Opasan propust u Windowsima

poruka: 14
|
čitano: 1.904
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opasan propust u Windowsima".
15 godina
neaktivan

Svako malo opasan propust u Windowsima :O

0 0 hvala 0
18 godina

Ma ima ih i na drugim OS-ovima, programima ... ali se nitko na to ne obazire (pogotovo kod nas), sve dok ga ne lupi po glavi (mislim na firme prvenstveno). E a onda je kasno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imamo problem, ali koje je rješenje? Mislim, ovaj način pisanja je pomalo zabrinjavajući: propust je tu, hakeri se pripremaju da ga iskoriste, a sa druge strane nema obavijesti o mjerama zaštite.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sve pet i sve sjajno, vec svi znamo da win i nije bas najsigurniji OS na svijetu ali me nesto  zanima vezano za ovaj clanak i slicne njemu. 

Odakle nekoj sigurnosnoj tvrtki pravo da nakon sto nadje propust da ga tek tako objavi bez da prvo obavijesti proizvodjaca OS-a o istom te osigura zakrpu za taj propust u sto kracem roku? mozda sam nesto propustio ali ipak mislim da ti ëticki hackeri" i nemaju bas pojma o etici i odgovornosti ako misle da je uredu dati headsup kinezima u iskoristavanju takvih propusta na stetu svih korisnika windowsa.

Zivim i radim u kini vec neko vrijeme i mogu vam samo reci da je ovdje spijunaza opsesija i prosjaka na ulici a da nepricam o polu pismenim nazovi hacker-ima koji samo zele da se ulizu drzavi tako da nalete na neke podatke koje mogu iskoristiti protiv neprijatelja (pod ovim mislim sve koji nisu dio PR China sto se odnosi i na sami HongKong, cisto da vam opisem situaciju).

Sama drzava ima kampove u kojima zive ljudi samo s jednim zadatkom, hackiranje. A sad na raspolaganju imaju najbrze superracunalo na svijetu.

I ovaj propust...

Vi sami zbrojite 2+2...

I sam vjerujem u slobodu informacija ali ako ta sloboda ugrozava sigurnost jedne nacije, jedne tvrtke, jednog mulca koji cijeli dan visi na "face-u" mislim da bi se ljudi koji serviraju te informacije trebali preupitati koliko je to pametno. 
Iako ovo sto cu reci mozda zvuci malo previse ali mislim da bi se ovakva neodgovornost trebala kazneno goniti (nema sanse da se takvo nesto izvede a da nebude zloputrebe pa je mozda i bolje da nepostoji neka agencija za to), ali prije svega mislim da bi ljudi trebali preuzeti odgovornost za svoja djela i razmisliti malo prije nego sto objave ovako nesto.

"Put do pakla je poplocen dobrim namjerama."

Pozz iz Kine :)

PS. Svim kinezima koji citaju ovo:" (47(h m3 1ƒ¥0µ (4n 455r4m3r5 "

0 0 hvala 0
18 godina

Fora i jeste u tome da ovaj propust nisu otkrili niti prvi obelodanili u onoj sigurnosnoj kompaniji, nego Brainiacove komšije Kinezi, a ekipa iz Pervxa je samo prenela ono što su pročitali na nekom kineskom forumu. Zaštite nema i mislim da je neće ni biti dok MS ne okrpi ovaj propust.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 17:38 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Inače se upozorava prije objave samo za tvoju informaciju. Ako proizvođač ne reagira objavljuje se bez njegovog znanja, što i JEST etično, jer korisnici dotičnog sustava imaju pravo znati.

On topic. Microsoft se vratio.{#}

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hehe evo i ja sam tu vijest čitao ali isto piše na ovom linku. Klik{#}

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Opasan propust u Windowsima
brainiac kaže...

...

Zivim i radim u kini vec neko vrijeme i mogu vam samo reci da je ovdje spijunaza opsesija i prosjaka na ulici a da nepricam o polu pismenim nazovi hacker-ima koji samo zele da se ulizu drzavi tako da nalete na neke podatke koje mogu iskoristiti protiv neprijatelja (pod ovim mislim sve koji nisu dio PR China sto se odnosi i na sami HongKong, cisto da vam opisem situaciju).

Sama drzava ima kampove u kojima zive ljudi samo s jednim zadatkom, hackiranje. A sad na raspolaganju imaju najbrze superracunalo na svijetu.

I ovaj propust...

Vi sami zbrojite 2+2...

...

Pozz iz Kine :)

PS. Svim kinezima koji citaju ovo:" (47(h m3 1ƒ¥0µ (4n 455r4m3r5 "

hehehe, kolega brainiac je vec do sada sigurno zavrsio u jednom od kineskih tzv. "izvucimoinformacije" kampova, pa se zato ne javlja više!

{#} {#}

on topic - Slažem se sa konstatacijom da korisnici imaju pravo znati (pogotovo oni koji imaju legalno kupljene Windowse!

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 20:31 (Zdravac).
16 godina
neaktivan

Nasao sam rjesenje za taj propust... samo stavite LINUX i problem rjesen

...Queter you become more able you can hear..
Moj PC  
1 5 hvala 0
18 godina

Obožavam rešenja koja unose nove probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Kolegu brainlacka nisu odveli na " reprogramiranje" vec sam otisao spavati... +7h je ovdje u odnosu na HR.

Da korisnici trebaju znati to je istina ali zar je moguce da tvrtke kojima je jedini posa da traze propuste apsolutno svaki propust pokupe s foruma i to kineskih... ma daj molim te...

pa ajte kuci svi a neka ostanu samo 3-4 covjeka koji ce pratiti te forume... 

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

da se ti propusti ne obajve javno, microsoft ih nikada ne bi pokrpao. dobro ne baš nikad, al bi sigurno to potrajalo duže. ovako pritisak javnosti, klijenata itd ih tjera da brže pokrpaju to što moraju.

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opasan propust u Windowsima - i kod mene doma :-)

Evo, i ja sam ga "ispustio" pa su svi doma pobjegli od mene. To je stvarno strasan popust s moje strane :-)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bih malo prekonfigurirao tu rečenicu , npr. ovako ... "Windows - opasan propust".

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice