Nokia – još malo o phabletu…

poruka: 12
|
čitano: 2.705
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia – još malo o phabletu…".
18 godina
neaktivan

Možda glupo pitanje, ali već desetljećima OS-ovi mogu prikazivati sliku na (vrlo pojednostavnjeno) bilo koliko ekrana, svaki ekran bilo koje rezolucije. Zašto je sad odjednom toliki problem podržati jednu rezoluciju za jedan ekran? ... i to takvu, kad se uzme u obzir veća dijagonala, za koju ne treba resizati ikone niti išta? Nije ni da je MS nov u ovome - Windows CE i Mobile su oko 2000. već podržavali više rezolucija, low i high dpi...

Moj PC  
8 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Fluidnost i brzina su mozda najvece karakteristike wp-a. Postoji mogucnost da ce, ako ospospbe HD rezoluciju, neki proizvodjaci silom ici na tu rezoluciju bez potrebnog hardvera da OS bude fluidan. Tako bi se izgubio taj imidz fluidnog i brzog OS-a. Pod ruku tome ide i cinjenica da trenutno nisu podrzani quad core procesori. Naravno to je samo dio price ali ostalo mi ne pada na pamet, sam OS i platforma definitivno podrzavaju multi rezolucije..

Moj PC  
6 3 hvala 0
13 godina
protjeran

Bravo Svinjo, koliko god mi WP bio bezze, fluidnost i brzina su mu besprijekorni. Jos da malo povećaju dugmiće i dodaju opcija, bio bi OK mobile OS

Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nokia – još malo o phabletu…
Svinja kaže...

Fluidnost i brzina su mozda najvece karakteristike wp-a. Postoji mogucnost da ce, ako ospospbe HD rezoluciju, neki proizvodjaci silom ici na tu rezoluciju bez potrebnog hardvera da OS bude fluidan. Tako bi se izgubio taj imidz fluidnog i brzog OS-a. Pod ruku tome ide i cinjenica da trenutno nisu podrzani quad core procesori. Naravno to je samo dio price ali ostalo mi ne pada na pamet, sam OS i platforma definitivno podrzavaju multi rezolucije..

Optimizacija software-a je glavna u fluidnosti i brzini mobitela. Windows Phone platforma podrzava procesore od 2-64 jezgre jer dijeli isti kernel (Windows NT, nije vise slabi CE) s desktop i RT verzijom Windowsa. Zasto mislis da ce WP laggat u koliko mu se stavi Full HD rezolucija? Nokia Lumia 920 ima jednako visoku rezoluciju piksela kao i Samsung Galaxy S3 pa su u njega nakrcali "jaki" cetverojezgreni procesor za fluidnost...

Why so SERIOUS?!
14 godina
neaktivan

Kad će gospoda iz Nokie zaposliti nekog inovativnog da osmisli proizvod koji će stvarno donijeti nešto novo na tržište. Iz aviona se vidi da će ovaj phablet biti čisti promašaj ako ikad i dođe na tržište. Nek se ugledaju na Nintendo pa stave 3d ekran, ili se uhvate u koštac sa savitljivim ekranima koji će ionako biti sljedeća glavna stvar u mobilnoj telefoniji, a možda da počnu razmišljati kao google pa ponude neke naočale. Nisu ništa naučili iz uspjeha Applea sa iPhoneom? Inovacije, inovacije i samo inovacije. Ovo što rade je stvarno patetično, a radi toga iz mjeseca u mjesec gube tržište.

1 5 hvala 0
18 godina
neaktivan
beamstriker kaže...

Optimizacija software-a je glavna u fluidnosti i brzini mobitela. Windows Phone platforma podrzava procesore od 2-64 jezgre jer dijeli isti kernel (Windows NT, nije vise slabi CE) s desktop i RT verzijom Windowsa. Zasto mislis da ce WP laggat u koliko mu se stavi Full HD rezolucija? Nokia Lumia 920 ima jednako visoku rezoluciju piksela kao i Samsung Galaxy S3 pa su u njega nakrcali "jaki" cetverojezgreni procesor za fluidnost...

Koliko ja znam, WP8 trenutno podrzava samo dual core procesore, podrska za HD i quad-core dolazi sa GDR3 krajem godine. MS je dao vrlo uske harverske requiremente sa razlogom, minimalni proc  je" Qualcomm Snapdragon S4 dual-core", iako bi naravno sve radilo i na slabijim procesorima single core procesorima, ali sa upravo ovakvim minimumom oni osiguravaju fluidnost sustava. Npr, ima dosta jeftinih android uredjaja koji dosta laggaju, ti porizvodjaci daju kupcima na izbor, ok platit cete manje ali ce biti nesto sporije. MS ne pruza takvu opciju proizvodjacima.

15 godina

A u skoroj proslosti iz nokie pricali da veliki ekrani nisu cool. Ma jako su pametni

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
DigiMagic kaže...

Možda glupo pitanje, ali već desetljećima OS-ovi mogu prikazivati sliku na (vrlo pojednostavnjeno) bilo koliko ekrana, svaki ekran bilo koje rezolucije. Zašto je sad odjednom toliki problem podržati jednu rezoluciju za jedan ekran? ... i to takvu, kad se uzme u obzir veća dijagonala, za koju ne treba resizati ikone niti išta? Nije ni da je MS nov u ovome - Windows CE i Mobile su oko 2000. već podržavali više rezolucija, low i high dpi...

Možda zato što u vrijeme dizajna OS-a nikome nije palo na pamet da će se za koju godinu na mobitelima koristiti rezolucija koja je donedavno bila rezervirana samo za PC monitore naviših dijagonala, pa nije ni implementirana podrška za nju, što će ispraviti idućim update-om.

14 godina
neaktivan
Svinja kaže...
beamstriker kaže...

Koliko ja znam, WP8 trenutno podrzava samo dual core procesore, podrska za HD i quad-core dolazi  sa GDR3 krajem godine. MS je dao vrlo uske harverske requiremente sa razlogom, minimalni proc    je" Qualcomm Snapdragon S4 dual-core", iako bi naravno sve radilo i na slabijim procesorima single core procesorima, ali sa upravo ovakvim minimumom oni osiguravaju fluidnost sustava. Npr, ima dosta jeftinih android uredjaja koji dosta laggaju, ti porizvodjaci daju kupcima na izbor, ok platit cete manje ali ce biti nesto sporije. MS ne pruza takvu  opciju proizvodjacima.

Ne. Sa GDR3 dolazi podrska za nove rezolucije. Za visejezgrene procesore vec ima podrsku. Nokia vec testira za EOS (41Mpix) Snapdragon 800, dvojezgreni i cetverojezgreni.

18 godina

Kakve veze "fuidnost" ima s verzijom OS-a!? To što su neke verzije Symbiana bile spore, nije imalo nikakve veze s OS-om, već s preslabim CPU-ovima unutar mobitela.

Vjerujem da je od tuda i nastala mržnja neukih, prema Symbianu.

1 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
maxym kaže...

Možda zato što u vrijeme dizajna OS-a nikome nije palo na pamet da će se za koju godinu na mobitelima koristiti rezolucija koja je donedavno bila rezervirana samo za PC monitore naviših dijagonala, pa nije ni implementirana podrška za nju, što će ispraviti idućim update-om.

Ima to smisla, da, ali takve stvari se u kodu uobičajeno rješavaju tako da se samo promjene vrijednosti dvije konstante (maksimalne podržane visina i širina), rekompajlira kod i eto podrške za par minuta. Neka me netko tko ima iskustva npr. s Linux kernelom ispravi ako griješim.

17 godina

Pa sa softverske strane gledajući, tako nekako će to i izgledati, ali 'fora' je u tome što to ne može napraviti sama Nokia, nego mora čekati dok Microsoft izbaci update koji sadrži tu izmjenu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice