Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?

poruka: 306
|
čitano: 67.981
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?".
15 godina
protjeran
RE: Nvidia GTX 480 kao ATI 5870?
dado8 kaže...
surki kaže...
Clint Eastwood kaže...

Iskreno mislim da su namjestili ovaj benchmark posto imaju vec iskustva s tim i nije im prvi put , posto je vec ovakav razvoj situacije mislim da ce ATI tamo pred blagdane pustit 6xxx seriju za one koje ne mare za pare , a 5xxx ce pojeftiniti upola cijene nVidije i dovesti ih u nezavidnu situaciju.

Zasto mislis? Zar ti iskustvo ne govori da su uvijek malo iznad ATI-ja? O optimiziranosti vecine igara da i ne govorimo. Mislis da je intel u toj igri nvidia/ati cist? Da nece pomoc prijatelju protiv zajednickog neprijatelja?

o cemu ti trabunjas?

koji dio ti nije jasan?

15 godina
neaktivan

mislim da nvidia neće daleko dospjeti izbacivanjem samo jakih kartica i to u dugom vremenskom periodu

trebaju izbaciti i nešto za ljude srednje klase,ja mislim da je to baš najveće tržište a ati u njemu dominira

jednostavno je ati trenutno miljama ispred nvidije,i nadam se da će nvidia malo ubaciti u veću brzinu i napraviti taj dvoboj zanimljivim

to je dobro i za nvidiu ali i za nas kupce

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
surki kaže...
dado8 kaže...
surki kaže...
Clint Eastwood kaže...

Iskreno mislim da su namjestili ovaj benchmark posto imaju vec iskustva s tim i nije im prvi put , posto je vec ovakav razvoj situacije mislim da ce ATI tamo pred blagdane pustit 6xxx seriju za one koje ne mare za pare , a 5xxx ce pojeftiniti upola cijene nVidije i dovesti ih u nezavidnu situaciju.

Zasto mislis? Zar ti iskustvo ne govori da su uvijek malo iznad ATI-ja? O optimiziranosti vecine igara da i ne govorimo. Mislis da je intel u toj igri nvidia/ati cist? Da nece pomoc prijatelju protiv zajednickog neprijatelja?

o cemu ti trabunjas?

koji dio ti nije jasan?

Profulo si vecinu, jedino se slazem za optimizaciju-Nvidia radi puno bolji posao s devloperima, sve ostalo su bajke za malu djecu.

15 godina
neaktivan

Zasto da ne mislim ? Meni iskustvo govori slijedece : NVidia je uvijek bila bolja od ATI-ja , sa 8xxx serijom je bukvalno ubila ATI-ja i ostavila ga u ocaju , potom su pijuci sampanjac   pustili pola inzenjera na godisnji odmor smatrajuci da je stvar rijesena , ali ondak se desilo nesto carobno i  ATI je iznedrio 3xxx koja se priblizila nVidiji , pa ondak sa 4xxx su se sasvim priblizili i napokon zasto da ne vjerujem da su ih s 5xxx i pretekli . Sto se tice Intela on ce naravno zastat na strani nVidije iako mu je glavni konkurent s chipsetima za MB , ali posto nVidia sad drzi 75% trzista graficke , njihovo padanje na recimo 50% znacice mnogo bolja prodaja AMD-ovih chipseta zarad crossfire a uz to automatski i bolja prodaja   AMD procesora . I napokon mislim da je ovaj fermi slabiji od 5xxx zato je i tolko odgodjivan , ocajno su se trudili da ovih par mjeseci smjene neke komponente GPU-a (za cijelu arhitekturu je vec bilo prekasno) kako bi ga tvornicki sto vise OC i prikazali kao takvog sto je sad .

Do You Feel Lucky...Punk ?
15 godina
neaktivan
Clint Eastwood kaže...

Zasto da ne mislim ? Meni iskustvo govori slijedece : NVidia je uvijek bila bolja od ATI-ja , sa 8xxx serijom je bukvalno ubila ATI-ja i ostavila ga u ocaju , potom su pijuci sampanjac   pustili pola inzenjera na godisnji odmor smatrajuci da je stvar rijesena , ali ondak se desilo nesto carobno i  ATI je iznedrio 3xxx koja se priblizila nVidiji , pa ondak sa 4xxx su se sasvim priblizili i napokon zasto da ne vjerujem da su ih s 5xxx i pretekli . Sto se tice Intela on ce naravno zastat na strani nVidije iako mu je glavni konkurent s chipsetima za MB , ali posto nVidia sad drzi 75% trzista graficke , njihovo padanje na recimo 50% znacice mnogo bolja prodaja AMD-ovih chipseta zarad crossfire a uz to automatski i bolja prodaja   AMD procesora . I napokon mislim da je ovaj fermi slabiji od 5xxx zato je i tolko odgodjivan , ocajno su se trudili da ovih par mjeseci smjene neke komponente GPU-a (za cijelu arhitekturu je vec bilo prekasno) kako bi ga tvornicki sto vise OC i prikazali kao takvog sto je sad .

iskreno,ne vjerujem da nvidia drži 75 % tržišta grafičke

čak ne vjerujem da drži više od polovice

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 0:37 (patch123).
16 godina
protjeran
patch123 kaže...
Clint Eastwood kaže...

iskreno,ne vjerujem da nvidia drži 75 % tržišta grafičke

čak ne vjerujem da drži više od polovice

ne drzi zalosno je da intel drzi najvise

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
15 godina
protjeran

Moguce da si u pravu da je fermi podbacaj i da je to razlog otezanja sa pustanjem u prodaju, a s druge strane mozda smatraju da su dovoljno bolji da mogu pricekat potpuni oporavak IT trzista. Zivi bili pa vidjeli, ja mislim da ce opet biti nijansu bolji a tri nijanse skuplji.

17 godina

ma sto se mene tice odlicno je ako ce 480 biti priblizne  snage kao i radeon 5870 :) to znaci da ce se morati natjecati sa cijenama a tad smo mi najsretniji :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 1:12 (crozoki).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Govorimo o diskretnoj a ne o integriranoj grafici i tu nvidia u ovom trnutku drzi 72%. Nemojte po nasem trzistu stvarati dojam o svjetskim standardima. Kod nas se prodaje 5% brand name desktop racunala dok je u svijetu taj postotak preko 60%.

16 godina
protjeran
crozoki kaže...

ma sto se mene odlicno je ako ce 480 biti priblizne  snage kao i radeon 5870 :) to znaci da ce se morati natjecati sa cijenama a tad smo mi najsretniji :)

haha ipak ne ati moze puno vise spustit cjenu neg nvidia jer njihov chip puno manje kosta a tesko da ce nvidia spustat cjenu ispod isplativosti tak da ne ocekujem neko snizenje ,a ako ce bit cjena oko 600$ nevidim razlog zasto bi ati radi toga spusto svoju cjenu

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
17 godina
Clint Eastwood kaže...

Zasto da ne mislim ? Meni iskustvo govori slijedece : NVidia je uvijek bila bolja od ATI-ja , sa 8xxx serijom je bukvalno ubila ATI-ja i ostavila ga u ocaju , potom su pijuci sampanjac   pustili pola inzenjera na godisnji odmor smatrajuci da je stvar rijesena , ali ondak se desilo nesto carobno i  ATI je iznedrio 3xxx koja se priblizila nVidiji , pa ondak sa 4xxx su se sasvim priblizili i napokon zasto da ne vjerujem da su ih s 5xxx i pretekli .

kronologija ti ne štima Namigiva

17 godina
neaktivan
Clint Eastwood kaže...

Zasto da ne mislim ? Meni iskustvo govori slijedece : NVidia je uvijek bila bolja od ATI-ja , sa 8xxx serijom je bukvalno ubila ATI-ja i ostavila ga u ocaju , potom su pijuci sampanjac   pustili pola inzenjera na godisnji odmor smatrajuci da je stvar rijesena , ali ondak se desilo nesto carobno...

LOL, daj smanji malo doživljaj :)

Konzolitis - destroying games since PS 2
15 godina
protjeran
Clint Eastwood kaže...

Jos jedan zaludjeni misonar

Cinjenice je da su oduvijek te dvije kompanije vodile ping pong borbu, i oduvijek su se izmjenjivale oko vodstva u performansama.
Jedino sta je nekada davno ali zbilja davno Nvidia imala bolje drivere-DETONATORE a ATI puno bolji prikaz pogotovo na vanjskom izvoru tv-u
Danas su to izjednaceni.

Ono sta se je ATI-u dogodilo s HD2XXX sad se desilo NVIDIJI S Fermijem - fulali su zbog xy razloga s arhitekturom jer su isli s previse eksperimenitalnim dizajnom. Zbog toga sta je Nvidia prije par godina s svojim geforce8xxxx bila u puno boljoj poziciji vecina ljudi (pogotovo onih mladjih) ovdje misli da je ona povijesno bila bolja a to nije istina
Ja sam za vecinu ovdje djeda i pamtim neka druga vremena (nekad su grafe s 4mb meme bile san svih snovaSmijeh) i zato odgovorno tvrdim: TE DVIJE FIRME UVIJEK SU SE PERIODICKI IZMJENJIVALE OKO VODSTVA.

Dapace vec s HD4xxx serijom vratila se klackalica, najprije ja ATI iznenadio s serijom 4xxx, pa je NVIDIA uzvratila s GT200, pa je isao Atijev dual gpu, pa Nvidijin, pa onda Atijeva HD5xxx i sad je trebao krunu opet preuzeti Fermi ali nazalost po nas NECE jer su zajeb*li.

Sad ce se Nvidija jedno vrijeme ko tada Ati s hd2xxxx mucit, takodjer sljedeci Nvidijin dizajn (FERMI2) ce biti kao i tada HD3xxx shrinkan i poboljsan postojeci - iako hladniji, optimiziraniji, jeftinij i isplativiiji chip nedovoljan dobar za borbu za vrh.

S Geforcom 6xxx opet ide Ping pong - naravno dok opet netko ne zaj*be

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 2:01 (dado8).
15 godina
protjeran
dupli
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 1:52 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Clint Eastwood kaže...

Jos jedan zaludjeni misonar

Cinjenice je da su oduvijek te dvije kompanije vodile ping pong borbu, i oduvijek su se izmjenjivale oko vodstva u performansama.
Jedino sta je nekada davno ali zbilja davno Nvidia imala bolje drivere-DETONATORE a ATI puno bolji prikaz pogotovo na vanjskom izvoru tv-u
Danas su to izjednaceni.

Ono sta se je ATI-u dogodilo s HD2XXX sad se desilo NVIDIJI S Fermijem - fulali su zbog xy razloga s arhitekturom jer su isli s previse eksperimenitalnim dizajnom. Zbog toga sta je Nvidia prije par godina s svojim geforce8xxxx bila u puno boljoj poziciji vecina ljudi (pogotovo onih mladjih) ovdje misli da je ona povijesno bila bolja a to nije istina
Ja sam za vecinu ovdje djeda i pamtim neka druga vremena (nekad su grafe s 4mb meme bile san svih snovaSmijeh) i zato odgovorno tvrdim: TE DVIJE FIRME UVIJEK SU SE PERIODICKI IZMJENJIVALE OKO VODSTVA.

Dapace vec s HD4xxx serijom vratila se klackalica, najprije ja ATI iznenadio s serijom 4xxx, pa je NVIDIA uzvratila s GT200, pa je isao Atijev dual gpu, pa Nvidijin, pa onda Atijeva HD5xxx i sad je trebao krunu opet preuzeti Fermi ali nazalost po nas NECE jer su zajeb*li.

Sad ce se Nvidija jedno vrijeme ko tada Ati s hd2xxxx mucit, takodjer sljedeci Nvidijin dizajn (FERMI2) ce biti kao i tada HD3xxx shrinkan i poboljsan postojeci - iako hladniji, optimiziraniji, jeftinij i isplativiiji chip nedovoljan dobar za borbu za vrh.

S Geforcom 6xxx opet ide Ping pong - naravno dok opet netko ne zaj*be

Nekad nisu samo Nvidia i ATI vodili bitku, bili su tu i 3Dfx, S3, Kyro, Matrox koje su sve bile priblizno na istoj razini, dok danas imamo samo Nvidiu i ATI a ostali su svjetlosnim godinama u zaostatku za njima.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 2:27 (mtopol).
15 godina
protjeran

matrox je još uvjek živ... mislim nije fresh, ali je živ...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

nisam ja reko da nije ziv, nego da je daleko iza ATI-ja i Nvidie po pitanju performansi.

15 godina
protjeran
mtopol kaže...
Don Kihoty kaže...

nisam ja reko da nije ziv, nego da je daleko iza ATI-ja i Nvidie po pitanju performansi.

Ma odavno su se orjentirali za poslovno trziste i od tad zivotare

Glavni proizvod su im grafe s podrskom za vise monitore po astronomskim cijenama. Sad kad je ati izbacio EYEFINITY   tko zna sto ce bit s njima, vjerojatno ce napokon tamo gdje im je i mjesto - U LEGENDU

EDIT: Eh, ovo sam na Bol-u pronasao - pogledajte cijeneSmijeh, tako da ne kukajte kako je Fermi skup

Evo malo povijesti, da vidite na cemu smo se mi djedovi igrali i vise smo uzivali tada nego vi sada - to su bila vremenaPlač

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 2:48 (dado8).
15 godina
neaktivan

ja samo čekam kad će nvidia više izbaciti te svoje fermi grafe

baš me zanima kakve će se pokazati

a kad budem kupovao novi komp nadam se da će ati i nvidia biti tu negdje,kako bi imao veći izbor a cijene bile niže

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ko zna hoči li Nvidia odgovrit na hd5990

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma razocuravajuce. Imaju bolje rezultate u ekstremnoj teselaciji, ali bez nje na istom levelu kao i 5870. Sa time da moramo uzet u obzir da oni vrte 1.1 verziju Heavena koja obecava do 30% bolje performanse u teselaciji a pošto onaj graf pokazuje rezultate iz 1.0 verzije (provjereno) ocito nisu vrtili stvar na istoj verziji. Drugi problem je što nisu AA i AF ukljucili, najvjerojatnije jer bi razlika u performansama između GTX480 i 5870 bila manja.

Sve u svemu ne izgleda dobro, jedino što znamo je da je bolja u Heavenu na teselacija koju u igrama na takvoj razini necemo vidjet još dugo. A kada ce doci takve igre možda i ATI popravi problem sa svojom teselacijom koja jednostavno radi nepotrebne stvari što dodatno smajnuje performanse (npr. teseliranje predmeta izvan vidnok polja, teseliranje pre malih poligona što je sasvim nepotrebno itd.).

6 mjeseci kasni, nema baš obecavajuce performanse i tko zna koliko ce koštati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 10:44 (Noctifer).

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Clint Eastwood kaže...

Ma očemu ti pričaš, intelovi chipseti više podržavaju crossfire nego SLI

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan

Evo malo povijesti, da vidite na cemu smo se mi djedovi igrali i vise smo uzivali tada nego vi sada - to su bila vremenaPlač

Istina. Evo moje kronološki redosljed grafičkih kartica koje sam imao do sada.

1. Trident 3D (4MB)

2. S3 Trio 3D (4MB)

3. nvidia Riva TNT2 (vanta 16MB)

4. geforce 2 MX400 (32MB)

5. geforce 4 MX440 (64MB)

6. radeon 9000 pro (64MB)

7. geforce 4Ti 4200se (128MB)

8. geforce 6600GT (128MB)

9. geforce 7600GT (256MB)

10. radeon HD4850 (512MB)

...

...

...

16 godina
neaktivan

Ma po meni je ovo cisti  promasaj kao i kad je izasao DirectX 9. I njihova serija Fx5XXX. A ati je ibzacio seriju Radeon 9XXX. Isto to im se ponavlja.

Ma oporaviti ce se oni, to je prevelika firma da bi samo tako nestala...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne znam za vas al mene nekako više zanimaju performanse GTX 470 u usporedbi sa 5850, jer one će tako i tako bit cjenovno gledano više birane sa naše strane ( pretpostavljam da nas nema previše ovdje koji ce dat oko 4000 kn za grafičku )

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 12:02 (Ivche).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivche kaže...

Ne znam za vas al mene nekako više zanimaju performanse GTX 470 u usporedbi sa 5850, jer one će tako i tako bit cjenovno gledano više birane sa naše strane ( pretpostavljam da nas nema previše ovdje koji ce dat oko 4000 kn za grafičku )

možda ja dadnem ako osvojim prvu nagradu na bugovoj nagradnoj igri i uspijem prodati taj TV ^^

opet,ne vjerujem da bi potrošio 4000 kuna za grafu čak ni da osvojim toliko para

rađe bi si malo nadogradio ovaj komp ili kupio nešto što mi je potrebno u kući

17 godina
neaktivan

Ja sam razočaran, ali ovo je upravo ono što sam i predvidio. Šteta, da su se okrenuli ranije, mogli su i bolje, a ovako em kasne, em su jednako brzi.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ja sam razočaran, ali ovo je upravo ono što sam i predvidio. Šteta, da su se okrenuli ranije, mogli su i bolje, a ovako em kasne, em su jednako brzi.

em su preskupi, em su previse negativnog publiciteta pobrali...eto sto se desi kad pogrijesis jos na crtacoj ploci

bit ce nesto bolje vec s Fermijem2

17 godina
neaktivan

Šta su Nvidiji sad najednom puna usta hvale za teselaciju! A izbačena je iz DX10 zbog njihovog cendranja jer ga nisu bili u stanju implemetirati dok je ovo atiju već četvrta generacija s hardverskim teselatorom. A kako se priča, ni GTX 480 nema fiksni hardverski teselator pa zato i može biti fleksibilnija, što znači da u ovakvim bečmarcima koji forsiraju samo teselaciju može imati lijepu prednost, ali kad se jezgre opterete i drugim stvarima (a di je još fizika) vidjet ćemo čija majka crnu vunu prede.

Najčešći i najgluplji komentari vijesti: 'Kod nas će to bit skuplje' i 'U, kak bu ovo vrtilo Crysis!'
Moj PC  
5 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da ste vi svi lovci...

frend mi je kupio običnu 4770 i radi mu sve na njoj...

a vi tu pričate ne znam kakve filozofije o grafičkim karticama

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice