Ne u dogledno, vidjet će je kad na vrbi zasvrbi....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmmm... Zar ovo ne krši sve principe i zakone o fer konkurenciji?
I zašto uopšte ovo raditi? Nije da naplaćuju Safari. Jedino što mi pada na pamet je praktično neverovatna bojazan da će korisnici, ako na svom telefonu budu mogli da imaju i uporede ono što dobijaju od Applea i ono što prave drugi, izgubiti pozitivno mišljenje o kvalitetu Appleovih rešenja? Doduše, jedna od glavnih Appleovih marketinških tvrdnji i jeste bila da iPhone "pruža pristup čitavom internetu", stav koji su već jednom morali da revidiraju zbog izostanka flash plugina i ne dozvoljavanja Sunu da objavi JVM za iPhone. Ako bi se ispostavilo da uz Operu bilo koji telefon sa ekranom odgovarajuće rezolucije pruža bolje to bi bio dodatni udarac kredibilitetu uređaja, no s druge strane, dostupnošću Opere na iPhoneu bi njihova tvrdnja bila približena istini.
Koji monopol...
Ivan(4) slažem se. Ovo je bezobrazluk. Ali zato se mogla prodavati ona smeće aplikacija, kako se ono zvala, "I'm rich" beatch. Neće iPhone ugroziti BlackBerry, Symbian i Windows Mobile ovakvim postupcima.
Ponovno gamad iz Apple-a, i kažu da je Microsoft monopolist, da je...ali je mala maca u usporedbi sa Apple-om.... Ne mogu vjerovati šta rade, ne dozvoljavaju korištenje drugoga browsera na svome uređaju, da ih ne bi potukli u vlastitom dvorištu....fuj fuj fuj...koja gamad!
Mrzim taj uređaj...jer nije zaslužio da se toliko priča o njemu...ima dosta uređaja koji su višestruko bolji od njega, a o njima se ne priča nikako...
Jednostavno marketing je čudo....!
Mrzim taj uređaj...jer nije zaslužio da se toliko priča o njemu...ima dosta uređaja koji su višestruko bolji od njega, a o njima se ne priča nikako...
Apple je nekoliko putao "fulao" zatvaranjem platforme - tako će i sada. Kako je iPhone platforma s izvrsnim potencijalom, imam osjećaj da će je radi ovakvog pristupa dosta developera zaobići (ni RIM/Blackberry nije puno bolji). Nakon što se raspline hype nešto će drugo morati održavati platformu na životu (pogotovo u enterprise svijetu) - set dobrih aplikacija koje proširuju funkcionalnost.
Možda Windows Mobile nije najbolja platforma na tržištu no činjenica je - na Windows Mobile je moguće intalirati Operu i Operu Mini :). Na iPhone se ne može. Nija ga čak moguće koristiti za spajanje notebooka na Internet. Aplikaciju koja je to omogućava su zabranili. Do sada sam se koristio Windows Mobile uređaje - i neke stvari koje sam tamo uzimao zdravo za gotovo na iPhone-u (odnedavo vlasnik) su mi uskraćene.
tko zna... možda bude moguće preko Cydie...iako mi Safari OK radi i nemam potrebe za mijenjanjem browsera
Treba pratiti razvoj Android platforme koja obećava... zasad iPhone ima dosta prednosti pred HTC G1 - najvažnije je puno memorije, puno bolji media player (iPod :), 3d akceleraciju (powerVR MBX lite... ima processing power otprilike jednak kao PowerVR cip koji je bio u Sega Dreamcastu)
ako iz Motorole, Samsunga ili LGa izbace Android bazirani mobitel koji će ispraviti ove nedostatke G1, moći ćemo pričati o ozbiljnom konkurentu iPhoneu... ovako još ništa
svaka čast svemu ostalom... ali iPhone je savršen multimedijski mobitel... frend od kojeg sam kupio iPhone prije 3 tjedna (frik za mobitelima... uvijek je morao imati najnoviji) je kupio HTC Diamond i nezadovoljan je i sad si planira uzeti iPhone 3G
toliko o Windows Mobile vs iPhone :)
No da li su sprijecili Operu da je distribuira neovisno o njihovom servisu?
Mislim, ne mogu oni zabraniti nekom trecem proizvodjacu softvera da razvija softver ako su izdali SDK. Mogu ih jedino tuziti pa tako sudski dobiti zabranu jer se krse neki patenti ili nesto slicno.
Opera ima "ime" pa joj nije ni potrebno da bude na njihovom servisu za aplikacije. Vjerojatno ce Operu Mini pocet distribuciju neovisno o njima. Ko ih jbe
@Dado
Teoretski može, ali to nije nimalo idealno rešenje. Apple je zamislio da se aplikacije za iPhone distribuiraju isključivo preko App Storea, pa moraš da "jailbreakuješ" telefon, tj da učitaš crackovan firmware (slično kao kod "otključavanja" telefona) da bi instalirao aplikaciju iz drugog izvora, pri čemu bi je naredni updateovi mogli onesposobiti (mada za sada to ne praktikuju).
Koji monopolisti, uzasno.
Vlastiti proizvodi se stite kvalitetom a ne monopolom.
Ponovno gamad iz Apple-a, i kažu da je Microsoft monopolist, da je...ali je mala maca u usporedbi sa Apple-om.... Ne mogu vjerovati šta rade, ne dozvoljavaju korištenje drugoga browsera na svome uređaju, da ih ne bi potukli u vlastitom dvorištu....fuj fuj fuj...koja gamad!
Još jedan rekla kazala članak ...
An app that never existed and nobody would want (probably) isn't coming to the App store.
http://blogs.computerworld.com/opera_mini_on_iphone_goes_back_and_forth_without_having_gone_nowhere
drugim riječima ... opera za iPhone vjerojatno nikada nije ni postojala niti je ikada dan zahtijev da se uvrsti u app store ... a kamoli da ju se već uspoređuje sa safarijem ... prilično malo vjerojatno da je (nepostojeća) aplikacija bolja ili prilagođenija iPhoneu ...
A.
Naravno, Iphone ne podržava nativno Javu. Apple se preserava dokle može, promijenit će on zatvorenu politiku kada ga pritisne konkurencija. Ne možeš se furati samo na ekskluzivu, pogotovo ne na mobilnom tržištu gdje se mobiteli mijenjaju kao čarape a moraš ponuditi i kvalitetne aplikacije, kada se hype slegne.