Novi Olympusov PEN

poruka: 7
|
čitano: 1.385
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi Olympusov PEN".
18 godina
neaktivan
Novi Olympusov PEN

Skoro pa to je to. još malo smanjiti, pancake lens i idealno za nosati, a kvaliteta slike skoro pa kao solidan DSLR.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
Novi Olympusov PEN

Ni malo mi se ne sviđa taj kocept aparata. Više mi se čini kao nešto čime bi se preseravao (kao iPad). Da je kao SLR, nije. A nije niti dovoljno malen da ga stalno nosiš sa sobom. Uglavnom, rađe bi si kupio Canon G11 ili nešto tome slično.

http://kv43994.mybrute.com

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi Olympusov PEN

Ovaj aparat se ne može uspoređivati sa G11 ni po ćemu. Jednostavno nisu u istoj kategoriji. Kvaliteta slike na G11 je miljama iza...

18 godina

Naravno da je slabiji kvalitetom (veličina senzora). Osim toga je slabiji i cijenom. Radi se o tome da je PEN preskup/velik za godišnji/izlete/obiteljske, a nije ni za neku profi upotrebu. Ne znam za koju namjenu bi ga smjestio.

18 godina
neaktivan
Kuv kaže...

Naravno da je slabiji kvalitetom (veličina senzora). Osim toga je slabiji i cijenom. Radi se o tome da je PEN preskup/velik za godišnji/izlete/obiteljske, a nije ni za neku profi upotrebu. Ne znam za koju namjenu bi ga smjestio.

Da, ja imam tu dilemu neko vrijeme. Prodao sam G seriju od Canona, imam DSLR kad mi treba beskompromisna kvaliteta i desetak objektiva ( od 15 do 600mm ) koje nikada ne nosam nigdje na put jer mi nije praktično. G9 je bio taman veličinom maksimalno što bih podnio, međutim 35-180 mm ili cca tako nešto je na širokom kutu sasvim nedovoljno za snapshote i za po putu ( gdje uglavnom fotkaš pejzaže i fali ti širine uvijek ).

G10 i G11 donekle ispravljaju to ( 28 mm na širokom ) al kvaliteta slike i dalje kaska za PEN om ili panasonicom ... ISO etc. Ovo je sad još koliko toliko prihvatljiva cijena. 

A.
17 godina
neaktivan
Novi Olympusov PEN

Meni se ovo čini kao idealna stvar. Bilo tko tko se zeli poceti baviti fotografijom malo intenzivnije treba potpune manualne kontrole da bi mogao izraziti svoju kreativnost, a to 90% point&shoot kamera ne nudi, nadalje na njima je skoro nemoguce dobiti depth of field efekt, znaci da ono sto nije u fokusu bude zamućeno, a sama kvaliteta fotografija je dobra samo u savrsenim svjetlosnim uvjetima, a to je najvažniji kriterij. PEN ima 8 puta veći senzor od point&soot fotoaparata a kad se tome pridoda mogućnost izmjene leća imamo sve što bi jedan foto wannabe mogao pozeliti.

0 0 hvala 0
18 godina
Novi Olympusov PEN

Još uvijek me niste shvatili. :D

Za cijenu PEN-a se bez problema kupi entry-level SLR koji ima 1.5 ili 1.6 FOV, a ne 2 kao PEN. To je rješenje za foto wannabije.

Glavna prednost bi mu trebala biti kompaktnost koja opet otpada ako moram furati 2-3 objektiva (a mora se jer 14-42 nije dovoljan). Na nekim rumor stranicama sam pročitao da će i drugi proizvođači pokušati konkurirati u toj klasi. Nije mi jasno kome to treba.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice