Opasan 64-bitni Windows Aero

poruka: 64
|
čitano: 7.463
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opasan 64-bitni Windows Aero".
16 godina

ups! ... ili foux-pas (ili fupa)

-sitnica, ako razmislimo 64bita, R2 ... only: ''.. to stop responding and automatically restart.'' -aahh, onda OK. To se i očekuje od servera... ( Neodlučan??)

(naravno sarkazam, jer ne čitaju svi isto..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto nikada ne napišu što to točno može poći po zlu ukoliko ignoriramo njihovo upozorenje na propust? Ovo su tek rekla kazala spike...

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo, polako ali sigurno stvar dolazi na moje tvrdnje da su Windowsi 7 oveća rupetina od OS-a koji će se trebati još poprilično krpariti da dođe na razinu besprijekornosti o kojoj mase govore. Nisam ni znao za ovaj fantomski propust, no meni je Aero već popio podosta krvi na previše mašina, a da bi bilo slučajno.

Deckard
Moj PC  
0 15 hvala 0
17 godina
odjavljen

može mi reć netko gdje se uključuje/isključuje aero i sve ostalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Opasan 64-bitni Windows Aero
M4X kaže...

Desni klik na desktop/Personalize/ i pod temama odaberi Windows 7 Basic/Classic za gašenje Aera, a pališ odabirom neke Aero teme.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 10:51 (deckard).
16 godina
neaktivan

Kakav je to propust i ŠTO SE TOČNO DOGAĐA ako ignoriram tu paniku koju žele izazvati. Aero mi radi super. U čemu je točno problem?W

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
The Man kaže...

Kakav je to propust i ŠTO SE TOČNO DOGAĐA ako ignoriram tu paniku koju žele izazvati. Aero mi radi super. U čemu je točno problem?W

ja mislim da imam taj problem,crsis mi je totalno počeo zastajkivat,igram na istim postavkama od početka i nije mi tako trzao kao sad pred kraj igre

a aero mi isto dobro ne radi jer ja prozore nemam ovako poredane jedan iza drugog kao na ovoj slici,nešto tu ne štima a pitanje šta

16 godina
odjavljen
The Man kaže...

"Microsoft is investigating a new public report of a vulnerability in the Canonical Display Driver (cdd.dll). Although it is possible that the vulnerability could allow code execution, successful code execution is unlikely due to memory randomization. In most scenarios, it is much more likely that an attacker who successfully exploited this vulnerability could cause the affected system to stop responding and automatically restart."

Ukratko, moguće je izvršiti neki kod zbog propusta u display driveru ali to se teško može izvesti zbog slučajnog odabira memorijske lokacije (ako sam dobro razumio). U većini slučajeva, napadać će pomoću ovog propusta samo "smrznuti" sistem i natjerati ga u automatski restart - dakle neće ništa postići (osim eventualnog gubitka podataka u programima koji su tada bili otvoreni).

M4X kaže...

a aero mi isto dobro ne radi jer ja prozore nemam ovako poredane jedan iza drugog kao na ovoj slici,nešto tu ne štima a pitanje šta

Khm, na slici je netko pritisnuo Win+Tab i tada ulovio screen shot, zato su prozori tako poredani -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 11:08 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
M4X kaže...

Khm, na slici je netko pritisnuo Alt+Tab i tada ulovio screen shot, zato su prozori tako poredani -.-

Ma ne... To je onaj aero 3D, odnosno ctrl+windows tipka+tab.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
The Man kaže...

U većini slućajeva, napadać će pomoću ovog propusta samo "smrznuti" sistem i natjerati ga u automatski restart - dakle neće ništa postići (osim eventualnog gubitka podataka u programima koji su tada bili otvoreni).

Ovo je lose ako se dogada na Win 2008 server edition a na "kucnim" Winsima kao sto kazes nije toliko kriticno. Gde bi nam bio kraj ako netko onako...po volji "restarta" servere okolo

Uostalom....koji to admin ukljucuje Aero na serveru? Aero na server edicijma e po defaultu ugasen. MS savjetuje da ga ugasite sve dok ne nadu resenje

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
odjavljen
dax_22 kaže...

Ma ne... To je onaj aero 3D, odnosno ctrl+windows tipka+tab.

Joj da, malo sam pomiješao. Win + Tab je to, tnx.

Lazarus Long kaže...

Ovo je lose ako se dogada na Win 2008 server edition a na "kucnim" Winsima kao sto kazes nije toliko kriticno. Gde bi nam bio kraj ako netko onako...po volji "restarta" servere okolo

Uostalom....koji to admin ukljucuje Aero na serveru? Aero na server edicijma e po defaultu ugasen. MS savjetuje da ga ugasite sve dok ne nadu resenje

Kažu da je to teško izvedivo jer teba "naciljati" točno određenu memorijsku lokaciju koja je svaki put drugačija. I kao što kažeš, na kojem serveru drže upaljen Aero? Serverske verzije uvijek imaju uključenu Windows Classic temu a ovaj propust će vjerojatno biti popravljen do kraja tjedna pošto se točno zna di je problem. Nevjerovatna panika -.-

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 11:11 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan

Ja ga necu ugasiti. Volim živjeti na rubuCool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
26 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

višestruka glupost je imati aero na serveru, po mojem bilo kakvo desktop okruženje na serveru je glupost :D

baš me zanima skinuo si windows 7 s nekog torrenta i svima instalirao istu verziju, pa onda svuda imaš probleme? :D

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-sitnica, ako razmislimo 64bita, R2 ... only: ''.. to stop responding and automatically restart.'' -aahh, onda OK. To se i očekuje od servera... ( Neodlučan??)

Nisam do sada vidio server koji vrti Aero. Ti jesi?

deckard kaže...

Evo, polako ali sigurno stvar dolazi na moje tvrdnje da su Windowsi 7 oveća rupetina od OS-a koji će se trebati još poprilično krpariti da dođe na razinu besprijekornosti o kojoj mase govore. Nisam ni znao za ovaj fantomski propust, no meni je Aero već popio podosta krvi na previše mašina, a da bi bilo slučajno.

Polako, ali sigurno, pričaš gluposti.

M4X kaže...
The Man kaže...

ja mislim da imam taj problem,crsis mi je totalno počeo zastajkivat,igram na istim postavkama od početka i nije mi tako trzao kao sad pred kraj igre

To nema nikakve veze s nikakvim tvojim zastajkivanjima niti tvojim problemima.

---

Radi se o toliko opskurnoj metodi, da je gotovo nemoguće da će itko od nas iskusiti i pokušaj iskorištavanja ove "rupe".

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan

Iako nemam 64-bitnu sedmicu nego 32-bitnu, pazite sad ovu glupu foru:

Svaki hebeni put kad u Photoshopu CS4 pokušam koristit content aware scaling, gasi mi se Photoshop. Riješenje? Moram isključit Aero, onda radi normalno!! Inače mi radi sedmica super, bez BSOD i ostalih errora. A sad još ovaj štos sa sigurnosnim propustom! Lud hebe zbunjenog, majke mi mile!

Čovjek se stvarno zapita koji su to genijalci u Microsoftu da ne mogu napisat stabilni code za u biti totalno banalnu stvar kao što je animirano otvaranje i zatvaranje prozora.

ASUS P5Q3 Deluxe Core 2 Duo E8400 Corsair DDR3 3Gb 1333MHz Gigabyte 4850 1Gb GDDR3 (Zalman Cooler)

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
ihush kaže...

Kako nema smisla, ako server ima neku iole sposobniju grafu (sve osim intel GMA serije) ima smisla jer rasterećuje CPU koji se oslobađa za konkretne zadatke.

16 godina
odjavljen
p0temk1n kaže...

Kako nema smisla, ako server ima neku iole sposobniju grafu (sve osim intel GMA serije) ima smisla jer rasterećuje CPU koji se oslobađa za konkretne zadatke.

A silnog zadatka za CPU da vrti Classic temu! Ako o tome ovise performanse servera, kakav je to onda CPU unutra? Pentium @ 166 mhz?

GPU ne vrti sav posao oko Aera - i CPU tu ima posla (daleko većeg od održavanja Classic teme tj. GDIja).

15 godina
neaktivan
lubenica kaže...

Svaki hebeni put kad u Photoshopu CS4 pokušam koristit content aware scaling, gasi mi se Photoshop. Riješenje? Moram isključit Aero, onda radi normalno!! Inače mi radi sedmica super, bez BSOD i ostalih errora. A sad još ovaj štos sa sigurnosnim propustom! Lud hebe zbunjenog, majke mi mile!

Čovjek se stvarno zapita koji su to genijalci u Microsoftu da ne mogu napisat stabilni code za u biti totalno banalnu stvar kao što je animirano otvaranje i zatvaranje prozora.

A možda Adobe nije prilagodio CS4 svim Aero funkcijama?

Čisto sumnjam da Microsoft mora krpati taj propust, mislim previše bi bilo da oni krpaju propust za svaki od mali milijun programa.

Prije da bi se Adobeovi developeri trebali toga prihvatiti.

Another cold day in Hell
17 godina
naxeem kaže...
deckard kaže...

Polako, ali sigurno, pričaš gluposti.

A ti polako, ali sigurno pušiš gluposti (od OS-a) Smijeh

Deckard
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

U travanjskom Bugu imaš pod "Majstor za 5 minuta" objašnjeno kako se isključuju i dodatne opcije Aera.

Kao Aero peek i Aero shake (mislim da se tako zovu).

Another cold day in Hell
16 godina
neaktivan
p0temk1n kaže...

a kaj je to grafika za server???

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
Cartman kaže...
lubenica kaže...

A možda Adobe nije prilagodio CS4 svim Aero funkcijama?

Čisto sumnjam da Microsoft mora krpati taj propust, mislim previše bi bilo da oni krpaju propust za svaki od mali milijun programa.

Prije da bi se Adobeovi developeri trebali toga prihvatiti.

Slažem se da ne može Microsoft mislit na svakog software developera i za njih prilagođavat OS. Prije je obrnuto, to je sasvim jasno. Ali ipak, radi se o Adobe-u, ne o nekoj one-man-band firmici. Največi je štos u tome da kad sam imao Vistu Ultimate nisam trebao gasit Aero a čisto sumnjam da je Aero code za sedmicu skroz na novo napisan. Ako je to sve radilo u Visti, koja je bila kvazi pušiona, iako je meni savršeno radila, ovaj "glitch" u sedmici je više nego kuriozan.

ASUS P5Q3 Deluxe Core 2 Duo E8400 Corsair DDR3 3Gb 1333MHz Gigabyte 4850 1Gb GDDR3 (Zalman Cooler)
17 godina
naxeem kaže...

Radi se o toliko opskurnoj metodi, da je gotovo nemoguće da će itko od nas iskusiti i pokušaj iskorištavanja ove "rupe".

i blaster se širio na propustu jedne opkurne metode koju je otkrio poljski lsd, i koja je čak bila zakrpana mjesec ranije. ne znam odakle ti argumenti da je gotovo nemoguće da će itko od nas iskusiti i pokušaj iskorištavanja ove "rupe" 

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
16 godina

Ako imas origigi verzije kontaktiraj sluzbe za korisnike MSa i Adobea. Oni bi to trebali rjesiti. Ako nemas onda probaj skinuti neku drugu verziju Photoshopa (ne mislim na drugu verziju programa nego neki drugi relese). Mozda nesto ne valja sa ovom tvojom verzijom.

17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
naxeem kaže...

i blaster se širio na propustu jedne opkurne metode koju je otkrio poljski lsd, i koja je čak bila zakrpana mjesec ranije. ne znam odakle ti argumenti da je gotovo nemoguće da će itko od nas iskusiti i pokušaj iskorištavanja ove "rupe" 

sve je moguće

hakeri,IT firme,proizvođači softwera...svi oni mogu provalit u naša računala,samo šta od većine usera neće imat nikakve koristi

16 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

Ako imas origigi verzije kontaktiraj sluzbe za korisnike MSa i Adobea. Oni bi to trebali rjesiti. Ako nemas onda probaj skinuti neku drugu verziju Photoshopa (ne mislim na drugu verziju programa nego neki drugi relese). Mozda nesto ne valja sa ovom tvojom verzijom.

Zbog firme sve je origigi. Kontaktirao sam ih prije otprilike 2 mjeseca i joše čekam na odgovor iako mi više nisu potrebni jer sam nedugo nakon toga saznao sa zgodan mali programčić Theme Switcher, koji gasi Aero kad se pokrene Photoshop, Illustrator & Co, tako da mi je prištedio deinstaliranja, instaliranja i ostalih banalnih gluposti oko postavljanja cjelog sistema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 12:13 (lubenica).
16 godina
naxeem kaže...
ihush kaže...

..

-naravno, dovoljna je konzola bez GUIa. wtf is AERO, vodene bojice?

Ali (zašto su tako uskih pogleda?) ne koriste se ti OSevi samo za servere, postoji i nešto što se klasificira kao WorkStation -ti si dev. trebao bi znati...

S druge strane, otkrita je mala, beznačajna rupa, ali je ipak rupa. -nek je poprave.

Ta rupa uopće nije trebala biti vijest, niti sam je (ja, bar u tom tonu) trebao komentirati.... -ali nisam savršen.

btw. gledajući postotak, odokativnom metodom, većina 'poverusera' kućne radinosti koristi Ultimate-64bit, da ima više, siigurno bi to koristili.. -oni imaju upaljen AERO, oni jesu zombiji, kojima je ovo još samo jedna rupica naspram svih ostalih... -i njih može (vjerojatno i hoće) pogoditi ovaj propust.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Ma MS je tu još i ok, bar ih prizna/potvrdi, što bi bilo da šuti i/ili demantira?

Pray nightfall release me! Then I could wander. Wander to deep sleep.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
p0temk1n kaže...
naxeem kaže...

O kakvom opterećenju govoriš i koji to server se uopće vrti s logiranim desktopima? Serveri služe vrtnji servisa, a s obzirom da Aero nikome ne treba nigdje, pa ni na na RDC-u (ako Server koristi kao radno računalo), nema smisla ni da tu postoji.

ihush kaže...
-naravno, dovoljna je konzola bez GUIa. wtf is AERO, vodene bojice?

Ali (zašto su tako uskih pogleda?) ne koriste se ti OSevi samo za servere, postoji i nešto što se klasificira kao WorkStation -ti si dev. trebao bi znati...

S druge strane, otkrita je mala, beznačajna rupa, ali je ipak rupa. -nek je poprave.

Ta rupa uopće nije trebala biti vijest, niti sam je (ja, bar u tom tonu) trebao komentirati.... -ali nisam savršen.

btw. gledajući postotak, odokativnom metodom, većina 'poverusera' kućne radinosti koristi Ultimate-64bit, da ima više, siigurno bi to koristili.. -oni imaju upaljen AERO, oni jesu zombiji, kojima je ovo još samo jedna rupica naspram svih ostalih... -i njih može (vjerojatno i hoće) pogoditi ovaj propust.

Ne nužno. Što se tiče Servera kao OS-a za WS, ne vidim svrhu s obzirom da još od Viste i desktop i serverske verzije Windowsa imaju identičan kernel.

U prošlom desetljeću, u vrijeme XP-a, postojala je potreba za korištenjem Servera kao desktop OS-a, ali sada je više nema.

Što se tiče iskorištavanja ove rupe, ne vidim kako se to može dogoditi. Iako nisam nikada imao virus na računalu, imam AV i to ovaj koji Windowsi imaju potpuno besplatno - odličan antivirusni alat koji će zaustaviti takve pokušaje već pri dolasku na računalo.

Oni koji su ukrali Windowse mogli bi imati barem toliko mozga da koriste neki antivirusni alat, ako već nisu dovoljno oprezni. No, vjerojatno takvi koriste i antivirus iz sumnjivih izvora, a takvi su tupavi sami po sebi i nema neke velike štete ni u kom slučaju da im se računalo i resetira.

Sve to je malo vjerojatno, kao i funkcioniranje dobrog dijela virusa s obzirom da 64-bitna alokacija i manipulacija memorijom znatno otežavaju neke stvari. U većini slučajeva će se srušiti "explorer", prije nego cijeli OS.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 13:05 (naxeem).
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Ma MS je tu još i ok, bar ih prizna/potvrdi, što bi bilo da šuti i/ili demantira?

a kako bi ih demantirao kada bi došlo do eksploatiranja? naravno da potvrdi - pa kada bi ovakve vijesti stizale od 3rd party firmi, MS bi izgubio kredibilitet (ako ga uopće još ima kada je u pitanju security).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice