Opera 10 Release Candidate

poruka: 15
|
čitano: 2.080
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera 10 Release Candidate".
16 godina
protjeran

Super, nadam se da su rješeni problemi s BUG forumuom koji su se kako kaze mi frend znali manefestirati.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista

0 0 hvala 0
16 godina

Osim malo veće ikonice nisam primjetio novosti, barem ne za sada. Desetka će biti spektakularna - kaže opera soft - nakon svih onih patenata i novosti koje dosoni opera ja ima vjerujem na riječ.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Opera je po meni jako cudan browser. Ima neke mogucnosti koje su jako korisne i stvarno olaksavaju rad na racunalu, i cine ga ugodnijim, a i browser je sam po sebi jako lijep i ugladjen. Ali, jedna stvar me od nje neprestano odbija, a to je premalo postavki. Npr. nemogu sam postaviti gdje da stoji koji toolbar (ako netko zna, bio bi mu jako zahvalan), nemogu namjestiti da se nakon otvaranja novog taba odmah automatski prebacuje fokus na njega (ako i ovo netko zna, molim vas recite) i jos neke stvari kojih se sada nemogu sjetit.

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Opera 10 Release Candidate
Assassin kaže...

Opera je po meni jako cudan browser. Ima neke mogucnosti koje su jako korisne i stvarno olaksavaju rad na racunalu, i cine ga ugodnijim, a i browser je sam po sebi jako lijep i ugladjen. Ali, jedna stvar me od nje neprestano odbija, a to je premalo postavki. Npr. nemogu sam postaviti gdje da stoji koji toolbar (ako netko zna, bio bi mu jako zahvalan), nemogu namjestiti da se nakon otvaranja novog taba odmah automatski prebacuje fokus na njega (ako i ovo netko zna, molim vas recite) i jos neke stvari kojih se sada nemogu sjetit.

za toolbare, odi na tab, desni klik, customize pa apearance, onda selektiraj toolbar koji zelis i imas opcije za njega, jedna od njih gdje zelis da se nalazi

za otvaranje novog taba i odma fokus na njega, stisni shift i klik na link, za otvaranje u backgroundu ctrl shift i klik na link (ili stisnes wheel button na misu)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 13:38 (leonardo).
18 godina
neaktivan
leonardo kaže...
Assassin kaže...

za toolbare, odi na tab, desni klik, customize pa apearance, onda selektiraj toolbar koji zelis i imas opcije za njega, jedna od njih gdje zelis da se nalazi

za otvaranje novog taba i odma fokus na njega, stisni shift i klik na link, za otvaranje u backgroundu ctrl shift i klik na link (ili stisnes wheel button na misu)

1) ne, nemogu namjestiti da mi je npr. tollbar sa bookmarcima najdoljnji

2) ja ne zelim drzat shift kad otvaram novi tab, u tome i jest stvar. Ja zelim u opcijama namjestiti da on automatski prebaci fokus (kao kod FF-a). Tu je problem s Operom, neki detalji ubiju cijeli dozivljaj.

17 godina
neaktivan

prebacia san bookmark toolbar na dno i imas automatski fokus na novi tab

prebacivanje bookmark toolbara na dno prebacivanje bookmark toolbara na dno
otvaranje taba i automatski fokus na njega otvaranje taba i automatski fokus na njega
18 godina
neaktivan
leonardo kaže...

Super, ova druga opcija dosada nije postojala, koliko sam uspio vidjet, ako je, moja greska. Ali za ovo prvo nisi shvatio. Ja zelim da mi taj toolbar bude u gornjem dijelu ekrana, ali najdoljnji, znaci ovako kako mi je sada na ff-u.

Evo sto zelim napraviti Evo sto zelim napraviti
17 godina
protjeran

Tools> Appearance>Toolbars> označi Personal Bar

naniže pos Style podesi očeš da ti bude text, ikona, tekt i ikona...pročačkaj sam

i stisni OK   i imat ćeš zasebnu traku za dodavanje linkova.

Mogao si se obratit direktno momcima iz Opere. Nije da ne znaš pitat =)

If it can't be my design, this is my line.
18 godina
neaktivan

Evo kako to izgleda u Operi.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 17:09 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajd nakon alphe, bete 1,2,3 eto rc...

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
leonardo kaže...

Super, ova druga opcija dosada nije postojala, koliko sam uspio vidjet, ako je, moja greska. Ali za ovo prvo nisi shvatio. Ja zelim da mi taj toolbar bude u gornjem dijelu ekrana, ali najdoljnji, znaci ovako kako mi je sada na ff-u.

Pa zar nije Operina opcija Speed Dial dobra kao Bookmarks Toolbar, ako ne i bolja jer se u v10 može potpuno podešavatia, a usput je iskorišten prazan prostor kod novog taba dok je kod Firefoxa new tab prazan...

Sada koristim Firefox jer čekam finalnu verziju Opere 10 i bilo mi se najteže odviknuti od te opcije Speed Dial...

Makar ima dodataka za Firefox koji su kao Speed Dial, ali ni jedan mi nije dovoljno dobar kao Operin...

...zemlja zaustavi se, ja silazim...
16 godina
neaktivan

Ma i mene frend nagovara da pređem na ff da ima ovo da ima ono za dodat, ma reko odhebi opera mi je tako hebeno jednostavna i sve znam gdje je šta mi treba, još dok su dodali background u speeddial ne idem ja na nikakav ff :p

btw ja od kad sam tu nikad na operi nisam imao problem sa bugovom stranicom, sve otvara kao i drugdje čak i brže recimo od forum.hr, no  dobro oni su zadnje vrijeme baš u banani...

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
17 godina

Pojavio se i RC2 Opere 10.

Build je 1750, a popravljene su ove stvari:

A couple of possible fixes for pages that never stop loading (NSL)
Stability fixes
Native skin fixes
Widgets should work when upgrading from 9.64
Icon fixes for Windows and Unix

Može se skinuti s ovih linkova:

Windows MSI / Windows Classic
Mac (Universal) / Mac (Intel-only)
UNIX/Linux

Opera 10.0 Release Candidate 2 

0 0 hvala 2
17 godina
Izašla Opera 10

Konačno se pojavila i finalna verzija Opere 10.

http://www.opera.com/

Stranica se trenutno malo sporije učitava, valjda je navala na skidanje nove Opere.

Direktan link za verziju za Windowse.

ftp://opera.iskon.hr/win/1000/en/Opera_1000_en_Setup.exe 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 10:27 (klimama).

0 0 hvala 3
18 godina

Evo ga... Napokon sam ju upiknuo! Trebalo mi je desetak minuta da se povežem s njihovom WEB stranicom ali se čekanje isplatilo.  Namigiva

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice