Opera 9.6

poruka: 47
|
čitano: 5.576
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera 9.6".
18 godina
neaktivan
Opera 9.6

Lagano ali sigurno Opera postaje sve savršeniji i savršeniji browser.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

opera je uvijek bila najbolji i najkvalitetniji browser.

oni su uveli najveci broj novosti u browsere, a NE firefox (kako vecina misli)

i da, njihova podrska raznih standarda je takoder oduvijek pri vrhu (navodno jedino safari ima nesto bolju podrsku raznim html, xhtml, css,... standardima)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Opera 9.6

Kada stave mogućnost biranja foldera gdje će se spremati email poruke onda će biti savršena. I bilo bi dobro kada bi ponovo stavili mogućnost tabflipinga. Viewbar je imao prije ono oko gde se mogao po volji uključiti i isključiti viewbar. Uvijek se mora nešto zeznuti.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

stvarno su je optimizirali. ovo je prvi put otkad koristim operu da se podize brze od firefoxa i IE, kako u cold tako i u warm startu.

svaka cast, norveska bratjo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Opera 9.6

Opera Link nije novost od verzije 9.6, nego je s nama već neko vrijeme.

0 0 hvala 0
18 godina
Opera 9.6

Ma sve je to super... Ali još mnoge stranice na njoj nisu kako treba, a ipak mi je to najvažnije.

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Opera 9.6

zna neko od vas "operaša" kak otvarat stranice iz bookmark toolbar-a srednjim klikom na način da mi ih otvara u novom tabu? to je, nažalost, jedini razlog zakaj ne korstim operu :|

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 10:18 (nixass).
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

Moram priznat da napokon Opera otvara jako brzo... može se mjerit sa Safarijem i Chromom... iako je za sitnicu sporija ... no za razliku od njih otvara postupno stranicu - tako da se stvara dojam brzine
Mouse Gestures su super stvar koju oduvijek volim kod Opere, nažalost zbog posla moram radit u svim browserima :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

zna neko od vas "operaša" kak otvarat stranice iz bookmark toolbar-a srednjim klikom na način da mi ih otvara u novom tabu? to je, nažalost, jedini razlog zakaj ne korstim operu :|

sto se tice bookmark toolbara (koji se u operi zove personal bar) da bi otvorio bookmark u novom tabu samo kliknes na njega srednjim dugmetom misa

a ako si mislio iz bookmarks menija, ides shift+lijevi klik da odmah ode na taj tab ili ctrl+shift+lijevi klik da otvori bookmark kao novi tab u pozadini
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 10:28 (DhulKarnain).
17 godina
nixass kaže...

Odeš u Tools>Preferences>Advanced>Tabs i makni kvačicu pored "Reuse current tab".
Nakon što to napraviš, kad klikneš lijevom tipkom (ne srednjom) miša na bookmark koji želiš otvoriti, otvarat će se u novom tabu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.10.2008 10:41 (klimama).
18 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...
nixass kaže...

sto se tice bookmark toolbara (koji se u operi zove personal bar) da bi otvorio bookmark u novom tabu samo kliknes na njega srednjim dugmetom misa

a ako si mislio iz bookmarks menija, ides shift+lijevi klik da odmah ode na taj tab ili ctrl+shift+lijevi klik da otvori bookmark kao novi tab u pozadini
  Isto tako (što se tiče bookmarka iz menija) možeš otvori na način,da prvo otvoriš novi tab (što je u Operi veoma jednostavno - kod svakog taba imaš onu malu oznaku za "New tab"),a zatim odeš na željeni bookmark.
Failure is never an option
18 godina
PICART kaže...

Ma sve je to super... Ali još mnoge stranice na njoj nisu kako treba, a ipak mi je to najvažnije.

i ne njenom krivicom nego krivicom programera tih stranica jer izgleda nisu validne ...opera se striktno drzi propisanog rendiranja...a mnogi optimizuju stranice za IE a svi znamo kako se IE drzi validnog rendiranja ...(nikako)....
K'eni pa te vat' ;)
18 godina
neaktivan
Opera 9.6

Koristim ju na poslu i o Operi samo najbolje. Čak razmišljam da doma zamijenim Firefox sa njom :)

Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

evo sad sam na operi a do maloprije koristio Chrome...opera 100x bolja tamo mi flash stekao a nedaj boze da stavim u na youtubu preko cijelog ekrana video odmah mi zablokira...firefoks mi na pocetku bio brz al sad kad sam stavio koji addion odmah mal uspori sve.. tak da ostajem uz operu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opera 9.6

Ima li u Operi nešto kao u FF-u Linkification? (addon, skripta....bilo što)

btw. opera je, barem meni, puno brža od FF-a...i bolje izgleda (mada to i nije toliko bitno)

What Would Biran Boitano Do?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

Ljudi vjerujte mi.... dosta sam vezan uz internet, i cijenim Operu. No koliko mi iskustvo govori, nažalost opera nije uspjela uzeti značajan dio kolača, a već je godinama na tržištu. Google ima puno bolju perspektivu iz nekoliko jednostavnih razloga:
- neograničena sredstva
- ogroman broj razvojnih programera
- reklamna kampanja
- i naravno - jedini mogu (uz Microsoft) na bezobrazne načine (monopolom) natjerat ljude da rade stranice za njega

Za Operu - dva palca gore, i nek što dulje izdrži u nelojalnoj konkurenciji...

0 0 hvala 0
18 godina
Opera 9.6

Foxmarks plug-in za firefox je vec neko vrijeme najbitniji razlog zasto koristim taj browser, medjutim, kako Opera to sad donosi out-of-the-box, mislim da bi se isplatilo isprobati je ponovo. Tim vise, sto mi je i na mobitelu Opera Mobile 9.5

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
danijel2006 kaže...

Ljudi vjerujte mi.... dosta sam vezan uz internet, i cijenim Operu. No koliko mi iskustvo govori, nažalost opera nije uspjela uzeti značajan dio kolača, a već je godinama na tržištu. Google ima puno bolju perspektivu iz nekoliko jednostavnih razloga:
- neograničena sredstva
- ogroman broj razvojnih programera
- reklamna kampanja
- i naravno - jedini mogu (uz Microsoft) na bezobrazne načine (monopolom) natjerat ljude da rade stranice za njega

Za Operu - dva palca gore, i nek što dulje izdrži u nelojalnoj konkurenciji...

Pa kak moze Google imat bolju perspektivu od browser kompanije decec, budi dobar ... Zato im je nakon prvog tjedna valjda pao udio u browseru s 0.7% na 0.5% a i manje? 

Neki "decec" je isto tako rekao da je Opera "malo sporija od Chromea i Safarija". Jes, jes ... Webkit je jako lijep. No, na Chromeu je brzi Javascript, a po subjektivnom dojmu ne i renderiranje. Renderiranje je tu negdje, cak stovise rekao bih da je Opera brza. Napomenul bih da postoji Opera Mobile za PocketPCje koji nisu, jelte, ponesto "obdareni". I postoji vec neko vrijeme, dakle imaju vremena optimizirati. A isti engine se koristi(o) (sad doduse tek izlazi OM9.5/9.6 ili je nedavno izasla, no 8.x je imao isti engine kao na desktopu)

"Dececima" iz Buga porucujem:
Mislim da je Opera Link vec nesto dulje vremena uz nas. 9.5, rekao bih. Hmm, zasto to znam ... pa valjda zato jer ga koristim za sync Opere na Windowsima, GNU/Linuxu i J2ME mobitelu (Opera Mini), a radio bih to i na Macu, no tamo ipak preferiram Safari.

Pazljivije citati release notesove! Samo zato sto kaze "donosi feature" ne znaci da je feature prvi put iz ove verzije!
17 godina
neaktivan

Zanima me kako spasiti stranice koju su mi u bookmarku u Operi jer želim formatirati računar a ne bih htio izgubiti stranice spašene u bookmarku.

Unaprijed hvala na pomoći

''Sloboda znači odgovornost. Zato je se većina ljudi boji.'' George Bernard Shaw
18 godina
Opera 9.6

Probaću je po ko zna koji put (prvi put u verziji 4, čini mi se, prvi browser koji je doneo tabove). Uvek je zanimljiva, ali mi nikad nije bila default duže od nekoliko dana. Ipak, ako se ne bude povremeno smrzavala na po nekoliko sekundi kao FF, mogla bi se lako zadržati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opera 9.6

Opera bokmarks pospremi ovako: klikni na Bokmarks pa klikni na Manage Bokmarks pa klikni na FILE pa klikni na Export Opera Bokmarks i onda taj fajl koji dobijes poprzi bez ulja na laganoj vatri po mogucnosti na cd!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ymagandy kaže...

Zanima me kako spasiti stranice koju su mi u bookmarku u Operi jer želim formatirati računar a ne bih htio izgubiti stranice spašene u bookmarku.

Odeš na File>Import and Export>Export Opera Bookmarks i potom ih snimiš na sigurnu lokaciju.
Kada budeš ponovno instalirao Operu odeš na File>Import and Export>Import Opera Bookmarks i odabereš datoteku koju si snimio. 
18 godina
Opera 9.6

Opera se, izgleda, mnogo bolje slaže sa Flash pluginom nego Firefox. Otvorio sam naslovnu stranu BOL (kao jedini tab, naravno) i izmerio koliko će procesorskog vremena potrošiti Opera za jedan minut i rezultat je bio 16s. Zatim sam isto uradio sa Firefoxom i on je pojeo cele 33s. Mislim da ću se ovog puta na Operi zadržati malo duže.  Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ymagandy kaže...

Pronadi file opera6.adr  u XP-u ze nalazi u (u putanju za XP nisam siguran,neka me ispravi neko ako nije tako) C:\Documents and Settings\tvoje_ime\Application Data\Opera\Opera\profile

U Visti se nalazi u C:\Users\tvoje_ime\AppData\Roaming\Opera\Opera\profile 

Isto tako ako koristis wand bekapiraj i file wand.dat
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
18 godina
Opera 9.6

Hmm... Dalje testiranje je pokazalo malo drugačiju sliku od malopređašnje. Ipak, trenutno imam otvorenu hrpu odabranih tabova koja bi lepo šlogirala FF, ali Opera je i dalje upotrebljiva. S druge strane, povremeno malo čudno reaguje na okretanje skrola na mišu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opera 9.6

Opera oduvijek koristi puno manje procesorske snage nego firefox iako to danas nije toliko bitno no treba i to uzeti u obzir, ja  koristim Operu i Firefox ovisi kako koji dan a posrani internet explorer mi nije ni na kraju pameti!!!Šutim

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Hmm... Dalje testiranje je pokazalo malo drugačiju sliku od malopređašnje. Ipak, trenutno imam otvorenu hrpu odabranih tabova koja bi lepo šlogirala FF, ali Opera je i dalje upotrebljiva. S druge strane, povremeno malo čudno reaguje na okretanje skrola na mišu.

Opera 9.6,7 tabova = 170Mb.Kod dece sam instalirao FF 3.03 (isnsistirali su) i sa jednom tabom (Google) guta tacno 44 Mb.
Ti momci treba da ispoliraju FF i pokrpe sva ta silna curenja memorije.Toliko memorije curi.....radni sto je poceo da svetluca od silicija Smijeh 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan
ivucica kaže...

Pa kak moze Google imat bolju perspektivu od browser kompanije decec, budi dobar ... Zato im je nakon prvog tjedna valjda pao udio u browseru s 0.7% na 0.5% a i manje? 

Neki "decec" je isto tako rekao da je Opera "malo sporija od Chromea i Safarija". Jes, jes ... Webkit je jako lijep. No, na Chromeu je brzi Javascript, a po subjektivnom dojmu ne i renderiranje. Renderiranje je tu negdje, cak stovise rekao bih da je Opera brza.
 Imaš 20 godina.... ideš na FER.... 
aj decec malo na zrak... protegni noge.... ako ste na feru popili pamet svijeta zakaj vas nisu naučili da poštujete tuđa mišljenja... ne uskačete sami sebi u riječi ("...po subjektivnom dojmu ne i renderiranje"...."rekao bih da je Opera brza" <<< veoma objektivna procjena).... 
a "kak moze Google imat bolju perspektivu od browser kompanije".... zar je sve na ovom svijetu pravedno - logično - razumno....????
imam život, nemam grobno mjesto
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Ivan(4) kaže...

Opera 9.6,7 tabova = 170Mb.Kod dece sam instalirao FF 3.03 (isnsistirali su) i sa jednom tabom (Google) guta tacno 44 Mb.
Ti momci treba da ispoliraju FF i pokrpe sva ta silna curenja memorije.Toliko memorije curi.....radni sto je poceo da svetluca od silicija Smijeh 
 Iz osobnog iskustva, a mislim i da su me testovi od prije par mjeseci podržavali u ovome, Opera ne radi loše s recimo 15-20 tabova, Opera ne radi uopće s toliko tabova. Ja to dokažem svaki dan jer sam po tom pitanju freak (najvažniji resurs na računalu mi je RAM, u doba IE4 i 5 imao sam otvorenih 15tak prozora u 2 reda) i u današnje doba kad je mema tako jeftina svejedno mi je troši li FF ili Opera 150 ili 250 MB ako če radit brzo. Opera već na 10 tabova sporo scrolla stranice i tab bar, a na 15 postane blago nepodnošljiva. Ostavi li je se malo duže s nekih 15-20 tabova, uredno se sruši. Ukratko it s**ks.
Why so serious???
17 godina
neaktivan
Opera 9.6

ma opera je super. iman je tjedan dana i stvarno san zadovoljan sa njom. i brza je i pregledna :)

QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2,4 GHz, Intel Johannesburg DQ35JO, 2010 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM), NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB), ViewSonic VG930m-3 [19" LCD] (QC2072801629), Realtek ALC268 @ Intel 82801IB ICH9, HDD(160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice