Evo ovo mene zanima posto kupujem novi komp skoro preko brodomerkura pa 2 wd caviara black 750 raido0 i peren xD
Danas cu kupit bug priko odmora xD
Evo ovo mene zanima posto kupujem novi komp skoro preko brodomerkura pa 2 wd caviara black 750 raido0 i peren xD
Danas cu kupit bug priko odmora xD
Novi BUG kupujem definitivno.
A šta znači to povezivanje u RAID?
A šta znači to povezivanje u RAID?
Akronim RAID označava "Redundant Array of Inexpensive (Independent) Disks". RAID je, dakle, metoda kombiniranja više fizičkih diskova u jednu logičku cjelinu. Mada se uz RAID obično veže i pojam redundancije, nisu svi oblici RAID-a namijenjeni ostvarivanju redundancije. Postoji 8 osnovnih tipova (nivoa) RAID-a - 7 numerički označenih (brojevima od 0 do 6) + JBOD.
Drugi tip RAID-a – RAID 0 (striped set ili striped volume) dijeli podatke ravnomjerno preko dva ili više diskova. Ne ostvaruje se redundancija niti paritetna zaštita podataka. Ovaj oblik RAID-a koristi se za poboljšavanje performansi ili da se od niza malih diskova napravi manji broj većih logičkih cjelina. Moguće je koristiti diskove različitih veličina za ostvarivanje RAID 0 konfiguracije ali veličina dobivenog prostora biti će jednaka n*(veličina najmanjeg diska) gdje je n broj diskova koji formiraju RAID 0 polje.
Cilj implementacije RAID 0 su performanse. Performanse se posebno poboljšavaju kada se ovakonfiguracija koristi za sustave koji čitaju i/ili pišu podatke koji su manji od veličine bloka na koje su podijeljeni diskovi u RAID 0 sustavu. Teoretski se tada vrijeme pretraživanja smanjuje na pola a brzina prijenosa podataka nije ograničena brzinom diskova već samo brzinom RAID kontrolera.
raid 0 = zabava za cijelu obitelj
raid 0 = zabava za cijelu obitelj
Da, crkne jedan disk, ostaneš bez cijele particije.
Ja preferiram RAID 01, jest minimalo 4 diska, ali je sigurnije.
Pretpostavimo da je sansa da krepa disk 1:1000000
Ako imas raid 0 sa dva diska sansa je 1:500000
Sad je pitanje jesli li rodjen pod sretnom zvijezom ili ne 
nije luda ona stara - tko ne riskira ne profitira
i tome dodaj segate diskove (fw sd15) i dobiješ 1:50000 :)
Pretpostavimo da je sansa da krepa disk 1:1000000
Ako imas raid 0 sa dva diska sansa je 1:500000
Sad je pitanje jesli li rodjen pod sretnom zvijezom ili ne 
nije luda ona stara - tko ne riskira ne profitira
Meni su oba samsungova u "moj pc" krepala, bila su u raid 0 polju. I da nebude po đavlu... još malo i ode grafička kartica. Da bi normalno radila morao sam spustit brzinu memorije sa 900 na 630 (VRAM-a).
PS. Mislim da ću sutra zaigrat loto :D