Novosti u Sedmici

poruka: 42
|
čitano: 5.621
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novosti u Sedmici".
17 godina
neaktivan
Novosti u Sedmici

mah svi sve rade zbog para i slave.....sto se tice touch funkcija ja sam za...i uvijek sam bio....odkada sam i poceo radit s pc i tehnologijom opcenito to mi je uvijek bila zelja vidjet da tak nesto postoji.....nemam nista protiv toga sam je cinjenica da kod drugih os-ova dolaze nove stvari a ne uzimaju puno na memoriji il hardwareu (mac os i linux) oni se cijelo vrijeme unapredjuju a i kanta ih moze pokrenuti za vistu to nemos rec..

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Novosti u Sedmici

bar znam da bill gates donira novac u dobrotvorne svrhe, a za ostale na znam... ;)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Novosti u Sedmici

Dakle, u Redmondu ništa novo...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Novosti u Sedmici

Ma ja mislim kako M$ izdaje 'novi' OS koji nije ništa drugo nego SP3 za Vistu. Sve te mogućnosti bi se bez problema dale ugraditi u najobičniju Vistu, no onda bi to opet bila - Vista što M$ želi izbječi zbog lošeg glasa koji ju prati. Pa i sam M$ je proveo istraživanje kad je dao ljudima koji kakti ne vole Vistu tu istu Vistu ali im je bilo rečeno kako je to novi napredniji OS, ekipi se totalno svidjela i svi su bili oduševljeni kak je to u biti dobar OS. Ne treba biti genijalac za spojiti 2 i 2 i zaključiti da je to istraživanje provedeno da se ustanovi da li se isplati na tržište izbaciti redizajniranu Vistu pod drugim imenom, a rezultati su jasno pokazali da se - ISPLATI Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Novosti u Sedmici

Ne znam od kud' da počnem, pa ajmo redom:

@Misionar:

Čemu potreba za novim datotečnim sustavom? Bilo bi lijepo da prvo argumentirano obrazložiš što fali NTFS dat. sustavu, te zašto je on loš izbor. Što se tiče 64 bitne inačice Windows Viste, pročitaj mišljenje čovjeka koji se već dugi niz godina bavi upravo recenziranjem i testiranjem Microsoftovih OS.

http://www.winsupersite.com/showcase/winvista_1yr_x64.asp

http://community.winsupersite.com/blogs/paul/archive/2008/10/09/getting-it-wrong-about-windows-vista-x64.aspx

Uglavnom je stvar proizvođača hardvera da isporuče stabilne i funkcionalne drivere, a na proizvođačima softvera da rekompajliraju softver s podrškom za 64 bitne Windowse (stvar se komplicira kod određenih vrsta aplikacija).

@Trigger:

Nisu samo kozmetičke gluposti, već način na koji korisnik komunicira s OS. Jedno su eye candy efekti koje možeš skinuti s neta, a drugo funkcionalne izmjene i poboljšanja u samom načinu korištenja (usability, accessibility). Prema tvojoj logici, korisničko sučelje Windowsa 95 bilo bi sasvim dostatno. Ono za "normalne" aplikacije ne bih komentirao Izlanuo se.

@TranceMight:

hahaha, to sto ti kazes da tebi Vista sasvim dobro radi, govori dovoljno o tvojoj strucnosti i zahtijevima kojima opterecujes svoj omiljeni os...
Govoriš gluposti, jesi li koristio Vistu u produkcijskom (poslovnom) okruženju - radi sasvim solidno, i dosta tvrtki koristi između ostaloga i Vistu (većinom je tu još uvijek XP)

Baš me zanima koje stvari ljudi očekuju od novog OS-a (osim boljih performansi i novog sučelja), ovdje mislim na kućne, ali i poslovne korisnike?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Novosti u Sedmici

Znači onda ne bi trebalo bit previše problema s upravljačkim programima? Ovi koji su za Vistu trebali bi radit i na Sedmici?

"Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell." Gray Fox

0 0 hvala 0
18 godina
Novosti u Sedmici

Svakako je dobra ideja što su Microsoftovci napustili koncept kompatibilnosti sa starim OS-evima, XP mi ide na živce zbog toga. Možda XP i izgleda brži i stabilniji od Viste 6, ali to je samo kozmetika. XP se grafikom uglavnom oslanja na CPU i u biti je jako podmukao OS koji može korisniku zagorčati život zbog gore navedenih stvari. To ne znači da smatram Vistu stabilnijom i bržom, ali njen kod je 'ispoliraniji' od XP-ovog, zbog toga jer je rađen od nule i zato jer mu se grafički sustav oslanja na GPU. Šteta što nije i optimiziraniji za hardware kojemu je i namijenjen...

Volio bih u novoj Visti 7 vidjeti podršku za CUDA i slične tehnologije koje koriste snagu GPU-a, jer bi se time znatno ubrzao rad samog OS-a i aplikacija koje ga koriste. Zamislite koji bi to bio dobitak na performansama. Ako ga neće podržati Vista 7, vjerojatno će ga podržati Linux...

Volio bih također vidjeti mogućnost postavljanja Start izbornika sa desne strane Taskbara (ili onoga što će od njega ostati), kao i fleksibilnije elemente za navigaciju (Back i Next tipke u Internet i Windows Exploreru i sl.) koji bi imali mogućnost 'desne' orijentacije, što bi povećalo ergonomiju i praktičnost.

Don't be ridiculous, it would be pointless.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Novosti u Sedmici

pozdrav.... htdjedoh se nadovezati na 64bita. 64bita ce u vecini situacija biti nesto sporije od 32bita, jer su pointeri duplo veci, memorijske rijeci duplo vece.... samim time manje podataka stane u cache procesora i vece je zagusenje na sabirnicama. znaci 64 bitne aplikacije, ako nemaju potrebe racunati sa izrazito velikim cijelim brojevima ce biti sporije o 32 bitne verzije iste.  tako long l=0; ce na 32 bita kroz sabirnicu i cache profurati nulu od 32 bita, a na 64 bitnom sustavu ta ista nula ce se sastojati od 64 bita. AMD64 arhitektura je po pitanju performansi 64bitnih aplikaija malo posebna, jer uvodi dodatnih 8registara opce namjene (ukupno ih AMD64 ima 16 za razliku od x86 arhitekture koja ima 8 registara opce namjene). dodatni registri omogucuju laksu optimizaciju algoritama (vise podataka se moze drzati u registrima i manje pristupati memoriji), pa samim time dobiti na performansama koristenjem 64bitne aplikacije. s duge strane 64bita je gotovo nuznost ako je aplikaciji potrebno vise od 4GB RAMa. dakle postojie i za i protiv 32bitnih i 64bitnih aplikacija i os. po mom misljenju kompromisno rijesenje bi bilo imati 64bitni OS koji zna koristiti terabajte memorije linearno i na njemu vrtiti 32 bitne verzije onih aplikacije koje nemaju potreba za 64bitnoscu.

18 godina
RE: Novosti u Sedmici
Kahless kaže...

@Trigger:

Nisu samo kozmetičke gluposti, već način na koji korisnik komunicira s OS. Jedno su eye candy efekti koje možeš skinuti s neta, a drugo funkcionalne izmjene i poboljšanja u samom načinu korištenja (usability, accessibility). Prema tvojoj logici, korisničko sučelje Windowsa 95 bilo bi sasvim dostatno. Ono za "normalne" aplikacije ne bih komentirao Izlanuo se.

Sugarcoating. Promjene u nacinu koristenja su minorne, korisnik komunicira s OS-om gotovo identicno (vidim neke nove transparency djidje, desktop djidje, tematska organizacija, funkcija za koju imas mali milijun besplatnih programa samo cekaju da ih downloadas, itd.). Ne kazem da su nepotrebne, ili da se sucelje starih Windowsa treba zauvijek zadrzati, samo kazem da se upravo tu koncentrira cijela novost Windowsa 7, sto za nekog tko koristi XP (i 2000 prije) i Vistu  ne daje zapravo dobar razlog za soping. Gospoda sa starijim kompjuterima imaju starije OS-ove, gospodi sa novim kompjuterima je to samo kozmetika, i zapravo mislim da je tu dobar broj stvari koje su se komotno mogle stavit u service pack (pogotovo ovo sa UAC).

Mislim gledajte, mene je briga, cak mi je i drago da su krenuli putem rasterecenja OS-a u svrhu boljih performansi, ali ne vidim kako su ove uglavnom kozmeticke preinake dovoljne da nagovore nekog da iskesira redovito nemalu cifru za to. Bar ne nekog tko pakira malo bolji komp od "1ghz i 1gb ram". 
18 godina
protjeran
Novosti u Sedmici

Kad se prestanete svadati o Visti, mozda ce te primjetiti da je Bill ponovio povijest. Ovaj taskbar izgleda po mogucnostima indentican Mac05-ovom, a znamo da su Aero isto tako za potrebe Viste preslikali s Mac-a i jos hrpu drugih stvari. Moje je pitanje da li stvarno nemogu napraviti nista bolje svi ti "najbolji" programeri i vrlo dobro placeni ljudi koji rade na razvijanju Ovog OS-a. Ma da su se malo portudili pa nesto drugacije iskemijali, ako zbog niceg drugog onda barem da se ne sramotu.

KOJA SRAMOTA BILL.. 

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Novosti u Sedmici

U Microsoft izbacuju stalno nove verzije Windows-a a nisu rješili osnovni problem.

Kako se može dogoditi da instalacija pojedine aplikacije (ili deinstalacija) sruši cijele Windowse ili poremeti ispravan rad Windowsa.

(usporenja, razne pogreške i sl).

Instalirane aplikacije ne bi smjele niti na koji način utjecati na ispravan rad samog OS-a !

Zašto svaka aplikacija ne bi imala svoj folder koji bi bio samoopisan, tj. u njemu bi se nalazi svi podaci relevantni za rad iste !

Gospoda iz Microsofta poliraju sučelja, uvode ove i one opcije, ovaj Directx, onaj .NET i sl.

Prosto mi je nevjerovatno da o tome problemu nema riječi niti u jednoj najavi za nove Windowse !!!!!!??????

Isto tako na vrhu prioriteta bi trebao biti i nasljednik NTFS-a. (koji nije do kraja otporan na pogreške).

Da li će to biti WinFS ili nešto drugo, ne znam, no datotečni sustav mora biti transakciji orijentiran, tj.

svaka se promjena mora izvršiti do kraja ili se uopće neće izvršiti. Zapis ne smije ostati u nedefiniranom stanju !!!

Isto tako, trebalo bi poraditi da se sve postavke Windows-a nalaze na jednom mjestu, u nekoj datoteci na disku.

(sada su razbacane po cijelom disku).

O tim problemima informatički časopisi uopće ne pišu !!!

To me podsjeća na Clipper prije dosta godina. Svi časopisi su pisali u njemu, bile su razni tuoriali, izrada ove baze, one baze,

no njegova baza podataka uopće nije podržavala transakcije !!!!!!!! Nevjerovatno ali unatoč tome svi su i dalje pisali o njemu !!!!

Pa dok se sjetimo MS-DOS-a, WIndowsa 9x, ME i sl. i famoznog FAT-a, FAT32 i sl. Prvi nestanak struje i ode sve u ....

Jako mi neozbiljno djeluju ljudi u Microsoftu zbog toga, pustiti proizvod na tržište a ne imati rješenu samo jezgru OS-a,

(u ovom slučaju FAT) je neprihvatljivo ! Kako su mislili rješiti probleme s nestancima struje i sl. ?? SCANDISK ?

CHKDSK ? 

Pa probleme s instalacijom aplikacija ???

Znam, reći ćete, nije bilo moguće napraviti takve stvari zbog nedostatka memorije, prostora  i sl.

Možda ali i dan danas  su Microsoftu prioriteti sasvim druge stvari ($$$)  a ne tako elementarne stvari kao što su sigurnost zapisa na disk i sl.

Ja tako ne bi mogao, savjest bi me pekla i nebi mirno spavao da sam npr. pustio u prodaju Windows 95 znajući da nemam transakcijski

datotečni sustav, tj. da ne mogu garantirati da će FAT ostati uvijek u ispravnom stanju.

Toliko od mene :)

Iggy333

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Novosti u Sedmici

Ajmo programeri u garažu, pa da konačno dobijemo pravi OS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice