Go nVidia!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kao i svaka tuzba i ova ce zavrsit u smecu.
Hehe, već sada nVidiju hvata nervoza zbog nadolazećeg Larrabeea. Ovaj put sam na strani Intela. 
Go nVidia!
mrzim Nvidiu 
Samo naprijet nek se oni igraju
Hehe, već sada nVidiju hvata nervoza zbog nadolazećeg Larrabeea. Ovaj put sam na strani Intela. 
intel i nvidia bi se trebalu udruzit, a ne tuzit....
Intel nikad nije imao dobru graficku karticu, nece ni sada.
Na papiru i u teoriji, mozda ali u praksi, kako ce da izgleda ta nivna Larabe videcemo.
Ipak nije sve u hardveru, pokazalo se da dzabe imate dobar hardver ako nemate dobar softver, drajvere, igre.
Tako je bilo i sa S3 Savage, kao hardverski T&L ovo, ono, ali drajveri katastrofa.
Ako Intelu treba nekoliko godina za Larabee, Nvidia i AMD bi uradili neki Larabe V2 za to vreme.
Lete tužbe u zadnje vrijeme. Micro$oft se svako malo sjeti FUD-ati oko povrede patenata i reketariti GNU/Linux kompanije i prešutno kršiti GPL. Sada intel pokušava malo usporiti nvidiju. Neka nvidia zabrani SLI na intelovim pločama, a AMD zabrani AMD64 ekstenzije na intelovim procesorima.
Neko je ovdi rekel da intel nije imao dobre grafičke,
To je zato jer nije puno ulagao u graficke, pravio je graficke za laptope i za desktop ali uglavnom za ljude kojima igre nisu na pameti nego samo da napisu neki dokument, internet itd.
No sad mislim da će imati uspjeha, i više ulagati.
Nvidiju nevolim, upravo zato jer imaju zatvorene drivere (nedaju dokumentaciju za izradu drivera) a intel nista nema zatvoreno, svi driveri su otvoreni za sve hardvere, i mogu se nači u linux kernelu.
Neko je ovdi rekel da intel nije imao dobre grafičke,
To je zato jer nije puno ulagao u graficke, pravio je graficke za laptope i za desktop ali uglavnom za ljude kojima igre nisu na pameti nego samo da napisu neki dokument, internet itd.
No sad mislim da će imati uspjeha, i više ulagati.
Nvidiju nevolim, upravo zato jer imaju zatvorene drivere (nedaju dokumentaciju za izradu drivera) a intel nista nema zatvoreno, svi driveri su otvoreni za sve hardvere, i mogu se nači u linux kernelu.
mrzim Nvidiu