Odličan start Binga

poruka: 28
|
čitano: 3.308
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odličan start Binga".
17 godina
neaktivan
Odličan start Binga

neka daju konkretne brojke, a ne postotke...

90% od samo 10 je 9... figurativno rečeno :D

...I put on my robe and a wizard hat...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Odličan start Binga

evo statistike :D

daily page views: (google) 4.3 bilion, (bing.com) 180 milion

daily  visitors: 490 milion, 47 milion

ja odem ponekad na bing, da pregledam one slike :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 13:59 (shiljak).
17 godina
neaktivan

ma znam da postoje, štalim se malo ^^^

...I put on my robe and a wizard hat...
17 godina
Odličan start Binga

svida mi se taj bing.lijep je dizajn stranice.za godinu dana bu prestigal googleSmijeh

Moj PC  
0 3 hvala 0
18 godina
Odličan start Binga

Razumljivo mi je to da Bing u početku ima veoma dobre rezultate. Naravno, najviše zahvaljujući aktivnoj marketinškoj kampanji, međutim, bojim se da bi se s Bingom moglo dogoditi kao i s Chromeom. Veliki boom u početku, a kasnije stagnacija i gubljenje na brzinu osvojenog dijela tržišta.

Trebati će Bingu još puno, puno vremena da dosegne razinu na kojoj je Google sad, a o nekakvom stjecanju prednosti nad Googleom da i ne govorim.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odličan start Binga

Kada se objavljuju rezultati udjela, obično se navodi udio u broju upita.

Bing je ostvario porast broja pretraživanja za oko 30% (podaci sa StatCountera) - ranije su Windows Live i MSN imali 6,3% od svih upita u 5. mjesecu, a Bing ima 8,1% od svih upita u 6. mjesecu. Rezultat je sličan na globalnoj razini, gdje Bing ima oko 3,25% (samo 6. mj.), dok su WinLive i MSN imali 2,52% od ukupnih upita (samo 5. mjesec).

Korisnici koji su ranije koristili MSove pretraživače nastavili su korištenjem Binga, a uzimajući u obzir koliko je novca utrošeno marketinškom kampanjom (i činjenicom da isprobavanje ne košta ništa) porast broja pretraživanja je sasvim očekivan. Pravo je pitanje hoće li zadržati (ili dobiti) nove korisnike, ili je porast uzrokovan isprobavanjem pretraživača.

Udio pretraživača u broju pretraživanja u SAD Udio pretraživača u broju pretraživanja u SAD
Udio pretraživača u broju pretraživanja u svijetu Udio pretraživača u broju pretraživanja u svijetu
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 14:39 (hrx).

1 0 hvala 0
18 godina
hrx kaže...
...
Bing je ostvario porast broja pretraživanja za oko 30% (podaci sa StatCountera) - ranije su Windows Live i MSN imali 6,3% od svih upita u 5. mjesecu, a Bing ima 8,1% od svih upita u 6. mjesecu. Rezultat je sličan na globalnoj razini, gdje Bing ima oko 3,25% (samo 6. mj.), dok su WinLive i MSN imali 2,52% od ukupnih upita (samo 5. mjesec).
...

Mala ispravka, u 5. mesecu su MSN i Windows Live Search držali po 1.31% i 1.87%, dakle ukupno 3.18 a ne 2.52%, tako da 3.27% za Bing u 6. mesecu samo po sebi nije nikakav poseban porast (kao što si na kraju rekao, korisnici stara dva Microsoftova pretraživačasu prešli na Bing i to je za sada to, globalno gledano).

16 godina
neaktivan
Odličan start Binga

Moj sajt Google roboti su zabiljezili poslije 2 dana, a Bing jos nije ni poslije 40 dana. Kad se nesto trazi na internetu ipak se treba pouzdati u Google.

0 0 hvala 0
17 godina
Odličan start Binga

Isto kao i onaj Wolfram ili kako se zove, pogledao i zaboravio, ne kuzim zasto bi na to prelazio kad mi google dobro radi.

0 0 hvala 0
17 godina
rjakopec kaže...

Isto kao i onaj Wolfram ili kako se zove, pogledao i zaboravio, ne kuzim zasto bi na to prelazio kad mi google dobro radi.

Nemožeš uspoređivat Wolfram i google.

Wolfram je znanstveni pretraživač,a Google sve ostalo.

17 godina
neaktivan
Odličan start Binga

Wolfram je prije enciklopedija kao Wikipedia nego web pretraživač kao Google. Google je odličan za pretraživanje weba a Wolfram je nezamjenjiv za matematiku, statistiku, valute... Wolfram i Google nema smisla uspoređivati. Bilo je provedeno istraživanje koje je otkrilo da ljudi više vole izgled Binga a mogućnosti Googlea.

Is it weird that this gave me an orgasm?

0 0 hvala 0
18 godina
Odličan start Binga

U poslednje vreme sam Bing i Google koristio manje više paralelno i činjenica je da MS-ov pretraživač ponekad malo kasni sa najnovijim stranicama, ali mi je isto tako par puta znatno bolje rangirao rezultate i ne pati od Googleove boljke da je gotovo nemoguće pronaći tekstove o nečemu jer je prvih par strana zatrpano linkovima od pre par godina vezanim za nešto slično što je tada privuklo veliku pažnju. Ne mogu da tvrdim da je ukupno bolji, ali je definitivno dostojan takmac i vredi ga imati makar kao alternativu za one momente kada Google zakaže.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
hrx kaže...
...
...

Mala ispravka, u 5. mesecu su MSN i Windows Live Search držali po 1.31% i 1.87%, dakle ukupno 3.18 a ne 2.52%, tako da 3.27% za Bing u 6. mesecu samo po sebi nije nikakav poseban porast (kao što si na kraju rekao, korisnici stara dva Microsoftova pretraživačasu prešli na Bing i to je za sada to, globalno gledano).

Hvala na ispravci. Kako sam radio dva posla odjednom, nepažnjom sam uračunao i šesti mjesec u prosjek za MSN (tako da je udio ispao manji - osim toga, bio mi je čudan porast od 30% :), ali kako sam se morao vratiti drugome, nisam dalje provjeravao). Izračun je baziran na podacima o dnevnom udjelu u pretraživanju. Slijede ispravljeni podaci:

Svijet:

• WinLive+MSN: 3,16%
  • Bing: 3,26%
  • porast: 3%

• Google: 89,83%
  • Yahoo: 5,2%

US:

• WinLive+MSN: 7,73%
  • Bing: 8,13%
  • porast: 5,24%

• Google: 78,64%
  • Yahoo: 11,02%
17 godina
nsoul kaže...
rjakopec kaže...

Nemožeš uspoređivat Wolfram i google.

Wolfram je znanstveni pretraživač,a Google sve ostalo.

Naglasak je na vidio i zaboravio, a sto se tice znanstvenog, svi smo se ovdje smijali njegovo znanstvenom misljenju tko je presjednik Hrvatske.

17 godina
Odličan start Binga

Mislim da Bug-ovci bez veze napuhavaju "odlican start", u prevodu, to malo tko koristi, ali ima odlicni start, mislim da je Microsoft jednostavno zakasnio, da su se u tom segmentu karte podjelile i da oni u tome nemaju sto traziti. Da bi korisnici napustili google, Bing bi morao biti za red velicine bolji, a on to jednostavno nije. Tesko da ce korisnic mijenjati svoje navike, zato jer je netko napravio jos jedan pretrazivac, samo sto taj ima lijepsu slikicu u pozadini.

Micorsoft je sad u istoj poziciji kao sto su razni linuxi, solarisi i X-ovi u podrucju OS-a, jednostavn nisu toliko bolji da bi korisnici napusili windowse na koje su navikli i prelazili na nekakvi egzoticni os koji je kao bolji i koji je vec 10-15 godina odlicna "alternativa" win sa fenomenalnih 2% korisnika.

0 0 hvala 0
18 godina
Odličan start Binga

Bing nije los, no on je samo jos jedan M$ proizvod. Mozda bi uspeo na pazaru, mozda ne, svi znamo da je mnogo dobrih M$ proizvoda otisli u zaborav.

Glavna delatnost Google-a je pretrazivanje i reklamiranje, sve ostalo je sporedno. Ako nema pretrazivanja nema ni Google-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rjakopec kaže...

Mislim da Bug-ovci bez veze napuhavaju "odlican start"

Ako misliš da je to bez veze, razmi$li ponovo.

MS Bing -  Bug bling

17 godina
neaktivan
Odličan start Binga

bing još nema spama.... ne znači da neće. s druge strane, neki moji sajtovi su predobro rangirani u bingu gdje ne bi mogao ni približiti se u googleu za te termine. mislim da ako budu radili dobro i stavili ga kao homepage na win7 da bi mogli imati uspjeha, ne nekih 20% tržišta ali 10-15...

- to see a world in a grain of sand...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uz ovu temu nije trebalo mjesati Linux,  ali kad se  rjakopec  osvrnuo na Linux i Windows nisam mogao kao Linux korisnik da ne reagiram.

Kako stvari stoje oko Linuxa i Windowsa govorim na sajtu www.programer.rs.ba i samo da kazem da se situacija ubrzano mjenja, i ocekuje se da ce ulazak Googla sa svojom Linux distribucijom jos vise ubrzati proces.

17 godina
MiroUG kaže...

Uz ovu temu nije trebalo mjesati Linux,  ali kad se  rjakopec  osvrnuo na Linux i Windows nisam mogao kao Linux korisnik da ne reagiram.

Kako stvari stoje oko Linuxa i Windowsa govorim na sajtu www.programer.rs.ba i samo da kazem da se situacija ubrzano mjenja, i ocekuje se da ce ulazak Googla sa svojom Linux distribucijom jos vise ubrzati proces.

Ma da, situacija se ubrzano mijenja vec barem deset godina. Korisnici racunala su jako konzervativni ljudi, korisnike XP je tesko nagovoriti da predju na win7 jer su tamo podesavanja malo durgacija pa im se ne da s time zamarati, a ti si sad misli kako ce tip kojem je naprorno s XP preci na win7 prelaziti na linux, mos mislit.

Llinux niti ima rjesen niti ima na vidiku da ce rijesiti cinjenicu da se na njemu ne da igrati, aplikativni programi su uglavnom deset godina iza isto takvih na win.

Konacno, stvari ce se ulaskom Googla mozda promijeniti, ali ne bas onako kako si to korisnici linuxa zamisljaju, nece to srusiti monopolistu microsoft nego cemo umjesto monopoliste microsofta dobiti monopolistu google, a oni izgleda namjeravaju raditi po sistemu da ce os dijeliti badava da bi zaradjivali na svom monopolu u sferi pretrazivaca, a tamo im ekipa iz linuxa ne moze nista, za to treba puno novaca koji googlu dolazi od reklama.

16 godina
neaktivan
Odličan start Binga

nema sanse da Bing u buducnosti zauzme mjesto Googla!

google rulz Cool

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rjakopec kaže...
MiroUG kaže...

Ma da, situacija se ubrzano mijenja vec barem deset godina. Korisnici racunala su jako konzervativni ljudi, korisnike XP je tesko nagovoriti da predju na win7 jer su tamo podesavanja malo durgacija pa im se ne da s time zamarati, a ti si sad misli kako ce tip kojem je naprorno s XP preci na win7 prelaziti na linux, mos mislit.

Llinux niti ima rjesen niti ima na vidiku da ce rijesiti cinjenicu da se na njemu ne da igrati, aplikativni programi su uglavnom deset godina iza isto takvih na win.

Konacno, stvari ce se ulaskom Googla mozda promijeniti, ali ne bas onako kako si to korisnici linuxa zamisljaju, nece to srusiti monopolistu microsoft nego cemo umjesto monopoliste microsofta dobiti monopolistu google, a oni izgleda namjeravaju raditi po sistemu da ce os dijeliti badava da bi zaradjivali na svom monopolu u sferi pretrazivaca, a tamo im ekipa iz linuxa ne moze nista, za to treba puno novaca koji googlu dolazi od reklama.

Zaboravio sam spomenuti dok se prelazilo na te XP-je koji su sad svima jako dobri tako da im nista drugo ne trebaisto su se svi cudili tim XP-ima kao pura da sad ne napisem cemu i tvrdili su da to njima ne treba, da im je win 98 cisto u redu, a problem je bi u tome da je u XP-ima par stvari bilo malo drugacije nego u win 98.

18 godina
moderator
rjakopec kaže...

Zaboravio sam spomenuti dok se prelazilo na te XP-je koji su sad svima jako dobri tako da im nista drugo ne trebaisto su se svi cudili tim XP-ima kao pura da sad ne napisem cemu i tvrdili su da to njima ne treba, da im je win 98 cisto u redu, a problem je bi u tome da je u XP-ima par stvari bilo malo drugacije nego u win 98.

Nije bilo bas tako kako ti pises. Iako sam se i sam neko vrijeme odupirao (jer sam tad imao ne bas brz kompjuter, s jedva dovoljno radne memorije), kad sam isprobao XP rekao sam "to je to". Windowsi 9x su bili los, nesposoban i nestabilan OS. Oni koji nisu prelazili na XP bili su uglavnom oni koji su imali preslabe kompjutere, odnosno nisu mogli/htjeli investirati u hardver, jer je XP znacajno zahtjevniji od serije 9x.

16 godina
neaktivan

Linux niti ima rjesen niti ima na vidiku da ce rijesiti cinjenicu da se na njemu ne da igrati, aplikativni programi su uglavnom deset godina iza isto takvih na win.

Ako racunar svedemo na igracu konzolu onda je Windows u prednosti, a ako Windows promatramo kao operativni sistem i njegovu moc onda od 500 svjetskih najvecih mreza Windows je zastupljen na 1% ostalo je uglavnom Linux, pa i najveca Hrvatska mreza Karnet koristi Linux i postoji njihova izjava da su pokusali sa Windowsima i da oni nisu mogli pokretati toliki broj racunara.

Programeri uglavnom koriste Linux u svome radu, naravno ne oni koji koriste Microsoft alate. Sto se tice aplikativnog softvera, ono sto je sada in su aplikacije koje rade na svim platformama, prema tome mislim da i kod nas najbolje aplikacije se jednako koriste na svim platformama, tako da zaostajanja nema, naprotiv veliki broj aplikacija jos funkcionise u dosu i programeri koji se koriste novijim tehnologijama i imaju problem sa cinjenicom da ljudi tesko prihvacaju novo i nepoznato.

Drugo posto je IT industrija u konstantnom rastu ne mislim ni ja da ce Linuxi sada odjednom postati platforma na kojoj ce vecina preci, ipak je veliki novac u pitanju. Da se nesto mjenja to je izvjesno, svakodnevno drzavne institucije u SAD i citave zemlje i vlade tih zemalja prelaze na Linux i imaju to kao strateski cilj.

Koristim Linux 12 godina i to kako je to bilo prije 12 god. i danas nije ni slicno. Kad uzmete Ubuntu i instalisete ga na komp i ulogujete se

viditi da je sve tu sto vam treba bez posebnog znanja i ne trebate biti administrator da bi to uradili.

Sto se tice igrica, pa i one igre koje su bile najigranije online preko neta bile su na Linux serverima, a mogli ste ih igrati i iz Linuxa, malo se o tome pisalo i pricalo, a nije moja sfera interesa pa zato ne ulazim u to. 

17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

google rulz Cool

Da... to je netko mislio i prije nego je google postojao za neku drugu tražilicu. nikad ne reci nikad tko zna meni je bing stvarno super a u budućnosti možda i zbilja bude bolji od googlea...

18 godina
moderator
marko1103 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

google rulz Cool

Da... to je netko mislio i prije nego je google postojao za neku drugu tražilicu. nikad ne reci nikad tko zna meni je bing stvarno super a u budućnosti možda i zbilja bude bolji od googlea...

Nije bas. Google je bio instant-hit, ljudi koji su ga probali najcesce su ga nastavili koristiti jer je bio vidljivo bolji od svih tadasnjih trazilica. Bing nije bolji u rezultatima pretrazivanja od Googlea, samo je drugaciji.

18 godina
neaktivan

Bing ima neke stvari koje su mi bolje nego kod Google-a, ali ne sviđa mi je jer je skoro čista kopija Google-a s ljepšim skinom. Najveći plus ide u pregled slika jer je puno napredniji nego kod Google-a. Kako god bilo ostajem vjeran Google-u ali ponekad i pogledam Bing

Rekla je formalno: "Kako ću s tobom kad si pijan, i ne baš svježe obrijan?"
16 godina
neaktivan
Odličan start Binga

Meni se osobno više sviđa bing moderniji je, a ima i više mogučnosti. Mislim da bude za 1-2g prešo gogle.

asi

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice