Nokia N8 na jesen

poruka: 156
|
čitano: 36.506
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia N8 na jesen".
17 godina
Nokia N8 na jesen

12 MP na mobu, bezveze. Situaciju popravlja to što navode da ima velik senzor, dosad najveći na mobitelima. Ali opet, toliko MP će uništiti kvalitetu fotke, trebali su povećati senzor ali ostati na 5-6 MP, no onda se ne bi imalo o čemu razglabati, iako bi kvalitet slike bio bolji.

Ja sam nokia korisnik, ali me više privlači android i gužva onih mobitela koji ga koriste.

Kome je suđeno da bude j@ban, njemu gaće same spadaju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen
Svim Symbian hejterima mogu poručiti samo ovo. NIKOGA NIJE BRIGA ZA TO ŠTO VI NE VOLITE ILI ČAK MRZITE SYMBIAN! Da malo promislite glavom shvatili bi da je Symbian još uvijek tu sa nama baš zato što ga većina voli i u njemu ne vidi te silne nedostatke o kojima vi stalno klepečete kao babe u menopauzi. Koristite mozak za razmišljanje, a ne za štovanje i idealiziranje "određenih brendova" koji vam se indirektno uvlače u pakšu, no očito je da vama to paše i da ga volite primati u bulju. Kad kažem tetkice pritom ne mislim na umanjenicu riječi tetke. Dajte više prestanite razasipati izmet i jabučni gnoj, jer to je već prešlo svaku granicu dobrog neukusa. Nek vam ga čika Stevan pospremi odpozadi, no pustite Symbian na miru, jer jedna Nokia dobro zna što radi. Vaš mi se pristup totalno gadi!
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Nokia N8 na jesen
DrNasty kaže...

12 MP na mobu, bezveze.

Reci to noobovima, to ti je jako dobar marketinški trik. Pa znam ja svi oko mene odmah pitaju koliko to Mega Pixela ima ništa drugo im nije važna, a za comp pitaju koliko ram-a ima padne mi mrak na oči.

Think like a noob!

Imam Xpress Music 5800 i nekužim šta fali symbianu?Neodlučan

Brz je, pregledan, tipke i ikone velike pa se sve može sa prstima radit...

Frend mi u razredu kupio samsung omniu II, i iznenadio sam se kako je to spor uređaj,a ima jači procesor od mog,a po svim karakteristikama je bolji. Vjerovatno zbog windows mobile-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
grimyHR kaže...

Iznenađen sporost? symbian ima najbolji odnos hardvera i brzine od svih smatphone oseva, tj. na istom hardveru radi brze od ostalih, ocito nisi probao symbian na 600mhz, pa to leti, a na ovo ostalo nikad nisam naisao i nikada nisam morao hard reset napraviti, app store nije dio os-a, a jedini problem za mene kod symbiana(a i maema) je po meni nedostatak developera

Da... symbian je spor. Nokia N97 se vuce ko krepana macka. Bez obzira resetirao ga ja, imao 0 aplikacija u backgroundu ili 5. Osnovne stvari kao navigacija menijima nije fluidna. O cemu dalje da pricamo?

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
nixass kaže...

12mpx kamera Smijeh

pa kome pametnom i normalnom (osim PR-u) to treba..

100% se slažem

Pa kako prikazati sliku od 12mpx na monitoru "običnog smrtnika" kao što smo mi? Kao što je netko gore naveo to je obični marketinški trik za n00bove...

Pri najvećoj rezoluciji 1920x1080px imamo oko 2mpx ili se ja varam?

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
17 godina
Cartman kaže...

100% se slažem

Pa kako prikazati sliku od 12mpx na monitoru "običnog smrtnika" kao što smo mi? Kao što je netko gore naveo to je obični marketinški trik za n00bove...

Pri najvećoj rezoluciji 1920x1080px imamo oko 2mpx ili se ja varam?

Ma ne, ima smisla 12 MP kamera (ako radiš print), ali nema na senzoru od mobitela.

17 godina
neaktivan
The Man kaže...
Svim Symbian hejterima mogu poručiti samo ovo. NIKOGA NIJE BRIGA ZA TO ŠTO VI NE VOLITE ILI ČAK MRZITE SYMBIAN! Da malo promislite glavom shvatili bi da je Symbian još uvijek tu sa nama baš zato što ga većina voli i u njemu ne vidi te silne nedostatke o kojima vi stalno klepečete kao babe u menopauzi. Koristite mozak za razmišljanje, a ne za štovanje i idealiziranje "određenih brendova" koji vam se indirektno uvlače u pakšu, no očito je da vama to paše i da ga volite primati u bulju. Kad kažem tetkice pritom ne mislim na umanjenicu riječi tetke. Dajte više prestanite razasipati izmet i jabučni gnoj, jer to je već prešlo svaku granicu dobrog neukusa. Nek vam ga čika Stevan pospremi odpozadi, no pustite Symbian na miru, jer jedna Nokia dobro zna što radi. Vaš mi se pristup totalno gadi!

lol

zapravo me uopće ne zanima, pretpostaviti ću da je mob super i da je symb 3 dobar OS ... ako bude prilike isprobam. Samo sam prenio naslov koji mi je upao u oko jer je stvarno bio zločest po nokiju. :D Al vidim da se nekima nokija fanbojima odma cmizdri :D. 

A.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 11:13 (artfull).
15 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen
aj usporedite 2mpix i 12 mpix pa vidite jel ima razlike pa ce te reci da je 2mpix pi*ka materina. Aj zoomiraj digitalno na 2mpix moci ces prebrojati pixele... Slazem se da je 12mpix dosta, il previse al onda je bolje imati fotic od 4mpix bit ce ti bolja slika.....

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen

Ma sve pet, samo me zanima kako se svi ti pikseli prikažu? I gdje?

Ako je display ekrana mobitela, recimo,  800x600 kako na njemu prikazati 12mpx?

0 0 hvala 0
17 godina
Cartman kaže...

Zoom.

- Psiho246
17 godina

gledajte, činjenica je da samsung pixon 12 i SE satio prave najkvalitetnije slike, a ova nokia bi trebala još bolje tako da je rasprava o pikselima bespotrebna. kome ne treba 12MP neka u opcijama kamere smanji rezoluciju.

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Cartman kaže...

Zoom.

Doh! Sramim se

17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Da... symbian je spor. Nokia N97 se vuce ko krepana macka. Bez obzira resetirao ga ja, imao 0 aplikacija u backgroundu ili 5. Osnovne stvari kao navigacija menijima nije fluidna. O cemu dalje da pricamo?

Navigacija u meni-u je jedna od rijetkih stvari koje nisu fluidne (a meni ispod prve razine koristim max 2 puta dnevno), a neovisnost brzine o broju aplikacije samo govori o tome da se Symbian dobro nosi s multitaskingom. Nefluidne su one stvari koje su na drugim OS-evima zamaskirane raznima eye-candy efektima. Kako Nokie nemaju grafičku akceleraciju, uključivanje efekata ima negativan utjecaj na doživljaj fluidnosti. Novi Symbian izgleda da ima malo ispeglanu fluidnost, a nova Nokia će imati grafičku akceleraciju, tako da to izgleda obačavajuće, pogotovo uz brži procesor i više rama.

Jedino što me brine je kakvo će biti trajanje baterije. Baterija je manja nego na 5800, a ima brži procesor i 3D akceleraciju.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen

Kakav zoom, lol...

Downscale, anyone?

A i uostalom, kakve veze ime ekran sa kamerom? Možete vi slikati i ako vam ekran ne radi lol

UT3, Lily Allen, Franz Ferdinand, R.E.M., nVidia, Intel :: FANBOY :: BEWARE!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
dejo6 kaže...
nixass kaže...

12mpx kamera Smijeh

šta onda ti nebi uzeo taj mobitel jer ima bolju kameru nego što tebi treba?

jesam išta rekao o mobitelu?

pljujem po fotiću na tom mobitelu..

jer to kaj rade je nonsense...

17 godina
Sesvetski Kraljevec kaže...
aj usporedite 2mpix i 12 mpix pa vidite jel ima razlike pa ce te reci da je 2mpix pi*ka materina. Aj zoomiraj digitalno na 2mpix moci ces prebrojati pixele... Slazem se da je 12mpix dosta, il previse al onda je bolje imati fotic od 4mpix bit ce ti bolja slika.....

kad sliku gledaš na "best fit" onda ćeš jednako brojat pixele kod zumiranja na svakoj veličini slike..

znam da ne treba živjeti u prošlosti, ali veća "pikselaža" od najveće dostupne rezolucije monitora nije potrebna.. osim za profesionalne svrhe

17 godina
nixass kaže...
dejo6 kaže...
nixass kaže...

12mpx kamera Smijeh

šta onda ti nebi uzeo taj mobitel jer ima bolju kameru nego što tebi treba?

jesam išta rekao o mobitelu?

pljujem po fotiću na tom mobitelu..

jer to kaj rade je nonsense...

Gledaj, to sve ovisi.

Broj piksela ne moze naskoditi, moze samo biti dobro. Ako ti ne pase 12, smanjis si na 3.

Ono sto je vazno je, kako ce leca upijati svjetlost.

To mi u ovom trenutku ne znamo, znamo samo sto nam neki site-ovi ili Nokia servira, a takvim informacijama je sumnjiva vjerodostojnost.

Tek kad izade cemo znati da je taj fotic "mrak".

- Psiho246
17 godina
Nokia N8 na jesen

Da ali kako je to vec netko napisao, prevelika rezolucija na premali senzor ne moze nikako biti dobro...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...

Gledaj, to sve ovisi.

Broj piksela ne moze naskoditi, moze samo biti dobro. Ako ti ne pase 12, smanjis si na 3.

Itekako može naškoditi, što se i vidi.

17 godina

ja bi full optiku na mobu.. kolko god mu to povećalo gabarite Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 15:01 (nixass).
17 godina
DrNasty kaže...
Psiho246 kaže...

Gledaj, to sve ovisi.

Oprosti, necu se praviti da se razumijem u to, ali zar ne bi povecanje razlucivosti, tj. broj tocaka na fotografiji trebalo povecati kvalitetu slike i iscrtane detalje?

- Psiho246
17 godina

Gle, dobićeš detalje rezolucijom, ali da bi zadržao kvalitet slike, moraš povećati površinu senzora, jer ako ostane ista površina senzora onda moraju smanjiti piksele (a senzor u mobitelima je jako mali tako da je guranje velikog broja MP na tako malu površinu pretjerivanje), a manji pikseli slabije hvataju svjetlo, pa se smanji dinamički raspon i poveća šum, što ti upropasti tehničku kvalitetu fotke. Isto tako, da bi kvalitetno nahranio megapiksele, treba ti jako dobar objektiv.

16 godina
neaktivan
Ja razmišljam kako su te kamere na mobitelima (relativno) jadne i sjetim se jednog koncepta koji je SE (a možda i drugi) imao prije par (puno) godina na jednom svom mobitelu (neznam ime, a nisam ga ni koristio, bio sam mlađi (i manji)). Mobitel nije imao kameru, ali se mogla kupit kamera koja se uštekivala u mobitel! Mislim da bi to danas bilo odlično iz bar 2 razloga:
1. Mobitel nebi morao imati kameru - manja cijena, manji mobitel itd. ili bi mogao imati neku 2 MP kameru tek tako da je ima.
2. Ta dodatna kamera se može jako dobro napravit, imala bi svoje kućište u koje stane optika i ta optika može biti ''kako Bog zapovida''.
Očíto treba proizvođače podsjetiti na stare proizvode
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
Nokia N8 na jesen

ALi kamere u mobitelima nisu za photosession Playbojevih tetki... vec ono... da uhvatis nesto nabrzaka u situaciji kad nemas fotic sa sobom, tako da sve te fotice sa mobitela uzimam sa jako velikom zadrskom...

I'm going woo woo

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Ovo je apsolutno točno izjava, nažalost premalo ljudi se ovdje razumi u tu problematiku oko toga kolko pixel primi svjetlosti.

17 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

Iznenađen sporost? symbian ima najbolji odnos hardvera i brzine od svih smatphone oseva, tj. na istom hardveru radi brze od ostalih, ocito nisi probao symbian na 600mhz, pa to leti, a na ovo ostalo nikad nisam naisao i nikada nisam morao hard reset napraviti, app store nije dio os-a, a jedini problem za mene kod symbiana(a i maema) je po meni nedostatak developera

ne, procesor u n97 je spor, nije isto

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
Nokia N8 na jesen

I N97 i 5800 imaju isti procesor:

ARM11 CPU @ 434Mhz

tako da mi nitko ne moze reci da im je sucelje fluidno... ni jednom ni drugom...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
tnakir kaže...

I N97 i 5800 imaju isti procesor:

ARM11 CPU @ 434Mhz

tako da mi nitko ne moze reci da im je sucelje fluidno... ni jednom ni drugom...

neznam kak je tebi, ali 5800 na firmware v40, a pogotovo v50 radi fluidno, bez stekanja i zastoja

17 godina
Nokia N8 na jesen

N97 je upgrajdana na najnoviji firmware... Kintik skroling etc... I ne radi fluidno... 

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
tnakir kaže...

N97 je upgrajdana na najnoviji firmware... Kintik skroling etc... I ne radi fluidno... 

a pa n97 je tek na v21, biti ce jos bar par updateova, nebi bilo fer prema ostalim proizvodacima da im odmah sve radi :P

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice