  - na Windows Mobile je moguće intalirati Operu i Operu Mini :). Na iPhone se ne može. Nija ga čak moguće koristiti za spajanje notebooka na Internet. Aplikaciju koja je to omogućava su zabranili. Do sada sam se koristio Windows Mobile uređaje -  i neke stvari koje sam tamo uzimao zdravo za gotovo na iPhone-u (odnedavo vlasnik) su mi uskraćene.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tko zna... možda bude moguće preko Cydie...iako mi Safari OK radi i nemam potrebe za mijenjanjem browsera

Treba pratiti razvoj Android platforme koja obećava... zasad iPhone ima dosta prednosti pred HTC G1 - najvažnije je puno memorije, puno bolji media player (iPod :), 3d akceleraciju (powerVR MBX lite... ima processing power otprilike jednak kao PowerVR cip koji je bio u Sega Dreamcastu)

ako iz Motorole, Samsunga ili LGa izbace Android bazirani mobitel koji će ispraviti ove nedostatke G1, moći ćemo pričati o ozbiljnom konkurentu iPhoneu... ovako još ništa

svaka čast svemu ostalom... ali iPhone je savršen multimedijski mobitel... frend od kojeg sam kupio iPhone prije 3 tjedna (frik za mobitelima... uvijek je morao imati najnoviji) je kupio HTC Diamond i nezadovoljan je i sad si planira uzeti iPhone 3G

toliko o Windows Mobile vs iPhone :)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
newjd kaže...
Gh0sT kaže...
BugSU kaže...
 Prvo obicno za sve postoji razlog, ne cudi me da su to napravili, koriste iste fore ko microsoft nek ih jednostavno neko tuzi eu komisji pa ce se i to rjesit, ali stvarno nema smisla pljuvat po necemu poput iphonea jer ipak treba se priznat appleu da je to stvarno dobar proizvod s istina bog malo nedostataka(kako za koga) preko kojih se moze prec jer ta je bas tak los kak ga svako malo neko popljuje sigurno ga nebi koristilo preko 10 mil ljudi medu kojima je barem 50% business korisnika

baš sam to htio reć :D
treba ih malo spustit na zemlju.. bahati u božju mater
17 godina
Cekaj, oni su zabranili da bude na njihovom servisu za distribuciju/prodaju aplikacija.

No da li su sprijecili Operu da je distribuira neovisno o njihovom servisu?

Mislim, ne mogu oni zabraniti nekom trecem proizvodjacu softvera da razvija softver ako su izdali SDK. Mogu ih jedino tuziti pa tako sudski dobiti zabranu jer se krse neki patenti ili nesto slicno.

Opera ima "ime" pa joj nije ni potrebno da bude na njihovom servisu za aplikacije. Vjerojatno ce Operu Mini pocet distribuciju neovisno o njima. Ko ih jbe
17 godina

@Dado

Teoretski može, ali to nije nimalo idealno rešenje. Apple je zamislio da se aplikacije za iPhone distribuiraju isključivo preko App Storea, pa moraš da "jailbreakuješ" telefon, tj da učitaš crackovan firmware (slično kao kod "otključavanja" telefona) da bi instalirao aplikaciju iz drugog izvora, pri čemu bi je naredni updateovi mogli onesposobiti (mada za sada to ne praktikuju).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
A tako dakle....

Koji monopolisti, uzasno.

Vlastiti proizvodi se stite kvalitetom a ne monopolom.
17 godina
neaktivan
We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the universe. That makes us something very special. - Stephen Hawking

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...

Ponovno gamad iz Apple-a, i kažu da je Microsoft monopolist, da je...ali je mala maca u usporedbi sa Apple-om.... Ne mogu vjerovati šta rade, ne dozvoljavaju korištenje drugoga browsera na svome uređaju, da ih ne bi potukli u vlastitom dvorištu....fuj fuj fuj...koja gamad!
Viče

Evo stvarno se slažem s tobom . Sviđao mi se iPhone ali baš zbog ovakvih slučajeva mi se sve manje sviđa; + dodaj tome cijenu od 6000+ kn i dobiješ piece of s**t koje je zatvoreno k'o vrata raja vragu. Bolji mi je Googleov Android.
Kad si sretan udri glavom ti u zid
17 godina
neaktivan

Još jedan rekla kazala članak ...

An app that never existed and nobody would want (probably) isn't coming to the App store.

http://blogs.computerworld.com/opera_mini_on_iphone_goes_back_and_forth_without_having_gone_nowhere

drugim riječima ... opera za iPhone vjerojatno nikada nije ni postojala niti je ikada dan zahtijev da se uvrsti u app store ... a kamoli da ju se već uspoređuje sa safarijem ... prilično malo vjerojatno da je (nepostojeća) aplikacija bolja ili prilagođenija iPhoneu ...

A.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 12:26 (artfull).
17 godina
protjeran

Naravno, Iphone ne podržava nativno Javu. Apple se preserava dokle može, promijenit će on zatvorenu politiku kada ga pritisne konkurencija. Ne možeš se furati samo na ekskluzivu, pogotovo ne na mobilnom tržištu gdje se mobiteli mijenjaju kao čarape a moraš ponuditi i kvalitetne aplikacije, kada se hype slegne.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice