Opera 9.6

poruka: 47
|
čitano: 5.582
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera 9.6".
17 godina
neaktivan
RE: Opera 9.6
klimama kaže...
Ymagandy kaže...

Zanima me kako spasiti stranice koju su mi u bookmarku u Operi jer želim formatirati računar a ne bih htio izgubiti stranice spašene u bookmarku.

Unaprijed hvala na pomoći

Odeš na File>Import and Export>Export Opera Bookmarks i potom ih snimiš na sigurnu lokaciju.
Kada budeš ponovno instalirao Operu odeš na File>Import and Export>Import Opera Bookmarks i odabereš datoteku koju si snimio. 
 Eh baš ti hvala
''Sloboda znači odgovornost. Zato je se većina ljudi boji.'' George Bernard Shaw
18 godina
Cika Jova Zmaj kaže...
  Iz osobnog iskustva, a mislim i da su me testovi od prije par mjeseci podržavali u ovome, Opera ne radi loše s recimo 15-20 tabova, Opera ne radi uopće s toliko tabova. Ja to dokažem svaki dan jer sam po tom pitanju freak (najvažniji resurs na računalu mi je RAM, u doba IE4 i 5 imao sam otvorenih 15tak prozora u 2 reda) i u današnje doba kad je mema tako jeftina svejedno mi je troši li FF ili Opera 150 ili 250 MB ako če radit brzo. Opera već na 10 tabova sporo scrolla stranice i tab bar, a na 15 postane blago nepodnošljiva. Ostavi li je se malo duže s nekih 15-20 tabova, uredno se sruši. Ukratko it s**ks.
  A koji browser preporučuješ? I ja obično pootvaram dosta tabova (trenutno 12) i istina je da Opera nekad zašteka kod prelaska na sledeći, ali meni je FF još gori, zna se potpuno smrznuti na nekoliko sekundi, a ponekad, mada relativno retko, se i sruši. Mislio sam da mi je komp već dotrajao i da nije u stanju da podnese količinu flasha i ostalih sadržaja koja se nalazi na današnjim stranicama, ali sam shvatio da se FF isto ponaša i na poslu na C2D E8200. Za skrol se slažem, tu Opera stvarno povremeno hoće da zeza (kao ni jedna druga aplikacija), ali nemam pojma na koju stranu da se okrenem. Chrome? IE?!
18 godina
neaktivan
Ma nije to neki browser rađe koristite firefox ili Chrome.
Viva La Vida
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

Može jedan glupi savjet.... ali kod mene radi.... 
chrome se neće stiltat ni da mu je 200 prozora - jer ih procesira kao zasebne
firefoxu su prednost neke extenzije - koje možete koristiti kod nekih posebnih zahtjeva....

opera je ugodno dizajnirana za ugodno surfanje....

ie... koristite samo kad morate...

ja imam boljku da rijetko zatvaram prozore.... ali dosta je zgodno imat više browsera pokrenuto.... prozori uopće ne trzaju...

...ili je to zbog quada i 4GB Rama.... ne znam

imam život, nemam grobno mjesto

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera 9.6

Ja isto koristim Operu i stvarno sam zadovoljan s njom.Sviđa mi se brzo biranje i brža je od Internet Explorera

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

Nakon čitanja svih poruka odlučio sam mali test napravit na računalu starom 7 godina sa AMD athlon 2100+ XP 1733Mhz i 2 GB DDR disk nije defregmantiran 1 godinu, opera je bila otvorena sa 20 prozora od toga 2 puta youtube sa pokrenutim videom, trošila je oko 170 MB i 45% CPU-a, trebalo je par sekundi za prebacivanje između tabova. nikad nisam imao problema kaj se tiče opere i mogu reči da je vrlo siguran i izdržljiv browser, sa internet explorerom sam iskusio svakakve probleme (možda svi moguči koji se mogu zamisliti), firefox je solidan ali ponekad extenzije znaju stvarat probleme i odbija se pokrenut, ali vrlo rijetko. Kaj se tiče mojih ocjena za browsere: Opera 5, Firefox 4 i IE 1.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prešao na operu nedavno i bolja je od internet explorera.

17 godina
neaktivan
ajde kaže...

Prešao na operu nedavno i bolja je od internet explorera.

ali nije bolji og firefoxa
16 godina
Opera 9.6

Kako kome ali meni je opera bolja od bilo kojeg drugog browsera jer je brza i malo troši.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opera 9.6

Po meni Opera je najbrži browser

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

Opera 9,6

Vrlo je brza i ima mnogo naprednih mogučnosti....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opera 9.6

Slažem se sa Intel Skultrailom

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2009 19:56 (Intel Core i7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opera 9.6

I ja sam odnedavno na operi, dobra mi je al mi je firefox 3 ipak mrvicu bolji, koristim ga samo na poslu jer mi se doma rusi, nazalost :(

Doma je opera glavni browser Cool

I don't care, what the people are thinkin' I ain't drunk, I'm just drinkin'
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Opera 9.6

Fučkaš Operu kada neke stranice ne pokazuje kako treba... Možda je brži od IE, ali nije učinkovit kao firefox.

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Cika Jova Zmaj kaže...
Lazarus Long kaže...
Ivan(4) kaže...

Hmm... Dalje testiranje je pokazalo malo drugačiju sliku od malopređašnje. Ipak, trenutno imam otvorenu hrpu odabranih tabova koja bi lepo šlogirala FF, ali Opera je i dalje upotrebljiva. S druge strane, povremeno malo čudno reaguje na okretanje skrola na mišu.

Opera 9.6,7 tabova = 170Mb.Kod dece sam instalirao FF 3.03 (isnsistirali su) i sa jednom tabom (Google) guta tacno 44 Mb.
Ti momci treba da ispoliraju FF i pokrpe sva ta silna curenja memorije.Toliko memorije curi.....radni sto je poceo da svetluca od silicija Smijeh 
  Iz osobnog iskustva, a mislim i da su me testovi od prije par mjeseci podržavali u ovome, Opera ne radi loše s recimo 15-20 tabova, Opera ne radi uopće s toliko tabova. Ja to dokažem svaki dan jer sam po tom pitanju freak (najvažniji resurs na računalu mi je RAM, u doba IE4 i 5 imao sam otvorenih 15tak prozora u 2 reda) i u današnje doba kad je mema tako jeftina svejedno mi je troši li FF ili Opera 150 ili 250 MB ako če radit brzo. Opera već na 10 tabova sporo scrolla stranice i tab bar, a na 15 postane blago nepodnošljiva. Ostavi li je se malo duže s nekih 15-20 tabova, uredno se sruši. Ukratko it s**ks.
Opera 9.64. Trenutno otvorena 42 taba. Processes > Opera.exe ~ 300 MB. Radi sasvim normalno, bez zastoja. Firefoxu mane ne zamjeram mnogo, jer je ionako u mojem slučaju natrpan ekstenzijama zbog kojih mu mogu pripisati poneke nepravilnosti u radu. Chromova najveća mana uz povredu privatnosti je desni scrollbar. Moram ga baš ciljati, a ne da mogu staviti kursor u krajni desni rub ekrana, neergonomski. Kao kada bi zatvaranje maksimiziranog prozora zahtijevalo pogađanje X-a.
Šteta da Opera nema bolji adblock filter poput Maxthona, Avanta ili Firefox+adblock+flashblock zbog čega bi je još češće koristio.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
17 godina
neaktivan
PICART kaže...

Fučkaš Operu kada neke stranice ne pokazuje kako treba... Možda je brži od IE, ali nije učinkovit kao firefox.

stranice tipa ?? 
ja sam stalno na operi od verzije 7.5 i to mi je prvi alternativni browser i naviko se na nju... probao i firefox al to je kao da sam uletio u stranu zemlju, opera mi oku ugodija šta je je... jedva čekam da izađe verzija 10...
17 godina
Opera 9.6

Vidim da se spominje Opera pa da se i ja uključim. Korisnik sam Opere (još od verzije 9.0) i mogu reći da je to jedini browser koji zadovoljava moje potrebe. Brz, pouzdan, a nije neko opterećenje za komp. pogotovo dok sam imao starog krdžu.

Ima jednu prednost nad svim ostalim browserima, a to je potpuna lokalizacija na HR jezik. Firefoxovci, ljutili se ili ne to je stvar koju sve više i više korisnika traži, a kad je nema u Firefoxu, ljudi prelaze na Operu.

Znači, tko je nije probao, svakako preporuka.

...i tako je svizac zamotao čokoladu u omot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice