Nokia N8 na jesen

poruka: 156
|
čitano: 36.493
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia N8 na jesen".
17 godina
protjeran
RE: Nokia N8 na jesen
Dodge_167 kaže...

znaci ime symbian ti je ruzno?

Jel ti provociras ili?

uvjek Smijeh

ali ne, ozbiljno, nemozes suditi o necemu o cemu neznas nista, ja ne volim ipad/iphone i otvoreno kazem da meni nevaljaju, ali bar dam razloge, za ipad zato jer pokusava biti racunalo a nudi samo smartphone os i to jako ogranicen, kao i sve vise android tableta koji izlaze i koji mi isto tako ne pasu, eto samo kao primjer.

i koji ti smartphone os koristis kad smo kod toga i koliko upotrebljavas "napredne" funkcije? i radi cega ti to ne odgovaraju sad postojece verzije symbiana

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
protjeran
danfa123 kaže...

da

mislim da je pitanje bilo meni postavljeno...

17 godina
odjavljen
Dodge_167 kaže...

Ne, nisam ni rekao da sam probao Symbian^3, nego samo govorim da vise nikakve veze ne zelim imati sa Symbian OS-om, nikad mi se nije svidjao, kao sto je rekao Psiho, o ukusima se ne raspravlja :)

Jesi pogledao onaj video? Zaključak da je Symbian^3 smeće je kao da zaključiš da je Windows 7 zadnje smeće jer si koristio Windows ME!

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
Dodge_167 kaže...

Trebao si se odlogirati sa drugog accounta pa onda sa prvog komentirati, ovako izgleda malo cudno...

Sumnjam da je to ista osoba.

Zasto bi grimmy imao dva akaunta?

Niti jednom ga nisam vidio da spama ili da sere bezveze, cak se ne sjecam da sam ikada vidio da je njegov racun bio suspendiran.

Oprosti, ali razmisli prije nego sto pravis takve optuzbe samo zbog jednog pitanja...

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Ne znam kakav ce biti ovaj symbian sa videa al probao sam N900 i to radi upravo ovako kao na videu. glatko i brzo. Multitasking fenomenalan.

17 godina
neaktivan

Tamo sam ih ja dobio jedno 10 ;)

Sve zbog applea ;)

Zato me i nema vise tamo ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Tamo sam ih ja dobio jedno 10 ;)

Sve zbog applea ;)

Zato me i nema vise tamo ;)

Vas dvoje ste na zutima.

Ja sam zbog one dvojice pobrao i dva ili tri bana. :S

Hebiga, ja sam ocito manje strpljiv od vas dvojice.

Hvala bogu, takve teme su se utisale u zadnje vrijeme i s time kartoni. :P

Sad cemo svi vjerojatno jednog pobrati zbog offtopica, tako da se ispricavam na offtopicu. :)

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Koje dvoje?

Koje dvojice?

A utisalo se kako ja odoh odande ;)

dan dva jos se malo pisalo i gotovo ;)

Ontopic. Meni ovaj symbian izgleda odlicno. Moze li se igdje vidjeti meego na djelu?

17 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen

Koristim Android 1.7 (Uskoro 2.1) I taj OS je do sada meni najvise pase, bas izmedju iPhonea i Symbiana, puno raznih i korisnih widgeta na homescreenu, market (appStore), brzina cijelog sucelja, do sada niti jedan "hard reset" napravljen (na nokiji mjesecno barem dva puta) jer nije bilo potrebno, puno manje bugova nego na symbianu, takodjer i jednostavnost, puno bolji web browsing i e-mail klient (ili kako se vec pise), puno aplikacija, jako korisnih, Docs To Go... Ima jos dosta toga, al mi se neda pisati... A za symbian cu reci jedan bug, koji je prevrsio svaku granicu (dogodio se vise puta), kratice na homescreenu, tipke za kontakte i brojcanik uopce nisu radile, tako da nisam nista mogao, i nakon hard reseta (nekoliko puta napravljen) to se i dalje nije popravilo, poslan na servis i odmah prodan... Dalje necu jel mi se neda, samo cu navesti nedostatke koje su meni jako smetale, sporost, nemaju pristojan appstore, razni bugovi, koji znaju biti jako iritirajuci, nemogucnost uredjivanja homescreena (to je ja mislim popravljeno donekle sa v50 firmwareom) btw, koristio sam nokiu 5800 i N96... Nadam se da sam obrazlozio svoju "mrznju" prema symbianu...:)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako mozes imati emocije prema komadu plastike ili OS-u ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.4.2010 22:04 (logic).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Dodge_167 kaže...

Trebao si se odlogirati sa drugog accounta pa onda sa prvog komentirati, ovako izgleda malo cudno...

Niti jednom ga nisam vidio da spama ili da sere bezveze, cak se ne sjecam da sam ikada vidio da je njegov racun bio suspendiran.

Oprosti, ali razmisli prije nego sto pravis takve optuzbe samo zbog jednog pitanja...

Pa neznam zasto je onda odgovorio na moje pitanje koje je ocito bilo postavljeno GrimyHR-u....

Ispricavam se na off-u... Malo sam pretjerao...

Psiho 246: ti i tvoja ljubav sa OS-ovima -.-, di sam ja to napisao, jedino pod navodnicima "mrznju" (to znaci da mi se taj navedeni OS ne svidja) Mozda si krivo shvatio...

i malo ontopic: Sad bas gledam video snimljen sa tim mobom i mogu reci da je dosta impresivno, ovo moze biti veliki konkurent pop itanju kamere sa Vivazom...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.4.2010 22:07 (Dodge_167).
17 godina
protjeran
logic kaže...

Koje dvoje?

Koje dvojice?

A utisalo se kako ja odoh odande ;)

dan dva jos se malo pisalo i gotovo ;)

Ontopic. Meni ovaj symbian izgleda odlicno. Moze li se igdje vidjeti meego na djelu?

postoji developer verzija za n900, pa ce valda biti i videa na youtubeu, meni je drago jer se da usnimiti na n900 posto to planiram kupiti

17 godina
Dodge_167 kaže...

Koristim Android 1.7 (Uskoro 2.1) I taj OS je do sada meni najvise pase, bas izmedju iPhonea i Symbiana, puno raznih i korisnih widgeta na homescreenu, market (appStore), brzina cijelog sucelja, do sada niti jedan "hard reset" napravljen (na nokiji mjesecno barem dva puta) jer nije bilo potrebno, puno manje bugova nego na symbianu, takodjer i jednostavnost, puno bolji web browsing i e-mail klient (ili kako se vec pise), puno aplikacija, jako korisnih, Docs To Go... Ima jos dosta toga, al mi se neda pisati... A za symbian cu reci jedan bug, koji je prevrsio svaku granicu (dogodio se vise puta), kratice na homescreenu, tipke za kontakte i brojcanik uopce nisu radile, tako da nisam nista mogao, i nakon hard reseta (nekoliko puta napravljen) to se i dalje nije popravilo, poslan na servis i odmah prodan... Dalje necu jel mi se neda, samo cu navesti nedostatke koje su meni jako smetale, sporost, nemaju pristojan appstore, razni bugovi, koji znaju biti jako iritirajuci, nemogucnost uredjivanja homescreena (to je ja mislim popravljeno donekle sa v50 firmwareom) btw, koristio sam nokiu 5800 i N96... Nadam se da sam obrazlozio svoju "mrznju" prema symbianu...:)

Koliko mi je poznato ta verzija ni ne postoji, jedino ako si je sam složio?

Vidim kako si imao TS Symbian i on i nije nešto "ispeglan" kao ostale TS platforme, barem nije bio u početku. Sada se priča da je nešto bolji, istina je da je Android klasu iznad. Ali što se tiše nonTS Symbian on je tu jači barem što se tiče aplikacija.

17 godina
neaktivan

Ma meni je N900 trenutno vrh. I ja ga planiram kupiti. Igrao sam se sa njim par sati i nema dalje. Kad gledam Iphone ili recimo desire sve mi to izgleda smijesno naspram N900. Igracka za prave muskarce ;)

17 godina
neaktivan
HCSC kaže...
Dodge_167 kaže...

Koristim Android 1.7

Koliko mi je poznato ta verzija ni ne postoji, jedino ako si je sam složio?

Vidim kako si imao TS Symbian i on i nije nešto "ispeglan" kao ostale TS platforme, barem nije bio u početku. Sada se priča da je nešto bolji, istina je da je Android klasu iznad. Ali što se tiše nonTS Symbian on je tu jači barem što se tiče aplikacija.

Modaco Custom ROM...

17 godina
neaktivan

0 2 hvala 0
17 godina
Dodge_167 kaže...
Psiho246 kaže...
Dodge_167 kaže...

Pa neznam zasto je onda odgovorio na moje pitanje koje je ocito bilo postavljeno GrimyHR-u....

Ispricavam se na off-u... Malo sam pretjerao...

Psiho 246: ti i tvoja ljubav sa OS-ovima -.-, di sam ja to napisao, jedino pod navodnicima "mrznju" (to znaci da mi se taj navedeni OS ne svidja) Mozda si krivo shvatio...

i malo ontopic: Sad bas gledam video snimljen sa tim mobom i mogu reci da je dosta impresivno, ovo moze biti veliki konkurent pop itanju kamere sa Vivazom...

Nisam ja nista komentirao tvoje ukuse za OSeve. ;)

Ja sam do sada imao ja mislim 4 Symbian mobitela a koristio sam ih jos i vise.

Da sam imao tvoje probleme, mozda bih mislio kao sto i ti sad mislis, ali ja nisam imao niti jedan problem osim sporosti sustava sto je vec odavno rijeseno.

Trebo si mu dati malo vece sanse, to je barem moje misljenje. ;)

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Kad nokijasi nece u apple teme eto appleovca u nokija vode ;)

Welcome artfull ;)

Nokijasi su srdacni i gostoprimljivi ljudi ;)

17 godina
protjeran
Dodge_167 kaže...

Iznenađen sporost? symbian ima najbolji odnos hardvera i brzine od svih smatphone oseva, tj. na istom hardveru radi brze od ostalih, ocito nisi probao symbian na 600mhz, pa to leti, a na ovo ostalo nikad nisam naisao i nikada nisam morao hard reset napraviti, app store nije dio os-a, a jedini problem za mene kod symbiana(a i maema) je po meni nedostatak developera

16 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen

Pa rekli su i na GSMAreni da OS radi brzo dok se memorija nepopuni malo jače, onda počne lagati.

Pošto ^3 nije gotov valjda će se to na finalnoj verziji srediti

0 0 hvala 0
15 godina
Nokia N8 na jesen

Da li je ona na kraju krajeva bolja od Nokie N900 ili ne

MC Not Nice

0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Kad nokijasi nece u apple teme eto appleovca u nokija vode ;)

Welcome artfull ;)

Nokijasi su srdacni i gostoprimljivi ljudi ;)

Priznat cemo i koju manu jelda? xD

Al ovo je dobro, stalno nam govore da sta visimo po njihovim temama, sad smo kvit. :P

Na zalost, nitko ovdje jos nije probao ovu verziju Symbiana pa mozemo samo spekulirati... :(

- Psiho246
17 godina
protjeran
Nokia N8 na jesen
Symbian nije nešto što mi daje osjećaj pouzdanja kada su mobi.. ehem MID-ovi u pitanju.. specifikacije su doista zanimljive i možemo reći u nekim segmentima impresivne ali ako Symbian^3 nije ispeglan.. hebaj ga... figers crossed!!!

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HCSC kaže...

TS Symbian nije nešto ispeglan što se sučelja tiće (dvoklik i slične sheme) iako to polako ispravljaju. Što se brzine tiće, nije baš da leti, ali mogu reći da je zadovoljavajuće. N8 donosi gotovo 60% brži procesor, duplo rama i HW 3D akceleraciju. To bi trebalo znatno ubrzati mobitel i privuči developere. Prelazak u open source bi se također trebao pozitivno odraziti na privlačenje developera.

Zaključak na osnovu lošeg google translate prijevoda Ruskog review-a napisanog na osnovu prototipa upitne ispeglanosti. Da si čitao išta dalje od naslova vidio bi da to i piše i da će pravi review dati kad izađe konačna verzija mobitela.

17 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen
sto se ljutis :) nisam ja pisao review, samo sam prenio sto mi je upalo u oni nekidan. Inače još sam negdje pročitao da i nema nekih novina sto se novog symba tiče i da nitko nije impresioniran al sacekajmo da izađe ... ima još do ljeta. al da
mi se symb ne sviđa i da mu ne proricem sjajnu budućnost odavno stoji.

0 0 hvala 0
17 godina

12mpx kamera Smijeh

pa kome pametnom i normalnom (osim PR-u) to treba..

17 godina
odjavljen
artfull kaže...
sto se ljutis :) nisam ja pisao review, samo sam prenio sto mi je upalo u oni nekidan. Inače još sam negdje pročitao da i nema nekih novina sto se novog symba tiče i da nitko nije impresioniran al sacekajmo da izađe ... ima još do ljeta. al da
mi se symb ne sviđa i da mu ne proricem sjajnu budućnost odavno stoji.

Ma ne ljutim se, već samo napominjem da treba sagledati sve činjenice. Što se tiće novina u samom Symbianu, pa ovo sučelje s widgetima je prilično fleksibilno, temom se može promijenit bilo koji grafički element. Na 5800 ikone su mi organizirane tako da meni ne koristim prečesto, pogotovo foldere u meni-u. S mogučnostima više početnih ekrana, sve će biti na dohvat prsta. Novi task manager bi trebao pojednostavniti korištenje multitaskinga, a jači procesor i grafička akceleracija ubrzati izvođenje svega. Izbacili su onaj neintuitivni dvoklik. Što se samog sučelja tiće, napravljeno je uredno i intuitivno (barem koliko se može viditi iz videa), a ostalo je stvar ukusa. Što se tehničkih karakteristika Symbiana tiće, ubacili su pinch to zoom i slične dodatke, te multitouch. Ne mogu baš reći da mi nedostaje neka mogučnost na Symbianu, osim eventualno da mogu uštekat USB stick u mobitel i prebacit fileove sa sticka ili na stick, ali koji to mobitel danas ima?

nixass kaže...

12mpx kamera Smijeh

Nisam tu neki stručnjak ali mislim da kvalitetnije ispade fotografija snimljena u više MP, pa joj je rezolucija smanjena kvalitetnim algoritmom nego snimljena s manje MP. Tako možeš dobiti pozadinu za 22" monitor koja nije zrnata.

16 godina
neaktivan
Nokia N8 na jesen

Odakle ovakvi podatci....

Na gsm areni piše april,2010

0 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...

Nisam tu neki stručnjak ali mislim da kvalitetnije ispade fotografija snimljena u više MP, pa joj je rezolucija smanjena kvalitetnim algoritmom nego snimljena s manje MP. Tako možeš dobiti pozadinu za 22" monitor koja nije zrnata.

za to je i 6mpx dosta.. i previše..

u svakom slučaju, glupost

17 godina
nixass kaže...

12mpx kamera Smijeh

šta onda ti nebi uzeo taj mobitel jer ima bolju kameru nego što tebi treba?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice