Nokia – sve manji udjel

poruka: 75
|
čitano: 5.727
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia – sve manji udjel".
16 godina
Re: Nokia – sve manji udjel
D4RKL1NG kaže...

Tako nekako, danas se mobiteli rade kako bi trajali max 2 godine. Koga onda briga za kvalitetu. Pogotovo u razvijenijim zemljama.

Točno tako. Nokia 3230 kupljena prije 7 godina radi i dan danas,a bila je upla i u wc. Danas više nema smils araditi kvalitetu jer se mobiteli mijenjaju svako godinu dana. 

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
16 godina
apoteka kaže...
popstar kaže...

Ne, nego tek starta app kad dignes prst sa ikone. Cak i microsoft je to ukapiro. {#}

ne kuzin... jesi li malo smotan ili namjerno lazes

Štos je u tome da ios skuži da želiš prebaciti na drugi screen a ne startati aplikaciju.

15 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel
Branite nesto cega se i prozvodjac odrice.Vidim da je Apoteka redoviti pljuvac Applea ustvari Nokia funboy.Zalosno je to kada si zaglavio na takvoj platformi i onda ti je Apple kriv.
I'll see you on the dark side of the moon
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
protjeran
pusic008 kaže...

Nokia ima odlicne mobitele, ALI symbian je katastrofa. Taj operacijski sustav je pomagao prodaji mobitela prije 6 7 godina, u vrijeme nokia 6600 i slicnih... Danas pored androida, windows phone-a, iOS-a, symbian je smjesan....

Ne mogu se sloziti s ovim. Imam dva symbiana, i oba rade perfektno. Jedan je iz serije "E" i fenomenalan je.

18 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Kad su ugovarali posao s Microsoftom, mislio sam da im je Windows Phone 7 zadnja slamka spasa. No ipak mislim da nepovratno tonu, jer iako možda ponude bolju kvalitetu, uvijek će jedan LG raditi jeftinije mobitele koje će tržište gutati.

Cijena samog uređaja nema veliku ulogu danas - većina smartphonea koja se kupuje uzima se za  jeftine pare + dvogodišnja pretplata.

Naravno da ako uletiš u dućan i vidiš LG od 3000kn i Nokiu od 5000kn vjerovatno ćeš kupiti LG, ali rijetko danas tako kupuje mobitele (samo uređaj).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Prije nekoliko godina nokia je bila apsolutno sve na tržištu mobitela. Samsungovi i lg-ovi mobiteli su bili druga klasa za nezahtijevnije korisnike. Sony Ericsson je bio natrpan opcijama i prolazio je kod određenog tipa kornsika. No nokija je bila najbolje i najsigunije rješenje. Međutim kad se donedavno situacija promijenila sa dolaskom iPhone pa poslije njega i ostalih smartphoneova, nokia jepočinjala polagano zaostajati. Problem je što mnogi (stariji) ljudi još vjeruj da je nokija najbolja pa se kod nas upravo zbog toga mnogi korisnici odlučuju na njezinu kupnju. Ti ljudi imaju pogrešnu predodžbu o općenito informatičkoj industriji. Npr. većina ih vjeruje da je intel najbolji za procesore,a amd je "druga" klasa, zatim za njih je hp najbolji proizvođač printera i sl. I još mnogo toga oni vjeruju.

Sve nabrojano imam i sve mi radi kao podmazano: Nokijin mobitel (jedan star 3, drugi star 4 godine), Intelov procesor (star 6 godina), HP-ov printer (star 5-6 godina). Birao sam upravo te firme, a ne neke druge. I nije mi zao.

15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Cijena samog uređaja nema veliku ulogu danas - većina smartphonea koja se kupuje uzima se za  jeftine pare + dvogodišnja pretplata.

Naravno da ako uletiš u dućan i vidiš LG od 3000kn i Nokiu od 5000kn vjerovatno ćeš kupiti LG, ali rijetko danas tako kupuje mobitele (samo uređaj).

Možda meni i tebi nema, ali pružatelju usluge itekako ima. Mobitel za kunu je mobitel za kunu, samo što će šrot tipa LG ili HTC puno češće biti na takvim akcijama od kvalitetnijih proizvođača.

16 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
Sinatra kaže...

Kad su ugovarali posao s Microsoftom, mislio sam da im je Windows Phone 7 zadnja slamka spasa. No ipak mislim da nepovratno tonu, jer iako možda ponude bolju kvalitetu, uvijek će jedan LG raditi jeftinije mobitele koje će tržište gutati.

Super mi je citati ovakve poruke, posebno na ovom forumu. "Vecina...". Kako znas da vecina tako kupuje? Kojim to podacima mozes potvrditi? Daj pogledaj oko sebe, ljudi u rukama bas ne drze najnovije modele mobitela.

16 godina
propuhmajstor kaže...

Sve nabrojano imam i sve mi radi kao podmazano: Nokijin mobitel (jedan star 3, drugi star 4 godine), Intelov procesor (star 6 godina), HP-ov printer (star 5-6 godina). Birao sam upravo te firme, a ne neke druge. I nije mi zao.

Ja nisam rekao da je loše te firme birati. Ja sam rekao da je loše uzdizati te firme iznad svega. Ima i drugih firmi koje su jednako dobre kao te i ne treba te drugi pljuvati. Mnogi danas neopravdano pljuju po AMD-u(mislim na kornsike koji imaju "pentium 5" i sl,). Kao da je AMD firma za drugu klasu. To je jednstavno glupo.

18 godina
pusic008 kaže...
Psiho246 kaže...
pusic008 kaže...

Nokia ima odlicne mobitele, ALI symbian je katastrofa. Taj operacijski sustav je pomagao prodaji mobitela prije 6 7 godina, u vrijeme nokia 6600 i slicnih... Danas pored androida, windows phone-a, iOS-a, symbian je smjesan....

Daj ne pricaj gluposti, koji je to tocno dio Symbiana smijesan?

Kako je rekao netko gore - antikampanja.

Symbian ima sve sto i drugi OSevi, cak i vise.

Decko, ne znam jesi shvatio, ali danas uglavnom proizvod, u ovom slucaju operacijski sustav prodaju intuitivnost koristenja, jednostavnost, zadovoljstvo korisnika pri koristenju mobitela. Zasto je propala microsofrova politika poslovnih mobitela, sa windows mobile operaijckim sustavom, koji su imali sve zivo, gotovo bez ikakvih ogrnicenja??? E pa zato jer je postojali iphone, android...koji su dosta "user friendly"...Microsoft je krenuo njihovom politikom, i izbacio je windows phone, a nokia jos drzi staru politiku, nema intuitivnosti ni onog "sve leti na mobitelu", niti user friendly sucelja, sto je danas ocigledno formula za uspjeh.

Tako da dragi kolega (ili je mozda rijec o nekom djetetu, kako vidim po prici??), malo se vise informiraj ;) 

Hah!

Neki nasumicni slinavi pristavac ce se meni obracati kao djetetu.

Slobodno mi pojasni o inteligentni sugovornice, sto tocno mislis po intuitivnoscu?

Mislim, sad trenutno koristim high end Android i imao sam na koristenje iPhone i bas mi i nije jasno sto je to tebi tocno user friendly.

Slobodno nam objasni, ili jednostavno kupis fraze po internetu i koristis ih u raspravama bez da imas pojma o cemu govoris?

User friendlyness? Jel to ono kad su ti na Androidu nabacane sve aplikacije, od prve do zadnje na jednom ekranu sto sve zajedno izgleda ko meksicka salata? To je user friendlyness?

Ili je to mozda kada dobijes mobitel koji u startu nema nista na sebi te mu moras dodatno traziti na app store-u neke banalne stvari kao sto su voice recorder, file manager, preglednik slika itd. ?

Daj molim te ne pricaj gluposti, ja da se malo informiran, lol.

Symbian za razliku od iOS.a i Androida koristi logiku. Upalim meni i umjesto salate imam logicno slozene ikone koje sadrze subfoldere u kojima su sve aplikacije vezane za taj folder.

Sa njim dobijem cijelu hrpu aplikacija na koje sam se vec kroz desetljetno (ako ne i vise) koristenje smartphone-a navikao koristiti bez da ih moram traziti po kojekakvim app store-ovima.

Jedina prava prednost Androida nad Symbianom je home screen. Kod Androida je to prakticki punokrvni desktop kojega mozes sloziti kako ti srce zazeli i to zasjenjuje bilo kakve druge nedostatke menija.

iOS, za razliku od Androida i Symbiana, na zalost nema nikakav homescreen.

Nemojte me sada krivo shvatiti, Android je meni predobar OS i uopce nisam pozalio sto sam ga kupio, izvrstan je!

Ali da je Symbian los ili zastario...ja jos uvijek smatram da je najbolji OS na trzistu, iako jos nisam probao WP7.

Edit: Slazem se sa vecinom da je Nokia retardirana, tj. njeno vodstvo.

U Nokiji se trenutno ne zna ko pije, a ko placa i uopce nije cudno da imaju lose poslovanje.

A njihova marketinska kampanja...boze me sacuvaj. Pa ja bi sam napravio bolji marketing od cijelog Nokia PR odjela.

Od MeeGo-a (Maemo) su mogli napraviti hit, te su s n900 imali najbolji mobitel na trzistu, a to je proslo potpuno neprijmjeceno...

Odhebavanje Symbiana, pa ponovna podrska, pa ponovno odhebavanje, pa pakt sa Microsoftom...fail.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 10:22 (Psiho246).
16 godina
protjeran
D4RKL1NG kaže...

Tako nekako, danas se mobiteli rade kako bi trajali max 2 godine. Koga onda briga za kvalitetu. Pogotovo u razvijenijim zemljama.

Točno tako. Nokia 3230 kupljena prije 7 godina radi i dan danas,a bila je upla i u wc. Danas više nema smils araditi kvalitetu jer se mobiteli mijenjaju svako godinu dana. 

Pitanje je _tko_ mijenja mobitele svake godine? Symbian ocito nema blistavu buducnost, medjutim, ova Nokia koju imam ce pozivjeti jos dugo jer je super stabilna i radi sve mi je potrebno. Nemam ni novca ni vremena baviti se svakodnevno problemima Androida i iOS-a.

16 godina
propuhmajstor kaže...

Pitanje je _tko_ mijenja mobitele svake godine?

Ima ljudi koji mijenjaju. Primarno mislim na klince koje žude za "jačim" mobitelom da mogu slušati pjesme i gledati slike. Upravo za takve kornsike su ti mobiteli natrpani opcijama, koje su jedno vrijeme aktualne. Meni je to glupo. Ja već nekoliko godina korstim nokiu 7360 i ne mislim je mijenjati. Ispala mi jeiz ruke gotov 100 puta i dan danas radi kao nova.

16 godina
protjeran
propuhmajstor kaže...

Ja nisam rekao da je loše te firme birati. Ja sam rekao da je loše uzdizati te firme iznad svega. Ima i drugih firmi koje su jednako dobre kao te i ne treba te drugi pljuvati. Mnogi danas neopravdano pljuju po AMD-u(mislim na kornsike koji imaju "pentium 5" i sl,). Kao da je AMD firma za drugu klasu. To je jednstavno glupo.

Gle, ako mi sve nabrojano radi pouzdano toliki broj godina, onda je to bitno kao kriterij izbora firme ciji cu mobitel (ili neki drugi uredjaj) kupiti. To mi je na prvom mjestu.

16 godina
propuhmajstor kaže...

Gle, ako mi sve nabrojano radi pouzdano toliki broj godina, onda je to bitno kao kriterij izbora firme ciji cu mobitel (ili neki drugi uredjaj) kupiti. To mi je na prvom mjestu.

To možda prolazi kod nekih loaklnih firmi i malih poslova. No ovdje se radi o megakorporacijama sa milijunima korisnika koji jamče kavlitetu proizvoda. Meni je glupo stalno uzimati intelov procesor, kad mogu za istu cijenu dobiti bolji AMD-ov. 

18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Hah!

Slobodno mi pojasni o inteligentni sugovornice, sto tocno mislis po intuitivnoscu?

Mislim, sad trenutno koristim high end Android i imao sam na koristenje iPhone i bas mi i nije jasno sto je to tebi tocno user friendly...

Kao što rekoh, instaliraj SPB Mobile Shell i imaš sve šta ima i Android pa čak i više šta se tiče UI-a i Homescreena.
Do not pilati
16 godina
protjeran
propuhmajstor kaže...

Pitanje je _tko_ mijenja mobitele svake godine?

Ima ljudi koji mijenjaju. Primarno mislim na klince koje žude za "jačim" mobitelom da mogu slušati pjesme i gledati slike. Upravo za takve kornsike su ti mobiteli natrpani opcijama, koje su jedno vrijeme aktualne. Meni je to glupo. Ja već nekoliko godina korstim nokiu 7360 i ne mislim je mijenjati. Ispala mi jeiz ruke gotov 100 puta i dan danas radi kao nova.

Slazem se. Dodaj tome jedan specificni krug ljudi kojima se mobitel raspadne od koristenja. I meni je Nokia padala na pod puno puta, i danas radi kao nova i nemam ju potrebe mijenjati. Promijenio sam bateriju koja je s vremenom otisla k vragu i to je to. Zasto bih sada isao trositi nekoliko tisuca kuna za novi mobitel ili potpisivao ugovor na 2 godine kako bih izigravao manekena? Ne pada mi na pamet.

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
pusic008 kaže...
Psiho246 kaže...
pusic008 kaže...

Daj ne pricaj gluposti, koji je to tocno dio Symbiana smijesan?

Kako je rekao netko gore - antikampanja.

Symbian ima sve sto i drugi OSevi, cak i vise.

Decko, ne znam jesi shvatio, ali danas uglavnom proizvod, u ovom slucaju operacijski sustav prodaju intuitivnost koristenja, jednostavnost, zadovoljstvo korisnika pri koristenju mobitela. Zasto je propala microsofrova politika poslovnih mobitela, sa windows mobile operaijckim sustavom, koji su imali sve zivo, gotovo bez ikakvih ogrnicenja??? E pa zato jer je postojali iphone, android...koji su dosta "user friendly"...Microsoft je krenuo njihovom politikom, i izbacio je windows phone, a nokia jos drzi staru politiku, nema intuitivnosti ni onog "sve leti na mobitelu", niti user friendly sucelja, sto je danas ocigledno formula za uspjeh.

Tako da dragi kolega (ili je mozda rijec o nekom djetetu, kako vidim po prici??), malo se vise informiraj ;) 

Hah!

Mislim, sad trenutno koristim high end Android i imao sam na koristenje iPhone i bas mi i nije jasno sto je to tebi tocno user friendly.

Slobodno nam objasni, ili jednostavno kupis fraze po internetu i koristis ih u raspravama bez da imas pojma o cemu govoris?

User friendlyness? Jel to ono kad su ti na Androidu nabacane sve aplikacije, od prve do zadnje na jednom ekranu sto sve zajedno izgleda ko meksicka salata? To je user friendlyness?

Ili je to mozda kada dobijes mobitel koji u startu nema nista na sebi te mu moras dodatno traziti na app store-u neke banalne stvari kao sto su voice recorder, file manager, preglednik slika itd. ?

Daj molim te ne pricaj gluposti, ja da se malo informiran, lol.

Symbian za razliku od iOS.a i Androida koristi logiku. Upalim meni i umjesto salate imam logicno slozene ikone koje sadrze subfoldere u kojima su sve aplikacije vezane za taj folder.

Sa njim dobijem cijelu hrpu aplikacija na koje sam se vec kroz desetljetno (ako ne i vise) koristenje smartphone-a navikao koristiti bez da ih moram traziti po kojekakvim app store-ovima.

Jedina prava prednost Androida nad Symbianom je home screen. Kod Androida je to prakticki punokrvni desktop kojega mozes sloziti kako ti srce zazeli i to zasjenjuje bilo kakve druge nedostatke menija.

iOS, za razliku od Androida i Symbiana, na zalost nema nikakav homescreen.

Nemojte me sada krivo shvatiti, Android je meni predobar OS i uopce nisam pozalio sto sam ga kupio, izvrstan je!

Ali da je Symbian los ili zastario...ja jos uvijek smatram da je najbolji OS na trzistu, iako jos nisam probao WP7.

Edit: Slazem se sa vecinom da je Nokia retardirana, tj. njeno vodstvo.

U Nokiji se trenutno ne zna ko pije, a ko placa i uopce nije cudno da imaju lose poslovanje.

A njihova marketinska kampanja...boze me sacuvaj. Pa ja bi sam napravio bolji marketing od cijelog Nokia PR odjela.

Od MeeGo-a (Maemo) su mogli napraviti hit, te su s n900 imali najbolji mobitel na trzistu, a to je proslo potpuno neprijmjeceno...

Odhebavanje Symbiana, pa ponovna podrska, pa ponovno odhebavanje, pa pakt sa Microsoftom...fail.

Slažem se s ovime. Ni Android ni iOS nemaju sve stvari za korisnika out-of-the-box. Dugogodišnji sam Nokijin korisnik, sad sam na iPhone-u i Androidu i stvarno je Symbian opremljeniji opcijama za svakodnevno korištenje. Jedan od manjih primjera je nemogućnost brisanja pojedinog poziva iz liste zadnjih poziva na iOS-u (osim na jailbreakanim telefonima, uz dodatke od kojih neki koštaju). Nokiji se takav propust ne može dogoditi.

Nokijin propust je izrazito loš marketing. I upravo su radi toga "popušili" od superiornog marketinga Apple-a (koji, ruku na srce, ima izrazito agresivan i dobar marketing - radi kojeg i nastao cijeli hype oko iPhone-a) te Googla koji je reklamirao Android kao iPhone killer OS.

Da je Nokija imala bolji marketing, čak i WP7 im je mogao biti WOW-efekt, jer nemaju samo Symbian i MeeGo nego i nove OS-ove....

Android i iOS su odlični - ako se s njima imate vremena igrati i pronalaziti aplikacije za pojedine zadaće koje se na Symbianu vrte i odrađuju sasvim normalno i nativno, bez DODATNIH aplikacija. I, da, Symbian je logičnije organiziran - za razliku od oba "pametna" OS-a, koji imaju, kako Psiho kaže, salatu od ikona.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 10:40 (Muha).
16 godina
protjeran
propuhmajstor kaže...

To možda prolazi kod nekih loaklnih firmi i malih poslova. No ovdje se radi o megakorporacijama sa milijunima korisnika koji jamče kavlitetu proizvoda. Meni je glupo stalno uzimati intelov procesor, kad mogu za istu cijenu dobiti bolji AMD-ov. 

Meni njihovo jamstvo nista ne znaci onog trenutka kada u trgovini u ruku primim njihov proizvod i ustanovim da je los (tanka i skripava plastika, nezasticen ekran i sl.).

17 godina
Nokia – sve manji udjel

Nokia je po meni u zadnje vrijeme napravila dosta greški:

1.Prestala je s meego-om - ako ju je išta moglo izvući, to je ovaj os, i to ne samo na telefonima već i na tabletima, tek bi tablet s ovim os-om vrijedio nešto.

2.Windows Mobile - ovaj os mi se nikako ne sviđa, fale mu osnovne funkcije, bilo bi im bolje da su ostali na symbianu...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nokia – sve manji udjel
Zaključak - Nokia je super, tko to ne kuži taj ne zna niša o mobitelima, jedino je problem što to nitko ne želi kupovati pa će propasti. :)))))))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čađo kaže...
Dok nisu na scenu poceli izlazit smartphone mobiteli nokiji nije bilo premca. Tek kad sam poceo kupovati mobitele, mijenjao sam razne proizvodjace i modele, ali nakon nekog vremena sam shvatio da je Nokia ipak najbolja. Medjutim prije godine ipo dana po prvi put sam otisao kupiti svoj prvi smartphone i opet kao i prije bez nekog veliko razmisljanja odlucio sam se za Nokiu N97Mini. S obzirom da je cijena bila priblizna Iphonu bio sam malo u nedoumici ali ipak sam se odlucio na Nokiu jer sam bio u uvjerenju da je to ipak Nokia i da s njom ne mogu falit, ma koliko drugi pricali o Iphonu i dizali ga u visine. Nakon nekih mjesec dana vidio sam da sam se grdno prevario. Symbian ipak nije sustav koji bih preporucio za smartphone. U isto vrijeme sam kupio i Ipod touch i uvjerio se da je barem sto se tice same brzine sustava, surfanja po webu i jednostavnosti upravljanja iOs ipak puno brzi i vise user friendly od symbiana.Multitasking mi nikad i nije bio bitan. Moram naglasit da mobitel kao aparat nije los, dapace s njime sam i vise nego zadovoljan, ali symbian nije nesto sto bih vise zelio na svome smartphonu, stoga me ne cudi da nokia gubi udjel na svjetskom trzistu.

trebao si kupiti N900 i tada bi i dalje mislio da je Nokia najbolja

puno je bolji od N97

iphone nisam koristio pa necu komentirati

18 godina
propuhmajstor kaže...
propuhmajstor kaže...

Meni njihovo jamstvo nista ne znaci onog trenutka kada u trgovini u ruku primim njihov proizvod i ustanovim da je los (tanka i skripava plastika, nezasticen ekran i sl.).

Naravno, ako netko zeli cvrstocu izrade, to je njegovo pravo i to je cak i trend u zadnje vrijeme.

Nokia to zna i Nokia prati te trendove, samo sto se ne znaju reklamirati pa tako recimo ti sada (cini se) ne znas da Nokiin E7 npr. ima scratch resistant Gorilla glass display. 

Takoder i N8.

Kvaliteta je neupitna, samo sto to nitko ne zna jer su ljudi neinformirani, a neinformirani su jer Nokia ne zna informirati javnost. :)

Naravno da u moru Nokia mobitela, ima i nekvalitetno izradenih, pogotovo jeftiniji modeli. Recimo, po meni odlican 5800 kojeg sam imao je bio lose izrade i plastican. Doduse izdrzao je i zacudujuce puno udaraca. :P

- Psiho246
15 godina
neaktivan
rjakopec kaže...
Zaključak - Nokia je super, tko to ne kuži taj ne zna niša o mobitelima, jedino je problem što to nitko ne želi kupovati pa će propasti. :)))))))

propada vec par godina pa nikako

gledaj, ja san procitao svakakvih komentara protiv nokie koji nemaju veze s zdravim razumom

i to dovodi do  zakljucka da takvi ljudi ne kuze smartphonove

nisan ja nikakav fanboy, koristio sam i android, mogu ti odma rec 10 mana nokie n8

ali svaki os ima mana, pitanje je samo koje ti mane manje smetaju

a manji udjel se da lako objasnit, prije iphonea i androida, nokia nije imala konkurenciju

ljudi uvijek zele nesto novo

fajf
16 godina
protjeran
apoteka kaže...
rjakopec kaže...

gledaj, ja san procitao svakakvih komentara protiv nokie koji nemaju veze s zdravim razumom

nisan ja nikakav fanboy, koristio sam i android, mogu ti odma rec 10 mana nokie n8

a manji udjel se da lako objasnit, prije iphonea i androida, nokia nije imala konkurenciju

Smartphone ne kuze prije svega oni koji kupe nokia smartphone... N8 sam koristio i tolko je ocajan da ga necu ni komentirat..

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
apoteka kaže...
rjakopec kaže...

Smartphone ne kuze prije svega oni koji kupe nokia smartphone... N8 sam koristio i tolko je ocajan da ga necu ni komentirat..

n8 nisi koristio i nemas sto komentirati

ako uzmes mobitel 5min u ruke, to te ne cini ekspertom

fajf
17 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel

Normalno da gubi cijelo vrijeme dio trzista jer nemoguce je zadrzati onakav dio trzista kakav je imala.A da i marketinski je podbacila.

Sto se os-a tice meni je bas drago sto nije android.Sta ce mi jos jedan genericki android proizvodjac imam ih tucet u raznim kucistima pod raznim brendovima

Puno mi je drazi rim i nokia koji guraju svoju filozofiju i mislim da bi nokia odlaskom na android samo izgubila jer vec postoji more andorid telefona i izgubila bi kupce koji su joj sad vjerni

A kao sto je neko rek oto ce sve ispuhat ovaj balon sa smatphonima vec sad neznaju kam bi pa se generacijski povecava pikselaza kamere i rezolucija ekrana ;oba dvoje nicem ne sluzi.i naravno 3d {#}

Nakon sto se zasite repetiranja sacmarica akcelometrom ,saznavanje kaj svira na radiju pomocu aplikacija ljudi skuze da im telefon treba za poziv , poruku i povremeni odlazak na internet.

0 0 hvala 0
18 godina
ansha kaže...

Ovo je do sada valjda najobrazlozeniji i najargumentiraniji komentar jednog Apple fanboya ikada na ovim forumima.

To naravno puno vise govori o tebi nego o N8.

Osobno ga nisam probao, ali kada netko ostavi ovakav komentar, sve je jasno iz aviona.

Osobno te se bojim upitati da obrazlozis svoj komentar, jer znam koliko bi bljuzge vidio, ali mozda sam i u krivu...

- Psiho246
15 godina
apoteka kaže...
rjakopec kaže...

Problem i jest u tome sto nisu imali konkurenciju pa su se malo uspavali jer su mislili da im nitko nista nemoze.

Sinatra kaže...
Paolo2612 kaže...

Možda meni i tebi nema, ali pružatelju usluge itekako ima. Mobitel za kunu je mobitel za kunu, samo što će šrot tipa LG ili HTC puno češće biti na takvim akcijama od kvalitetnijih proizvođača.

Mislim da neki skuplji LG ili HTC u kvaliteti hardvera ni malo ne zaostaju za Nokiom al imaju bolji softwer, zasto onda birati Nokiu. A u klasi od 1 kune isto su svi isti.

17 godina
neaktivan

Ne razumijem zasto NOKIA ne prihvati android ,.......ne znam ni zasto je uopce potpisala ugovor sa microsoftom oko WP sistema,........idu u propast

18 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
Paolo2612 kaže...

Naravno da ima razlike, a što se tiče ponuda i akcija vrijeme će pokazati. iPhone sam često vidio u boljim ponudama od nekih ostalih modela smartphonea koji su jeftiniji. Možda nije dokaz ili dobar primjer, ali mjesta za iznimke ima.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice