Nokia – sve manji udjel

poruka: 75
|
čitano: 5.736
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia – sve manji udjel".
15 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel

s obzirom na americku anti-nokia kampanju

i losiji s60v5, nije lose

fajf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel

Nokia ima odlicne mobitele, ALI symbian je katastrofa. Taj operacijski sustav je pomagao prodaji mobitela prije 6 7 godina, u vrijeme nokia 6600 i slicnih... Danas pored androida, windows phone-a, iOS-a, symbian je smjesan....

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
Moj PC  
10 5 hvala 0
18 godina
Nokia – sve manji udjel
Tell me what I dont know. Ipak se nadam da ce se oporavit, i da ce im se symbian znatno popravit sa slijedecim nadogradnjama. A da je americkoj politici u interesu ugurat svoj softver svugdje radi bolje kontrole, gee, je. Zadnje dvije godine android je dobio toliko besplatnog medijskog publiciteta, ja bih rekao orkestriranog, da je to mirakul.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nokia – sve manji udjel
pusic008 kaže...

Danas pored androida, windows phone-a, iOS-a, symbian je smjesan....

iskreno receno, meni se limitacije androida i iosa cine smjesnim pored symbiana

ljepsi su, ali to je sve

fajf
18 godina
pusic008 kaže...

Nokia ima odlicne mobitele, ALI symbian je katastrofa. Taj operacijski sustav je pomagao prodaji mobitela prije 6 7 godina, u vrijeme nokia 6600 i slicnih... Danas pored androida, windows phone-a, iOS-a, symbian je smjesan....

Daj ne pricaj gluposti, koji je to tocno dio Symbiana smijesan?

Kako je rekao netko gore - antikampanja.

Symbian ima sve sto i drugi OSevi, cak i vise.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
pusic008 kaže...

Nokia je uz antikampanju i malo sama kriva, maemo je bio super stvar, ja sam imao N900 dok mi nije odletio u more i samo me cijena sprijecila da ga opet kupim, izvrsna stvar, nijedan android mu nije ravan,a s iphoneom nisam imao posla pa neću komentirati

nažalost nije ga forsirala izgubila se je u pravljenju MeeGo-a, a trebalo je forsirati maemo i lagano s vremenom preci na meego jer linux je linux to bi bilo izvedivo

nažalost Nokia je kupila QT i htjela odmah cijeli maemo koji je bio pisan u gtk+ prebaciti na QT da opravdava investiciju,a to zahtjev vremena

Symbian nije loš koliko se blati, nažalost antikampanja je Nokiu koštala udjela na tržištu i pakt s Microsoftom

Ne vjerujem da ću ikad kupiti windows phone, ako izađe taj N950 s MeeGo, možda ga kupim

iskreno,android mi nimalo nije napet

18 godina
apoteka kaže...
pusic008 kaže...

ljepsi su, ali to je sve

Koje limitacije?Na njina bar sve radi ok i nije sporo kao puž a svoj punokrvni multitasking isto možeš ostavit kad od konkurencije bar radi dok na symbianu ne.Trebali su bolje ući u touscreen mobitele i updejtat symbian onda bi bilo nešto i nebi nokia odustala od symbiana.
17 godina
Psiho246 kaže...
pusic008 kaže...

Još da ima dobre prodajne rezultate, gdje bi mu bio kraj  :)

18 godina
Nokia – sve manji udjel

zašto je na slici motorola?

8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...
apoteka kaže...
pusic008 kaže...

ljepsi su, ali to je sve

Koje limitacije?Na njina bar sve radi ok i nije sporo kao puž a svoj punokrvni multitasking isto možeš ostavit kad od konkurencije bar radi dok na symbianu ne.Trebali su bolje ući u touscreen mobitele i updejtat symbian onda bi bilo nešto i nebi nokia odustala od symbiana.

ocito nikad nisi imao u ruci s60v3 ili symbian3

tako da tvoja poruka ne vrijedi nista

fajf
15 godina
apoteka kaže...
jpelko2 kaže...
apoteka kaže...
pusic008 kaže...

ljepsi su, ali to je sve

Drzao sam u ruci Nokiu E7. Izrada i izgled svaka cast. Al softwer nikako ne ide, evo ti jedan primjer: hocu da prebacim na drugi screen ono mi starta app na koji sam slucajno stavio prst, prava stvar nema sta rec. Nokia se vec odavno trebala opredijelit za android, ovako mislim da ce bit kasno. Na kraju ce samo neki alternativci koristit nokiu koji iz nekih ideoloskih razloga nece da si kupe android ili ios uredjaj.
15 godina
neaktivan
popstar kaže...
apoteka kaže...
jpelko2 kaže...
apoteka kaže...
pusic008 kaže...

ljepsi su, ali to je sve

Drzao sam u ruci Nokiu E7. Izrada i izgled svaka cast. Al softwer nikako ne ide, evo ti jedan primjer: hocu da prebacim na drugi screen ono mi starta app na koji sam slucajno stavio prst, prava stvar nema sta rec. Nokia se vec odavno trebala opredijelit za android, ovako mislim da ce bit kasno. Na kraju ce samo neki alternativci koristit nokiu koji iz nekih ideoloskih razloga nece da si kupe android ili ios uredjaj.

a je ti razlog... {#}

ja iman n8 tek par dana i vec sam se navikao

tvoj razlog je tipa, nije isto kao na androidu i ios-u pa nevalja

fajf
17 godina
neaktivan
popstar kaže...
 Al softwer nikako ne ide, evo ti jedan primjer: hocu da prebacim na drugi screen ono mi starta app na koji sam slucajno stavio prst, prava stvar nema sta rec. Nokia se vec odavno trebala opredijelit za android, ovako mislim da ce bit kasno. Na kraju ce samo neki alternativci koristit nokiu koji iz nekih ideoloskih razloga nece da si kupe android ili ios uredjaj.

Što nije to poanta TS-a? Jer i meni na androidu ako zakrenem ekran a stisnem na ikonu u docku, gle čuda otvori pritisnutu aplikaciju.

Znaš šta još moj mobitel može?

Priključim kabel za prebacit film, a on se počne punit...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina
wyks kaže...
popstar kaže...
 Al softwer nikako ne ide, evo ti jedan primjer: hocu da prebacim na drugi screen ono mi starta app na koji sam slucajno stavio prst, prava stvar nema sta rec. Nokia se vec odavno trebala opredijelit za android, ovako mislim da ce bit kasno. Na kraju ce samo neki alternativci koristit nokiu koji iz nekih ideoloskih razloga nece da si kupe android ili ios uredjaj.

Što nije to poanta TS-a? Jer i meni na androidu ako zakrenem ekran a stisnem na ikonu u docku, gle čuda otvori pritisnutu aplikaciju.

Znaš šta još moj mobitel može?

Priključim kabel za prebacit film, a on se počne punit...

Ne, nego tek starta app kad dignes prst sa ikone. Cak i microsoft je to ukapiro. {#}

16 godina
Nokia – sve manji udjel

Nokia u zadnjih nekoliko godina konstantno gubi tržište.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
popstar kaže...

Ne, nego tek starta app kad dignes prst sa ikone. Cak i microsoft je to ukapiro. {#}

ne kuzin... jesi li malo smotan ili namjerno lazes

fajf
16 godina
apoteka kaže...
popstar kaže...

Ja kužin, on oće reć da možeš držat prst par sekunda na ikoni i program se neće otvorit dok ne makneš prst sa ikone

http://about.me/antesirkovic
16 godina
neaktivan

android nije ljepsi od symbiana :D

imo sam mob sa 60v5 drzo wlan, bluetooth i sinhronizaciju maila stalno upaljenu i baterija + dobro koristenje moba(igre, slusanje pjesama, surfanje) i baterija je mogla izdrzat 3

dana, sad sam uzeo mob s androidom i on blago receno guta bateriju tako da moram gasit sve, i osim toga neki procesi se pale sami od sebe i nemogu ih za stalno izgasit

15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
apoteka kaže...
popstar kaže...

Ja kužin, on oće reć da možeš držat prst par sekunda na ikoni i program se neće otvorit dok ne makneš prst sa ikone

pa isto je i na symbian3 i android

???

fajf
16 godina
apoteka kaže...

pa isto je i na symbian3 i android

???

Pa znan, komentar mu nema smisla. Isto je na svim touchscreen mobitelima.

http://about.me/antesirkovic
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
pusic008 kaže...

Decko, ne znam jesi shvatio, ali danas uglavnom proizvod, u ovom slucaju operacijski sustav prodaju intuitivnost koristenja, jednostavnost, zadovoljstvo korisnika pri koristenju mobitela. Zasto je propala microsofrova politika poslovnih mobitela, sa windows mobile operaijckim sustavom, koji su imali sve zivo, gotovo bez ikakvih ogrnicenja??? E pa zato jer je postojali iphone, android...koji su dosta "user friendly"...Microsoft je krenuo njihovom politikom, i izbacio je windows phone, a nokia jos drzi staru politiku, nema intuitivnosti ni onog "sve leti na mobitelu", niti user friendly sucelja, sto je danas ocigledno formula za uspjeh.

Tako da dragi kolega (ili je mozda rijec o nekom djetetu, kako vidim po prici??), malo se vise informiraj ;) 

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
17 godina
neaktivan
pusic008 kaže...

Decko, ne znam jesi shvatio, ali danas uglavnom proizvod, u ovom slucaju operacijski sustav prodaju intuitivnost koristenja, jednostavnost, zadovoljstvo korisnika pri koristenju mobitela. Zasto je propala microsofrova politika poslovnih mobitela, sa windows mobile operaijckim sustavom, koji su imali sve zivo, gotovo bez ikakvih ogrnicenja??? E pa zato jer je postojali iphone, android...koji su dosta "user friendly"...Microsoft je krenuo njihovom politikom, i izbacio je windows phone, a nokia jos drzi staru politiku, nema intuitivnosti ni onog "sve leti na mobitelu", niti user friendly sucelja, sto je danas ocigledno formula za uspjeh.

Tako da dragi kolega (ili je mozda rijec o nekom djetetu, kako vidim po prici??), malo se vise informiraj ;) 

proizvod "prodaje" reklama i promatranje što tržište želi. možeš ti imati najmoćniju stvar na svijetu, ali ako ljudi nisu zainteresirani za nju s njom nemres nis.

nokia se nije snašla u novoj verziji smatrphone-a (koja je započela poslije pojave androida) i to je to. sada su u go*nima, nadam se da će se nekako izvuči. ali kako god bilo neka se ne odreknu kvalitete izrade mobova ;)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
18 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel

izgubili su prvo mjesto i po ukupnoj prodaji ( apple je i prije bio prvi po profitu ali nokia je bila prva po ukupnom prometu )

uništili su tu firmu izvani i iznutra i to rekao bih smišljeno. Toliki niz glupih poteza ( koji se nastavlja i sad u nedogled kako se čini ) nemože biti slučajan.

A.

2 0 hvala 0
18 godina
Nokia – sve manji udjel

...

Mentalist je moj idol...

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nokia – sve manji udjel

Nokia je samo pokazatelj/preteca onoga sto ce uskoro sve pogoditi... Ne mislim pod time na udjel, vec na prodaju u globali sto se tice te 'branse'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel
Dok nisu na scenu poceli izlazit smartphone mobiteli nokiji nije bilo premca. Tek kad sam poceo kupovati mobitele, mijenjao sam razne proizvodjace i modele, ali nakon nekog vremena sam shvatio da je Nokia ipak najbolja. Medjutim prije godine ipo dana po prvi put sam otisao kupiti svoj prvi smartphone i opet kao i prije bez nekog veliko razmisljanja odlucio sam se za Nokiu N97Mini. S obzirom da je cijena bila priblizna Iphonu bio sam malo u nedoumici ali ipak sam se odlucio na Nokiu jer sam bio u uvjerenju da je to ipak Nokia i da s njom ne mogu falit, ma koliko drugi pricali o Iphonu i dizali ga u visine. Nakon nekih mjesec dana vidio sam da sam se grdno prevario. Symbian ipak nije sustav koji bih preporucio za smartphone. U isto vrijeme sam kupio i Ipod touch i uvjerio se da je barem sto se tice same brzine sustava, surfanja po webu i jednostavnosti upravljanja iOs ipak puno brzi i vise user friendly od symbiana.Multitasking mi nikad i nije bio bitan. Moram naglasit da mobitel kao aparat nije los, dapace s njime sam i vise nego zadovoljan, ali symbian nije nesto sto bih vise zelio na svome smartphonu, stoga me ne cudi da nokia gubi udjel na svjetskom trzistu.

1 0 hvala 0
16 godina
Nokia – sve manji udjel

Prije nekoliko godina nokia je bila apsolutno sve na tržištu mobitela. Samsungovi i lg-ovi mobiteli su bili druga klasa za nezahtijevnije korisnike. Sony Ericsson je bio natrpan opcijama i prolazio je kod određenog tipa kornsika. No nokija je bila najbolje i najsigunije rješenje. Međutim kad se donedavno situacija promijenila sa dolaskom iPhone pa poslije njega i ostalih smartphoneova, nokia jepočinjala polagano zaostajati. Problem je što mnogi (stariji) ljudi još vjeruj da je nokija najbolja pa se kod nas upravo zbog toga mnogi korisnici odlučuju na njezinu kupnju. Ti ljudi imaju pogrešnu predodžbu o općenito informatičkoj industriji. Npr. većina ih vjeruje da je intel najbolji za procesore,a amd je "druga" klasa, zatim za njih je hp najbolji proizvođač printera i sl. I još mnogo toga oni vjeruju.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ne znam za vas ostale, ali meni je Symbian zakon, radia sam i s Androidom i sa iOS-om ali sam osta na Symbianu, a šta se tiče UI-a, je li itko od vas proba SPB Mobile Shell za Symbian, e pa sa njim dobijete fensi-šmensi UI koji se bez problema nosi s gore navedenima.

Do not pilati
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 8:46 (Groza).
15 godina
neaktivan
Nokia – sve manji udjel

Kad su ugovarali posao s Microsoftom, mislio sam da im je Windows Phone 7 zadnja slamka spasa. No ipak mislim da nepovratno tonu, jer iako možda ponude bolju kvalitetu, uvijek će jedan LG raditi jeftinije mobitele koje će tržište gutati.

0 3 hvala 0
18 godina
neaktivan

Tako nekako, danas se mobiteli rade kako bi trajali max 2 godine. Koga onda briga za kvalitetu. Pogotovo u razvijenijim zemljama.

Time is what happens between mistakes
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice