Nvidia spušta cijene

poruka: 45
|
čitano: 6.175
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia spušta cijene".
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia spušta cijene
xyan kaže...

e nek nazovu novu karticu 580, osobno cu spaliti tvornice....

Sto fali "GTX580"?

Ne kuzim   Mršti se

Pravi programeri programiraju binarno!
15 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
xyan kaže...

e nek nazovu novu karticu 580, osobno cu spaliti tvornice....

Sto fali "GTX580"?

Ne kuzim  Mršti se

ime. ionako se radi o seriji 4xx, pa cemu iznevjeriti kupce i poceti novu seriju kad za to nije vrijeme...i to samo nazivno novu seriju?? govorim o psiholoskom efektu na kupce...po meni amd-ov marketing sa novom nomenklaturom je djelovao na ljude samo zbunjujuce, prije svega sto nisu objasnili (do danas) tko je naljednik koga, a k tome i lakse je zapamtit i pratiti neku temu ako se samo prvi broj od njih 4 mijenja?zar ne?

17 godina
neaktivan
xyan kaže...
(...)

ime. ionako se radi o seriji 4xx, pa cemu iznevjeriti kupce i poceti novu seriju kad za to nije vrijeme...i to samo nazivno novu seriju?? govorim o psiholoskom efektu na kupce...po meni amd-ov marketing sa novom nomenklaturom je djelovao na ljude samo zbunjujuce, prije svega sto nisu objasnili (do danas) tko je naljednik koga, (...)

nVidia je poznata po "novim serijama" - također IMO, 580 je samo radi psihološkog efekta (R 5xxx <-> GF 4xx i R6xxx <-> GF 5xx). Mislim da će 580 biti GF100 (možda će oznaka biti GF100b) sa svim jedinicama u punoj funkciji - dakle 512 SP umjesto 480 SP kod GTX480 - i nešto dodatnih optimizacija.

Što se tiče Radeona, nove su oznake radi jasnije segmentacije tržišta. 69xx X2 je enthusiast tržište, 69xx performance (ili po nekima high-end), 68xx performance mainstream, 67xx mainstream, 63xx value(ili low-end) tržište. Upravo su na 4xxx i 5xxx serijama naučili da je za uspjeh potrebno pokriti svaki segment odgovarajućim čipom, a ne nepotpuno ispravnim čipom iz višeg segmenta (harvesting) - npr. Radeon 5830 je ciljao na performance mainstream, ali je jednostavno bio preskup za ono što je nudio, te nije uspio; recentniji primjer je GTX470.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 21:00 (hrx).
16 godina
neaktivan
xyan kaže...

ime. ionako se radi o seriji 4xx, pa cemu iznevjeriti kupce i poceti novu seriju kad za to nije vrijeme...i to samo nazivno novu seriju?? govorim o psiholoskom efektu na kupce...po meni amd-ov marketing sa novom nomenklaturom je djelovao na ljude samo zbunjujuce, prije svega sto nisu objasnili (do danas) tko je naljednik koga, a k tome i lakse je zapamtit i pratiti neku temu ako se samo prvi broj od njih 4 mijenja?zar ne?

Ima i u tome nesto; ali ja sam zakljucio da ako GTX475 dobiva novi cip da ce ga imati i ta 580 ili sam u krivu?

Pa prema toj formuli:

Novi cip = nova kartica = novo ime.

A kod AMDa se znaju nasljednici, samo je pitanje "jacine kartice".   Npr. HD5850 je nasljednik HD4850. A to sto je HD4850 usporeduje sa HD5770 to je drugi par cipela...

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina
neaktivan
Nvidia spušta cijene

Eto što konkurencija radi pa vi i dalje navijajte za propast Nvidije i AMD-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 21:05 (Tom69).

0 0 hvala 0
18 godina
Tom69 kaže...

Eto što konkurencija radi pa vi i dalje navijajte za propast Nvidije ili AMD-a.

Popravio sam ti post :0)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina
odjavljen
Nvidia spušta cijene

@hrx: Hvala ti što svoje znanje besplatno podjeliš s drugima za razliku od nekih :-)

cema se neslaze sa ovim postom.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nvidia to sigurno već prodaje sa minimalnom ili nikakvom zaradom po kartici.

Mislim da su se oni vec pomirili s time da su ovu rundu izgubili i da nece bas vidjeti zarade od fermija, ali s druge strane prodana kartica (po bilo kojoj cijeni) je bolja od kartice koja skuplja prasinu u nekom skladistu.

Znaci sada je vrijeme za lizanje rana i spasavanja onoga sto se spasiti moze dok se pripremaju za drugu rundu.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
Nvidia spušta cijene

a po ovome bi nvidia vec od kad propala da nemaju zaradu.kod njih nema recesije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia spušta cijene

Vjerujem da će se slijedeća nVidijina serija zvati 6XX jer bi mi bilo logično da idu po parnim brojevima.

Da li je negdje potvrđeno da će se zvati 5XX ili se samo nagađa.

Nije zapravo ni važno ali eto čisto me zanima...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav,

Meni se svidio taj nVidijin cip GTX460 sa 1GB. Netko je spomenuo da je neki model bolji od drugoga, pa vas molim da me uputite na neki dobar ducan i model sa nekom best buy cijenom.

Takoder me zanima posto trenutno imam nVidia 8800 mogu li nju ostaviti za racunanje fizike u kombinaciji sa GTX460? Za 8800 nemrem dobiti neke pare, a kad ju vec ima da bar bude korisna.

15 godina
neaktivan
Nvidia spušta cijene

Po meni ciljaj na MSI GTX460 Cycolne,Asus ENGTX460 ili Gainward GTX460 GS

Ovo su overclockerske kartice ako hoćeš tihu onda Gigabyte GTX460 iako

I overclockerske imaju vanredne hladnjake pogotvo Cyclone!

&amp;quot;The war is in your blood.Don't fight it!&amp;quot;-John Rambo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

Eto što konkurencija radi pa vi i dalje navijajte za propast Nvidije i AMD-a.

Potpisujem iako se nVidia dobro drži sad dokle će...

Weky kaže...

@hrx: Hvala ti što svoje znanje besplatno podjeliš s drugima za razliku od nekih :-)

On je uslužan pa dijeli s nama! :)

herc1988 kaže...

a po ovome bi nvidia vec od kad propala da nemaju zaradu.kod njih nema recesije.

Imaju li ili nemaju zaradu to samo možeš pitat njih ili TMC(nezz točno ime O:))

Ja mislim ako oni imaju zaradu na GTX460 1gb onda AMD može slobodon prodavat HD5850 ispod 1.200kn

a HD5870 u cjenovnom rangu GTX460!

xxxxx kaže...

Vjerujem da će se slijedeća nVidijina serija zvati 6XX jer bi mi bilo logično da idu po parnim brojevima.

Da li je negdje potvrđeno da će se zvati 5XX ili se samo nagađa.

Nije zapravo ni važno ali eto čisto me zanima...

I ja mislim da će biti parna znači 6XX iako trebaju popunit ovu seriju još Cool

Ja nagađam da će iči ovako:

GTX485(punokrvi GF100(aka Fermi) 512 CUDA jezgri)

GTX475(punokrvi GF104)

GTX490 bi trebao biti nekih GTX460 uparenih na jedan PCB!(isto cherry picked jer TDP od cca ~150w x2 nije baš u ATX speckama!)

GTX495 cherry picked Full GF104 na jednom PCB(znači Dual GTX475)

&amp;quot;The war is in your blood.Don't fight it!&amp;quot;-John Rambo
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 0:34 (pandza94).
17 godina
odjavljen
Nvidia spušta cijene

Nema sto... Ipak smo mi Balkanci poznati po tome da se radjamo sa bar 10 diploma Cool.
Tako da svi sve znaju i prije nego se ista dogodi....

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
Mrgud Veliki kaže...

Nema sto... Ipak smo mi Balkanci poznati po tome da se radjamo sa bar 10 diploma Cool.
Tako da svi sve znaju i prije nego se ista dogodi....

tako je!

vidi se po stanju u drzavi kakvi smo strucnjaci.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice