OCZ Onyx 2

poruka: 11
|
čitano: 3.013
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OCZ Onyx 2".
17 godina
protjeran
OCZ Onyx 2

Ako je njihov specijalni ugovor za SandForce kontrolere važeći, opet će 'pomesti' konkurenciju.

Ali tržište je takvo da i sve ostalo nađe put do kupca...

Komprimiranje podataka u letu prije zapisa je podiglu SSD-ove na drugu razinu po brzinama, ali i po trajnosti.

Malo pjesnički:

Ako netko kupuje SSD,

bilo bi dobro da zna

da postoji OCZ!

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

1 0 hvala 0
17 godina
RE: OCZ Onyx 2
branko kaže...

Ako je njihov specijalni ugovor za SandForce kontrolere važeći, opet će 'pomesti' konkurenciju.

Komprimiranje podataka u letu prije zapisa je podiglu SSD-ove na drugu razinu po brzinama, ali i po trajnosti.

Malo pjesnički:

Ako netko kupuje SSD,

bilo bi dobro da zna

da postoji OCZ!

Ja imam Intel X25, ali sve si gledam kako ga prodat i kako ubost jedan sa Sandforce kontrolerom.

I'm going woo woo
15 godina
protjeran
branko kaže...

Malo pjesnički:

Ako netko kupuje SSD,

bilo bi dobro da zna

da postoji OCZ!

Verteksi su kod nas definitivni best buy. Steta sto OCZ nije bas zastupljen na nasem trzistu jer osim SSDova imaju jos puno vrhunskih proizvoda.

17 godina
neaktivan
OCZ Onyx 2

Pristupačna cijena? 3000-5000kn? Malo karikiram, ali SSD-ovi su preskupi za korisnika prosječno dubokih džepova koji bi željeli ubrzati svoj PC...Koliko god pričali o pojeftinjenju, nikako da do njega dođe...Samo izdaju diskove većeg kapaciteta, ali cijena ostaje ista..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Riker kaže...

Pristupačna cijena? 3000-5000kn? Malo karikiram, ali SSD-ovi su preskupi za korisnika prosječno dubokih džepova koji bi željeli ubrzati svoj PC...Koliko god pričali o pojeftinjenju, nikako da do njega dođe...Samo izdaju diskove većeg kapaciteta, ali cijena ostaje ista..

Prosjecan disk od 80GB sa sandforce kontrolerom dodje cca 2000 kn. Prosjecna high-mid class grafa dodje toliko. A opet ekipa ima novaca za kupiti duplo skuplje kartice koje ce im dati 10 - 20% bolje performanse, a nisu spremni iskesati toliko novaca da dobiju 150+% bolje diskovne performanse. Po meni glupo razmisljanje.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
OCZ Onyx 2

Svejedno je puno...2000kn nikad ne bih dao za grafičku, tj. ne bi dao niti za jednu pojedinačnu komponentu u računalu...Mnogo i previše je to u današnje vrijeme..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Riker kaže...

Svejedno je puno...2000kn nikad ne bih dao za grafičku, tj. ne bi dao niti za jednu pojedinačnu komponentu u računalu...Mnogo i previše je to u današnje vrijeme..

postoje i ljudi koji zaradjuju na racunalu ne samo oni koji se igraju. a postoje i oni kojima to jednostavno nije skupo.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Riker kaže...

postoje i ljudi koji zaradjuju na racunalu ne samo oni koji se igraju. a postoje i oni kojima to jednostavno nije skupo.

Slažem se.

16 godina
OCZ Onyx 2
Sve ih je više i više, a cijene ne idu dolje...:@
/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Sve ih je više i više, a cijene ne idu dolje...:@

vrhunski SSD diskovi ce uvijek biti skupi..

smao oni sa lošim kontrolerima i lošom mmeorijom ce biti jeftini..

i naravno, garancija kod "lošijih" je samo godinu dana, a to (meni barem) ne daje dovoljno "pouzdanja" da ga ubacim u lap (jer ako nakon godinu dana rikne tko ce podatke spasiti?!?!)

17 godina
protjeran
OCZ Onyx 2

Na diskont24.com ukucati SandForce...

Corsair 280/270 MB/s read/write:

40 GB 1004,16

60 GB 1282,55

80 GB 1755,51

Ja sam back-up za operativni sustav linux (Mint) preko USB-a, sa real-time kernelom, Jack audio serverom i svim programima za muzički studio (Ardour, Hydrogen, Rosegarden...) nagurao na Transcend-ov 8 GB memory stick (sve je stalo na 6 GB).

Mislim da je hibridni sustav sa jednim hard diskom u kombinaciji idealno rješenje. Ovaj od 60 GB mi bode oči.

Kada ti nakon dva mjeseca novi WesternDigital disk od 1 TB pregori, počinješ razmišljati o ovakvim stvarima.

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 9:23 (branko).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice