Lagano ali sigurno Opera postaje sve savršeniji i savršeniji browser.
opera je uvijek bila najbolji i najkvalitetniji browser.
oni su uveli najveci broj novosti u browsere, a NE firefox (kako vecina misli)
i da, njihova podrska raznih standarda je takoder oduvijek pri vrhu (navodno jedino safari ima nesto bolju podrsku raznim html, xhtml, css,... standardima)
Kada stave mogućnost biranja foldera gdje će se spremati email poruke onda će biti savršena. I bilo bi dobro kada bi ponovo stavili mogućnost tabflipinga. Viewbar je imao prije ono oko gde se mogao po volji uključiti i isključiti viewbar. Uvijek se mora nešto zeznuti.
stvarno su je optimizirali. ovo je prvi put otkad koristim operu da se podize brze od firefoxa i IE, kako u cold tako i u warm startu.
svaka cast, norveska bratjo
Opera Link nije novost od verzije 9.6, nego je s nama već neko vrijeme.
Ma sve je to super... Ali još mnoge stranice na njoj nisu kako treba, a ipak mi je to najvažnije.
zna neko od vas "operaša" kak otvarat stranice iz bookmark toolbar-a srednjim klikom na način da mi ih otvara u novom tabu? to je, nažalost, jedini razlog zakaj ne korstim operu :|
Moram priznat da napokon Opera otvara jako brzo... može se mjerit sa Safarijem i Chromom... iako je za sitnicu sporija ... no za razliku od njih otvara postupno stranicu - tako da se stvara dojam brzine
Mouse Gestures su super stvar koju oduvijek volim kod Opere, nažalost zbog posla moram radit u svim browserima :(
zna neko od vas "operaša" kak otvarat stranice iz bookmark toolbar-a srednjim klikom na način da mi ih otvara u novom tabu? to je, nažalost, jedini razlog zakaj ne korstim operu :|
Ma sve je to super... Ali još mnoge stranice na njoj nisu kako treba, a ipak mi je to najvažnije.
Koristim ju na poslu i o Operi samo najbolje. Čak razmišljam da doma zamijenim Firefox sa njom :)
evo sad sam na operi a do maloprije koristio Chrome...opera 100x bolja tamo mi flash stekao a nedaj boze da stavim u na youtubu preko cijelog ekrana video odmah mi zablokira...firefoks mi na pocetku bio brz al sad kad sam stavio koji addion odmah mal uspori sve.. tak da ostajem uz operu....
Ima li u Operi nešto kao u FF-u Linkification? (addon, skripta....bilo što)
btw. opera je, barem meni, puno brža od FF-a...i bolje izgleda (mada to i nije toliko bitno)
Ljudi vjerujte mi.... dosta sam vezan uz internet, i cijenim Operu. No koliko mi iskustvo govori, nažalost opera nije uspjela uzeti značajan dio kolača, a već je godinama na tržištu. Google ima puno bolju perspektivu iz nekoliko jednostavnih razloga:
- neograničena sredstva
- ogroman broj razvojnih programera
- reklamna kampanja
- i naravno - jedini mogu (uz Microsoft) na bezobrazne načine (monopolom) natjerat ljude da rade stranice za njega
Za Operu - dva palca gore, i nek što dulje izdrži u nelojalnoj konkurenciji...
Foxmarks plug-in za firefox je vec neko vrijeme najbitniji razlog zasto koristim taj browser, medjutim, kako Opera to sad donosi out-of-the-box, mislim da bi se isplatilo isprobati je ponovo. Tim vise, sto mi je i na mobitelu Opera Mobile 9.5
Ljudi vjerujte mi.... dosta sam vezan uz internet, i cijenim Operu. No koliko mi iskustvo govori, nažalost opera nije uspjela uzeti značajan dio kolača, a već je godinama na tržištu. Google ima puno bolju perspektivu iz nekoliko jednostavnih razloga:
- neograničena sredstva
- ogroman broj razvojnih programera
- reklamna kampanja
- i naravno - jedini mogu (uz Microsoft) na bezobrazne načine (monopolom) natjerat ljude da rade stranice za njega
Za Operu - dva palca gore, i nek što dulje izdrži u nelojalnoj konkurenciji...
Zanima me kako spasiti stranice koju su mi u bookmarku u Operi jer želim formatirati računar a ne bih htio izgubiti stranice spašene u bookmarku.
Unaprijed hvala na pomoći
Probaću je po ko zna koji put (prvi put u verziji 4, čini mi se, prvi browser koji je doneo tabove). Uvek je zanimljiva, ali mi nikad nije bila default duže od nekoliko dana. Ipak, ako se ne bude povremeno smrzavala na po nekoliko sekundi kao FF, mogla bi se lako zadržati.
Opera bokmarks pospremi ovako: klikni na Bokmarks pa klikni na Manage Bokmarks pa klikni na FILE pa klikni na Export Opera Bokmarks i onda taj fajl koji dobijes poprzi bez ulja na laganoj vatri po mogucnosti na cd!!!
Zanima me kako spasiti stranice koju su mi u bookmarku u Operi jer želim formatirati računar a ne bih htio izgubiti stranice spašene u bookmarku.
Opera se, izgleda, mnogo bolje slaže sa Flash pluginom nego Firefox. Otvorio sam naslovnu stranu BOL (kao jedini tab, naravno) i izmerio koliko će procesorskog vremena potrošiti Opera za jedan minut i rezultat je bio 16s. Zatim sam isto uradio sa Firefoxom i on je pojeo cele 33s. Mislim da ću se ovog puta na Operi zadržati malo duže. 
Hmm... Dalje testiranje je pokazalo malo drugačiju sliku od malopređašnje. Ipak, trenutno imam otvorenu hrpu odabranih tabova koja bi lepo šlogirala FF, ali Opera je i dalje upotrebljiva. S druge strane, povremeno malo čudno reaguje na okretanje skrola na mišu.
Opera oduvijek koristi puno manje procesorske snage nego firefox iako to danas nije toliko bitno no treba i to uzeti u obzir, ja koristim Operu i Firefox ovisi kako koji dan a posrani internet explorer mi nije ni na kraju pameti!!!
Hmm... Dalje testiranje je pokazalo malo drugačiju sliku od malopređašnje. Ipak, trenutno imam otvorenu hrpu odabranih tabova koja bi lepo šlogirala FF, ali Opera je i dalje upotrebljiva. S druge strane, povremeno malo čudno reaguje na okretanje skrola na mišu.
ma opera je super. iman je tjedan dana i stvarno san zadovoljan sa njom. i brza je i pregledna :)