Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?

poruka: 306
|
čitano: 68.049
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?".
15 godina
protjeran
RE: Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?
jez_cro kaže...

mislim da ste vi svi lovci...

frend mi je kupio običnu 4770 i radi mu sve na njoj...

a vi tu pričate ne znam kakve filozofije o grafičkim karticama

gle, neki se jos danas voze u starim spacekima...i jos su i sretniOsmijeh

meni je drazi novi mondeo

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 14:27 (dado8).
17 godina
neaktivan

Hm...To je sve ockey...Al ja ni ne razmisljam o necem takvom...Doci ce fino GTX460, ima tesalation, ima DX11, vrtit ce sve igre na 40-45 FPS-ova u kombinaciji sa i7 i 6GB RAM-a, i to je ono na kaj ja ciljam za jedno pol godine, mozda malo vise...

Recimo GTX260 kaj ja imam, imam ju vec skoro dvije godine...U te dvije godine, AVP novi je prva igrica koja mi stekala na 1920X1200, ali i to nije zbog graficke nego zbog memorije...Frend mi je posudio 4GB RAM-a i igrica je opet radila na 45-50 FPS-a .

Tak da, ljudi skupljajte nofce i kad dode druga najjaca kartica od Nvidije, to je ono kaj vas zanima....Ja to prakticiram vec godinama tu folozofiju i nikad me nije iznevjerila...Ne treba vam najjaca kartica na trzistu da bi mirno igrali sve igre sljedecih par godina.

Al sto se tice ovog samo testa, ono neke 3,6,12 monitora, 3D vision nesto, sim tam, to mene opce ne zanima...Jedan monitor, jedna puska, jedan volan :) .To je moja droga :)

Asus Maximus Extreme, E8400@ 4GHZ, Tagan BZ800, Zalman 9500, 2 X 1GB Corsair XMS3 @ 1433MHz, Gigabyte GTX260@ 700/1200/1500, Creative Labs X-Fi Xtreme Music, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead & Go

5 2 hvala 0
17 godina
protjeran

trebali su gtx480 usporediti sa 5850, da razlika bude veca ..ok, gtx480 i hd5870 su single chip kartice, no gtx ocekivanom cijenom ide u rang hd5970 - gdje su te usporedbe?..lol

kako stvari stoje za sada je: nvidia ce izbaciti dvije kartice, jaca verzija ce biti mozda nesto ''bolja'' od hd5870 sa cijenom hd5970, slabija ce biti nesto bolja od hd5850 sa cijenom jednakom ili vecom od hd5870

Nobody expects the Spanish inquisition!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 13:22 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
PsychoticBaklava kaže...

trebali su gtx480 usporediti sa 5850, da razlika bude veca ..ok, gtx480 i hd5870 su single chip kartice, no gtx ocekivanom cijenom ide u rang hd5970 - gdje su te usporedbe?..lol

kako stvari stoje za sada je: nvidia ce izbaciti dvije kartice, jaca verzija ce biti mozda nesto ''bolja'' od hd5870 sa cijenom hd5970, slabija ce biti nesto bolja od hd5850 sa cijenom jednakom ili vecom od hd5870

ako će tako približno stvari stajat nevidim razloga za kupnju fermija,ondosno onaj tko je kupi neznam kako bi ga drugačije nazvao nego fanboy nvidie sa viškom novca

17 godina
neaktivan

:(

mp4-25
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 12:35 (mars2057).

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo mi više zvuči kao vidoviti milan nego što će se to zapravo desiti, Nvidia jedino intelu može konkurirat u mobilnom sektoru, al da ce jedna Nvidia moć time narušiti desktop segment i Core iX , jako nevjerovatno...

15 godina

Izgleda da će amd biti još dugo u prednosti nvidija se puno hvalila s tim karticama, a izgleda ništa od njih.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dainese46 kaže...

Hm...To je sve ockey...Al ja ni ne razmisljam o necem takvom...Doci ce fino GTX460, ima tesalation, ima DX11, vrtit ce sve igre na 40-45 FPS-ova u kombinaciji sa i7 i 6GB RAM-a, i to je ono na kaj ja ciljam za jedno pol godine, mozda malo vise...

Recimo GTX260 kaj ja imam, imam ju vec skoro dvije godine...U te dvije godine, AVP novi je prva igrica koja mi stekala na 1920X1200, ali i to nije zbog graficke nego zbog memorije...Frend mi je posudio 4GB RAM-a i igrica je opet radila na 45-50 FPS-a .

Tak da, ljudi skupljajte nofce i kad dode druga najjaca kartica od Nvidije, to je ono kaj vas zanima....Ja to prakticiram vec godinama tu folozofiju i nikad me nije iznevjerila...Ne treba vam najjaca kartica na trzistu da bi mirno igrali sve igre sljedecih par godina.

Al sto se tice ovog samo testa, ono neke 3,6,12 monitora, 3D vision nesto, sim tam, to mene opce ne zanima...Jedan monitor, jedna puska, jedan volan :) .To je moja droga :)

i7 ili C2D apsolutno je svejedno, kao i količina memorije. Prestanite fantazirati o i7: procesor u igrama ne igra baš nikakvu bitnu ulogu.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan

Upravo tako, jedan Q6600 koji je star ko bibilija je idalje sasvim dovoljan. Prelaskom na i5 / i7 ce se najvise dobit u profesionalnim upotrebama (renderi i slicno). Isto tako s memorijom. 4GB je dosta za igre. Vece kolicine memorije dolaze do izrazaja, meni npr., kod velikih scena koje trebam renderirat i slicno.

15 godina
naxeem kaže...
dainese46 kaže...

i7 ili C2D apsolutno je svejedno, kao i količina memorije. Prestanite fantazirati o i7: procesor u igrama ne igra baš nikakvu bitnu ulogu.

davati tolike pare samo da bi igrao igrice,za dvije godine će i7 biti zastarijela kanta,koliko danas cijene padaju neisplati se davati veliki novac ako na tom računalu nećeš zaraditi

isti dan otkaz i žuti
15 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Upravo tako, jedan Q6600 koji je star ko bibilija je idalje sasvim dovoljan. Prelaskom na i5 / i7 ce se najvise dobit u profesionalnim upotrebama (renderi i slicno). Isto tako s memorijom. 4GB je dosta za igre. Vece kolicine memorije dolaze do izrazaja, meni npr., kod velikih scena koje trebam renderirat i slicno.

kad smo već kod toga ja ti imam taj procesor i mogu ti reć da gta iv radi sasvim solidno s tim da imam malo slabiju geforce9600 512mb, al mogu ga igrat na med a kad sam radio benchmark procesor se trošio oko 70%...

da pređem na ontopic, što se tiće gtx 480 nije baš posebno velika razlika, a i to će dost skupo koštat, al nema veze, bar da padnu cijene ostalih grafa Cool

Dompa
17 godina
neaktivan

Gledajući tako bolje uzeti novu gtx .

Igraš neku igru poput just causa ili  gerrile kojima su ekplozije prelijepe što ih ujedno dovodi do neigrivosti (gledajući gerrilu) .

Nema veze što ne daje 1111111111111111111111 fpsa ali se niti nespušta toliko za vrijeme akcije.

Samo ju cijena može zj...

Ne znam kaj da napišem !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ova 480 mozda ima i do 10-ak % vece performanse al bice skupa ko suho zlato...nece bit ispod 3.5-4k kn..

...it's only business...
15 godina
protjeran
WItcher kaže...

Gledajući tako bolje uzeti novu gtx .

Igraš neku igru poput just causa ili  gerrile kojima su ekplozije prelijepe što ih ujedno dovodi do neigrivosti (gledajući gerrilu) .

Nema veze što ne daje 1111111111111111111111 fpsa ali se niti nespušta toliko za vrijeme akcije.

Samo ju cijena može zj...

Ljudi igraju ugodno demo just causa s   9600gt na 1920x1080 doduse na medium detaljima ali svejedno - ne laprdaj FERMI JE PROPALA ARHITEKTURA 

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
16 godina
neaktivan

Fermi je chip ko i svaki drugi, puno planiranja treba a nVidia je manja (puno mislim) kompanija od ATi-ja.

Oni imaju drugi razlog što postoje na tržištu, rade vizonarske stvari za igre i to masno naplaćuju (PhisyX :-D).

-Za to imaju debelu bazu igrača od kada su krenuli s prvim "pravim" igraćim kartama.(Ustvari je to bio S3 dobro znani nama starijima ;-)).

Itak, ko može nek kupi... Ko i uvjek, ali ATI je trenutno u boljoj tržišnoj poziciji, a sa 5-6 puta više inženjera brže unapređuju tehnologije..

nVidia je mala firma, uvjek ima onih koji puše Marlboro i oni koji Bijeli Ronlill :-D (ja pušim duhan).

Stvar je u ukusu i cijeni. Možda i kolekcionarstvu, s npr. fizyx je ljepša slićica u igri...

Itak ljudi ... čudno je sve to, a šta će bit za 10 god ko će ga znat :-).

http://www.unitedboinc.com/news-sig/Black-1-8vn08w-0.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ivex'08 kaže...

Fermi je chip ko i svaki drugi, puno planiranja treba a nVidia je manja (puno mislim) kompanija od ATi-ja.

Oni imaju drugi razlog što postoje na tržištu, rade vizonarske stvari za igre i to masno naplaćuju (PhisyX :-D).

-Za to imaju debelu bazu igrača od kada su krenuli s prvim "pravim" igraćim kartama.(Ustvari je to bio S3 dobro znani nama starijima ;-)).

Itak, ko može nek kupi... Ko i uvjek, ali ATI je trenutno u boljoj tržišnoj poziciji, a sa 5-6 puta više inženjera brže unapređuju tehnologije..

nVidia je mala firma, uvjek ima onih koji puše Marlboro i oni koji Bijeli Ronlill :-D (ja pušim duhan).

Stvar je u ukusu i cijeni. Možda i kolekcionarstvu, s npr. fizyx je ljepša slićica u igri...

Sve to stoji, ali kako nVidija planira biti inovativna, kad nije izumila PhysX?

Kupila Ageiu, to nije inovativnost.

Isto kad je i 3DfX imao par promašaju na tržištu, a ATi sa RAGE3D karticama razbijao, te najavio već dolazak "radeon" kartica,

nVidija je bila u teškom položaju od strane ATija i 3DfX-a, te da se riješi jednog, kupila ga je.

Ostali ionako nisu bili toliko 3D orijentirani, više profesionalno (Matrox, VIA, SIS etc).

Šta je sad tu toliko inovativno?

ATi je u velikim dugovima (ne ATi pobogu, AMD, jer je previše ulagao i zaduživao se), ali im se lova vraća kroz kvalitetu.

njihove AMD-ATi kartice dominiraju.

nVidija je po meni sigurno bogatiji igrač, jer em što troši mnogo love na teamove da optimiziraju igre za njih,

em kupuju druge tvrtke, em prodaju kartice istih performansi kao ATi bar 25% skuplje.

Tko je sad tu lud i inovativan?

ATi = kolko para tolko muzike

nVidija = kolko para toliko plaćene optimizacije

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
dado8 kaže...
Clint Eastwood kaže...

Zasto da ne mislim ? Meni iskustvo govori slijedece : NVidia je uvijek bila bolja od ATI-ja , sa 8xxx serijom je bukvalno ubila ATI-ja i ostavila ga u ocaju , potom su pijuci sampanjac   pustili pola inzenjera na godisnji odmor smatrajuci da je stvar rijesena , ali ondak se desilo nesto carobno i  ATI je iznedrio 3xxx koja se priblizila nVidiji , pa ondak sa 4xxx su se sasvim priblizili i napokon zasto da ne vjerujem da su ih s 5xxx i pretekli . Sto se tice Intela on ce naravno zastat na strani nVidije iako mu je glavni konkurent s chipsetima za MB , ali posto nVidia sad drzi 75% trzista graficke , njihovo padanje na recimo 50% znacice mnogo bolja prodaja AMD-ovih chipseta zarad crossfire a uz to automatski i bolja prodaja   AMD procesora . I napokon mislim da je ovaj fermi slabiji od 5xxx zato je i tolko odgodjivan , ocajno su se trudili da ovih par mjeseci smjene neke komponente GPU-a (za cijelu arhitekturu je vec bilo prekasno) kako bi ga tvornicki sto vise OC i prikazali kao takvog sto je sad .

Jos jedan zaludjeni misonar

Cinjenice je da su oduvijek te dvije kompanije vodile ping pong borbu, i oduvijek su se izmjenjivale oko vodstva u performansama.
Jedino sta je nekada davno ali zbilja davno Nvidia imala bolje drivere-DETONATORE a ATI puno bolji prikaz pogotovo na vanjskom izvoru tv-u
Danas su to izjednaceni.

Ono sta se je ATI-u dogodilo s HD2XXX sad se desilo NVIDIJI S Fermijem - fulali su zbog xy razloga s arhitekturom jer su isli s previse eksperimenitalnim dizajnom. Zbog toga sta je Nvidia prije par godina s svojim geforce8xxxx bila u puno boljoj poziciji vecina ljudi (pogotovo onih mladjih) ovdje misli da je ona povijesno bila bolja a to nije istina
Ja sam za vecinu ovdje djeda i pamtim neka druga vremena (nekad su grafe s 4mb meme bile san svih snovaSmijeh) i zato odgovorno tvrdim: TE DVIJE FIRME UVIJEK SU SE PERIODICKI IZMJENJIVALE OKO VODSTVA.

Dapace vec s HD4xxx serijom vratila se klackalica, najprije ja ATI iznenadio s serijom 4xxx, pa je NVIDIA uzvratila s GT200, pa je isao Atijev dual gpu, pa Nvidijin, pa onda Atijeva HD5xxx i sad je trebao krunu opet preuzeti Fermi ali nazalost po nas NECE jer su zajeb*li.

Sad ce se Nvidija jedno vrijeme ko tada Ati s hd2xxxx mucit, takodjer sljedeci Nvidijin dizajn (FERMI2) ce biti kao i tada HD3xxx shrinkan i poboljsan postojeci - iako hladniji, optimiziraniji, jeftinij i isplativiiji chip nedovoljan dobar za borbu za vrh.

S Geforcom 6xxx opet ide Ping pong - naravno dok opet netko ne zaj*be

Kupio sam prvu 3dfx karticu koja se pojavila na tržištu i formulu koju si mogao pokrenuti tek preko nje.  Nakon nekoliko godina pojavila se nvidia i nikada ati nije bio u to povijesno razdoblje brža kartica. Bio je samo kartica s boljim prikazom no igračima to nije značilo ništa. Loši drajveri i stalni problemi odbijali su od kupnje ati karticu i prvi put je ati napravio neki posao sa seriom 9800. U razvoju igrače industrije ne bi atiu dao nikakvo mjesto jer su tu industriju prije svega proslavili 3dfx  a potom nvidia. Značajniju ulogu ati igra tek od pojave navedene 9800 kartice.  Nakon propasti 3dfx uglavnom sam koristio nvidiu a pošto uvijek imam više compova na nazovi lošije sam stavljao ati.  Nvidia mi je uvijek bila draža zbog manje buke stabilniji drajvera i veće podrške firmi koji proizvode igre ...

17 godina
protjeran
movie kaže...

Kupio sam prvu 3dfx karticu koja se pojavila na tržištu i formulu koju si mogao pokrenuti tek preko nje.  Nakon nekoliko godina pojavila se nvidia i nikada ati nije bio u to povijesno razdoblje brža kartica. Bio je samo kartica s boljim prikazom no igračima to nije značilo ništa. Loši drajveri i stalni problemi odbijali su od kupnje ati karticu i prvi put je ati napravio neki posao sa seriom 9800. U razvoju igrače industrije ne bi atiu dao nikakvo mjesto jer su tu industriju prije svega proslavili 3dfx  a potom nvidia. Značajniju ulogu ati igra tek od pojave navedene 9800 kartice.  Nakon propasti 3dfx uglavnom sam koristio nvidiu a pošto uvijek imam više compova na nazovi lošije sam stavljao ati.  Nvidia mi je uvijek bila draža zbog manje buke stabilniji drajvera i veće podrške firmi koji proizvode igre ...

Tek pojavom 9700 je ATi napravio pravi posao, a 9800 je bila poboljšanje tj. mala nadogradnja R300 na R350. Zaboravio si na FX kartice, koje su bile malo bučne.Smijeh

17 godina
Don Kihoty kaže...
ivex'08 kaže...

Sve to stoji, ali kako nVidija planira biti inovativna, kad nije izumila PhysX?

Kupila Ageiu, to nije inovativnost.

Isto kad je i 3DfX imao par promašaju na tržištu, a ATi sa RAGE3D karticama razbijao, te najavio već dolazak "radeon" kartica,

nVidija je bila u teškom položaju od strane ATija i 3DfX-a, te da se riješi jednog, kupila ga je.

Ostali ionako nisu bili toliko 3D orijentirani, više profesionalno (Matrox, VIA, SIS etc).

Šta je sad tu toliko inovativno?

ATi je u velikim dugovima (ne ATi pobogu, AMD, jer je previše ulagao i zaduživao se), ali im se lova vraća kroz kvalitetu.

njihove AMD-ATi kartice dominiraju.

nVidija je po meni sigurno bogatiji igrač, jer em što troši mnogo love na teamove da optimiziraju igre za njih,

em kupuju druge tvrtke, em prodaju kartice istih performansi kao ATi bar 25% skuplje.

Tko je sad tu lud i inovativan?

ATi = kolko para tolko muzike

nVidija = kolko para toliko plaćene optimizacije

Svoju prvu 3d rage karticu kupio sam u americi a nakon instalacije bio sam toliko razočaran da sam je drugi dan prodao u pola cijene.  Katastrofalne perfomanse u kombinaciji s lošim drajverima kartici nisu davale nikakvu šansu za ozbiljnijim uspjehom na tržištu. U isto vrijeme nvidia se nije mogla mjeriti s 3dfx pa je jedina stvar u kojem su ga stalno prcali bila ne podrška za 32bit prikaz boja koja u to vrijeme ionako nije ništa značila. No plačeni recezenti stalno su to nabijali 3dfx na nos.  Voodoo5 je bila zadnja čarolija iz te firme i dan danas mi nije jasno kako je lošiji proizvod  uspio uništiti bolji. Pošto sam kupio ama baš sve kartice u povijesti , ati mi se počeo sviđati tek od pojave 9800 serije iako danas isključivo zbog buke radije imam nvidia karticu ...

17 godina
the_tux kaže...
movie kaže...

Tek pojavom 9700 je ATi napravio pravi posao, a 9800 je bila poboljšanje tj. mala nadogradnja R300 na R350. Zaboravio si na FX kartice, koje su bile malo bučne.Smijeh

fx priča je neuspješna priča 3dfx inžinjera koji su kupovinom firme prešli u nvidiu i imali zadatak složiti najbolju karticu do tada.  Ispalo je loše i u pravu si , bile su ne malo već poprilično bučne ... no niti to ih nije uzdrmalo. Što te ne ubije to te ojača rekao je conanov kroničar. Fakat , što tu firmu može dobro uzdrmati ?

15 godina
protjeran
movie kaže... 

Ja sam imao voodoo2(i to dosta poslije njezinog lansiranja) - zvijer s meni nikad ne prezaljenim glideom

U tim pocecima Nvidia bas i nije rasturalai a kamoli da je bila bolja od ATI-a, Nvidia je zapravo skoro skviknula odmah s prvom NV1 grafom ali su se izvukli i pomalo dosli k sebi s onim rivama pogotovo TNT. U biti u to vrijeme nisu imali neke ekstra lude performanse vec isplative chipove i kasnije sve kvalitetnije drivere. S druge strane Ati nije imao lose grafe barem na papiru ali su ga mucili katostrofalni driveri. Nvidia je tek s prvim geforce-ima nabila silovit tempo i unistila zapravo svu konkurenciju.

Tek kod geforce3 izlazi ATI-ev(zapravo ArtX-ov) u puno stvari daleko napredniji 8500(9800 koju ti spominjes je vec brisala pod s fx-om) i od tada pa sve do danas se zapravo traje rat izmedju te dvije kompanjije za prevlast na trzistu GPU-a.

A ZASTO JE VOODOO5 IZGUBIO? - zbog cijene i ovog sa slikaSmijeh

Mene cijela situacija strasno podsjeca na Fermi tj. obratno

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 23:26 (dado8).
16 godina
movie kaže...
dado8 kaže...
Clint Eastwood kaže...

Zasto da ne mislim ? Meni iskustvo govori slijedece : NVidia je uvijek bila bolja od ATI-ja , sa 8xxx serijom je bukvalno ubila ATI-ja i ostavila ga u ocaju , potom su pijuci sampanjac   pustili pola inzenjera na godisnji odmor smatrajuci da je stvar rijesena , ali ondak se desilo nesto carobno i  ATI je iznedrio 3xxx koja se priblizila nVidiji , pa ondak sa 4xxx su se sasvim priblizili i napokon zasto da ne vjerujem da su ih s 5xxx i pretekli . Sto se tice Intela on ce naravno zastat na strani nVidije iako mu je glavni konkurent s chipsetima za MB , ali posto nVidia sad drzi 75% trzista graficke , njihovo padanje na recimo 50% znacice mnogo bolja prodaja AMD-ovih chipseta zarad crossfire a uz to automatski i bolja prodaja   AMD procesora . I napokon mislim da je ovaj fermi slabiji od 5xxx zato je i tolko odgodjivan , ocajno su se trudili da ovih par mjeseci smjene neke komponente GPU-a (za cijelu arhitekturu je vec bilo prekasno) kako bi ga tvornicki sto vise OC i prikazali kao takvog sto je sad .

Jos jedan zaludjeni misonar

Cinjenice je da su oduvijek te dvije kompanije vodile ping pong borbu, i oduvijek su se izmjenjivale oko vodstva u performansama.
Jedino sta je nekada davno ali zbilja davno Nvidia imala bolje drivere-DETONATORE a ATI puno bolji prikaz pogotovo na vanjskom izvoru tv-u
Danas su to izjednaceni.

Ono sta se je ATI-u dogodilo s HD2XXX sad se desilo NVIDIJI S Fermijem - fulali su zbog xy razloga s arhitekturom jer su isli s previse eksperimenitalnim dizajnom. Zbog toga sta je Nvidia prije par godina s svojim geforce8xxxx bila u puno boljoj poziciji vecina ljudi (pogotovo onih mladjih) ovdje misli da je ona povijesno bila bolja a to nije istina
Ja sam za vecinu ovdje djeda i pamtim neka druga vremena (nekad su grafe s 4mb meme bile san svih snovaSmijeh) i zato odgovorno tvrdim: TE DVIJE FIRME UVIJEK SU SE PERIODICKI IZMJENJIVALE OKO VODSTVA.

Dapace vec s HD4xxx serijom vratila se klackalica, najprije ja ATI iznenadio s serijom 4xxx, pa je NVIDIA uzvratila s GT200, pa je isao Atijev dual gpu, pa Nvidijin, pa onda Atijeva HD5xxx i sad je trebao krunu opet preuzeti Fermi ali nazalost po nas NECE jer su zajeb*li.

Sad ce se Nvidija jedno vrijeme ko tada Ati s hd2xxxx mucit, takodjer sljedeci Nvidijin dizajn (FERMI2) ce biti kao i tada HD3xxx shrinkan i poboljsan postojeci - iako hladniji, optimiziraniji, jeftinij i isplativiiji chip nedovoljan dobar za borbu za vrh.

S Geforcom 6xxx opet ide Ping pong - naravno dok opet netko ne zaj*be

Zbog buke kažeš? Ja svoju HD5850 ne čujem (max 30% okretaja), a temperature fenomenalne

-Vremena se mijenjaju, a tako i Nvidia i Ati

16 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 10:49 (Zvonimir Zubić).
17 godina
neaktivan

@ Zubić vilaSmijeh

Daj malo pazi kako citiraš.

Citirao si cijeli zid teksta zbog zadnje rečenice u zadnjem postu.

I još dupli.....

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Zubic s dvije svoje recenice zauzme jednu stranu topicaSmijeh

Zubicu editiraj to malo  Namigiva

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Hehe, citiram sebe od prije nekoliko mjeseci (uz podebljanje bitnoga):

naxeem kaže...
ihush kaže...

- Trenutno je PhysX sporedan, CUDA je dobra, ATI vodi s novom serijom -a tema je GT300-Fermi.

Ako fremi zaživi, ako bude i upola dobar kao teorija na (reklamnom) papiru, moglo bi doći do velikih promjena na PCu. Treba gledati u kontekstu suradnje MS-nVidia, ... što li spremaju? Naravno ako yield ili neki h.bozon ne pokvari sve.

nVidia, sudeći po tome koliko košta proizodnja Fermija, koliko ih uspijeva, kada izlaze i koje su cijene i po reakciji dioničara, može "pripremati" jedino svoj stečaj.

naxeem kaže...

Pad na burzi od 22% u nešto više od 15 dana nikako nije dobar, ali i ja se nadam da se to neće dogoditi.

Nažalost, sjetimo (ako smo malo stariji) se 3dfx-a i identične situacije:

- izlazi nVidia TNT, TNT2 i drmaju tržištem (3800, 4800 serija AMD-ATI)

- 3dfx Voodoo 3 jedva upotrebljiv, skup, velik, pada dostupnost na tržištu jer se Voodoou ne isplati prodavati ( => GT200 serija), pročitaj citat: "The Voodoo 3 was heavily hyped as the graphics card that would make 3dfx the undisputed leaderbut the actual product was below expectations. Though it was still the fastest as it edged the RIVA TNT2 by a small margin, the Voodoo3 lacked 32-bit color and large texture support."

i zamisli da piše:

"The GT200 was heavily hyped as the graphics card that would make nVidia the undisputed leader but the actual product was below expectations. Though it was still the fastest as it edged the ATi 4870/4890 by a small margin, the GT285/GT295 lacked DirectX 10.1."

a zamisli, ima još:

"Though at that time few games supported large textures and 32-bit color, and those that did generally were too demanding to be run at playable framerates, the features "32-bit color support" and "2048x2048 textures" were much more impressive on paper than 16-bit color and 256x256 texture support. The Voodoo3 sold relatively well, but was disappointing compared to the first two models and 3dfx gave up the market leadership to NVIDIA."

=

"Though at that time few games supported DirectX 10.1, and those that did generally were too demanding to be run at playable framerates, the features of DirectX 10.1 were much more impressive on paper than DirectX 10.0. The GT200 series sold relatively well, but was disappointing compared to the first models (GT8800 series) and nVidia gave up the market leadership to AMD-ATI by withdrawing all GT200 chips from production until release of maybe GT300."

- Izlazi GeForce, GeForce 2 (5800 serija AMD-ATI) i 3dfxu/nVidiji ostaje izdati Voodoo 5/GT300:

"The Voodoo 5 5000, which had 32 MB of VRAM to the 5500's 64 MB, was never launched, as the smaller frame buffer didn't significantly reduce cost over the Voodoo 5 5500."

ili predviđeno:

"The next GT300, which had much higher performance than GT200, was never launched, as all modifications didn't significantly reduce cost over the first GT300 (vjerojatno prvo izdanje) that has double the chip size of ATI counterpart and double the production cost, rendering the card too expensive to even produce."

Uglavnom, ono što se sada dešava nVidiji identično se dogodilo kod propasti 3dfxa: nove kartice su prevelike i preskupe za proizvodnju i jednostavno, iako su zvijeri i možda čak i malo bolje od ATI modela, jednostavno neisplative za proizvodnju, a nVidia baš i nema milijarde na računima da prodaje kartice uz ogromne gubitke i to preživi; puno bolje je u potpunosti odustati.

...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 23:52 (naxeem).
15 godina
protjeran
naxeem kaže...
dado8 kaže...

Hehe, citiram sebe od prije nekoliko mjeseci (uz podebljanje bitnoga):

...

Bogami si ga dobro kompariro.

Nije mene djaba moj prefesor latinskog davio s  Historia est magistra vitae- samo se bojim da Nvidia nije nis naucila

Daj molim te udjeli nasem zubicu jedan zuti (da ga malo prestrasisSmijeh) i ako moze jos jedan meni ako nije instant BAN - fali mi za veci cinSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 1:10 (dado8).
17 godina

Svašta se ovdje moglo pročitat, a ja ću samo ponovit ono što je frend s kojim sam online lupao po UT99 rekao kad sam mu pokazao igru na Radeon 64 VIVO (on je u to doba imao Geforce-icu):

"Jebote, pa to nije ista igra"

15 godina
protjeran
segregator kaže...

Svašta se ovdje moglo pročitat, a ja ću samo ponovit ono što je frend s kojim sam online lupao po UT99 rekao kad sam mu pokazao igru na Radeon 64 VIVO (on je u to doba imao Geforce-icu):

"Jebote, pa to nije ista igra"

Budimo realni, da si onda tu istu igru pogledao na matrox-ovoj grafi ispalio bis samo OMGSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 17:23 (dado8).
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

Budimo realni, da si onda tu istu igru pogledao na maxtorovoj grafi ispalio bis samo OMGSmijeh

Hehehehe...    

Lijep pozdrav ;)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice