Nvidia spušta cijene

poruka: 45
|
čitano: 6.173
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia spušta cijene".
18 godina
odjavljen
Nvidia spušta cijene

samo neka konkurira,to bolje za sve

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia spušta cijene

to se je i moglo očekivati...

Dompa
16 godina
odjavljen
Nvidia spušta cijene

Lijepo. Bilo bi zanimljivo da se ATI i Nvidia "natječu" u spuštanju cjena, bilo bi super za nas kupce :D

Metal Is The Game I Play Because My Mind Thinks That Is The Right Way
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina
Nvidia spušta cijene

Znači krajem '10 možemo očekivati predstavljanje novi Nvidiine linije. Super.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 16:50 (dedaa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Nvidia spušta cijene

smanjenje je dobro došlo jer neće amd baš nabijat cijene hd68XX seriji

dobro kod nas će ih trgovci nabijat

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
dedaa kaže...

Znači krajem '10 možemo očekivati predstavljanje novi Nvidiine linije. Super.

Ma neće to bit nova serija, samo 1 kartica, 580 čini se.

18 godina

druge im ni nema. no po trenutnoj situaciji, teško da će im to previše pomoć..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan

MSI 460GTX Cyclone 1700kn, mljac mljac. 

Da još mrvicu spuste, bilo bi odlično, mada je i sad. :D

16 godina
neaktivan
Nvidia spušta cijene

Da ovi tardi kazu konkretno kada otprilike misle izbacit novu seriju onda se možda neki i nebi zaletili u 6xxx (ja npr.) seriju, idu mi na zivce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nvidia spušta cijene

Hm..   je li ovo početak cjenovnog rata pred Božić?  Namigiva

Baš me zanima što će se sve dati nabaviti za cca 1700kn..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
.: R32LowRider kaže...

Pa Cyclone je inače po 1600, a bila je i akcija do danas pa je bio i po 1470 kn.

1gb verzija naravno, ne znam gdje si to gledao, ali prati malo, sigurno će još past

16 godina
neaktivan

Da, 1GB verzija, u ADMu sam gledao. Koliko se sjećam prije je bila 1800kn?

16 godina

Da, 1GB verzija, u ADMu sam gledao. Koliko se sjećam prije je bila 1800kn?

Da, kod mene je prije bio 1880, a nedavno palo na 1600. Ruše se dosta cijene...napokon.

18 godina
Nvidia spušta cijene

Nvidia to sigurno već prodaje sa minimalnom ili nikakvom zaradom po kartici.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 18:20 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

HAWK verzija koja je dosta bolja dođe 1669 kn Namigiva

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=9108

16 godina
Nvidia spušta cijene

Sve mi se čini da će ova 5770 u mirovinu, a još se nije ni zagrijala kak spada..:P

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.

1 0 hvala 0
15 godina
imaju oni zaradu i to veliku.ne gube oni nista.u dobitku su 100%
16 godina
odjavljen
Nvidia spušta cijene

Ako na forumu ima kakav inžinjer koji se razumije u proizvodne procese i izrade čipova, i da nam objasni koliko njih košta proizvodnja tako velikog čipa i dali je to uredu?

Jer, ljudi iz nVIDIJE sigurno nisu budale. Gotovo je sigurno da su opravdano radili tako velik čip i da su znali kakve ce poslejdice biti.Nisu od jučer na trzistu.

cema se neslaze sa ovim postom.
Moj PC  
3 1 hvala 0
18 godina
Weky kaže...

Ako na forumu ima kakav inžinjer koji se razumije u proizvodne procese i izrade čipova, i da nam objasni koliko njih košta proizvodnja tako velikog čipa i dali je to uredu?

Jer, ljudi iz nVIDIJE sigurno nisu budale. Gotovo je sigurno da su opravdano radili tako velik čip i da su znali kakve ce poslejdice biti.Nisu od jučer na trzistu.

problem je sto nitko nije i nitko se dovoljno ne razumije zato  neki od njih i trabunjaju gluposti

16 godina
odjavljen

Upravo to, prave si rječio i napisao.

Logično da ih proizvodnja košta više od konkurenata, ali KOLIKO i kako izgleda jedan proces proizvodnje čipa? To nitko nezna i svatko se petlja u ono što pojma nema.

18 godina
Nvidia spušta cijene

Zašto ih proizvodnja košta više od konkurencije?

Pa nisu oni od jučer, naravno da puknu prvu cijenu u nebo i onda lagano ju spuštaju. I da ju kasnije spuste ispod proizvodne cijene, oni sa prvim prodanim primjercima sebi osiguraju laganu zaradu, a ovime kasnije potuku konkurenciju (AMD).

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Pero Dinamit kaže...

Pa nisu oni od jučer, naravno da puknu prvu cijenu u nebo i onda lagano ju spuštaju. I da ju kasnije spuste ispod proizvodne cijene, oni sa prvim prodanim primjercima sebi osiguraju laganu zaradu, a ovime kasnije potuku konkurenciju (AMD).

pa amd istu stvar radi i mislim da oni mogu puno vise spustit cijenu neg nvidia

16 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Jer je povrišina nVIDIJINOG čipa više od 2x veća i kompleksniaj od konkurencije koja je uglavnom jednako brza ili brza sa toliko manjim čipom.

18 godina
Nvidia spušta cijene

Ma mogu oni svi koliko hoće, samo je pitanje žele li to. A opet, svi žele zaraditi i zato i cijene tako i idu u nebo na početku pa opet brzo krenu i padati, osim ako proizvodnja ne može pokriti potrošnju, onda nema smisla spuštati cijene dok se neki proizvod dobro prodaje.

Ma sve je to mafija sused Namigiva

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Weky kaže...

Jer je povrišina nVIDIJINOG čipa više od 2x veća i kompleksniaj od konkurencije koja je uglavnom jednako brza ili brza sa toliko manjim čipom.

Nisam znao da je toliko veća površina. Vidim da AMD 5870 ima 2.15mlrd tranzistora, a NVIDIA 480 3.2mlrd na istom proizvodnom procesu od 40nm. Možda je kompleksniji zbog nekih mogućnosti koje može nvidia, tipa CUDA i slično, stvarno ne znam. Da je barem veća konkurencija, vidjeli bi mi svi koliko niske cijene mogu biti. Ovako sami diktiraju cijene kako im prdne...

15 godina
neaktivan
Nvidia spušta cijene

e nek nazovu novu karticu 580, osobno cu spaliti tvornice....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Weky kaže... 

@ćema, Hyperion: Moze pojasnjenje s cime se neslazete?

Jer, Hyperion zašto ti neotvoriš svoju firmu i radiš grafičke kartice koje su bolje od nvidije ako si pametnij od njih?

16 godina
neaktivan
Nvidia spušta cijene

160€ za GTX460 od 1 GB :o

P.S. ati 4xxx serija vise se ne prodaje?

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
herc1988 kaže...
imaju oni zaradu i to veliku.ne gube oni nista.u dobitku su 100%

nemoj bit toliko siguran..

na fermiju i 104 imaju minimalnu ili nikakvu zaradu vrijednu spomena

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Cijena proizvodnje i otkupa wafera (čipova) od proizvođača (TSMC) spadaju u poslovne tajne, tako da je vjerojatno da nitko izvan uključenih tvrtki ne zna točne cijene.

Na BSN* je objavljen članak AMD Northern Islands Vs. NVIDIA Fermi Die Sizes Compared, koji donosi omjer cijene kartice i površine graf. čipa. Tako Barts (Radeon 68xx; 230 mm2) ima omjer $0,98/mm2, dok GF104 (GeForce GTX460; 367 mm2) ima omjer $0,46/mm2. Slično, omjer kod Caymana (Radeon 69xx; 380mm2) je $1,04/mm2, a GF100 (GeForce GTX470/480; 529 mm2) $0,94/mm2.

Može se zaključiti da AMD/nVidia ciljaju na $1/mm2, pa je očito da nVidia prodaje GTX460 za puno manje novca nego što bi željeli. Ipak, treba uzeti u obzir da je nVidia veći kupac i naručuje veće količine wafera u TSMC-u (čipseti i Tegra platforma između ostalog - gotovo svi nVidijini čipovi proizvode se u TSMC-u) te ima niže cijene wafera nego AMD, tako da po mm2 ima nešto veći profit.

Sa druge strane, AMD ima više manevarskog prostora za rat cijenama, budući da nVidia prodaje GTX460 za upola željene cijene, a zbog manje površine čipova AMD dobiva više (ispravnih) čipova iz pojedinog wafera.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 20:31 (hrx).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice