Odgođen Office 14

poruka: 14
|
čitano: 2.725
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odgođen Office 14".
18 godina
Odgođen Office 14

Oni su izgubljeni u vremenu i prostoru s tim brojevima.

Kaže ovako:

Office 14 bi trebao naslijediti trenutno aktualni Office 2007 koji je razvijan pod imenom Office 12

Ko je tu lud?

O_o

www.infinite-gamers.com ---> PC Gaming Community

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odgođen Office 14

pa normalno je da se preskace "nesretni" broj 13. nije tu microsoft ni prvi ni zadnji.

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Odgođen Office 14

sto je tu normalno? stvarno ne kuzim to praznovjerje.

vjerojatno programiraju u istom donjem rublju jos od Officea 97, na istoj tipkovnici, na istom misu,...

17 godina
neaktivan
Odgođen Office 14
Superstition
  • Current stable release of Microsoft Office has internal version number 12. The next version of the software will be version 14, due to superstitious reasons surrounding the number 13.[7]
  • Corel's WordPerfect Office, version 13 is marketed as "X3" (Roman number 10 and "3"). The procedure has continued into the next version, X4.

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_versioning#Superstition

0 0 hvala 0
18 godina
Odgođen Office 14

Budalaština, ali eto. Inače, šta su najavili za novi Office? Sučelje je već kul, funkcija na tisuće...

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odgođen Office 14

to i meni nije jasno. o tom sam razmisljao prije par dana. sto kada softver dodje u neko "idealno" stanje? OK. uvijek treba pokoja zakrpa ili sigurnosni propust, ali to ide preko microsoft updatea. Ovakav kakav je trenutno, meni je Office 2k7 izvrstan proizvod. Sve funkcionira kako treba, jasno je i lagano za koristenje. Gdje sad? Sto dalje?

0 0 hvala 0
18 godina
Odgođen Office 14

Broj 13 je preskoćen iz dobro poznatih razloga. :-)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

to i meni nije jasno. o tom sam razmisljao prije par dana. sto kada softver dodje u neko "idealno" stanje? OK. uvijek treba pokoja zakrpa ili sigurnosni propust, ali to ide preko microsoft updatea. Ovakav kakav je trenutno, meni je Office 2k7 izvrstan proizvod. Sve funkcionira kako treba, jasno je i lagano za koristenje. Gdje sad? Sto dalje?

Točno! Office 2007 je izvrstan proizvod, ne znam što bi za večinu korisnika trebalo promijeniti
18 godina
neaktivan
CTN962 kaže...
DhulKarnain kaže...

Točno! Office 2007 je izvrstan proizvod, ne znam što bi za večinu korisnika trebalo promijeniti
 pa vecini korisnika je i office 2000 dovoljan.
samo nije lijep kao 2007.
sta ima 2007, a nema 2000 a da bi vecini trebalo?
18 godina
neaktivan
Odgođen Office 14

Ameri se zgrazaju od broja 13 u svemu. Nije samo Microsoft i Corel. U neboderima "nema" 13 sprata

"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking." Dr. House

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Odgođen Office 14

Sto se tice office... office ko office za obicnog covjeka svaki ima istu svrhu, samo je stvar navike... za malo profesionalniju osobu je samo cilj da  i na jednom i drugom moze napraviti istu stvari.. za prave profesionalce su tek vidljive neke razlike i to je to...
Sto se tice mog misljenja ne krivim MS sto je sa 2007 uveo vizuelnu novinu, ali sto je uveo novi format .docx... to je glupost nad glupostima.. zar oni ne shvacaju vaznost kompatibilnosti???
a sto se tice tog sto su preskocili broj 13 to je jos jedan marketinski trik, nista drugo....

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odgođen Office 14

Format je promjenjen da bi se mogli natjecat na tenderima EU koji zahtjevaju da format dokumenata bude otvoren i besplatan. i ako se pogleda malo bolje docx znaju biti i 50% manji od starog formata čovjek se zapita gdje nestaje taj višak. Novi format je transparentniji i zato ga uvjek koristim i drago mi je što su ga uveli.

A napretku uvjek ima mjesta od pračenja gramiatičkih a ne samo pravopisnih grešaka,   mogućnost da se tablica podjeli dijagonalno u wordu i excelu(ali ne samo vizualno nego i funkcijalno)(ako netko zan kako se ovo radi molim da javi) i još neke stvari kojih se sad ne mogu sjetiti.

Ljudi su mislil da je pisanje rukom sasvim dovoljno, a vidi nas sad.

I za kraj nadam se da novi office neće biti neka web aplikacija ili sl.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 20:33 (zaocovik).

0 0 hvala 0
17 godina
zaocovik kaže...

...ako se pogleda malo bolje docx znaju biti i 50% manji od starog formata čovjek se zapita gdje nestaje taj višak. ...

To je zato što se kod docx, xlsx i ostalih formata Offica 2007 u biti radi o zip datotekama, koje sadrže u sebi veći broj datoteka i mogu se ekstrahirati.
Recimo da imaš dokument tekst.docx, najprije ga moraš preimenovati u tekst.zip, a za to moraš imati omogućen prikaz ekstenzija datoteka (Control Panel->Folder Options->View->makni kvačicu pored Hide Extensions for Known File Types). Nakon toga ga jednostavno odpakiraš sa npr. Winrarom.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 21:29 (klimama).
17 godina
Elles D. kaže...

sto je tu normalno? stvarno ne kuzim to praznovjerje.

vjerojatno programiraju u istom donjem rublju jos od Officea 97, na istoj tipkovnici, na istom misu,...

Hehe, trebao si vidjeti AutoCAD tokom devedesetih - mogao si čuti samo za verzije 10, 12, 14 - 9, 11 i 13 su postojale ali su jednostavno bile loše i nikada nisu opravdavale uložene novce =)  Zato su preskočili v.15 - umjesto toga je došla 2000 (ta famozna godina, mislim da se tada svaki program zvao nešto2000), pa 2002 i 2004, a tek se s v.2005 razbio mit o lošim neparnim verzijama...

A što se donjeg rublja tiče - sjećam se da je Michael Jordan igrao sve utakmice za Bullse sa gaćama sveučilišta North Carolina ispod klupskog dresa =)  I da, mislim da je čak bila spika da ih ne pere, ali ne bi stavio ruku u vatru za to...  Jbg, čovjek je u svoje vrijeme bio najbolji košarkaš na svijetu ;)
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 21:50 (Veliki Brat).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice